SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- drug_profi
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#73252 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nemoj izvrtati činjenice , nije lijepo s obzirom se predstavljaš kao vjernik (par postova ranije si napisao jako dug post sa milion nepoznatih religijskih riječi i propisa , vjerovatno da nam dokažeš da razumiješ tu materiju).
Zakonski OPASNI psi su dužni da nose brnjicu.
To znači da ni lutalice koje su se samo nakašljale i koje nema ko da štiti , nisu zakonski OPASNE i ne stavljaju im se brnjice.
U Bosni i Hercegovini NE POSTOJI registar opasnih pasa.
Da li je to dobro ? Naravno da nije. Da li ga treba napraviti i smjesta opasnim psima staviti brnjice ? Apsolutno.
-
zdruzdjo
#73253 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sad cu biti ekstremno "u kost".Bullet Tooth Tony wrote: ↑05/12/2023 23:02
Sta ako ja ne vjerujem u tvoju sposobnost usmjeravanja glasovnim komandama jer nit znam ko si ni sta si ni kakvii su ti psi nego ocekujem da su na povodcu ? Kako se nosis sa tim ja kazem da im stavis povodac ?
A šta ako ja, dok prolazis pored mene, ne vjerujem da si ti normalna i lucidna osoba, nego mislim da si psihoticni manijak koji ispod jakne ima 30cm noz i da ces trznuti isti i isjeci mene po licu i vratu. Jel treba da ocekujem da te neko vodi na povodcu ili da ti stavi ludacku kosulju dok prolazis pored mene.
Naravno da treba povodac za zivotinje, ali to je plafon sto ces dobiti. Ja necu prelaziti na drugu stranu ulice kad mi u susret ide npr neki selefija sa pokrivenom hanumom.
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#73254 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa vjernici zaboravljaju kazati u svom puritanstvu da je recimo pokojni poglavar pravoslavne crkve kog su javno proglasili za sveca kazao da je ženu dozvoljeno pokoji put spucati ali je važno da se ne vide modrice i da to ne ostavi baš neki pretjeran fizički ili psihički trag.zdruzdjo wrote: ↑05/12/2023 23:24Sad cu biti ekstremno "u kost".Bullet Tooth Tony wrote: ↑05/12/2023 23:02
Sta ako ja ne vjerujem u tvoju sposobnost usmjeravanja glasovnim komandama jer nit znam ko si ni sta si ni kakvii su ti psi nego ocekujem da su na povodcu ? Kako se nosis sa tim ja kazem da im stavis povodac ?
A šta ako ja, dok prolazis pored mene, ne vjerujem da si ti normalna i lucidna osoba, nego mislim da si psihoticni manijak koji ispod jakne ima 30cm noz i da ces trznuti isti i isjeci mene po licu i vratu. Jel treba da ocekujem da te neko vodi na povodcu ili da ti stavi ludacku kosulju dok prolazis pored mene.
Naravno da treba povodac za zivotinje, ali to je plafon sto ces dobiti. Ja necu prelaziti na drugu stranu ulice kad mi u susret ide npr neki selefija sa pokrivenom hanumom.
(Što bi rekao pokojni Žan Marolt glumeći advokata u LZN da je "krhneš malo od dragosti").
Ne znam kako pravoslavna crkva gleda na pse ali kao i katolička svoju pedofilsku svešteničku kastu godinama skriva od ovozemaljskih sudova i sumnjam da će dostaviti bilo kakve preporuke ako se bilo koji vjernik (ili nevjernik) susretne s tim sotonama.
Last edited by teskeredzic_22 on 05/12/2023 23:31, edited 1 time in total.
-
Piaty
#73255 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Stan'te, ebo vas svaDŽa.
Ja sam kombinacija nivle i druga. Moj Brko je najdivnije stvorenje i nije jednom bilo da krenem na namaz, a da ne mogu odoliti da ga pomilujem.
Ja sam kombinacija nivle i druga. Moj Brko je najdivnije stvorenje i nije jednom bilo da krenem na namaz, a da ne mogu odoliti da ga pomilujem.
-
zdruzdjo
-
last mohicans
#73257 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja ne znam kako ti ne shvaćaš? Nisi ni pročitao, a hoćeš da polemišeš o nečemu što ne poznaješ. Zapjenio ko hrasno na fudbalu.drug_profi wrote: ↑05/12/2023 22:23Ovo što piše na linku je zdrav razum. Držanje psa u kući traži povišene higijenske mjere. I to je zaključak. Dakle nije zabranjeno.last mohicans wrote: ↑05/12/2023 22:17
Pereš se, nevješto, evo ti stav IZ, da ne navodimo selefijske autorite![]()
https://islamskazajednica.ba/component/ ... e?id=10024
Za mene je problem što se ispoljava bolesna mržnja prema psima.
Ta bića to nisu nikako zaslužila.
Fino stoji nije u duhu islamske tradicije i nije prihvatljivo sa islamsko stanovišta. Misliš da bi neki beš vakat, tj. osoba koja obavlja pet dnevnih namaza sebi dozvolio držanje u stanu i da rizikuje ispravnost i valjanost svog namaza.Pretpostavljamo da je razlog zabrane higijensko-zdravstvene naravi. Ali, moguće je da ima i nekih drugih razloga, nama trenutno nepoznatih, te i pored svih zdravstveno-higijenskih mjera ne možemo reći da je držanje psa u kući islamski prihvatljivo. Međutim, možemo reći da su te mjere, u slučaju da osoba ipak drži psa u kući/stanu neophodne i ublažavaju oštricu zabrane.
Last edited by last mohicans on 05/12/2023 23:34, edited 1 time in total.
- SpecialOffer
#73258 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja generalno volim pse ali da se ovi vlasnici istih ponasaju kao sekta, to stoji.
-
zdruzdjo
#73259 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
SpecialOffer wrote: ↑05/12/2023 23:34 Ja generalno volim pse ali da se ovi vlasnici istih ponasaju kao sekta, to stoji.
Najgori smo.
Charles Manson je za nas majka tereza.
Zezam se.
Sve sto trazim je da me niko ne dira zato sto imam psa, a moj pas sigurno nece nikoga dirati. Ukoliko dirne, svakako sam spreman da snosim pune posljedice. Zakonske i sve druge.
Kad kazem da me ne dira, mislim da mi niko ne namece neka svoja pravila kako bih ja trebao. Bilo to da su religijska, moralna, fobicna....ili kakva god pravila.
- nivla
- SpecialOffer
#73261 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovo su price za malu djecu.zdruzdjo wrote: ↑05/12/2023 23:39SpecialOffer wrote: ↑05/12/2023 23:34 Ja generalno volim pse ali da se ovi vlasnici istih ponasaju kao sekta, to stoji.
Najgori smo.
Charles Manson je za nas majka tereza.
Zezam se.
Sve sto trazim je da me niko ne dira zato sto imam psa, a moj pas sigurno nece nikoga dirati. Ukoliko dirne, svakako sam spreman da snosim pune posljedice. Zakonske i sve druge.
Kad kazem da me ne dira, mislim da mi niko ne namece neka svoja pravila kako bih ja trebao. Bilo to da su religijska, moralna, fobicna....ili kakva god pravila.
Postoje ljudi koji se jednostavno plase psa. Eh ako naletis na lolu a pas usere situaciju mozes biti izvrnut kao bekan pa ti onda gledaj sta ces.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#73262 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
bezveze braniš trofrtaljce. a o psima različite islamske škole imaju različite stavove. sasvim sigurno da je kamen blago rečeno pretjerana reakcija.last mohicans wrote: ↑05/12/2023 21:48Možda ima razloga, uplašio se, ranije preživio napad, napali mu dijete...xy stvari. Da se informišeš da islamski svjetonazor ne govori pohvalno o psima, ne bi to izjavio. Zabranjeno ih je drzati u kući, van kuće kao čuvara doma ili stada nije zabranjeno. Kada te pas onjuši, recimo, njegova izlučevina se smatra nečistom, mora se odjeća i abdest promijeniti. Eto, možda je to bio primarni razlog. Ne da mu odmah vjeru proglasiš lažnom. Prilično teška opaska.drug_profi wrote: ↑05/12/2023 21:34Kakva je vjera onome ko na putu ka džamiji odluči biti agresivan bez razloga?last mohicans wrote: ↑05/12/2023 21:33
Kako si zaključio da je lažna vjera, po autfitu ili što ne voli cuke?
moja žena se boji pasa, pa ne znam da je ikad potegla kamen.
- Chmoljo
#73263 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
nemaš pojma koliko griješiš. da, nemaju ljudsku svijest, ali pas nije puki instinkt.last mohicans wrote: ↑05/12/2023 21:49Psi nisu osobe, to su živiotinje koje se vode instiktima, nemaju razum, um, kontaš? Jedino ako si sarkastičan..
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#73264 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kod mene se zena vise boji macke nego rotvajlera. 
-
zdruzdjo
#73265 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovo sto sam rekao "druge" spada u to sto si ti naveo.SpecialOffer wrote: ↑05/12/2023 23:50
Ovo su price za malu djecu.
Postoje ljudi koji se jednostavno plase psa. Eh ako naletis na lolu a pas usere situaciju mozes biti izvrnut kao bekan pa ti onda gledaj sta ces.![]()
Isto kao kad smo bili djeca. Slupas komsiji prozor loptom, i stari onda mora komsiji platiti isti.
Ja to postujem i bas zato sam naucio pse da nema svojevoljnog prilaska ljudima tek tako.
- Chmoljo
#73266 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
da, imaju jeben pogled, imaš osjećaj da čekaju prvu priliku da te prikolju na spavanju
-
last mohicans
#73267 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Tvoje subjektivno mišljenje, baš kao i moje, daj studiju koja to potvrđuje, da imaju (raz)um. Ja nisam rekao da ne kuže šta im se govori, da ne prepoznaju, već da nisu na nivou insana. Valjda je to očito.Chmoljo wrote: ↑06/12/2023 00:12nemaš pojma koliko griješiš. da, nemaju ljudsku svijest, ali pas nije puki instinkt.last mohicans wrote: ↑05/12/2023 21:49Psi nisu osobe, to su živiotinje koje se vode instiktima, nemaju razum, um, kontaš? Jedino ako si sarkastičan..
-
last mohicans
#73268 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Upoće ne branim i ne znam kako si stekao takav dojam, niti bi ja ikad tako postupio, mozda kad bih bio satjeran u kutak od tih divnih "razumom obdarenih", životinja koje bezrazložno znaju napasti, čak i djecu. No, znaju to i ljudi raditi, eno bolesnik čeku djetetu spremio. Ako se time vodimo, onda smo tu slični po neočekivanim postupcima sa psima. Samo sam prigovorio na koleginu konstataciju "iskrivljene vjere". To mi je zasmetalo.Chmoljo wrote: ↑06/12/2023 00:10bezveze braniš trofrtaljce. a o psima različite islamske škole imaju različite stavove. sasvim sigurno da je kamen blago rečeno pretjerana reakcija.last mohicans wrote: ↑05/12/2023 21:48Možda ima razloga, uplašio se, ranije preživio napad, napali mu dijete...xy stvari. Da se informišeš da islamski svjetonazor ne govori pohvalno o psima, ne bi to izjavio. Zabranjeno ih je drzati u kući, van kuće kao čuvara doma ili stada nije zabranjeno. Kada te pas onjuši, recimo, njegova izlučevina se smatra nečistom, mora se odjeća i abdest promijeniti. Eto, možda je to bio primarni razlog. Ne da mu odmah vjeru proglasiš lažnom. Prilično teška opaska.drug_profi wrote: ↑05/12/2023 21:34
Kakva je vjera onome ko na putu ka džamiji odluči biti agresivan bez razloga?
moja žena se boji pasa, pa ne znam da je ikad potegla kamen.
- Qler
#73269 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mene cuko nikad nije zajebao, a vehabija jeste...

-
last mohicans
- Chmoljo
#73271 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne moze niko nagadjati sta si ti mislio. A napisao si da se vode instinktima. Vode, ali ne u tolikoj mjeri da su puka gomila nagona.last mohicans wrote: ↑06/12/2023 00:27Tvoje subjektivno mišljenje, baš kao i moje, daj studiju koja to potvrđuje, da imaju (raz)um. Ja nisam rekao da ne kuže šta im se govori, da ne prepoznaju, već da nisu na nivou insana. Valjda je to očito.Chmoljo wrote: ↑06/12/2023 00:12nemaš pojma koliko griješiš. da, nemaju ljudsku svijest, ali pas nije puki instinkt.last mohicans wrote: ↑05/12/2023 21:49
Psi nisu osobe, to su živiotinje koje se vode instiktima, nemaju razum, um, kontaš? Jedino ako si sarkastičan..
To da nisu na nivou covjeka, je li stvarno o tome treba razglabati? Ali da imaju inteligenciju dvogodisnjaka, dosta ih ima. Sposobni za ucenje i vrlo cesto nepogresivo prepoznaju vlasnikove emocije i izraze lica. Reci da su bezumni... Jednostavno nije tacno.
Inace, evo ga, uhvacen u trenutku prije smrtonosnog napada, brnjica iz raja izasla

-
zigson
#73272 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zajebo me ko je stigo
- Chmoljo
#73273 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pa zasmetalo ti je što ti i vehbiajevac dijelite istu vjeru, ali vjerovatno niste istih svjetonazora. jednostavno i ja sam dovoljno puta vidio taj izrazito agresivan stav prema psima od strane istih, bez obzira na ponašanje samih pasa.last mohicans wrote: ↑06/12/2023 00:31
Upoće ne branim i ne znam kako si stekao takav dojam, niti bi ja ikad tako postupio, mozda kad bih bio satjeran u kutak od tih divnih "razumom obdarenih", životinja koje bezrazložno znaju napasti, čak i djecu. No, znaju to i ljudi raditi, eno bolesnik čeku djetetu spremio. Ako se time vodimo, onda smo tu slični po neočekivanim postupcima sa psima. Samo sam prigovorio na koleginu konstataciju "iskrivljene vjere". To mi je zasmetalo.
ja sam npr. uvijek pazio da moj pas, koji je malen i može biti opasan samo svom repu, nikad ne priđe blizu takvih, a pogotovo pokrivenih djevojaka ili žena, jer znam taj stav o nečistoći pasa i moje je da ga poštujem. ako oni reaguju pozitivno na njega tim bolje. ali opet napominjem, to je stvar elementarne kulture i ako sam ja papak, biću papak i ko vlasnik psa i ko vehabija.
isto ko da će papak biti pristojan ko pješak, a papak samo kad vozi automobil. papak je papak i to je to.
i nije ti trebalo zasmetati ono što je profi rekao, jer je naveo konkretnog lika i konkretan primjer.
isto da ja tebi sad nešto se prsim šta to ti prema vlasnicima pasa, a ja prvi pizdim na ostavljače govana jer ih moj pas prvi leti da ih onjuši. pojedini travnjaci izgledaju ko sporedna ulica u Indiji. čak i često provjeravam dokle je osnivanje komunalne policije, da krenem zvati ovim što navečer dođu na dječije igralište i zatvore ga i puste psa unutra. jer znam da od policije nema fajde. ja svog nikad na ograđeno dječije igralište nisam uveo. zašto? pa zato što ima znak zabrane. kraj priče.
a to "bezrazložno napadaju", često ima razlog, a čest razlog je da i pas, kao i čovjek zna prevrnuti pa napraviti sranje. ni jedno ni drugo ne znači da treba štrecati od svakog kontakta sa istima.
-
zigson
#73274 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Prva pametna od tebeChmoljo wrote: ↑06/12/2023 00:46pa zasmetalo ti je što ti i vehbiajevac dijelite istu vjeru, ali vjerovatno niste istih svjetonazora. jednostavno i ja sam dovoljno puta vidio taj izrazito agresivan stav prema psima od strane istih, bez obzira na ponašanje samih pasa.last mohicans wrote: ↑06/12/2023 00:31
Upoće ne branim i ne znam kako si stekao takav dojam, niti bi ja ikad tako postupio, mozda kad bih bio satjeran u kutak od tih divnih "razumom obdarenih", životinja koje bezrazložno znaju napasti, čak i djecu. No, znaju to i ljudi raditi, eno bolesnik čeku djetetu spremio. Ako se time vodimo, onda smo tu slični po neočekivanim postupcima sa psima. Samo sam prigovorio na koleginu konstataciju "iskrivljene vjere". To mi je zasmetalo.
ja sam npr. uvijek pazio da moj pas, koji je malen i može biti opasan samo svom repu, nikad ne priđe blizu takvih, a pogotovo pokrivenih djevojaka ili žena, jer znam taj stav o nečistoći pasa i moje je da ga poštujem. ako oni reaguju pozitivno na njega tim bolje. ali opet napominjem, to je stvar elementarne kulture i ako sam ja papak, biću papak i ko vlasnik psa i ko vehabija.
isto ko da će papak biti pristojan ko pješak, a papak samo kad vozi automobil. papak je papak i to je to.
i nije ti trebalo zasmetati ono što je profi rekao, jer je naveo konkretnog lika i konkretan primjer.
isto da ja tebi sad nešto se prsim šta to ti prema vlasnicima pasa, a ja prvi pizdim na ostavljače govana jer ih moj pas prvi leti da ih onjuši. pojedini travnjaci izgledaju ko sporedna ulica u Indiji. čak i često provjeravam dokle je osnivanje komunalne policije, da krenem zvati ovim što navečer dođu na dječije igralište i zatvore ga i puste psa unutra. jer znam da od policije nema fajde. ja svog nikad na ograđeno dječije igralište nisam uveo. zašto? pa zato što ima znak zabrane. kraj priče.
a to "bezrazložno napadaju", često ima razlog, a čest razlog je da i pas, kao i čovjek zna prevrnuti pa napraviti sranje. ni jedno ni drugo ne znači da treba štrecati od svakog kontakta sa istima.
- auspuhc