Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
PM72

#13301 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PM72 »

Haris.ba wrote: 09/12/2023 17:27
PM72 wrote: 09/12/2023 17:26 Na smetljištu imaš prikupljanje plina...
Ma to je vise radi sigurnosti da gasovi ne potruju po smetljistu ljude. Mislim da oni to na licu mjesta pale.

Nema od toga neke velike fajde za grijanje i industriju.
Koliko znam prave struju...
swanfilter

#13302 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by swanfilter »

Kada sam isao na ona testiranja za vojni rok.

Rekose mi, ma ti ces svakako na fakultet, evo pjesadija.

Iako mlad iz rata, poceo odmah kontati kako ne bih dugo ...
PM72

#13303 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PM72 »

Hakiz wrote: 09/12/2023 17:30
PM72 wrote: 09/12/2023 17:22
zavrzlama wrote: 09/12/2023 17:10 Ne treba sluzenje vojnog roka,nego svaka opstina da ima savremenu streljanu,zato sto za sluzenje vojnog roka ide veto od antibih snagasl a streljanu moze bez problema otvorit ko hoce+ imas u svakoj opstini kvalitetno i legalno pjesadijsko oruzje da ne cekas tesku proceduru da dobijes oruzje OSBIH...
Niđe veze...odeš u streljanu,dobiješ ispucaš sanduk metaka i kao sposoban si za rat :lol:
Vi baš zamišljate da je stvarni belaj i sukob ko igrice na plejki? Pogineš,resetuješ igricu i opet kreneš gdje si poginuo...
Prašinari koji služe kao topovsko meso su spremni.

Ovi što koriste komplikovanu tehniku svakako idu u vojne škole.

To jeste, običnom pješadincu je za sve šta treba znati dovoljno 4 sedmice obuke. Pa, ko preživi.
Da bi izvršio neko oslobodilačku akciju moraš imati spremne i uvezane snage,od specijalnih jedinica,artiljerije,podrške,logistike s toga nemamo.
To što ti pominješ su domobrani a sa njima se obično čuvaju objekti,ceste,pruge...oni nisu nizašta drugo.
mishic

#13304 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by mishic »

Zahvaljujem "svi u napad" i takođe želim sve najbolje...
Sve primjedbe u vezi sa stanjem u probosanskim redovima stoje ali stanje u onih drugih je još gore.
Vojni rok nije realna opcija a od obuke bez borbenih dejstava i onako je malo koristi. Znam to pouzdano iz iskustva '92-95. Kada su se birale elitne udarne grupe najpouzdaniji pokazatelj je bio koliko je ko puta već išao u akcije.

Moji komentari na ove provokativne prijetnje imaju za cilj da kažu kako su šanse i opcije za ono čime se prijeti bile, prošle i više se neće i ne mogu ponoviti. U nas je odnos snaga bio slično kao sada u Ukrajini i zaustavljeni smo kada smo počeli gaziti sve pred sobom. Oni koji sada prijete nisu to gledali nego su švercali i opet bi druge slali da ginu. Moja poruka njima je da se treba čuvati onoga ko nema šta da izgubi a ovdje ih je sve više i više kao što su oni drugi ekstremno bogati i to posatli preko noći.

Dugo sam bio u neposrednom kontaktu sa onima koji su bili vani pa došli da brane zemlju. I sam sam uradio tako. Sin je vani i znam da bi uradio kao i babo mu ali ne samo on. Često odem, znam ih puno naših, razgovaramo i ne kolebaju se. Tako da... L.P.
PM72

#13305 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PM72 »

mishic wrote: 09/12/2023 17:48 Dugo sam bio u neposrednom kontaktu sa onima koji su bili vani pa došli da brane zemlju. I sam sam uradio tako. Sin je vani i znam da bi uradio kao i babo mu ali ne samo on. Često odem, znam ih puno naših, razgovaramo i ne kolebaju se. Tako da... L.P.
Iskustvo mi kaže da od bukadžija i BH fanatikosa koji bi šatro branili Bosnu nema puno hajra.
od deset ljudi koji bi ti obećali da će doći i uzeti pušku ne bi dvojca došla.I to oni od kojih se ne bi nadao...
mishic

#13306 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by mishic »

PM72 wrote: 09/12/2023 17:48 Da bi izvršio neko oslobodilačku akciju moraš imati spremne i uvezane snage,od specijalnih jedinica,artiljerije,podrške,logistike s toga nemamo.
To što ti pominješ su domobrani a sa njima se obično čuvaju objekti,ceste,pruge...oni nisu nizašta drugo.
Sve je to tako samo smo '92-95. bili u deset puta težoj situaciji pa sve uspjeli, obučili, uvezali, osposobili otimali puškicu po puškicu pa se njima branili a čim je prvo noružanje došlo u ruke nezaustavljivo krenuli... Nama je sve bilo oteto, okupirani smo pa tek onda počeli da se branimo i oslobađamo...
mishic

#13307 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by mishic »

Zaboravio si da su neke od najelitnijih jedinica bile upravo sastavljene isključivo od takvih...
PM72

#13308 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PM72 »

mishic wrote: 09/12/2023 17:54
PM72 wrote: 09/12/2023 17:48 Da bi izvršio neko oslobodilačku akciju moraš imati spremne i uvezane snage,od specijalnih jedinica,artiljerije,podrške,logistike s toga nemamo.
Sve je to tako samo smo '92-95. bili u deset puta težoj situaciji pa sve uspjeli, obučili, uvezali, osposobili otimali puškicu po puškicu pa se njima branili a čim je prvo noružanje došlo u ruke nezaustavljivo krenuli... Nama je sve bilo oteto, okupirani smo pa tek onda počeli da se branimo i oslobađamo...
Jeste ali su svi punoljetni i sposobni građani SFRJ služili 12-24 mjeseca vojske.Neko je bio pješadinac,neko kuhar,artiljerac i tenkista i vrlo brzo si mogao formirati jedinice,samo nam je falilo oružja.
Sad niko ne zna rov iskopat,odjeljenje u napadu,ispalit minibacačku minu ili voziti tenk...

Skontali su stranci davno kako će nam ruke svezat...
Hakiz

#13309 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hakiz »

PM72 wrote: 09/12/2023 17:58
Jeste ali su svi punoljetni i sposobni građani SFRJ služili 12-24 mjeseca vojske.Neko je bio pješadinac,neko kuhar,artiljerac i tenkista i vrlo brzo si mogao formirati jedinice,samo nam je falilo oružja.
Sad niko ne zna rov iskopat,odjeljenje u napadu,ispalit minibacačku minu ili voziti tenk...

Da.
HD_2015

#13310 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by HD_2015 »

Jeste, jeste, muslimanski narod se ne može odbraniti ako bude rata u Bosni. Čuli smo tu priču ranije:

[youtube]https://youtu.be/TeHCAmcqNxA?t=18[/youtube]

Vezali su nam stranci ruke 92-e još jače, pa je Amerika morala spašavati genocidnu samo par godinu nakon ovog govora.
tramvajtrojka

#13311 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

Image

Blago nama sa ovakvom pameti, zauvijek sa ovakvim narodom cemo ostati najgora rupa na svijetu

Narod bez pameti i ne zaslužuje da ima drzavu
Prpa.ba

#13312 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

tramvaj sa svojim redovnim zeljama i mokrim snovima :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#13313 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

Image

Dva uhljeba koji na štelu jedino iz matera nisu ispali pricaju o viziji drzave :lol:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#13314 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by mk ultra »

Truba wrote: 08/12/2023 15:51 šta je problem sa plinom
jel skup
jel ruski
oćemo jeftiniji
oćemo neruski
https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... tid=436565

Srbija je pala :lol:
svi u napad

#13315 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by svi u napad »

Boze dragi sta je ovo? Pa kakvi nas debili predstavljaju u vlasti covjek ne moze vjerovati. Dakle Klix stavi u prvi red kao vaznu licnost i vijest (diplome Kiseljaka cuda cine) kako se neki nepismeni glupko Uzunovic inace nezavisni poslanik nada da ce se vlast i opozicija dogovoriti i da ce Vukoja biti imenovan. Dragi moj Uzunovicu ides li ti kod automehanicar ili od doktora da te lijeci. Ljudi ako ne znate (a vecina na zalost ne zna) pitajte ljude koji znaju. Dakle nije nikakav problem sto sudija treba biti Hrvat. Nije problem i da ga imenuje HDZ ali dajte im objasnite da covjek tj. kandidat mora imati pravosudni ispit i radno iskustvo iz pravosudja. Ne znam sta Vukoja ima o Cirilicaru niti znam sta Cirilicar ima o nasima ali je ocigledno da tu nesto ima i da se zbog toga ne odustaje. Mozda zbog iseljavanja (u sto ne vjerujem) HDZ nema skolovanog kadra pa im je Vukoja jedino rjesenje.
Dragi politicari krajnje je vrijeme da se uozbiljite i pocnete pametno rasudjivati i donositi pametne odluke jer posljedice vasih odluka ce kostati ( avec i kostaju) narednih 50 godina. Zivjeli.
kakabanja213

#13316 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by kakabanja213 »

Hahaha, covjek koji ne zeli da mu kaze ko mu je nudio 3 miliona u kesu kao mito bi trebao da bude imenovan za funkciju u parlamentu FBIH. Svaka cast.
Novak20

#13317 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Novak20 »

svi u napad wrote: 10/12/2023 14:45 Boze dragi sta je ovo? Pa kakvi nas debili predstavljaju u vlasti covjek ne moze vjerovati. Dakle Klix stavi u prvi red kao vaznu licnost i vijest (diplome Kiseljaka cuda cine) kako se neki nepismeni glupko Uzunovic inace nezavisni poslanik nada da ce se vlast i opozicija dogovoriti i da ce Vukoja biti imenovan. Dragi moj Uzunovicu ides li ti kod automehanicar ili od doktora da te lijeci. Ljudi ako ne znate (a vecina na zalost ne zna) pitajte ljude koji znaju. Dakle nije nikakav problem sto sudija treba biti Hrvat. Nije problem i da ga imenuje HDZ ali dajte im objasnite da covjek tj. kandidat mora imati pravosudni ispit i radno iskustvo iz pravosudja. Ne znam sta Vukoja ima o Cirilicaru niti znam sta Cirilicar ima o nasima ali je ocigledno da tu nesto ima i da se zbog toga ne odustaje. Mozda zbog iseljavanja (u sto ne vjerujem) HDZ nema skolovanog kadra pa im je Vukoja jedino rjesenje.
Dragi politicari krajnje je vrijeme da se uozbiljite i pocnete pametno rasudjivati i donositi pametne odluke jer posljedice vasih odluka ce kostati ( avec i kostaju) narednih 50 godina. Zivjeli.
Upravo ovo boldirano je problem, a nakošeno dokaz da ne znaš o čemu pričaš. Seada Palavrić i Mirsad Ćeman su direktno sa političkih funkcija u SDA došli i još su u Ustavnom Sudu.

To ti nije problem ? Ili u F BiH nema boljih sudija ?

Ovo ti je tekst konkursa za sudiju Ustavnog suda BiH. Nije potreban pravosudni ispit niti iskustvo iz pravosuđa.
PARLAMENT FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE
PREDSTAVNIČKI DOM
SARAJEVO

Na osnovu člana VI.1.a) Ustava Bosne i Hercegovine Radna grupa za sprovođenje procedure izbora sudije Ustavnog suda BiH Komisije za izbor i imenovanje Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine objavljuje

JAVNI KONKURS
ZA IZBOR JEDNOG SUDIJE USTAVNOG SUDA
BOSNE I HERCEGOVINE

Prema odredbi člana VI.1.b) Ustava Bosne i Hercegovine za sudiju Ustavnog suda Bosne i Hercegovine mogu biti birani istaknuti pravnici visokog moralnog ugleda.
Svako ko udovoljava takvoj kvalifikaciji i ima pravo glasa može biti imenovan za sudiju Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.
Uz prijavu je potrebno dostaviti:
-radnu biografiju
-diplomu o stečenom zvanju pravnika
-dokaz o biračkom pravu ( uvjerenje o državljanstvu).
Javni konkurs ostaje otvoren petnaest (15) dana od datuma posljednjeg objavljivanja.
Javni konkurs će biti objavljen u “Dnevnom avazu”, “Večernjem listu”, “Službenom glasniku Republike Srpske “ i “Službenim novinama Federacije BiH”.

Napomena: svi traženi dokumenti moraju biti dostavljeni u originalu ili u ovjerenoj kopiji, koja ne smije biti starija od šest mjeseci.

Prijave dostaviti putem pošte preporučeno, u zatvorenim kovertama, na adresu:
Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine
“ Radna grupa za sprovođenje procedure izbora sudije Ustavnog suda Bosne i Hercegovine”
Ul.Hamdije Kreševljakovića br.3, 71 000 Sarajevo
sinuhe

#13318 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sinuhe »

Neko im nesto na TV pricao o drzavi, sudu itd. I stvarno misle da je Ustavni sud vazniji od parlamenta.
PM72

#13319 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PM72 »

HD_2015 wrote: 10/12/2023 13:11

Jeste, jeste, muslimanski narod se ne može odbraniti ako bude rata u Bosni. Čuli smo tu priču ranije:

[youtube]https://youtu.be/TeHCAmcqNxA?t=18[/youtube]

Vezali su nam stranci ruke 92-e još jače, pa je Amerika morala spašavati genocidnu samo par godinu nakon ovog govora.
Ne provaljuj se živ bio
Point.

#13320 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Point. »

svi u napad wrote: 10/12/2023 14:45 Boze dragi sta je ovo? Pa kakvi nas debili predstavljaju u vlasti covjek ne moze vjerovati. Dakle Klix stavi u prvi red kao vaznu licnost i vijest (diplome Kiseljaka cuda cine) kako se neki nepismeni glupko Uzunovic inace nezavisni poslanik nada da ce se vlast i opozicija dogovoriti i da ce Vukoja biti imenovan. Dragi moj Uzunovicu ides li ti kod automehanicar ili od doktora da te lijeci. Ljudi ako ne znate (a vecina na zalost ne zna) pitajte ljude koji znaju. Dakle nije nikakav problem sto sudija treba biti Hrvat. Nije problem i da ga imenuje HDZ ali dajte im objasnite da covjek tj. kandidat mora imati pravosudni ispit i radno iskustvo iz pravosudja. Ne znam sta Vukoja ima o Cirilicaru niti znam sta Cirilicar ima o nasima ali je ocigledno da tu nesto ima i da se zbog toga ne odustaje. Mozda zbog iseljavanja (u sto ne vjerujem) HDZ nema skolovanog kadra pa im je Vukoja jedino rjesenje.
U ime relaksacije odnosa zašto HNS smradovi ne odustanu od Vukoje i predlože nekog ko je prihvatljiv za sve a ne tjerati inat i ultimatume?
Login77777

#13321 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Login77777 »

tramvajtrojka wrote: 10/12/2023 13:49 Image

Blago nama sa ovakvom pameti, zauvijek sa ovakvim narodom cemo ostati najgora rupa na svijetu

Gdje Lingo na slici? :mrgreen:
svi u napad

#13322 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by svi u napad »

E moj Novace kako ste tako otisli u stranu. Znaci ako je tada pogresno uradjeno hajmo nastaviti pogresno. Ja sam i tada vjerovao ti ili ne pisao tj bio protiv toga. Znaci ako je drustvance pobilo desetine ljudi kopcajuci ih na pogresne respiratore ti bi nastavio sa koristenjem respiratora. Jos je smjesnije sto mi poturas politicki oglas koji je uradjen po naredjenu vaseg presvjetlog sveca Covica. Pa covjece boziji svako ko ima vise od 10 minuta skole zna da za bilo kakvog sudiju mora imati pravosudni ispit. Znas ti to dobro al vazno je sjebat sud i ovo malo drzave sto je ostalo.
Ja stvarno ne razumijem da kod bosanskih Hrvata nema nikoga ko smije nesto drukcije pomisliti a kamo li reci od onog sto Cirilicar kaze. Vjeruj mi da ja mislim da kad bi Papa nesto rekao drukcije od Cirilicara da bi vas pola stalo na stranu Cirilicara.
Ne boj se bit ce Vukoja sudija i tebi i kompaniji ce biti drago ali vjeruj mi da biranje Vukoje, Cemana, Palavricke i slicnih spodoba samo nanose stetu svima bez obzira na narodnost. Obzirom da imas obrazovanje i pises ponekad interesantne clanke sto znaci da nisi glup covjek molim te vise ovakve politicke bljuvotine od oglasa ne stavljas na ovaj forum jer vjeruj mi djeluje porazavajuce da covjek tvog kalibra to prihvaca. Ako je vecina naroda izgubljene ovcice ne moraju to biti svi Novace. Napisao bih ti jos par stvari ali nema potrebe jer ubjedjivati nekoga jel bolji Hajduk od Dinama i obratno je Sizifov posao. Molim te jos jednom da vise nikad sebi ne dozvolis vrijedjanje vlastite inteligencije stavljajuci ovakve oglase na forum. Ziv i zdrav bio.
tramvajtrojka

#13323 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

Login77777 wrote: 10/12/2023 17:39
tramvajtrojka wrote: 10/12/2023 13:49 Image

Gdje Lingo na slici? :mrgreen:
ne znam al ovo na slici je tuzno vidjeti hoces u EU i NATO i onda pljujes po njima, narod bez iole razmišljanja zamisli albanca da ovako napise prema EU slogane :lol: :lol: , bukvalno narod hoce da ide na nazadni istok kad hoce zasto da ih se zaustavlja al kad se sutra probude u srpskom svetu nek ne kmece i traze pomoc od zapada
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#13324 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Truba »

Hoce nato
Al erupcija odusevljenja kada pogine hrvatski vojnik u afganistanu
Onda skontas oce nato da im brani bih i da prca srbe
Al da ne uloze nista u nato :mrgreen:
Prpa.ba

#13325 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

Pa sta, i to je legitiman interes.

Ako Srbija udje u NATO, onda nam i ne treba.
Locked