Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
"Također, tu su i neki drugi specijalni lobiji poput naftnog, ali i predstavnika određenih religijskih organizacija koji bi da zakonima narušavaju sekularni karakter naše zemlje. 'Ženi je mjesto kod kuće nedjeljom' - javljali su mi direktnim porukama patrijahalni aktivisti proteklih par mjeseci. Ministarstvo je uslišilo njihove molitve", istaknuo je on.
Nisam bila ni svjesna cinjenice koliko su krscani mocni u Bosni.
"Također, tu su i neki drugi specijalni lobiji poput naftnog, ali i predstavnika određenih religijskih organizacija koji bi da zakonima narušavaju sekularni karakter naše zemlje. 'Ženi je mjesto kod kuće nedjeljom' - javljali su mi direktnim porukama patrijahalni aktivisti proteklih par mjeseci. Ministarstvo je uslišilo njihove molitve", istaknuo je on.
Pa tebi se ovdje stalno govori da napadas pogresnu stranu, naravno da su mocni, drze najmanje 2/3 vlasti u zemlji.
SpecialOffer wrote: ↑13/12/2023 16:04
Neradna nedjelja je najveca glupost koju su mogli smisliti.
Prave problem gdje ga nije bilo.
Tek kad zazivi u praksi, vidjet cete sta to znaci. Doduse u Sarajevu nece mnogo znaciti, bit ce puni shopping centri s one strane entitetske linije (jos jedna glupost).
Tek kad zazivi u praksi, vidjet cete sta to znaci. Doduse u Sarajevu nece mnogo znaciti, bit ce puni shopping centri s one strane entitetske linije (jos jedna glupost).
Sto je najjace najglasniji su ovi koji se zalazu za to a da nisu nikad dan proveli u sistemu gdje je nedjelja neradna za trzne centre i sl.
Culi negdje da ima to pa kontaju da je nesto super progresivno. Ah vidjet cete kako je nezgodno.
Sto je najjace najglasniji su ovi koji se zalazu za to a da nisu nikad dan proveli u sistemu gdje je nedjelja neradna za trzne centre i sl.
Culi negdje da ima to pa kontaju da je nesto super progresivno. Ah vidjet cete kako je nezgodno.
Ja kazem da rad nedjeljom treba nagraditi, a ne zabraniti, daj ljudima duplu dnevnicu i otimat ce se da rade nedjeljom. Ko nece - ne mora, ali ces uvijek imati one koji ce raditi nedjelju u zamjenu za neki drugi dan (posebno kad je placena duplo).
Drzava treba da sprovodi dosadasnje zakone, a ne da zakonima dalje komplikuje, a sprovedba istih - nula bodova.
Better Man wrote: ↑13/12/2023 00:08
Onaj ko samo nedeljom može otići u nabavu, on onda nije sposoban da sebi organizuje radnu sedmicu. Podržavam neradnu nedelju iz čistog razloga, a to je da ljudi koji rade u trgovini imaju pravo na sedmični odmor. Sve vas koji ste protiv neradne nedelje bi vam uveo radnu nedelju, pa da vidite kako je raditi kad treba da si kući s porodicom
Govoriš napamet.
Radio sam 25 godina u medijima, a u medijima se radi nedjeljom.
I protiv neradne nedjelje sam.
Naravno da će radnici imati i nedjelju neradnu kada im po rasporedu tako dođe.
Ali da je nedjelja neradna u smislu da su prodavnice zatvorene, to ne bi trebalo biti.
A svaki posao ima svoje negativne strane. Negativna strana nekih poslova je da su opasni, dosadni, stresni, teški, a nekih da si "mimo normalnog svijeta".
Ako ovo zazivi i ako se misli da ce SA ici u Lukavicu u shopping nedjeljom, moze samo do.13 h u supermarkete jer do 13 h rade nedjeljom
DM i ostale prodavnice u TC Tuš (bivsi) gdje je Bingo je zatvoren nedjeljom, radi samo Bingo supermarket do 13 sati
akcija007 wrote: ↑13/12/2023 18:47
Ako ovo zazivi i ako se misli da ce SA ici u Lukavicu u shopping nedjeljom, moze samo do.13 h u supermarkete jer do 13 h rade nedjeljom
DM i ostale prodavnice u TC Tuš (bivsi) gdje je Bingo je zatvoren nedjeljom, radi samo Bingo supermarket do 13 sati
Kada cijelo Sarajevo nagrne, lako će početi raditi duže od 13.
laik1981 wrote: ↑13/12/2023 18:50
Nista neradna nedelja nece promijeniti. Ni kupcima, a ni prodavcima. Brzo se svi naviknu na novi sistem.
Navikne se čovjek na svašta.
Ne znači da je to na šta se navikne dobro.
Za par sedmica ces zaboraviti da su trgovine ikad radile nedeljom. Gdje god se to uvelo tako je bilo, pa ce i kod nas, a na pocetku je svugdje bila kuknjava.
laik1981 wrote: ↑13/12/2023 18:50
Nista neradna nedelja nece promijeniti. Ni kupcima, a ni prodavcima. Brzo se svi naviknu na novi sistem.
Navikne se čovjek na svašta.
Ne znači da je to na šta se navikne dobro.
Za par sedmica ces zaboraviti da su trgovine ikad radile nedeljom. Gdje god se to uvelo tako je bilo, pa ce i kod nas, a na pocetku je svugdje bila kuknjava.
Nece prosuziti dalje od 13 h nedjeljom jer je to zakonski kod njih bolje rijeseno nego kod nas trenutno.
U nekim gradovima je do 11h samo prehrana radi ili gotovo nikako
akcija007 wrote: ↑13/12/2023 19:02
Nece prosuziti dalje od 13 h nedjeljom jer je to zakonski kod njih bolje rijeseno nego kod nas trenutno.
U nekim gradovima je do 11h samo prehrana radi ili gotovo nikako
Haris.ba wrote: ↑13/12/2023 18:58
Samo ce se nabildati pdv za RS.
Pametno.
Hoces li ti bildati rsov pdv? Ja znam da ja necu, pa taman da je samo jedan dan u sedmici radni. To isto kao i za kafe u Lukavici u koroni. Ja ne znam nikog ko ih je tamo isao ispijati, a da ih nije ispijao i ranije. Bice vece guzve subotom i to je jedino sto ce biti primjetno. Subotom cemo kupovati ono sto smo mislili kupiti u nedelju i to je to. Apsolutno se nista nece promijeniti, osim sto ce radnici u trgovinama odmarati tu nedelju.