Nokian808 wrote: ↑12/12/2023 22:40
A te male pekare bez racuna su definitivno bezobrazne sa cijenom od 1,5 Km za 400 grama.
Dokaz je onaj rezani Mercator hljeb - te veca masa ima 500 grama, onda troskovi rezanja i ambalaze i na kraju racun (17% PDV) i on kosta isto kao onaj iz pekare. Po mojoj matematici te divlje pekare komotno bi hljeb mogli prodavati i po 1 KM i imati solidnu zaradu.
Ali pohlepa je cudo eno gledam u onom smradu autopijace sad pokusavaju u tim divljim uslovima prodati cevape za 7 KM a bili prije zidanja cijena 4 KM....vidim nema musterija vicu cevapi, cevapi...ma mrs mrzim bezobrazluk
Da...bezobrazluk i pohlepa...najgore pocasti.
Umjesto da se bore kvalitetom da privuku raju i musterije...ono prodaje prazne pite,samo okorci od cent po 3-4 KM komad...jogurt od 200ml po marku i vise.
Cevapi nakucali sada po 6-7 KM mala porcija,8+ KM sedmica...a kvalitet srozan totalno.
Evo jucer bas kupio u pekari kod nas,crnu maslanicu...vise od pola povadio okoraka i one debele jufke i dao psu...ja pojeo pola ili i manje...platio 3 KM pitu.
Mene bi ono prvo bilo sramota prodavati a onda jos veca sramota po toj cijeni.
Najbolje bi bilo da svako sebi pocne kuhati...ono napravis sebi neki meni sa 7-8 jela sedmicno,kupis namirnice i napravis sebi svaki dan jedno jelo sa dva obroka kolicinski.
Ja isto tako radim,posebno ljeti kada imam sezonskog povrca i svega...napravim punu tavu i imam 2 obroka.
A sada zima,imam u kuci i sporet na drva,pored grijanja...pa moze se i meso peci ono laganica,po 3-4 sata,krompir u rerni,pa sa suhim sirom i kajmakom i lukom...imam zimnice i salata svih vrsta,jer uzgajam preko ljeta sve zivo...jedino mesa nemam,moram to kupovati