Mislim da je nakon ovoga, svaka rasprava sa tobom, vezano za ovu temu, suvišna i čisti gubitak vremena.emirsarajevo wrote: ↑08/12/2023 21:33U toku razgovora sa operaterom/agentom telemacha, ja ne čitam web i uslove, ja pitam i čovijek nudi tako da se maneš advokatskih usluga u korist Telemacha. Ni jednog trenutka ne kaže da to što je ponuđeno ne radi zbog toga i togaBenq wrote: ↑08/12/2023 21:30Nema sta njih da bude sram, nas narod nista ne cita, a sve je transparentno na sajtu na koji se i sam pozivas. Nema ovdje bas nikakve prevare, a sve stoji ispod paketa:emirsarajevo wrote: ↑08/12/2023 21:25 Obratite pažnju na jednu od prevara Telemacha korporacije.
Naime, danas sam prešao sa Eon fiber Light paketa na Full paket isklučivo zbog dostupnosti EON Connect aplikacije koja ogranicava dostupnost interneta (npr.djeci kod kuce).
Aplikacija nije dostupna za sve modeme i nema direktan link koji to kaže. Operateri Telemacha su svakako ograničeno obaviješteni i ne daju te informacije.
https://telemach.ba/eon-paketi/?nopaper=1
Pop-up web rješenja svakako nisu obavezujuća za korisnike jer su u suštini nedostupna za krajnjeg korisnika (nemaju direktan pristup linku tj. obaviještenju).
Zato, ako želite EON connect da vam radi, morate znati koji modem podržava tu apk.
Jednostavno neporofesionalno i obmanujuće za korisnike.
Sram da vas bude telemach.ba
![]()
Telemach BH
Moderator: Benq
- Mishelinke
#20751 Re: Telemach BH
- emirsarajevo
#20752 Re: Telemach BH
Pozvan sam putem telefona, je li trebam da znam sve uslove napamet? Unaprijed. Dosta je vas telemach satelitaMishelinke wrote: ↑08/12/2023 21:43Mislim da je nakon ovoga, svaka rasprava sa tobom, vezano za ovu temu, suvišna i čisti gubitak vremena.emirsarajevo wrote: ↑08/12/2023 21:33U toku razgovora sa operaterom/agentom telemacha, ja ne čitam web i uslove, ja pitam i čovijek nudi tako da se maneš advokatskih usluga u korist Telemacha. Ni jednog trenutka ne kaže da to što je ponuđeno ne radi zbog toga i toga
- Benq
#20753 Re: Telemach BH
Sve oke, razumijem covjeka, ali kako je tako ljudima lako nekog nazvati prevarantom, lopovom itd bez ikakvih validnih dokaza. Citav svijet mu je kriv jer on NE ZELI da se informise o karakteristikama svog paketa. Necuveno...Mishelinke wrote: ↑08/12/2023 21:43 Mislim da je nakon ovoga, svaka rasprava sa tobom, vezano za ovu temu, suvišna i čisti gubitak vremena.
- Benq
#20754 Re: Telemach BH
Upozoren i nastavio sa vrijedjanjem.emirsarajevo wrote: ↑08/12/2023 21:47 Pozvan sam putem telefona, je li trebam da znam sve uslove napamet? Unaprijed. Dosta je vas telemach satelita
7 dana out.
- Benq
#20755 Re: Telemach BH
Jednostavno je, ako si aplicirao za paket preko web-a, pozvat ce te i dogovoriti sa tobom termin i prikljucenje paketa. Ako vec imas fiber/coax kablove u stanu, nece ti dodatno dovlacit druge kablove, vec se na postojeci kabal pusta usluga.Jasamkodi wrote: ↑08/12/2023 21:36 Pozdrav, interesuje me kako ide prelaz sa Telecoma na Telemach. Maloprije sam na webu naručio ovaj premium paket zbog ove akcije. Prvenstveno prelazim zbog brzine interneta.
Živim u zgradi, komšije imaju Telemach internet brzine po 400 Mbps, tako da kontam valjda bi i kod mene trebalo biti dobro. I valjda nece trebati neke dodatne kablove provlačiti?
Najbitnija mi je brzina kroz kabal, ako wifi malo opada nije problem jer se preko wifi svakako koriste samo mobiteli u mom stanu.
Preko kabla ces imati punu brzinu, wifi je, i sam znas, skakljiva tema, zavisno od konfiguracije stana i da li ce ti trebat dodatni router za domet i brzinu.
-
Jasamkodi
#20756 Re: Telemach BH
Okey hvala, imam ove kablove koje telecom koristi. Iz zida ide onaj što se uključi u modem. Uglavnom iz telecoma mi govore da ne mogu da mi povećaju trenutnu brzinu, dok komšija iznad mene šalta preko telemacha 400 Mbps.Benq wrote: ↑08/12/2023 21:56Jednostavno je, ako si aplicirao za paket preko web-a, pozvat ce te i dogovoriti sa tobom termin i prikljucenje paketa. Ako vec imas fiber/coax kablove u stanu, nece ti dodatno dovlacit druge kablove, vec se na postojeci kabal pusta usluga.Jasamkodi wrote: ↑08/12/2023 21:36 Pozdrav, interesuje me kako ide prelaz sa Telecoma na Telemach. Maloprije sam na webu naručio ovaj premium paket zbog ove akcije. Prvenstveno prelazim zbog brzine interneta.
Živim u zgradi, komšije imaju Telemach internet brzine po 400 Mbps, tako da kontam valjda bi i kod mene trebalo biti dobro. I valjda nece trebati neke dodatne kablove provlačiti?
Najbitnija mi je brzina kroz kabal, ako wifi malo opada nije problem jer se preko wifi svakako koriste samo mobiteli u mom stanu.
Preko kabla ces imati punu brzinu, wifi je, i sam znas, skakljiva tema, zavisno od konfiguracije stana i da li ce ti trebat dodatni router za domet i brzinu.
- Benq
#20757 Re: Telemach BH
Nema na cemu, ako je UTP kabal, nece moci na taj prikljucak, samo ako je fiber ili coaxial, u suprotnom ce ti trebati nova instalacija kablova koju ce ti svakako tehnicari uraditi.
-
Jasamkodi
#20758 Re: Telemach BH
Jesu UTP. Samo ne kontam zasto ovi iz Telecoma to ne mogu uraditi... Imaju razlicite instalacije oni i Telemach? Jer kad god ih se pita za povećanje brzine oni odgovaraju kako nije moguće u mom mjestu dok eto komšije preko telemacha imaju brzine 300-400 Mbps.
- Benq
#20759 Re: Telemach BH
U tom slucaju ce trebati nova instalacija za Telemach usluge, jer uslugu pruzaju putem optickog ili coax kabla. Ako u tvojoj zgradi nije dostupna optika, onda ce ti uslugu pruziti putem coax-a, Telemach preko bakra moze pruziti trenutno do 1Gbps brzinu jer koriste HFC (hybrid fiber-coax) tehnologiju.
-
Jasamkodi
#20760 Re: Telemach BH
Nema optike koliko ja znam haha, a mislim da sam dobro upućen.Benq wrote: ↑08/12/2023 22:57U tom slucaju ce trebati nova instalacija za Telemach usluge, jer uslugu pruzaju putem optickog ili coax kabla. Ako u tvojoj zgradi nije dostupna optika, onda ce ti uslugu pruziti putem coax-a, Telemach preko bakra moze pruziti trenutno do 1Gbps brzinu jer koriste HFC (hybrid fiber-coax) tehnologiju.
1Gbps je i više nego dovoljno preko bakra. Samo eto nije mi jasno kako Telecom ne može da pruži korisnicima sve moguće tehnologije...
-
Jasamkodi
#20761 Re: Telemach BH
Imam ove coax kablove, to su oni sto su koristili prije za kablovsku haha? Skonto sam u medjuvremenu, i sjetio se da sam prije imao ELOB kablovsku. A cini mi se da je Telemach njih otkupio ono kad su pokupovali sve ovdje po Sarajevu.Benq wrote: ↑08/12/2023 22:57U tom slucaju ce trebati nova instalacija za Telemach usluge, jer uslugu pruzaju putem optickog ili coax kabla. Ako u tvojoj zgradi nije dostupna optika, onda ce ti uslugu pruziti putem coax-a, Telemach preko bakra moze pruziti trenutno do 1Gbps brzinu jer koriste HFC (hybrid fiber-coax) tehnologiju.
- mayab
#20762 Re: Telemach BH
Inače, jučer mi stiže neki SMS na mobitel , kad ono link za kratki upitnik od strane Telemacha ,
dva pitanja ,
1.koliko je vjerovatno da nekome preporučim Telemach? od 1 - 10
2.zašto nisam zadovoljan uslugom Telemacha ? ima mogući izbor odgovora , jedna opcija moguća
dva pitanja ,
1.koliko je vjerovatno da nekome preporučim Telemach? od 1 - 10
2.zašto nisam zadovoljan uslugom Telemacha ? ima mogući izbor odgovora , jedna opcija moguća
- Telemach
#20763 Re: Telemach BH
Pozdrav @Jasamkodi,Jasamkodi wrote: ↑08/12/2023 21:36 Pozdrav, interesuje me kako ide prelaz sa Telecoma na Telemach. Maloprije sam na webu naručio ovaj premium paket zbog ove akcije. Prvenstveno prelazim zbog brzine interneta.
Ako može korisnik @Telemach dati svoj uvid u situaciju.
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše ime, prezime, adresu, broj adrese, grad, kontakt telefon, naziv odabranog paketa i broj lične karte ukoliko ste podstanar, kako bismo provjerili da li je na Vašoj adresi dostupna Fiber ili koaksijalna kablovska mreža, te ubrzali priključenje paketa za dan i termin koji Vam odgovara. Čekamo na Vaše povratne informacije.
-
adiam
#20764 Re: Telemach BH
@Telemach
Sve pohvale dobio odredjene pogodnosti i druzimo se jos 24 mjeseca
Mislim da je red napisati i pohvalu a ne samo kritike
L.p
Sve pohvale dobio odredjene pogodnosti i druzimo se jos 24 mjeseca
Mislim da je red napisati i pohvalu a ne samo kritike
L.p
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#20765 Re: Telemach BH
Jos da napises kakve pogodnosti pa da znamo je li za pohvalu 
-
k4mi
#20766 Re: Telemach BH
dobio ponudu 20% popusta na 12 mjeseci ali ako ostanem na istom paketu, a ne mogu da se prebacim na manji paket bez ugovorne obaveze za koju ne bi bilo finansijskih pogodnosti.
Nije mi bilo zanimljivo pa ce jedan prikljucak da se ugasi. Cekamo da vidimo ponudu na jos 2
Nije mi bilo zanimljivo pa ce jedan prikljucak da se ugasi. Cekamo da vidimo ponudu na jos 2
- Telemach
#20767 Re: Telemach BH
Pozdrav @adiam,
Hvala Vam na povratnim informacijama. Drago nam je da ste zadovoljni benetima koje su Vam kolege iz tima za posebnu brigu o korisnicima prezentovali, te što ste se odlučili na dalju saradnju i ukazali nam Vaše povjerenje. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
- heat
- Grijem se na: Ljubav
- Vozim: ABCD
#20768 Re: Telemach BH
Nije do Telemaša, već do tebe, jer ne čitaš detaljno sve.Benq wrote: ↑08/12/2023 21:30Nema sta njih da bude sram, niti je obmanjujuce, nas narod nista ne cita, a sve je transparentno na sajtu na koji se i sam pozivas. Nema ovdje bas nikakve prevare, a sve stoji ispod paketa:emirsarajevo wrote: ↑08/12/2023 21:25 Obratite pažnju na jednu od prevara Telemacha korporacije.
Naime, danas sam prešao sa Eon fiber Light paketa na Full paket isklučivo zbog dostupnosti EON Connect aplikacije koja ogranicava dostupnost interneta (npr.djeci kod kuce).
Aplikacija nije dostupna za sve modeme i nema direktan link koji to kaže. Operateri Telemacha su svakako ograničeno obaviješteni i ne daju te informacije.
https://telemach.ba/eon-paketi/?nopaper=1
Pop-up web rješenja svakako nisu obavezujuća za korisnike jer su u suštini nedostupna za krajnjeg korisnika (nemaju direktan pristup linku tj. obaviještenju).
Zato, ako želite EON connect da vam radi, morate znati koji modem podržava tu apk.
Jednostavno neporofesionalno i obmanujuće za korisnike.
Sram da vas bude telemach.ba
![]()
Aplikacijom Family Link rješavaš problematiku dostupnosti interneta i korištenja aplikacija kod djece.
- rida1976
#20769 Re: Telemach BH
A meni ponudili 15% prvu godinu, a na premium paketu sam 100 godina.ccc
Joj stvarno ne razumijem ovaj raspon njihovih ponuda. Pretpostavljam da ljudi iz te podrske koji nude te popuste imaju neke skale, krenu od nepovoljnije za korisnika uvijek pa onda idu do nekog procenta, ne znamo kojeg. Imam jos 20-ak dana da razmislim o svemu
- odmor
#20770 Re: Telemach BH
Da ne listam sad komplet temu.. zanima me ova info oko posklupljenja. Moze li mi neko napisati koliko iznosi poskupljenje po paketima i od kojeg do kojeg datuma mozemo raskinuti ugovor?
P.S. Pozelio sam otici u poslovnicu i natezat se s onim uposlenicima, kao da kravu prodaju na pijaci

P.S. Pozelio sam otici u poslovnicu i natezat se s onim uposlenicima, kao da kravu prodaju na pijaci
- Telemach
#20771 Re: Telemach BH
Pozdrav @odmor,odmor wrote: ↑09/12/2023 17:00 Da ne listam sad komplet temu.. zanima me ova info oko posklupljenja. Moze li mi neko napisati koliko iznosi poskupljenje po paketima i od kojeg do kojeg datuma mozemo raskinuti ugovor?
P.S. Pozelio sam otici u poslovnicu i natezat se s onim uposlenicima, kao da kravu prodaju na pijaci![]()
![]()
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše ime, prezime, adresu i kontakt broj telefona, kako bi Vas kolege iz sektora za posebnu brigu o korisnicima pozvale u što kraćem roku i za Vas pronašle najbolje rješenje kako biste i dalje ostali zadovoljan korisnik i nastavili koristiti naše usluge.
-
tutankamon88
#20772 Re: Telemach BH
@Telemach Eh ovako, da se "kulturno" izrazim: "Po,erem se ja na vasu uslugu i na vasu korisnicku podrsku". Ostao sam bez signala, 4x zovem 1360, 5x mi suplju bacate tj. da ce me nazvati neko iz napredne korisnicke podrske. Sve to uz obecanja da ce se uskoro rijesiti problem. Da bi mi nakon 5-og poziva agentica odgovrila da ce se problem brzo rijesiti, na moje insistiranje to brzo je zapravo ponedjeljak. Ne shvacam zasto mi odmah to nije receno. Fuj fuj fuj. I da, ne trazite mi podatke, ne prica mi se 6ti put sa idiotima
- Telemach
#20773 Re: Telemach BH
Pozdrav @tutankamon88,tutankamon88 wrote: ↑09/12/2023 18:39 @Telemach Eh ovako, da se "kulturno" izrazim: "Po,erem se ja na vasu uslugu i na vasu korisnicku podrsku". Ostao sam bez signala, 4x zovem 1360, 5x mi suplju bacate tj. da ce me nazvati neko iz napredne korisnicke podrske. Sve to uz obecanja da ce se uskoro rijesiti problem. Da bi mi nakon 5-og poziva agentica odgovrila da ce se problem brzo rijesiti, na moje insistiranje to brzo je zapravo ponedjeljak. Ne shvacam zasto mi odmah to nije receno. Fuj fuj fuj. I da, ne trazite mi podatke, ne prica mi se 6ti put sa idiotima
Ukoliko su na Vašoj adresi zabilježena odstupanja po pitanju dolaznih parametara, koja nisu uzrokovana grupnim prekidom ili radovima na mreži, potrebno je kreirati nalog za dolazak tehničke ekipe na adresu. Rok za realizaciju naloga nakon kreiranja istog u sistemu je 24-48 sati. Ukoliko je u pitanju poteškoća neke druge prirode, istu možemo otkloniti na ovaj način uz dostavljanje Vaših korisničkih podataka u inbox. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
-
adiam
#20774 Re: Telemach BH
Iduci puta zovite 080 031 111tutankamon88 wrote: ↑09/12/2023 18:39 @Telemach Eh ovako, da se "kulturno" izrazim: "Po,erem se ja na vasu uslugu i na vasu korisnicku podrsku". Ostao sam bez signala, 4x zovem 1360, 5x mi suplju bacate tj. da ce me nazvati neko iz napredne korisnicke podrske. Sve to uz obecanja da ce se uskoro rijesiti problem. Da bi mi nakon 5-og poziva agentica odgovrila da ce se problem brzo rijesiti, na moje insistiranje to brzo je zapravo ponedjeljak. Ne shvacam zasto mi odmah to nije receno. Fuj fuj fuj. I da, ne trazite mi podatke, ne prica mi se 6ti put sa idiotima
Taj sto ste zvali se se plaća
Ovaj iznad je besplatan
- semirsar
#20775 Re: Telemach BH
nije njemu problem broj s kojeg je zvao, barem ja to u postu ne vidim, vec neodgovarajuca podrska.adiam wrote: ↑09/12/2023 19:27Iduci puta zovite 080 031 111tutankamon88 wrote: ↑09/12/2023 18:39 @Telemach Eh ovako, da se "kulturno" izrazim: "Po,erem se ja na vasu uslugu i na vasu korisnicku podrsku". Ostao sam bez signala, 4x zovem 1360, 5x mi suplju bacate tj. da ce me nazvati neko iz napredne korisnicke podrske. Sve to uz obecanja da ce se uskoro rijesiti problem. Da bi mi nakon 5-og poziva agentica odgovrila da ce se problem brzo rijesiti, na moje insistiranje to brzo je zapravo ponedjeljak. Ne shvacam zasto mi odmah to nije receno. Fuj fuj fuj. I da, ne trazite mi podatke, ne prica mi se 6ti put sa idiotima
Taj sto ste zvali se se plaća
Ovaj iznad je besplatan