vjeshalica wrote: ↑14/12/2023 19:31
nlt wrote: ↑14/12/2023 19:28
vjeshalica wrote: ↑14/12/2023 19:13
Znaci objavim oglas lik se javi milisekundu iza objave hoce da kupi,platice postarinu ali preko Euroekspresa, dal da saljem ili da ne saljem?
Malo mi cudno odma nakon objave u par sekudni da me neko kontaktira
Koja mi je procedura za euroexpres slanje posiljke
Kako da upakujem itd
Nece preuzeti i plazices nekih 30 KM poštarine
Čini mi se da je sada 15 KM za pakete
Nisam te razumila najbolje? Hocea reci da je scam poruka
Trenutno je olx jeftiniji 100% od konkurencije,sto se tice cijene slanja artikala.
Preko olxa 8 KM a preko konkurencije 16+ KM (ovo je bez ugovora cijena)
Logikom i kupca, ne kontam sto bi platio duplo za isto,osim ako vec ne saradjuje sa drugom brzom postom ali imas tu rizik,ako posaljes a ne preuzme ti paket,ti placas punu postarinu.Dok je kod olxa,ako ti neko vrati posiljku,olx snosi troskove.Ovo se ne desava cesto ali opet dobro dodje,da se ne bacaju pare zbog debila.
I ja svakodnevno imam komunikaciju sa svakakvim debilima...evo najnoviji primjer...djevojka,neka studentica,prodaje tablet...kontaktiram je na olxu...odgovara svaka 2-3 dana,nekako se prebacimo na viber,tamo isto svaka 3 dana...konacno dogovorimo da mi posalje,jer je "prezauzeta" i nema vremena,evo tri dana se ne javlja ,prodala nekome drugom,vidio sam da je artikal uklonjen sa olxa.
Znaci 6 dana se dopisujem sa debilom i na kraju ti slaze i ne posalje.Zar nije lakse reci,hej ne saljem artikal postom,nemam vremena i ja se vise ne javim?
I to mladja osoba...rane dvadesete ili tako oko 20 godina.
A vjerujem da ne ispusta telefon iz ruku a ne moze otvoriti poruku i odgovoriti na viberu ili olxu.
Kao sto neko rece...dok svijest naroda ne proradi,ne mogu nama nikakve nove tehnologije i servisi pomoci...kada je narod "pajser",tup,mutav,nepismen,glup,jadan itd itd.I molio bih ove "uvrijedjene" da me ne quotaju i da ne pisu jesam li to rekao da je narod ovakav ili onakav...narod je gori od svega napisanog,samo sto svako nema kontakt sa "sirokim narodnim masama" ...ko ima,potvrditi ce sve sto napisem.