Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#13151 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PreWiBa »

sumirprimus wrote: 07/12/2023 22:25
sehohari wrote: 07/12/2023 22:20
sumirprimus wrote: 07/12/2023 22:17 Sda je postavila ime bosnjak.
Šta te briga.
Dobio si za ovo prijavu zbog vrijeđanja na osnovu etničke pripadnosti.
Istorijski fakat u ratu na kongresu, vjerovatno nisi bio ni rodjen
O vraćanju (ne: postavljanju, čime želiš da kažeš da se radi o nekakvoj izmišljotini) je odlučio sabor sačinjen od nekoliko stotina javnih ličnosti, među njima i političara.

Reduciranju toga svega na jednu političku stranku, kao eto Alija se ustao jednom i rekao sad ćete biti Bošnjaci, je vrijeđanje.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#13152 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PreWiBa »

tataćusak wrote: 07/12/2023 22:28
sumirprimus wrote: 07/12/2023 22:06 Ja sam samo bosanac. Po nacionalnosti.
Ima li to u ustavu
Naravno da ima, imao bi bošnjački pasoš a ne bh. pasoš da je drugačije.
sumirprimus

#13153 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

tataćusak wrote: 07/12/2023 22:28
sumirprimus wrote: 07/12/2023 22:06 Ja sam samo bosanac. Po nacionalnosti.
Ima li to u ustavu
Onih 15ak strana sto je alija potpiso u dejtonu da bi deblokiro sarajevo?
Pih. Bosanac velikim slovom
sumirprimus

#13154 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

sehohari wrote: 07/12/2023 22:29
sumirprimus wrote: 07/12/2023 22:25
sehohari wrote: 07/12/2023 22:20

Šta te briga.
Dobio si za ovo prijavu zbog vrijeđanja na osnovu etničke pripadnosti.
Istorijski fakat u ratu na kongresu, vjerovatno nisi bio ni rodjen
O vraćanju (ne: postavljanju, čime želiš da kažeš da se radi o nekakvoj izmišljotini) je odlučio sabor sačinjen od nekoliko stotina javnih ličnosti, među njima i političara.

Reduciranju toga svega na jednu političku stranku, kao eto Alija se ustao jednom i rekao sad ćete biti Bošnjaci, je vrijeđanje.
U po rata i sarajevu par stotina licnosti? :thumbup: kako ce se citav jedan narod izjasnjavati? Alal vjera junaci.
Prpa.ba

#13155 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

sehohari wrote: 07/12/2023 22:24 Zamisli situaciju da u nekoj raspravi u HR zbog instrumentalizacije hrvatstva neko krene i kaže "Hrvati su HDZ-izmišljotina".

Jednostavno, smiješno je uopšte raspravljati o tim identitetskim stvarima u 2023. u evropi.
Bilo bi smijesno, da u BiH nije instrumentalizovano kao medijski poticani narativ sa ko zna kojim ciljevima.

Kad se na to doda da smo kao narod prosli kroz etnicko ciscenje, genocid, masovno iseljavanje i odljev i odstrel (sto fizicki, sto medijski) mozgova, dodjemo u situaciju da se tom narativu nema ko da usprotivi na zdravim osnovima.

:run:
saimidin

#13156 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by saimidin »

Narod je 2013 potvrdio kako će se izjašnjavati, ima pravo i da promijeni kada odluči, kako pojedinačno tako i grupno

Smiješne priče po tisuću puta

Ps
Evo stvarnog razloga vraćanja naziva bošnjak, jer je zločinac u skupštini rekao ode muslimaski narod u nestanak, pa da se zakamufliramo :-)

Pss
Bošnjak i bosanac su sinonimi, a četnicima je svejedno oni će sve trpati u istu jamu, kao i 90-tih koga kod se dočepaju
sumirprimus

#13157 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

saimidin wrote: 07/12/2023 22:49 Narod je 2013 potvrdio kako će se izjašnjavati, ima pravo i da promijeni kada odluči, kako pojedinačno tako i grupno

Ps
Evo stvarnog razloga vraćanja naziva bošnjak, jer je zločinac u skupštini rekao ode muslimaski narod u nestanak, pa da se zakamufliramo :-)

Pss
Bošnjak i bosanac su sinonimi, a četnicima je svejedno oni će sve trpati u istu jamu, kao i 90-tih koga kod se dočepaju
Nije isto jbte, ja sam bosnaac nisam bosnjak wtf?
Bloo
Globalna šefica

#13158 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Bloo »

sehohari
7 dana
Vrijedanje
sajber87

#13159 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

sumirprimus wrote: 07/12/2023 21:48 Prpa na braniku bosnjacke republike
Ali pod uslovom da za nastanak tog sda fildzancica optuze zapad,za njih bi to bila win win situacija( fildzacicem da vladaju a da mrze zapadne demokratske vrijednosti) putinovsko iranski ucenici. E necete dusmani bosna je pregurala i gora vremena a ovakava sda je izmedju ostalog i zbog takve politike prepoznata od strane zapada kao antibosanska strana i poslana u duboku opozicionu hladovinu. Hvala zapadnim saveznicima do neba
saimidin

#13160 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by saimidin »

sumirprimus wrote: 07/12/2023 22:50
saimidin wrote: 07/12/2023 22:49 Narod je 2013 potvrdio kako će se izjašnjavati, ima pravo i da promijeni kada odluči, kako pojedinačno tako i grupno

Ps

Pss
Nije isto jbte, ja sam bosnaac nisam bosnjak wtf?
Nek si ba, koga boli ona stvar, ono budi šta god želiš, ja sam za slobodu, ali malo mi nejasna ova priča, eto i da izaberemo da ustavni naziv bude bosanac, većina bošnjaka tu ne vidi nikakvu razliku i prihvatit će i izjasniti se i tako, pa i ja, ali šta će to promijeniti bilo kome lično ili kao narodu

Hoćemo li biti vredniji, pošteniji, obrazovaniji, pametniji, nećemo, jer nema ništa na prečicu, ili što bi rekli možeš na zidu napisati čkapi ali to je i dalje isti zid
sumirprimus

#13161 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

Pa nije isto svesti naciju na ravan etnije. Ok ljudi ovde misle da Sam gramaticki nekorektan, ja tek sad vidim da uopste ne kontaju jebte :-)
palermo

#13162 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

zavrzlama wrote: 07/12/2023 22:23
Prpa.ba wrote: 07/12/2023 22:15
zavrzlama wrote: 07/12/2023 22:04 E sad ozbiljno :D

Ja sam ponosni bosnjak i bosanac ALI ne bosnjsk i bosanac kakvog me zeli sda ideologija...eto@prpa jesam li ti jasniji :bih:
SDA je nebitna u tim pitanjima, pa ne dodjeljuju oni certifikat ko je Bosnjak a ko nije (iako bi sigurno to voljeli).

Animozitet prema nekoj politickoj opciji nije opravdanje za onakav sadrzaj par tvojih upisa.
Ne..marsovci odredjuju.... :D ...
Kakvo briljantno negiranje Bosnjaka i bosnjacke nacije....al sto je najgore ti cak nisi toga ni svjestan......
sumirprimus

#13163 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

Bosnjacka nacija ,i tu se odmah razilazimo.
palermo

#13164 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

Hakiz wrote: 07/12/2023 21:33
Prpa.ba wrote: 07/12/2023 21:07 Znam kolega, podrzavam slobodu licnog izbora, ali imam i ja slobodu nasmijati se (gorko) na situacije gdje ljudi mrtvi ozbiljni objasnjavaju zasto se ne izjasnjavaju kao Bosnjaci.

Nemojte se izjasnjavati, sta me briga, budite sta hocete, ali nemojte ni od mene traziti da proizvodim naucne dokaze i opravdavam zasto se ja smatram Bosnjakom, ili sto je jos cest slucaj, da kontrolisem svoja misljenja i ponasanja da o njima (koji nisu Bosnjaci, dakako) neko sa strane ne bi pomislio da su haman talibani ili kadirovci ili cega se vec boje u tekucoj godini. :-)
Ne treba niko objašnjavati zašto je pripadnik nekog naroda.

Ali, bilo bi lijepo da zna koje su karakteristike tog naroda kojem kaže da pripada, a koje taj narod razlikuju od drugih naroda. Jer, da nema tih razlika, ne ni postojali različiti narodi, bio bi samo jedan, to jeste nijedan.

Dakle:

Poštujem, bespogovorno, da si Bošnjak.

Pitanje: Šta nekoga čini Bošnjakom?
Dobro su ti ljudi rekli, Zasto ne postavis pitanje srpske ili hrvatske nacije. Zasto Bosnjaka.

Usput odgovor na tvoje pitanje je: neko je Bosnjak zato sto ima osjecaj zajednicke pripadnosti koji uobicajeno dolazi jer dijele isti jezik, teritoriju kulturi, imaju isto historijsko sjecanjre, mitove uz koje su odrasli...itd....
sumirprimus

#13165 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

Vrlo jednostavno pristajuci na njihocu igru.rastocili ste bosansku naciju.
Kakvi jazavci i kakvi antologijski autogolovi :-)
tramvajtrojka

#13166 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

sumirprimus wrote: 07/12/2023 23:18 Vrlo jednostavno pristajuci na njihocu igru.rastocili ste bosansku naciju.
Nikakvi autogolovi sve je planski smisljeno nismo budale da vjerujemo u onu pricu deda aljo bio posten pa hudnik nije znao za kriminalne kadrove koji su na onaj nacin pokrali privredu na malverzacijama tokom privatizacije :oops: :oops: , znali su od samog početka sta rade isto kao sto dns svim silama nas trpaju prema istoku da bi imali svoj begovat na 27% trokutistana

zato onakva reakcija od sebije dns jer u njezinom mozgu ono je njeno, beg joj dao a ona kao begica suvereno vlada al kurko svemu dodje kraj
Jordan1961

#13167 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Jordan1961 »

tramvajtrojka wrote: 07/12/2023 23:21
sumirprimus wrote: 07/12/2023 23:18 Vrlo jednostavno pristajuci na njihocu igru.rastocili ste bosansku naciju.
Nikakvi autogolovi sve je planski smisljeno nismo budale da vjerujemo u onu pricu deda aljo bio posten pa hudnik nije znao za kriminalne kadrove koji su na onaj nacin pokrali privredu na malverzacijama tokom privatizacije :oops: :oops: , znali su od samog početka sta rade isto kao sto dns svim silama nas trpaju prema istoku da bi imali svoj begovat na 27% trokutistana

zato onakva reakcija od sebije dns jer u njezinom mozgu ono je njeno, beg joj dao a ona kao begica suvereno vlada al kurko svemu dodje kraj
Da se makar u necemu slozim s tobom.
Jordan1961

#13168 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Jordan1961 »

palermo wrote: 07/12/2023 23:15
Prpa.ba wrote: 07/12/2023 21:07 Znam kolega, podrzavam slobodu licnog izbora, ali imam i ja slobodu nasmijati se (gorko) na situacije gdje ljudi mrtvi ozbiljni objasnjavaju zasto se ne izjasnjavaju kao Bosnjaci.

Nemojte se izjasnjavati, sta me briga, budite sta hocete, ali nemojte ni od mene traziti da proizvodim naucne dokaze i opravdavam zasto se ja smatram Bosnjakom, ili sto je jos cest slucaj, da kontrolisem svoja misljenja i ponasanja da o njima (koji nisu Bosnjaci, dakako) neko sa strane ne bi pomislio da su haman talibani ili kadirovci ili cega se vec boje u tekucoj godini. :-)

Ali, bilo bi lijepo da zna koje su karakteristike tog naroda kojem kaže da pripada, a koje taj narod razlikuju od drugih naroda. Jer, da nema tih razlika, ne ni postojali različiti narodi, bio bi samo jedan, to jeste nijedan.

Dakle:

Dobro su ti ljudi rekli, Zasto ne postavis pitanje srpske ili hrvatske nacije. Zasto Bosnjaka.

Usput odgovor na tvoje pitanje je: neko je Bosnjak zato sto ima osjecaj zajednicke pripadnosti koji uobicajeno dolazi jer dijele isti jezik, teritoriju kulturi, imaju isto historijsko sjecanjre, mitove uz koje su odrasli...itd....
Ne moze ti on to skontat'. U BiH formalno i nema nacija jer se u Ustavu BiH spominju "constituent peoples". Peoples (ko ne vjeruje neka proba na Google translate), sigurno nisu nacije.
I Bosanskohercegovacka nacija svakao postoji. To zna svako ko je nos promolio u inostranstvo i popunjavao imigracione formulare na recimo aerodromima. Putujes li sa BiH pasosem u rubliku "Nationality" mozes upisati samo Bosnia-Herzegovina i nista drugo. Probaj upisati Srbini, Bosnjak ili Hrvat, mogao bi poduze zaglaviti na aerodromu. Bosnjaci, Srbi i Hrvati, svjesno ili nesvjesno su u Daytonu formilali bosanskohercegovacku naciju, ma kako ona labava bila.
Prpa.ba

#13169 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

Ja o medijskom narativu, kad tramvaj na vrata sa narativnim poskocicama.

Svega je on tu udrobio, nesto istine, nesto neistine, sve zamijesano sa sovinizmom upakovanim u formu hinjenog autosovnizima, idealan recept da se klimne glavom i proklinje bosnjastvo koje nam nametnuse svatove ubice '93 sa zeljom da zavadjaju narode. Tj. one kojima je narodnost inherentna, ne ovu amorfnu masu od koje se trazi da dokazuje svoje postojanje. :mrgreen:
Hakiz

#13170 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hakiz »

Dakle:

Znam zašto baš njega pitam, baš za Bošnjak.

Svaki narod ima osjećaj zajedničke pripadnosti. Itd. Pitanje je šta je konkretno Bošnjak. Da li Bošnjak kao dio svog kulturnog naslijeđa priznaje stećak ili islam ili i stećak i islam. Ako priznaje stećak, da li je stećak dio istorijdkog naslijeđa Hrvats, Srbina. Ako jeste, u čemu sr razlikuju, itd.

Ja kao dio svog kulturnog naslijeđa prihvatam i samostan u Fojnici i Begovu džamiju. Ćirilicu i latinicu. Sevdalinku i simfoniju. Kojem narodu pripadam?
sumirprimus

#13171 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

Bosanskom nepokorenom marsvno.
Hakiz

#13172 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hakiz »

Jordan1961 wrote: 07/12/2023 23:29

Dakle:

Ne moze ti on to skontat'. U BiH formalno i nema nacija jer se u Ustavu BiH spominju "constituent peoples". Peoples (ko ne vjeruje neka proba na Google translate), sigurno nisu nacije.
I Bosanskohercegovacka nacija svakao postoji. To zna svako ko je nos promolio u inostranstvo i popunjavao imigracione formulare na recimo aerodromima. Putujes li sa BiH pasosem u rubliku "Nationality" mozes upisati samo Bosnia-Herzegovina i nista drugo. Probaj upisati Srbini, Bosnjak ili Hrvat, mogao bi poduze zaglaviti na aerodromu. Bosnjaci, Srbi i Hrvati, svjesno ili nesvjesno su u Daytonu formilali bosanskohercegovacku naciju, ma kako ona labava bila.
:lol:

Ko govori o naciji?

:lol:
laik1981

#13173 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by laik1981 »

Ma znaju oni to sve, samo, sto bi rekao Niksic, zive u zabludi.

Bosanac i Hercegovac je jedina i iskljuciva logika i to po svim aspektima.
Prpa.ba

#13174 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

Hakiz wrote: 07/12/2023 23:33 Ja kao dio svog kulturnog naslijeđa prihvatam i samostan u Fojnici i Begovu džamiju. Ćirilicu i latinicu. Sevdalinku i simfoniju. Kojem narodu pripadam?
Sve neces, a opet trazis matematicko izvodjenje slijeda cinjenica koje cine Bosnjaka Bosnjakom. :mrgreen: Iduci korak je propitivanje svake pojedine, sa zakljuckom kako je to sve isto, i implikacijom da je neko "zaludjena nacionalisticka masa", a nasuprot njima stoje "prosvijeceni kozmopoliti". :mrgreen:

Bjezi ba.
Last edited by Prpa.ba on 07/12/2023 23:38, edited 1 time in total.
sumirprimus

#13175 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

laik1981 wrote: 07/12/2023 23:36 Ma znaju oni to sve, samo, sto bi rekao Niksic, zive u zabludi.

Bosanac i Hercegovac je jedina i iskljuciva logika i to po svim aspektima.
Samo bosanac, hercegovac je geoografksa odrednica. Jedna drzava jedna nacija vise etnija.
I tu je sda kukavicje jaje podmetnuto0
Locked