Sebija All about

Post Reply
HelaS

#21326 Re: Sebija All about

Post by HelaS »

Dzematlija wrote: 08/12/2023 10:15
Logovan wrote: 08/12/2023 10:08 Koji je to samo nivo bezobrazluka, bahatosti da pljuje, vrijeđa zaštitara, još mu i motorolu bacila. Kakva glupača, kučka jebala mater. Čovek radi svoj posao, a ti dolaziš i ometaš ga na radnom mjestu. A još se brani riječima kako je mogla za šest sekundi pljunuti, vrijeđati i baciti motorolu. :lol: Pa za ovo su dovoljne tri sekunde, a kamoli više.
Sve i da nije ništa uradila od ovog, zašto se vratila na kapiju? Zašto je prilazila kućici? Zašto ometa zaštitara? Šta ima pričati sa njim? Je li direktorica ili nije? Nije. Ima li pravo da uđe na onu kapiju? Nema. Gotova priča.
Za zaštitara govori da možda nije za tog posla, ako već nije psihićki stabilan. Pička ti materina bezobrazna, eto neka si ti za direktorice kliničkog centra. Ne bih ti dao da čuvaš dvije nacrtane ovce, a ne da budeš direktorica.
Za tri sekunde možeš nokautirati bilo koga i najeb*** ti mu se čitave familije hladno.
Btw, vrijeđanje je moglo trajati 18 sekundi koliko traje snimak: tipa, izlazi iz auta i počne psovati, vrijeđa ga dok mu prilazi i otima motorolu. Pa onda isto tako, odlazeći laje onim svojim poganim jezikom.
Ako zaštitar nema svjedoka pljuvanja i psovanja, Sebijin advokat će mu još nakačiti i klevetu :(
palermo

#21327 Re: Sebija All about

Post by palermo »

Meni sw cini da je osnovna razlika izmedju proslog i ovog sistema kada fovorimo o zdravstvu, u primarnoj zastititi. Nekad su doktori opce prakse i lijecili ljude, danas su oni samo, u vecini slucajeva, samo skretnicari.

Inace, smijesna je prica o tome da nije bilo koverte prije rata. Sjetih sw jednog cuvenog mostarskog doktora koji je svakog pacijenta kada bi usao prvo pitao, jeste li se spremili za doktora.

Meni se cini, a mozda se i varam, da je danas to cak i manje izrazeno, ne zbog toga sto su doktori postali bolji ljudi, nego je konkurencija veca, onda su tu i mediji, drustvene mreze....
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#21328 Re: Sebija All about

Post by _BataZiv_0809 »

Je li u proslom sistemu bilo doktora bez diploma?

Vjerujem da jeste bilo doktora koji se gadjaju hrakotinom :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#21329 Re: Sebija All about

Post by pici »

Logovan wrote: 08/12/2023 10:08 Koji je to samo nivo bezobrazluka, bahatosti da pljuje, vrijeđa zaštitara, još mu i motorolu bacila. Kakva glupača, kučka jebala mater. Čovek radi svoj posao, a ti dolaziš i ometaš ga na radnom mjestu. A još se brani riječima kako je mogla za šest sekundi pljunuti, vrijeđati i baciti motorolu. :lol: Pa za ovo su dovoljne tri sekunde, a kamoli više.
Sve i da nije ništa uradila od ovog, zašto se vratila na kapiju? Zašto je prilazila kućici? Zašto ometa zaštitara? Šta ima pričati sa njim? Je li direktorica ili nije? Nije. Ima li pravo da uđe na onu kapiju? Nema. Gotova priča.
Za zaštitara govori da možda nije za tog posla, ako već nije psihićki stabilan. Pička ti materina bezobrazna, eto neka si ti za direktorice kliničkog centra. Ne bih ti dao da čuvaš dvije nacrtane ovce, a ne da budeš direktorica.
Za tri sekunde možeš nokautirati bilo koga i najeb*** ti mu se čitave familije hladno.
Btw, vrijeđanje je moglo trajati 18 sekundi koliko traje snimak: tipa, izlazi iz auta i počne psovati, vrijeđa ga dok mu prilazi i otima motorolu. Pa onda isto tako, odlazeći laje onim svojim poganim jezikom.
DaysleepeR wrote: 08/12/2023 08:28 Ovih dana se uklanja građevinska ograda oko privatne ASA Bolnice, pa ćemo svi skupa obratiti pažnju da li će PRIVATNA bolnica imati ogradu i zavarene kapije da se ne može hodati il neće.

Najprije da PRIVATNA bolnica neće imati nikakve kapije i ograde, za razliku od SDA bastiona kakav je Sepka napravila od KCUS-a koji mi plaćamo našim parama.
Touche!

Ne znam jel bilo i tri sekunde.
pici

#21330 Re: Sebija All about

Post by pici »

HelaS wrote: 08/12/2023 10:18
Ako zaštitar nema svjedoka pljuvanja i psovanja, Sebijin advokat će mu još nakačiti i klevetu :(
Bez svjedoka, ne moze joj nista, njezina rijec protiv njegove. Jedina korist je video nadzor al on nije pokazao nikakvo nedolicno ponasanje. Tako da, kuja ce i ovaj put proci bez sankcija.
Nju jedino mogu potopiti u vlastitim redovima, doktori pogotovo anesteziolozi da budu svjedoci u sudskim procesima protiv nje radi koristenja malina respiratora u nedozvoljene svrhe. Tuzbe koje su pokrenute protiv nje od mobinga, uvreda, nesavjesnog djelovanja, nemara, zloupotrebe polozaja itd. bi trebale se aktivirati i da se vidi sudski epilog. Ovo sada je sve u rubrici žute štampe i prepucavanja ko u zadruzi.
moimoi

#21331 Re: Sebija All about

Post by moimoi »

Dovoljno je njeno visegodisnje lazno predstavljanje da lezi u zatvoru. Mada sumnjam da cemo taj film gledati. Jednostavno, mnogi njima mnogo toga “duguju”. Uspostavili su pravi krim sistem u kojem su mnogi upetljani.
pici

#21332 Re: Sebija All about

Post by pici »

Ko sto prije napisaH. Mnogo su neprijatelja stvorili svojom glupavoscu, bahatlukom i bailukom. Sad to sve dolazi na naplatu. Lik koji je jedva trojkom prolazio i vjecita studentica uz pomoc babe i svekra, dobili to sto su dobili. U istoriji se pokazalo kobnim ta nasljedna, dinasticka pokoljenja. Da bi to uspjelo, moras izgraditi sistem za takvu vladavinu. Pokusali su nije da nisu ali su stvorili mnoooogo neprijatelja, nemajuci kapaciteta da ostvare tu zamisao. Hvala bogu pa su gluperde.
kakabanja213

#21333 Re: Sebija All about

Post by kakabanja213 »

_BataZiv_0809 wrote: 08/12/2023 10:24 Je li u proslom sistemu bilo doktora bez diploma?

"Uzas je moja furka" . Stulic u kratkim crtama objasnio sta i kako.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#21334 Re: Sebija All about

Post by sime_cipol »

pici wrote: 08/12/2023 10:06 Danas svako glumi doktora i kaze evo nasao sam dijagnozu i lijek preko googla :shock:
Doktori su veliki egoisti, da ne kazem ego manijaci. Ali ovo sto kazes je realno veliki problem. Dodju ljudi kod doktora, koji je na faxu, staziranju, specijalizaciji proveo minimum 10 godina i onda mu dodje Mukelefa koja sama sebi i usput jos dvojici u cekaonici uspostavlja dijagnoze.
Point.

#21335 Re: Sebija All about

Post by Point. »

Login77777 wrote: 08/12/2023 07:58
Point. wrote: 07/12/2023 21:42
Login77777 wrote: 07/12/2023 21:29

Drug, opet imas potrebu da branis SDAovske poprpice… :-D
Ne branim, nego konstatujem te tvoje dječije gluposti prozivanjem forumaša. Kontam ja da si desperatan da privučeš pažnju Tramvajčića, Laikčića i ostalih čića da budeš cool šta li al de malo.
Ocito ti nesto ne odgovara cim se stanlo upalis kada ide kritika ili prozivka simpatizerima zelene bande. Sta je razlog ne bi znao reci. Mozda to sto je zelena banda guzni prijatelj tebi dragog DFa. Na to nam ti sigurno mozes dati bolji odgovor. :bih:
Tema je Sebija, ne Prpa. I tako na drugim temama. Ko da si njegov grupi jbt.
Dozer

#21336 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

pici wrote: 08/12/2023 11:43 Ko sto prije napisaH. Mnogo su neprijatelja stvorili svojom glupavoscu, bahatlukom i bailukom. Sad to sve dolazi na naplatu. Lik koji je jedva trojkom prolazio i vjecita studentica uz pomoc babe i svekra, dobili to sto su dobili. U istoriji se pokazalo kobnim ta nasljedna, dinasticka pokoljenja. Da bi to uspjelo, moras izgraditi sistem za takvu vladavinu. Pokusali su nije da nisu ali su stvorili mnoooogo neprijatelja, nemajuci kapaciteta da ostvare tu zamisao. Hvala bogu pa su gluperde.
Imamo problem tu... Sistem koji zapravo jesu uspostavili (nepotizam, podobnost, sikaniranje pameti, korupcija, nepismenost, neznanje, nekompetentnost.....), i to ne samo oni nego zajedno sa S i H "bracom", nece biti nimalo lako popraviti. Tacnije, treba zaista da se desi veliki zaokret da bi doslo do bilo kakve popravke, a za taj zaokret ovdje nema volje.
Oni su ovo st(r)anje uspostavljali i njegovali 33 godine. Ovaj sistem se zasniva na teoriji "sistem bez sistema", cime se ciljano islo na ruku zestoke manjinske klike preko ledja vecine.

Danas smo dobili situaciju, i traje ona zapravo godinama, u kojoj je ta kompletna ENV klika potpuno odrodjena od realnosti. Zive ljudi u nekakvom paralelnom svemiru u kojem oni sebe zaista vide kao ispravne, progresivne, pametne, i nadasve postene. S njima kad se prica (a nije da nemam cesto priliku), vrlo brzo se shvati da oni o sebi zaista misle sve nabrojano, i uopste, ali bukvalno uopste ne razumiju ako im se podastru kontra argumenti za bilo sta. Ne da glume, nego jednostavno - ne kontaju. Kao da im se prica o necemu u Zimbabveu, pa im nevjerovatno da i to tako postoji...

Vrlo je slicno prici s vjernicima, samo sto je tema druga. I, naravno, sto njihovo djelovanje utice na zivote svih nas. Rezultate tog djelovanja, a Sebija, Osmica itd. su samo svima vidljivi eklatantni primjeri (ima ih jos koliko hocete), gledamo svi i oni su:
- 50% funkcionalno nepismenih u drzavi (u sve 3 etnije zajedno). Kao da smo se vratili u '60-e....
- Prosjecna neto plata od 1.260 KM (645 EUR), a zapravo je i manja, dok su cijene osnovnih zivotnih stvari vise nego u EU, gdje su prosjecne neto plate 3-4x vise.
- Rapidan odliv mladosti i strucnosti u zadnjih 10 godina.
- Nedostatak radne snage u svim sferama.
- Socijalna slika sve katastrofalnija.
- Ekonomija u puzucem stanju, najpribliznija stagnaciji.
- 27 godina od rata i dalje se vrte iste price, iste nebulozne teme, ista trvenja.
- Unakazeni obrazovni i zdravstveni sistemi.
itd.itd.itd.
Last edited by Dozer on 08/12/2023 13:24, edited 1 time in total.
klixoris

#21337 Re: Sebija All about

Post by klixoris »

_BataZiv_0809 wrote: 08/12/2023 10:24 Je li u proslom sistemu bilo doktora bez diploma?

U proslom sistemu mi doktor na poziv telefonom dolazio u 3 ujutro kuci da mi da “koktel” injekciju od koje bih prodisao (kao dijete patio od teskog bronhitisa).
U ovom, SDA sistemu bi davnih dana zavrsio pod zemljom.

Toliko o poredjenju prije-poslije
pici

#21338 Re: Sebija All about

Post by pici »

U ovom sistemu si nepozeljan u bolnici iako imas dijagnoze za lijecenje u istoj. Ja sam jos 89. zbog bolova u stomaku otiso na staru hirurgiju u ambulantu. Doktor me samo pipnuo i odmah na operacioni stol, upala slijepog crijeva.Bez štele, koverte, urgiranja itd. Sad, odrezali bi mi nogu i uzeli kovertu debelu od para.
Last edited by pici on 08/12/2023 13:48, edited 1 time in total.
Dozer

#21339 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

pici wrote: 08/12/2023 13:42 U ovom sistemu si nepozeljan u bolnici iako imas dijagnoze za lijecenje u istoj. Ja sam jos 89. zbog bolova u stomaku otiso na staru hirurgiju u ambulantu. Doktor me samo pipnuo i odmah na operacioni stol, upala slijepog crijeva.Bez štele, koverte, urgiranja itd. Sad, odrezali bi mi nogu.
I ko zna sta jos. Ili nista, sto je vjerovatnije. Evo antibiotik i hajd' kuci.
aCme

#21340 Re: Sebija All about

Post by aCme »

Allahmubareci prof.dr.mr.spec.doc.xml Sebiji na novom radnom mjestu na KCUSU
SmokingMan

#21341 Re: Sebija All about

Post by SmokingMan »

Ne vidim razloga da ona može više biti uposlenik KCUS, pogotovo što nad njom visi velika odgovornost u onome što se dešavalo za vrijeme pandemije. Prva stvar koja bi se trebala riješiti, uporedno sa Novalićem i ekipom, je njena povezanost sa istim osoba, pa tek onda eventualno kada se sve privede kraju napraviti rezime i tek onda razmatrati njen povratak na novo radno mesto.
Styling

#21342 Re: Sebija All about

Post by Styling »

Pod hitno aktivirati krivične prijave koje leže u ladicama u Tužilaštvu i oduzeti joj imunitet u Skupštini.
Mishelinke

#21343 Re: Sebija All about

Post by Mishelinke »

Može li mi neko objasniti kako može biti zaposlena kao doktorica, ako joj je poništen doktorat?

Ne kontam?
Styling

#21344 Re: Sebija All about

Post by Styling »

Mishelinke wrote: 09/12/2023 08:53 Može li mi neko objasniti kako može biti zaposlena kao doktorica, ako joj je poništen doktorat?

Ne kontam?
Ona ima specijalizaciju iz ginekologije, ali nema magistarski niti doktorat da je kvalifikuju za profesoricu i direktora bolnice.
O tome smo pisali više puta puta ovdje.
Mishelinke

#21345 Re: Sebija All about

Post by Mishelinke »

Styling wrote: 09/12/2023 08:57
Mishelinke wrote: 09/12/2023 08:53 Može li mi neko objasniti kako može biti zaposlena kao doktorica, ako joj je poništen doktorat?

Ne kontam?
Ona ima specijalizaciju iz ginekologije, ali nema magistarski niti doktorat da je kvalifikuju za profesoricu i direktora bolnice.
Znači, ne može raditi kao doktorica? Valjda liječnik, a ne doktor. Onda sam po toj logici i ja doktor ekonomije sa 4 godine dodiplomskog, a sa doktorsatom bi bio doktor ekonomskih nauka?

Znači glupost i nonsens.

Zvanje docenta i doktora može imati samo neko ko je završio magisterij, pa poslije doktorski studij. Ne znam kako je sada po Bolonji, davno sam to završio, ali ne vjerujem da je puno drugačije sada nego ranije. A kako god, i ako jeste sada drugačije, i ako su ovi sa 3 godine dodiplomskog sada "doktori", Sebija je studije "završila" (pod navodnicima jer i u to sumnjam) debelo prije Bolonje, mada ne vjerujem da je to baš tako i po Bolonji.

Čast da neko ima prefiks doktor ispred svog imena mora imati samo onaj koji je krv ispišao završavajući magistarske i doktorske studije. Nikako, i ni pod kojim okolnostima, pravilnicima, zakonima, odlukama, ne smije se, a nije ni moralno, ni etički i na kraju krajeva je i diskriminirajuće prema svim ostalim diplomantima, da neko ima titulu ili zvanje doktora nakon prvog ciklusa, bilo kakav studij da je u pitanju i bilo kakav fakultet. Ako je tako za medicinu, to se mora promijeniti. Ona može biti samo liječnik (mada i ta diploma se treba provjeriti), a nikako doktor.
Bloo
Globalna šefica

#21346 Re: Sebija All about

Post by Bloo »

Mishelinke wrote: 09/12/2023 09:02

Ne kontam?
Znači, ne može raditi kao doktorica?

Zvanje docenta i doktora može imati samo neko ko je završio magisterij, pa poslije doktorski studij. Ne znam kako je sada po Bolonji, davno sam to završio, ali ne vjerujem da je puno drugačije sada nego ranije. A kako god, i ako jeste sada drugačije, i ako su ovi sa 3 godine dodiplomskog sada "doktori", Sebija je studije "završila" (pod navodnicima jer i u to sumnjam) debelo prije Bolonje, mada ne vjerujem da je to baš tako i po Bolonji.
Jarane.
Ona je zavrsila normalan studij i postala doktor medicine (nema veze sa akademskom titulom) i onda specijalizirala ginekologiju.
Onda je zavrsila magisterij (odnosno nije) i doktorat koji su akademske titule.

Dalje, docent doktor a ne docent i doktor...

Bolonja, ne bolonja, medicinski fakultet ne traje 3 godine.
Mishelinke

#21347 Re: Sebija All about

Post by Mishelinke »

Bloo wrote: 09/12/2023 09:13
Mishelinke wrote: 09/12/2023 09:02

Znači, ne može raditi kao doktorica?

Jarane.
Ona je zavrsila normalan studij i postala doktor medicine (nema veze sa akademskom titulom) i onda specijalizirala ginekologiju.
Onda je zavrsila magisterij (odnosno nije) i doktorat koji su akademske titule.

Dalje, docent doktor a ne docent i doktor...

Bolonja, ne bolonja, medicinski fakultet ne traje 3 godine.
Koliko god da traje, ne može imati titulu doktor nakon prvog ciklusa.

Tom logikom, svi koji završe fakutete su doktori. Nonsens i glupost.
AmiĐa_Idriz

#21348 Re: Sebija All about

Post by AmiĐa_Idriz »

Fakulteti medicinskih grupacija imaju integriran dodiplomski studij, I i II ciklus 'u paketu'.
Bloo
Globalna šefica

#21349 Re: Sebija All about

Post by Bloo »

Mishelinke wrote: 09/12/2023 09:18 Koliko god da traje, ne može imati titulu doktor nakon prvog ciklusa.

Ti se pravis blesav malo?
Mishelinke

#21350 Re: Sebija All about

Post by Mishelinke »

Bloo wrote: 09/12/2023 09:22
Mishelinke wrote: 09/12/2023 09:18 Koliko god da traje, ne može imati titulu doktor nakon prvog ciklusa.

Ti se pravis blesav malo?
Ne, nego kažem da se taj naziv treba promijeniti. Ko završi medicinu može biti liječnik, ne može nikako biti doktoror (akademski, neakademski, sa malim ili velikim slobom, nebito je).
To je nepravedno i diskriminirajuće za sve ostale diplomante koji su završili prvi ciklus na nekom drugom fakultetu.

Ta nepravda u nazivu zvanja se najbolje uočava upravo na ovom i ovakvom primjeru dotične, po kojoj je nazvana i ova tema.
Post Reply