Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
treba da finansiras plate guzonja nekakvih korporativnih, jer drasticna razlika u cijeni izmedju tvog auta i njihovog iste klase nema, samo zagorelim ima..
Komšija mi ima Taigo R, vjerovatno R line jer je motor 1.0 TSI. Platio ga 50+ hiljada, čini mi se bliže 60. Auto nije loše, posebno u toj opremi ne izgleda loše ali odgovorno tvrdim da je C4 značajno bolje auto.
citroen xm wrote: ↑13/12/2023 20:18
Komšija mi ima Taigo R, vjerovatno R line jer je motor 1.0 TSI. Platio ga 50+ hiljada, čini mi se bliže 60. Auto nije loše, posebno u toj opremi ne izgleda loše ali odgovorno tvrdim da je C4 značajno bolje auto.
Isto razmisljamo
Dok si ti ovo pisao, ja Isao da vidim koliko kosta Taigo.
Taigo 1.0 DSG R Line 51k, a 1.5 TSI DSG R Line 54k. Po cjenovniku, bez popusta i sl
sime_cipol wrote: ↑13/12/2023 20:23
Isto razmisljamo
Taigo 1.0 DSG R Line 51k, a 1.5 TSI DSG R Line 54k. Po cjenovniku, bez popusta i sl
Eto, onda slično košta kao ovaj C4 koji je Konektovani kupio. Mislio sam da je bliže 60 sudeći po OLX-u, a komšiju nisam pitao. Rijetko za cijene pitam ljude. Znači mogao je Konektovani kupiti Taigo R line, ali kupio je C4 jer je i on svjestan da je francuz bolji.
sime_cipol wrote: ↑13/12/2023 20:23
Isto razmisljamo
Eto, onda slično košta kao ovaj C4 koji je Konektovani kupio. Mislio sam da je bliže 60 sudeći po OLX-u, a komšiju nisam pitao. Rijetko za cijene pitam ljude. Znači mogao je Konektovani kupiti Taigo R line, ali kupio je C4 jer je i on svjestan da je francuz bolji.
C4 je bio j3ftiniji 4 milje....i iskreno veci unutra. Je li bolji ili nije,...ja ne mogu dati tacan odgovor.
bordo gandalf wrote: ↑13/12/2023 10:55
Auto se kupuje za jedno udrzenje pa vagaju izmedju corse 1.3 2010 god 70kw i izmedju polo 1.6 66 kw. Sta im je pametnije uzeti
Polo.
Te Corse u globalu imaju problem sa mjenjačem i dodatno plivajući zamajac bez zamjene košta 1500 KM.
Naravno, ne mora da znači da će oboje napraviti štetu po novčanik.
Na Taigu se najmanje osjeti taj R line tretman. A inače Taigo mi je polu proizvod u totalu, izbačen samo da se još više ova kvazi đip opsesija iskoristi.
Čini se da je na bazi Pola, tako da bi taj sepet od Taiga sa 1,5 TSI trebao da leti.
Auto se kupuje za jedno udrzenje pa vagaju izmedju corse 1.3 2010 god 70kw i izmedju polo 1.6 66 kw. Sta im je pametnije uzeti
Sta je bolje zna se, a da li je i pametnije (odnos ulozeno vs dobiveno vs potrebe) to vec ne znam
Sta je bolje zna se, a da li je i pametnije (odnos ulozeno vs dobiveno vs potrebe) to vec ne znam
Predlagao sam benzinca jer auto vrlo malo koriste ali eto hoce dizela
Ubise kod nas ljudi sa tim dizelom vise
Benzinac je odlican
Dok treci put ne svratis na benzinsku pumpu u 10 dana...
Pa otkud tolika razlika u potrosnji?
prosle godine sam presao sa 1.6dizelas, na 1.8 benzas, osjetim da trosi vise, ali nije to neka drasticna razlika da bih zbog nje benzasa prekrizio, a i jaci je motor, 2 litra vjerovatno razlike, iako po dokumentima trebalo bi biti manje od litar.
Strujar, e to je usteda vec o kojoj se isplati razmisljati, barem za sada.
Ko smatra da nema (osjetne) razlike u potrosnji izmedju svakog (naglasavam svakog) benzinca i dizela neka vozi benzinca i rijesen problem.
U nekim zbirovima mozda benzinac jeste isplatniji (mozda) ali ljudima je lakse dati na kamari jednom u dvije, tri, pet godina 300, 400, 500 KM za neki skupi sklop na dizelu nego svake sedmice trosit 20, 30 KM vise od kolege koji vozi dizela..
betametazon wrote: ↑14/12/2023 13:09
Vozao sam benzincd od 1.0 do 2.0
Ko smatra da nema (osjetne) razlike u potrosnji izmedju svakog (naglasavam svakog) benzinca i dizela neka vozi benzinca i rijesen problem.
U nekim zbirovima mozda benzinac jeste isplatniji (mozda) ali ljudima je lakse dati na kamari jednom u dvije, tri, pet godina 300, 400, 500 KM za neki skupi sklop na dizelu nego svake sedmice trosit 20, 30 KM vise od kolege koji vozi dizela..
po tvojoj racunici mjesecno se dadne vise od 100 km za gorivo odnosno 1200 za godinu dana