Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
hopi wrote: ↑11/12/2023 21:40
Srednji rang bi ti bila Fulda, barum, semperit vidi eto sta ti se uklapa cjenovno, prevrti cijene po piku, Makbel, Maja gume, ekupi, top guma, gdje su koje cijene najbolje i proberi.
ADAC test 2022. Semperit ne uvrštava u srednju, nego u visoku kategoriju rame uz rame sa Continentalom i GoodYearom.
Ja sam ove gume, 15-ke, uzeo u oktobru za 110 KM po komadu, dot prva sedmica septembra 2023.
Nisam siguran da se radi o istoj gumi, ova je alpine+ ta neka wst1
Malo sam na brzinu guglao, cini mi se da je dobila solidne ocjene, pa reko da nema nko iskustvo iz prve ruke...
Pisao sam ja vec negdje osobno iskustvo. Inace uvijek kupujem gume poznatijih brendova tipa Conti, Michelin, ali sam kupio pretproslu zimu auto na kojem su bile IceBlazer Alpine Evo, za SUV vozila,drugacija sara, ali mislim da je ista smjesa kao kod wst1.
Bile su vec vozene jednu sezonu. Pozitivno iznenadjen drzanjem po mokrom kolovozu, jer inace kineske gume su po tom osnovu kritizirane. Po snijegu i ledu i nisu tako dobre, treba dobro paziti na nagle pokrete i laganije po papucici gasa, ali ima i do toga da je vozilo tesko dvije tone i ima 600Nm okretnog momenta.
Ma kupio sam na kraju komplet 4 celicne felge i 4 zimske gume sava 15 inch, polovne ali dot 3723, doslovno vozene samo 5 dana, ako je nekome bitno cijena 500 KM - sa montiranajem, balansiranjem i postavljanjem na vozilo
Bas deranje, tamo se pogotovo isplati ici na allseason ko nije previse zahtjevan, za godinu sto ti dva puta zamijene mozes dvije solidne gume 16" kupiti...