Ne znam, ja nekako imam bolji osjećaj nego kad je Šahinović bio na golu. Ok, nije imao baš ni previše posla, ali ono što je bilo sve je korektno odradio. I bolji je u izlascima na visoke lopte, to je sigurno.
Utakmice.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- vicious
#41701 Re: Utakmice.
Rogić?
Ne znam, ja nekako imam bolji osjećaj nego kad je Šahinović bio na golu. Ok, nije imao baš ni previše posla, ali ono što je bilo sve je korektno odradio. I bolji je u izlascima na visoke lopte, to je sigurno.
-
Paradox76
#41702 Re: Utakmice.
Prvo poluvrijeme apsolutno ništa.
Pročitan Rozman.
Agresivni pritisak na našu veznu liniju i odmah zastoj u svemu.
Drugo poluvrijeme promjena kursa i odmah rezultat.
Samo da ovako primjene pristup igri i na gostovanjima.
Ekipa se pravi, dug je to proces.
Podrška igračima i Rožmanu.
Svi u Mostar !!!!
Pročitan Rozman.
Svi u Mostar !!!!
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#41703 Re: Utakmice.
Paradox76 wrote: ↑09/12/2023 23:24 Prvo poluvrijeme apsolutno ništa.
Pročitan Rozman.
Svi u Mostar !!!!
-
Paradox76
#41704 Re: Utakmice.
I meni najzanimljiviji i jako emotivan trenutak večeras na tekmi.
Renan kad ljubi grb našeg Sarajeva.
Ljubili su ga mnogi, ali meni lično, ovo je bilo posebno.
Majstor si Renane.
Renan kad ljubi grb našeg Sarajeva.
Ljubili su ga mnogi, ali meni lično, ovo je bilo posebno.
Majstor si Renane.
- ruud
#41705 Re: Utakmice.
Dok sam se otkravio...
Prvo poluvrijeme katastrofa. Bezidejno i bezmudo. Drugo OK, rezultat po meni nije slika igre.
U svakom slucaju vrlo vazna pobjeda. Kad bi pobjedili u Mostaru uz kiks borca, ja bih se opet nadao barem neko vrijeme tituli
Prvo poluvrijeme katastrofa. Bezidejno i bezmudo. Drugo OK, rezultat po meni nije slika igre.
U svakom slucaju vrlo vazna pobjeda. Kad bi pobjedili u Mostaru uz kiks borca, ja bih se opet nadao barem neko vrijeme tituli
-
18mn97
#41706 Re: Utakmice.
U Mostaru se pobiti, pa sta bude. I bod je ok.
-
Anquilla
#41707 Re: Utakmice.
Posebno mi je drago kad se nakon utakmice mogu pohvaliti igraci koji su izabrali bordo dres i prije nego su postali profesionalci u pravom smislu te rijeci. Nemanja i Hamza
O Renanu i Hasicu sve vec receno, ali, kad se sumira polusezona, meni najprijatnije iznenadjenje definitivno Djurickovic. Niko nista od njega ocekivao nije, vecina nas ni cula nije za njega, svaka cast.
O Renanu i Hasicu sve vec receno, ali, kad se sumira polusezona, meni najprijatnije iznenadjenje definitivno Djurickovic. Niko nista od njega ocekivao nije, vecina nas ni cula nije za njega, svaka cast.
- Dinostula
#41708 Re: Utakmice.
Ako uzmemo u obzir da je Catakovic uglavnom rezerva 5 golova je extra, tanko od Oliveire do sada samo 7 golova.Vjerovatno do kraja sezone nece prebaciti 15 komada.Logovan wrote: ↑09/12/2023 22:20 Dva poluvremena totalno različita.U jednom more grešaka, pogrešnih pasova, igrači ne prate jedni druge, itd. Jedino dobro su one dvije, tri prilike. U drugom golovi, posjed, prilike, puno čvršća igra, itd. Anđušić mene fakat iznenađuje. Hvala Bogu na golu Oliveire, gol mu je bio pravo potreban. Čataković opet dobar, ovo mu je peti gol.
-
last mohicans
#41709 Re: Utakmice.
Zato zabijaju Hasić i Mustafić,Nemanja, može vala i Aničić,sinoć je malo falilo da zabije glavom. Puno bolje je da imamo više raznovrsnih strijelaca nego da se na jednog oslanjaš radi statistike.
- Dinostula
#41710 Re: Utakmice.
Spic bi relano trebao zabiti 30-35 ako hoces titulu ili da napadac i krila zabiju po 15.Dobro je sto zabija vise ljudi ali treba prestati dizati igrace koji u sezoni zabije 15 golova jer je to premalo.Meni je Ahmetovic mozda i najdrazi spic iza rata ali 14 golova je nikakav skor za spica.last mohicans wrote: ↑10/12/2023 14:57 Zato zabijaju Hasić i Mustafić,Nemanja, može vala i Aničić,sinoć je malo falilo da zabije glavom. Puno bolje je da imamo više raznovrsnih strijelaca nego da se na jednog oslanjaš radi statistike.
-
last mohicans
#41711 Re: Utakmice.
Jbg, nismo MC koji Renana trpa loptama. Sad kad vratiš statistiku najboljih napadača,Benko, Obuća, Škoro, mozda on je i najviše zabio u jednoj sezoni, svi su oni tu negdje. Ovako iz glave, da ne googlam. Mi smo harali i najbolji bili kad su Ahmo, Tatar i Rahma podjednako zabijali. Pridružiš im koji gol veznih i stopera iz prekida, to je to. Ne zabija ni Bilbija sve golove u Zrinjskom.Dinostula wrote: ↑10/12/2023 15:13Spic bi relano trebao zabiti 30-35 ako hoces titulu ili da napadac i krila zabiju po 15.Dobro je sto zabija vise ljudi ali treba prestati dizati igrace koji u sezoni zabije 15 golova jer je to premalo.Meni je Ahmetovic mozda i najdrazi spic iza rata ali 14 golova je nikakav skor za spica.last mohicans wrote: ↑10/12/2023 14:57 Zato zabijaju Hasić i Mustafić,Nemanja, može vala i Aničić,sinoć je malo falilo da zabije glavom. Puno bolje je da imamo više raznovrsnih strijelaca nego da se na jednog oslanjaš radi statistike.
- Dinostula
#41712 Re: Utakmice.
Ne zabije BIlbija ali zavrsi sezonu sa 35 golova cak ako se uzme u obzir da on nije bas klasicni spic nego vise SS povuceni onda vidis da je ucinak jos veci.Guraju oni njega na spica ali nikad nije bio klasicni spic.Nama je uvijek falio taj napadac koji ce svaku tekmu da zabije jedan pa kako bilo.last mohicans wrote: ↑10/12/2023 15:48Jbg, nismo MC koji Renana trpa loptama. Sad kad vratiš statistiku najboljih napadača,Benko, Obuća, Škoro, mozda on je i najviše zabio u jednoj sezoni, svi su oni tu negdje. Ovako iz glave, da ne googlam. Mi smo harali i najbolji bili kad su Ahmo, Tatar i Rahma podjednako zabijali. Pridružiš im koji gol veznih i stopera iz prekida, to je to. Ne zabija ni Bilbija sve golove u Zrinjskom.Dinostula wrote: ↑10/12/2023 15:13Spic bi relano trebao zabiti 30-35 ako hoces titulu ili da napadac i krila zabiju po 15.Dobro je sto zabija vise ljudi ali treba prestati dizati igrace koji u sezoni zabije 15 golova jer je to premalo.Meni je Ahmetovic mozda i najdrazi spic iza rata ali 14 golova je nikakav skor za spica.last mohicans wrote: ↑10/12/2023 14:57 Zato zabijaju Hasić i Mustafić,Nemanja, može vala i Aničić,sinoć je malo falilo da zabije glavom. Puno bolje je da imamo više raznovrsnih strijelaca nego da se na jednog oslanjaš radi statistike.
-
last mohicans
#41713 Re: Utakmice.
Zadnje dvije sezone je pik doživio,jednu sezonu je 33 dao, a sezone ranije i nije baš tako efikasan bio.Dinostula wrote: ↑10/12/2023 16:08Ne zabije BIlbija ali zavrsi sezonu sa 35 golova cak ako se uzme u obzir da on nije bas klasicni spic nego vise SS povuceni onda vidis da je ucinak jos veci.Guraju oni njega na spica ali nikad nije bio klasicni spic.Nama je uvijek falio taj napadac koji ce svaku tekmu da zabije jedan pa kako bilo.last mohicans wrote: ↑10/12/2023 15:48Jbg, nismo MC koji Renana trpa loptama. Sad kad vratiš statistiku najboljih napadača,Benko, Obuća, Škoro, mozda on je i najviše zabio u jednoj sezoni, svi su oni tu negdje. Ovako iz glave, da ne googlam. Mi smo harali i najbolji bili kad su Ahmo, Tatar i Rahma podjednako zabijali. Pridružiš im koji gol veznih i stopera iz prekida, to je to. Ne zabija ni Bilbija sve golove u Zrinjskom.Dinostula wrote: ↑10/12/2023 15:13
Spic bi relano trebao zabiti 30-35 ako hoces titulu ili da napadac i krila zabiju po 15.Dobro je sto zabija vise ljudi ali treba prestati dizati igrace koji u sezoni zabije 15 golova jer je to premalo.Meni je Ahmetovic mozda i najdrazi spic iza rata ali 14 golova je nikakav skor za spica.![]()

- Logovan
#41714 Re: Utakmice.
Ne bih se složio sa tobom. 30-35 golova je baš puno, pa eto koliko je naših napadača postiglo 30 ili više golova u sezoni? Koliko je igrača u drugim klubovima sa ovakvom statistikom? Mislim da se na prste jedne ruke mogu nabrojati od početka Premijer lige pa do danas.Dinostula wrote: ↑10/12/2023 15:13Spic bi relano trebao zabiti 30-35 ako hoces titulu ili da napadac i krila zabiju po 15.Dobro je sto zabija vise ljudi ali treba prestati dizati igrace koji u sezoni zabije 15 golova jer je to premalo.Meni je Ahmetovic mozda i najdrazi spic iza rata ali 14 golova je nikakav skor za spica.last mohicans wrote: ↑10/12/2023 14:57 Zato zabijaju Hasić i Mustafić,Nemanja, može vala i Aničić,sinoć je malo falilo da zabije glavom. Puno bolje je da imamo više raznovrsnih strijelaca nego da se na jednog oslanjaš radi statistike.
Mi smo osvojili duplu krunu, a nismo imali ovakvog napadača, ali smo imali takvu ekipu da je opasnost sijevala sa svih strana.
Oliveira, Čataković i Hasić bi mogli zajedno imati preko 30 golova ove sezone. Trenutno su na 17 golova.
-
mond
#41715 Re: Utakmice.
Nemojte zaboraviti da je Renanu 26 godina i da je on za jednog golgetera realno beba. Oni tek nadolaze sa 28+
Gledajući mu kompletnu statistiku Renan igra (statistički) najbolje u Sarajevu. 31 utakmica 17 golova i 6 asistencija sa 2139 minuta u igri.
Za više, jbg mora biti i češće u prilici. Jako se dobro snalazi u 16, a ja bih volio da igra bolje u polju. Često ima slabija primanja i loše pasove.
Što se tiče onog njegovog primarnog a to je davanje golova, ja sam zadovoljan. Bilo je promašaja u Širokom i Banjaluci, al sve u svemu momak je jako korektan i opet kažem lično sam zadovoljan sa njim.
Gledajući mu kompletnu statistiku Renan igra (statistički) najbolje u Sarajevu. 31 utakmica 17 golova i 6 asistencija sa 2139 minuta u igri.
Za više, jbg mora biti i češće u prilici. Jako se dobro snalazi u 16, a ja bih volio da igra bolje u polju. Često ima slabija primanja i loše pasove.
Što se tiče onog njegovog primarnog a to je davanje golova, ja sam zadovoljan. Bilo je promašaja u Širokom i Banjaluci, al sve u svemu momak je jako korektan i opet kažem lično sam zadovoljan sa njim.
- Dinostula
#41716 Re: Utakmice.
Hasic je koliko znam posudjen do kraja ove polusezone i ide nazad ako nije nesto drugo dogovoreno.Nije bila losa kombinacija jedne sezone Hebibovic-Crnkic (rahmet mu dusi)-Ahmetovic uglavnom za nesto vise 3-4 top igraca moramo imati prema naprijed. Nama je sad u zimskom prelaznom ofanzivni vezni i golman prioritet sto se tice ostalih pozicija ja sam zadovoljan.Mozda je Oliveira mogao ubosti jos koji gol jer znam da moze ali eto nadati se da ce da ekplodira na proljece.Logovan wrote: ↑10/12/2023 19:20Ne bih se složio sa tobom. 30-35 golova je baš puno, pa eto koliko je naših napadača postiglo 30 ili više golova u sezoni? Koliko je igrača u drugim klubovima sa ovakvom statistikom? Mislim da se na prste jedne ruke mogu nabrojati od početka Premijer lige pa do danas.Dinostula wrote: ↑10/12/2023 15:13Spic bi relano trebao zabiti 30-35 ako hoces titulu ili da napadac i krila zabiju po 15.Dobro je sto zabija vise ljudi ali treba prestati dizati igrace koji u sezoni zabije 15 golova jer je to premalo.Meni je Ahmetovic mozda i najdrazi spic iza rata ali 14 golova je nikakav skor za spica.last mohicans wrote: ↑10/12/2023 14:57 Zato zabijaju Hasić i Mustafić,Nemanja, može vala i Aničić,sinoć je malo falilo da zabije glavom. Puno bolje je da imamo više raznovrsnih strijelaca nego da se na jednog oslanjaš radi statistike.
Mi smo osvojili duplu krunu, a nismo imali ovakvog napadača, ali smo imali takvu ekipu da je opasnost sijevala sa svih strana.Ahmetović 10 ili više golova, Rahmanović 10 ili više golova, Tatar 10 ili više golova, plus golovi od ostalih i eto ti trofeja. Možeš ti imati napadača sa 50 golova, ali to ti je nikakva garancija za trofej.
Oliveira, Čataković i Hasić bi mogli zajedno imati preko 30 golova ove sezone. Trenutno su na 17 golova.
- Logovan
#41717 Re: Utakmice.
Do kraja sezone. Evo novi intervju sa njim.Dinostula wrote: ↑10/12/2023 20:07 Hasic je koliko znam posudjen do kraja ove polusezone i ide nazad ako nije nesto drugo dogovoreno.Nije bila losa kombinacija jedne sezone Hebibovic-Crnkic (rahmet mu dusi)-Ahmetovic uglavnom za nesto vise 3-4 top igraca moramo imati prema naprijed. Nama je sad u zimskom prelaznom ofanzivni vezni i golman prioritet sto se tice ostalih pozicija ja sam zadovoljan.Mozda je Oliveira mogao ubosti jos koji gol jer znam da moze ali eto nadati se da ce da ekplodira na proljece.
https://reprezentacija.ba/411057-nova-z ... m-trenutku
Oliveiru je malo zajebala povreda, malo je sam kriv sa nekim promašajima (npr. Borac, Igman).
- Dinostula
#41718 Re: Utakmice.
Oliveiri svaka cast ali meni je Hasic realno najbolji igrac kojeg imamo u rosteru oni centarsutevi su nesto po cemu vidis da je lik na vecem nivou od nase lige.Logovan wrote: ↑10/12/2023 20:13Do kraja sezone. Evo novi intervju sa njim.Dinostula wrote: ↑10/12/2023 20:07 Hasic je koliko znam posudjen do kraja ove polusezone i ide nazad ako nije nesto drugo dogovoreno.Nije bila losa kombinacija jedne sezone Hebibovic-Crnkic (rahmet mu dusi)-Ahmetovic uglavnom za nesto vise 3-4 top igraca moramo imati prema naprijed. Nama je sad u zimskom prelaznom ofanzivni vezni i golman prioritet sto se tice ostalih pozicija ja sam zadovoljan.Mozda je Oliveira mogao ubosti jos koji gol jer znam da moze ali eto nadati se da ce da ekplodira na proljece.
https://reprezentacija.ba/411057-nova-z ... m-trenutku
Oliveiru je malo zajebala povreda, malo je sam kriv sa nekim promašajima (npr. Borac, Igman).
-
svi u napad
#41719 Re: Utakmice.
Nas najbolji tj. najkvalitetniji igrac je Hasic. Za nasu ligu je on extra igrac medjutim za nesto vise u jacim ligama ga supaju fizicke predispozicije. Kod nas igra desno krilo sto je po meni pogresno jer nema tu brzinu i probojnost za to. Kao vezni je bolja solucija no kao veznjak za jace lige treba imati cvrstocu, duel igru i brzo oslobadjanje lopte sto on nema. Ove mane nisu mane u nasoj ligi jer sudije ne pustaju cvrscu i jacu igru. Hasic ima tehniku i lucidnost sto je za nasu ligu i ekipu dovoljno da budes extra igrac. Zelim mu sve najbolje u karijeri i zivotu.
-
18mn97
#41720 Re: Utakmice.
Protiv Zrinjskog u ponedjeljak u 18h.
- Logovan
#41722 Re: Utakmice.
31. MALONOGOMETNI TURNIR "ASIM FERHATOVIĆ HASE"
https://fksarajevo.ba/vijesti/31-malono ... kmaO-4eWfk
https://fksarajevo.ba/vijesti/31-malono ... kmaO-4eWfk
-
mond
#41723 Re: Utakmice.
Ne očekujem puno večeras, samo se nadam da će malo kuraža pokazati. Previše mečeva na strani smo bili mlitavi.
- Logovan
- muha_sa
#41725 Re: Utakmice.
Cekam-hvalaaaaaaaaaa