SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Karikaturist

#73576 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Karikaturist »

Laplace wrote: 14/12/2023 09:18
Karikaturist wrote: 14/12/2023 09:17
Laplace wrote: 14/12/2023 09:06

Jasno da spočitavamo. Dijete se apsolutno može naučiti da to ne radi. To što je lakše reći "ne može" nego nešto uraditi je drugi par rukava. Moji su nas uspijevali naučiti, mi svoju djecu i tako redom.Najlakše je ne petljati se u odgoj vlastitog djeteta i pustiti da to rade nastavnici i ulica.
Fala kurcu pa sam daleko od takvog razmisljanja.
Pa da, zašto bi odgajao svoje dijete kad možešp fino,kao i svi drugi, da se hvataš za glavu kad ga auto udari. Logično.
Ne nego zasto bi srao po dijetetu od osam godina jerbo on treba da zna sve. Logicno, dijete sa osam godina je svemirski putnik..
Laplace

#73577 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

Dope_Man wrote: 14/12/2023 09:18
Laplace wrote: 14/12/2023 09:06
Karikaturist wrote: 13/12/2023 14:13 Dijete nije balavac, dijete je dijete. Sadasnjost i buducnost. Spocitavate dijetu od 8 godina sto je izletilo na ulicu? Niste normalni.
Jasno da spočitavamo. Dijete se apsolutno može naučiti da to ne radi. To što je lakše reći "ne može" nego nešto uraditi je drugi par rukava. Moji su nas uspijevali naučiti, mi svoju djecu i tako redom.Najlakše je ne petljati se u odgoj vlastitog djeteta i pustiti da to rade nastavnici i ulica.
Zivimo u vrijeme kada dijete nije i ne moze nista biti krivo. Ako se usudis reci da jeste ti monstrum, zlocinac, najveca gnjida od covjeka. Gdje ces reci da je dijete krivo, a tobajarabi tek da kazes da ga roditelj nije odgojio.

Naravno, nisu svi ovakvi, ali je zabrinjavajuca kolicina roditelja koja bas ovako razmislja, nit njegovo dijete moze ista ikad biti krivo, nit mu smijes reci da se malo pozabavi odgojem.
Upravo to. Ako ukažeš na to da se dijete trebalo nešto i naučiti ispadaš nečovjek, idiot, mrzitelj djece i šta sve ne. Svakako ispadaš neuk jer, zaboga, ne shvataš da je dijete dijete.

Da su makar djecu naučili da slušaju nastavnike bilo bi nešto bolje, jer nastavnici na hiljade puta pričaju kako se prelazi cesta. Ali, "šta nastavnik zna", "moje dijete je uvijek u pravu" islične priče kojom filuju djecu - to sam lično slušao.
Laplace

#73578 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

Karikaturist wrote: 14/12/2023 09:20
Laplace wrote: 14/12/2023 09:18
Karikaturist wrote: 14/12/2023 09:17

Fala kurcu pa sam daleko od takvog razmisljanja.
Pa da, zašto bi odgajao svoje dijete kad možešp fino,kao i svi drugi, da se hvataš za glavu kad ga auto udari. Logično.
Ne nego zasto bi srao po dijetetu od osam godina jerbo on treba da zna sve. Logicno, dijete sa osam godina je svemirski putnik..
Ne treba da zna sve nego treba da zna kako se prelazi ulica i još ponešto,za početak. Generacije i generacije roditelja su to uspijevale kod djece tog uzrasta dokse nisu pojavili moderni roditelji koji, eto, to nisu u stanju jer dijete je dijete. A ono prije su bili svemirci i ostali Japanci, valjda.

Samo se vi hvatajte za glavu (kao ovaj sa snimka)kad bude kasno jer prevencija je za budale a vozači moraju kršiti zakone fizike da bi pokrili nerad roditelja.

Btw, ovdje je vidljiva logička greška lažne dihotomije: ako dijete ne može znati sve (a ne može), onda ne mora znati ništa. Ne uzima se u obzir da se dijete može naučiti minimumu potrebnom da funkcioniše u civilizaciji i u velikom gradu.
Last edited by Laplace on 14/12/2023 10:26, edited 1 time in total.
Laplace

#73579 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

Ateista wrote: 13/12/2023 15:30
Dimu1927 wrote: 13/12/2023 15:19
Ateista wrote: 13/12/2023 15:11

Naravo, zato i kazem da to vise nije realno, mogli smo tu opciju uzeti u obzir dok nismo znali da li je otisao sam u policiju ili ne, prema zadnjim informacijama nije otisao i policija ga je trazila, tako da to otpada i prije da je bio alkoholiziran ili drogiran i da je zato htio izbjeci policiju.
Ma jasta, vadiona fol napali ga... smece obicno.

sigurno i ne zna da postoji snimak pa se probao izvuci...
To je bilo samo nase nagadjanje sta bi mogao biti razlog, jer cudno je da je stao pa onda pobjegao, oni koji bjeze uglavnom odmah pobjegnu. To nagadjanje je bilo prije informacije da ga policija trazi.
Prati i ovdje komentare: ovdje mene napadaju zato što se usuđujem reći da je dijete krivo i da je trebalo voditi računa o tome kako prelazi cestu. Kako bi tek vozač prošao? Misliš da bimu imalo pomoglo to što je dijete evidentno krivo? Za pola ovdje prisutnih forumaša to je nevini anđeo koga je manijak od vozača pokupio na pravdi Boga. Zamisli sad atmosferu na licu mjesta, par sekundi poslije nezgode.
Laplace

#73580 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

last mohicans wrote: 13/12/2023 15:47 Iz priloženog se vidi da se mali zabio u auto, a ne auto u njega. Sa strane iskočio kao kamikaza. Oborena glava dok trči, kao ishavješten. Arap kriv što je napustio mjesto nesreće. Ovdje i tatu malca treba malo podučiti kako se djeca uče da prelaze ulicu. Zašto je uopće išao u kafanu prvo,da kao zove pomoć ili.. pa se tek vratio do djeteta,da vidi kako je, ako je ovo otac u pitanju..
Ovo kad kažeš ispadaš Sotona lično.
basicm

#73581 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by basicm »

Laplace wrote: 14/12/2023 09:26
Dimu1927 wrote: 13/12/2023 15:19

Ma jasta, vadiona fol napali ga... smece obicno.

sigurno i ne zna da postoji snimak pa se probao izvuci...
To je bilo samo nase nagadjanje sta bi mogao biti razlog, jer cudno je da je stao pa onda pobjegao, oni koji bjeze uglavnom odmah pobjegnu. To nagadjanje je bilo prije informacije da ga policija trazi.
Prati i ovdje komentare: ovdje mene napadaju zato što se usuđujem reći da je dijete krivo i da je trebalo voditi računa o tome kako prelazi cestu. Kako bi tek vozač prošao? Misliš da bimu imalo pomoglo to što je dijete evidentno krivo? Za pola ovdje prisutnih forumaša to je nevini anđeo koga je manijak od vozača pokupio na pravdi Boga. Zamisli sad atmosferu na licu mjesta, par sekundi poslije nezgode.
Meni pada napamet da je ovo mozda i glavni razlog bijega, strah od rulje.
Laplace

#73582 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

laserShow wrote: 13/12/2023 18:06
laserShow wrote: 17/11/2023 11:50 Dosta je neosvjetljenih prelaza na kojima je tesko uociti pjesaka. Evo npr u alipasinoj prije mosta uvijek usporim na 30tak km/h jer je tesko uociti pjesaka. Na skretanjima isto tako, gdje pratis saobracaj ispred, a pjesacima zeleno da predje.
:shock: :shock: :shock: :shock: koliko mi obican narod prepoznamo, a upceni jebeni odgovorni to ne prepoznaju

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /231213159

Horor, kako radi vozaca koji ne obracaju paznju, radi bezobraznih koji iz trake lijevo nastave pravo, tako i radi samog prelaza i nekako, lose osvjetljenosti, ne vidis ga skoro ni na pjesackom kad je kisa i zalijepe te farovi iz suprotnog smijera koji kad propuste pjesaka odmah na gas.
Ja naprosto ne mogu zamisliti situaciju u kojoj bih sebi dozvolio da me udari auto dok prelazim cestu, bilo na pješačkom prelazi ili van njega. Naprosto ne mogu zamisliti da budem toliko glup da se dovedem u takvu situaciju. Kakvi god da su vozači, a znamo kakvi su, meni je važnije biti živ nego biti u pravu.
Ateista

#73583 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

Laplace wrote: 14/12/2023 09:09
Ateista wrote: 13/12/2023 14:18 Krivi su roditelji djeteta.

Vecina djece tih godina jos uvijek trazi nadzor i ne idu nigdje sama, dijete se pusta samo ako si siguran da je dovoljno odgovorno i zrelo za to. Ako nije bilo zrelo onda su roditelji krivi sto su ga pustili samog kad nije zreo. Ako su bili rodtelji sa njim onda su krivi sto ga nisu pazili.
Ne znam kakva su ovo danas djeca. Mi smo u tim godinama ostajali pocijeli dan sami u kući, na spratu do kojeg se dolazilo vanjskim stepenicama bez ograde. Sve te utičnice bez ikakve zaštite, spomenute stepenice,gradski saobraćaj (dobro,manje frekventan nego danas) i ostale opasnosti. Ali, mi smo bili svjesni tih opasnosti i nismo učeni da o našoj sigurnosti neprekidno moraju da brinu svi ostali nego da to moramo u prvom redu mi sami. Za ovom današnjom djecom mora hodati vojska zaštitara.
To je jako slozena tema, vrijeme je dosta drugacije i okolnosti su drugacije, a i djeca i roditelji, ima tu svega.
Stoji dijelom to sto kazes da mnogi roditelji ne odgajaju i ne uce djecu odgovornosti i precise ih tretiraju kao djecu, ne svi ali ima toga. Bilo je prije i manje saobracaja i generalno je vrijeme bilo takvo da su se ljudi osjecali sigurnije,dijelim sto u nekum aspektima jeste bilo sigurnije a dijelom i neka lazna sigurnost, danas se mozda pretjeruje u drugom smjeru ali su i roditelji svjesniji opasnosti kojih nadi roditelji bas i nisu bili, recimo pedofilija koja je nekad bila banalizovana i dista trenutno odraslih ljudi je kad su bili djeca imala neka neugodna iskustva jer roditelji to nisu dozivljavali kao opasnost,sada se puno vise pazi i djeca ne idu bas svakom da sjede u krilu i slicno.
Danas su sigurnosni standardi drugaciji, prije su auta bila puno opasnija iako se sporije vozilo, niko se nije morao vezati,da ne govorim o sjedalicama koje su danas standard i koristi ih ipak vecina roditelja.
Kao sto rekoh, slozena tema jer je vrijeme puno drugacije,neje stvari su opravdane a negdje se pretjeruje.

Sve u svemu,slazem se da djecu treba odgajati i uciti ih odgovornosti, ali nisu sva djeca ista niti svi roditelji znaju kako treba svoje dijete odgojiti cak i ako to zele.
Po meni je kljucno procijeniti koliko je dijete zrelo za neke stvari da radi samostalno i ok je ako vidis da nije pa ga vise pripaziti, bolje i to nego pustiti ga ulicu i kontati - rejao sam mu da mora paziti. Nasa odgovornost jao roditelja je najvise u toj procijeni, jer treba ih pustiti da se uce samostalnosti i odgovornosti i ne treba ih previse paziti u maziti pa napraviti debile, ali treba biti i realan pa priznati ako dijete za nesto nije jos zrelo i obratiti paznju na to zbog njegove sigurnosti.
Ateista

#73584 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

basicm wrote: 14/12/2023 09:46
Vrlo lako moguce, samo bi u tom slucaju vozac trebao otici pravo u policiju i sam prijaviti sta se desilo i objasniti zasto je otisao. Posto nije otisao vec ga policija trazila i nasla, postavlja se pitanje jeli to stvarno razlog.
Laplace

#73585 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

basicm wrote: 14/12/2023 09:46
To i ja mislim. Stranac (i pored našeg državljanstva) tokom vožnje doživi nezgodu i mora objašnjavati da on nije krvi nego dijete. Možda slabo govori bosanski. A dobro znamo kako ej našem čovjeku teško išta objasniti kad sebi nešto uvrti u glavu.
zigson

#73586 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zigson »

Samo se zapitajte kako bi neko nas prosao u stranoj drzavi da je uradio ovako nesto. Uvijek mi moramo merhametli biti. Pobjegao je, isto bi uradio da je on direktno dijete udario
Laplace

#73587 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

Ateista wrote: 14/12/2023 09:47
Ateista wrote: 13/12/2023 14:18 Krivi su roditelji djeteta.

Vecina djece tih godina jos uvijek trazi nadzor i ne idu nigdje sama, dijete se pusta samo ako si siguran da je dovoljno odgovorno i zrelo za to. Ako nije bilo zrelo onda su roditelji krivi sto su ga pustili samog kad nije zreo. Ako su bili rodtelji sa njim onda su krivi sto ga nisu pazili.
Ne znam kakva su ovo danas djeca. Mi smo u tim godinama ostajali pocijeli dan sami u kući, na spratu do kojeg se dolazilo vanjskim stepenicama bez ograde. Sve te utičnice bez ikakve zaštite, spomenute stepenice,gradski saobraćaj (dobro,manje frekventan nego danas) i ostale opasnosti. Ali, mi smo bili svjesni tih opasnosti i nismo učeni da o našoj sigurnosti neprekidno moraju da brinu svi ostali nego da to moramo u prvom redu mi sami. Za ovom današnjom djecom mora hodati vojska zaštitara.
To je jako slozena tema, vrijeme je dosta drugacije i okolnosti su drugacije, a i djeca i roditelji, ima tu svega.
Stoji dijelom to sto kazes da mnogi roditelji ne odgajaju i ne uce djecu odgovornosti i precise ih tretiraju kao djecu, ne svi ali ima toga. Bilo je prije i manje saobracaja i generalno je vrijeme bilo takvo da su se ljudi osjecali sigurnije,dijelim sto u nekum aspektima jeste bilo sigurnije a dijelom i neka lazna sigurnost, danas se mozda pretjeruje u drugom smjeru ali su i roditelji svjesniji opasnosti kojih nadi roditelji bas i nisu bili, recimo pedofilija koja je nekad bila banalizovana i dista trenutno odraslih ljudi je kad su bili djeca imala neka neugodna iskustva jer roditelji to nisu dozivljavali kao opasnost,sada se puno vise pazi i djeca ne idu bas svakom da sjede u krilu i slicno.
Danas su sigurnosni standardi drugaciji, prije su auta bila puno opasnija iako se sporije vozilo, niko se nije morao vezati,da ne govorim o sjedalicama koje su danas standard i koristi ih ipak vecina roditelja.
Kao sto rekoh, slozena tema jer je vrijeme puno drugacije,neje stvari su opravdane a negdje se pretjeruje.

Sve u svemu,slazem se da djecu treba odgajati i uciti ih odgovornosti, ali nisu sva djeca ista niti svi roditelji znaju kako treba svoje dijete odgojiti cak i ako to zele.
Po meni je kljucno procijeniti koliko je dijete zrelo za neke stvari da radi samostalno i ok je ako vidis da nije pa ga vise pripaziti, bolje i to nego pustiti ga ulicu i kontati - rejao sam mu da mora paziti. Nasa odgovornost jao roditelja je najvise u toj procijeni, jer treba ih pustiti da se uce samostalnosti i odgovornosti i ne treba ih previse paziti u maziti pa napraviti debile, ali treba biti i realan pa priznati ako dijete za nesto nije jos zrelo i obratiti paznju na to zbog njegove sigurnosti.
Ovo dijete nije bilo svjesno opasnosti jer ni njegov otac nije bio svjestan opasnosti, a što se vidi po njegovom ponašanju (pretpostavljamo da mu je ovo otac). Ni jednom ni drugom ni na kraj pameti nije bila mogućnost da će cestom naići auto i to je glavni problem.

Gust je saobraćaj, neodgovoni vozači, ali zato ja cestu prelazim maltene kao minsko polje.
Laplace

#73588 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

noviclan wrote: 13/12/2023 18:27
vjeshalica wrote: 13/12/2023 17:08 Koji je ovo kralj

Image
Mozda snimali za tikE tokE
U objavi piše kako vozač tvrdi da je izgubio svijest i kontrolu and vozilom.
Bloo
Globalna šefica

#73589 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bloo »

Laplace wrote: 14/12/2023 09:47 Ja naprosto ne mogu zamisliti situaciju u kojoj bih sebi dozvolio da me udari auto dok prelazim cestu, bilo na pješačkom prelazi ili van njega. Naprosto ne mogu zamisliti da budem toliko glup da se dovedem u takvu situaciju. Kakvi god da su vozači, a znamo kakvi su, meni je važnije biti živ nego biti u pravu.
Jbg.
Mene udarilo, na pjesackom.
Ja prelazila pjesacki, gospodin naletio sa lijeve strane pod uglom od 90 stepeni. Bez obzira koliko pazim kad prelazim na pjesackom cak i kada ima semafor. Gledam u oba smjera u jednosmjernoj. :D
Laplace

#73590 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

Bobi wrote: 13/12/2023 21:23
muha_sa wrote: 13/12/2023 16:19
Bobi wrote: 13/12/2023 15:22 Lakše ozljede..ovdje to treba uzet sa zadrškom, oni nekad lom noge tretiraju kao lakšu ozljedu, sve je ovo meni i to da lik ima 70 godina onako zivahan i vitalan kad je izlazio i ulazio u auto.
:-) :-)

Još malo pa cu 7 banki imat a sad bi se s tobom potrko i dao ti fore 10 metara :lol:
Svjedoci su za Crnu Hroniku rekli kako je upitanju muškarac koji ima oko 45 godina, sijede kose i crne jakne, a iz MUP-a KS su sada objavili ko je osumnjičeni.
Oni priveli tipa od 70 godina :D.
Otišao čovjek po oca, kojiima vozačku a ne koristi je, pa da je ne oduzmu njemu?
Ateista

#73591 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

Laplace wrote: 14/12/2023 09:55

Ovo dijete nije bilo svjesno opasnosti jer ni njegov otac nije bio svjestan opasnosti, a što se vidi po njegovom ponašanju (pretpostavljamo da mu je ovo otac). Ni jednom ni drugom ni na kraj pameti nije bila mogućnost da će cestom naići auto i to je glavni problem.

Gust je saobraćaj, neodgovoni vozači, ali zato ja cestu prelazim maltene kao minsko polje.
Tacno, i jedan i drugi su ocito mislili da je duznost samo vozaca da paze... Zato kazem glavni krivci su roditelji, hajd sto ga nije naucio da pazi ali sto pusta dijete koje nije nauceno da pazi da onako trci prema ulici.
Laplace

#73592 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

Bloo wrote: 14/12/2023 10:02
Laplace wrote: 14/12/2023 09:47 Ja naprosto ne mogu zamisliti situaciju u kojoj bih sebi dozvolio da me udari auto dok prelazim cestu, bilo na pješačkom prelazi ili van njega. Naprosto ne mogu zamisliti da budem toliko glup da se dovedem u takvu situaciju. Kakvi god da su vozači, a znamo kakvi su, meni je važnije biti živ nego biti u pravu.
Jbg.
Ja prelazila pjesacki, gospodin naletio sa lijeve strane pod uglom od 90 stepeni. Bez obzira koliko pazim kad prelazim na pjesackom cak i kada ima semafor. Gledam u oba smjera u jednosmjernoj. :D
Sad samo još to uračuaj u jednačinu kad ubuduće prelaziš. Tu nije trebalo biti zeleno i pješacima i vozačima koji skreću lijevo, jer ti vozači gledaju i pravo i lijevo pod nezgodnim uglom pa nepažljivi/neiskusni vozači lako pogriješe.
Laplace

#73593 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

Ateista wrote: 14/12/2023 10:03
Laplace wrote: 14/12/2023 09:55

Tacno, i jedan i drugi su ocito mislili da je duznost samo vozaca da paze... Zato kazem glavni krivci su roditelji, hajd sto ga nije naucio da pazi ali sto pusta dijete koje nije nauceno da pazi da onako trci prema ulici.
Da. Moraš biti svjestan da živiš u glavnom gradu u kojemje saobraćaj gust i u kojem skoro pa svakodnevno vozilo udari pješaka.
Laplace

#73594 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

geralt wrote: 13/12/2023 21:41
komsinica_s_drugog wrote: 13/12/2023 18:55 Dijete nekad jednostavno izleti. Bez razloga. Moj sin je tako, otisla po njega u skolu, presli ulicu, stoji na trotoaru, ja otkljucavam auto. On samo kao da grom u njega puce skoci na cestu. Milimetar do auta u pokretu. Umrla sam u tom trenutku. Prvi, jedini, zadnji put da je dobio batine.
Ja sam tako umalo poginuo kao dijete, jos sam bio dosta stariji od ovog malog, mozda sam imao 12 godina. Sam isao trolejbusom, izasao na stanici na prednja vrata, prosao ispred trole i bez razmisljanja zakoracio da predjem cestu. Ja ne vidim auta od trolejbusa, vozaci ne vide mene. Skripa kocnica, auto se zaustavlja mozda 20-30cm od mene. Ja stao ukopan ko jelen na cesti. Vozac galami na mene i psuje mi, sasvim opravdano. Spasili me njegovi refleksi i kocnice na autu.
Kad vidim da odrasli ovo rade (samo ispred autobusa, što je još gore) zlo mi dođe.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#73595 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bobi »

Laplace wrote: 14/12/2023 10:03 Otišao čovjek po oca, kojiima vozačku a ne koristi je, pa da je ne oduzmu njemu?
E a vidjet cemo sta ce se desavat ali vidjelo ga 5-6 ljudi, valjda ga mogu identifikovat :D.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#73596 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bobi »

Jbg.
Slabo gledaš, ja gledam do 100 metara lijevo desno plus cak i parkirana auta, sve moras skenirat :D.
moimoi

#73597 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moimoi »

U drzavama gdje postoji saobracajna kultura, vozaci se obavezno zaustave ispred busa/trole, upravo radi takvih stvari. Pogotovo u vrijeme kada djeca idu u skolu ili se vracaju. Tek kada bus krene, krecu i oni.
Prvi put kada sam to dozivjela kontam-koji im je krac :D sto stoje, niDze semafora… tek kasnije se upali “kvikli” lampica.

E sad, zamisli da to neko kod nas uradi :D pa jebali bi mu majku.
Laplace

#73598 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

Truba wrote: 14/12/2023 07:14 Negdje sam gledao lik se vraca da dokusuri zrtvu tockom jer je manja kazna nego za bijeg i ranjavanje
Kina mozda
Wtf
U Kini, ako je vjerovati pričama, nije preporučljivo pomagati povrijeđenima. Navodno ima dosta simuliranja i namještenih tužbi pa u želji da pomogneš budeš uvaljen u sudski proces u kojem si donji.
Laplace

#73599 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

Bobi wrote: 14/12/2023 10:17
Jbg.
Slabo gledaš, ja gledam do 100 metara lijevo desno plus cak i parkirana auta, sve moras skenirat :D.
U ratu se gledalo i gore (ide li granata) - to jest, šalili smo se na taj račun. Crni humor.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#73600 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

svaka raja ima jednog koji je zasutavio auto rukama (stalo tik pred njega) i jednog kojeg su kola satrala al preživio hoda ko fankenštajn

samo treba držati sve četiri otvorene pod 360 stupnjeva

neko reče možda sajnfled da dođu alieni mislili bi da psi gospodare svijetom jer ih vodaju ljudi

međutim pravi gspodari su automobili
vidi koliko smo im prostora dali

Image
Post Reply