Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
laserShow wrote: ↑03/12/2023 13:02
ma boli te racku. Zaradis za 5g i kupis novog, a neka se neko zeza sa udubljenjima, cvokama, parnicama i vranama. U tih 5g uzivas u novom autu a ne gledajuci svaki put ima li nova parnica.
Ma nisam iskreno opterecen tim,..stvarno, jer da jesam trazio bih mu garazu neku u blizini.
Ali eto mozda zastiti par dijelova,...da te hamse ne kuckaju dok te gledaju u oci. Maloprije me kona udari vratima,...sreca u onaj air bump, i naravno, niije ni pogledala moj auto vec svoja vrata.
Novo auto u garazu i za vecinom duzu voznju, staro na parking pred zgradu i za vecinom voznju po gradu.
To je vecini pretjerana paznja i opterecenje novim auto ali ja se ne mogu ni pomiriti sa tim da svako malo vidim ostecenja na laku od drugih bahatih nepazljivih i nekulturnih ljudi ili tragove od ptica, smeca i cega vec kod nas. I drugacije slobodnije postupanje sa novim autom razumijem. Vecina je slobodnija od mene, a ja se smatram normalno pazljivim, iako vecina mi kaze da to nije normalno . Meni kad neko zalupi vratima digne mi pritisak tako da....
Throttle wrote: ↑03/12/2023 12:13
Ma bar ppf nabaci na bocne strane i haubu. Ako planiras dugo vozit to auto. Inace je za 2 godine za farbanja, kod nas stoka zivi koju boli patka za tudje
Ako neko hoce ili voli te folije. Ja mu preporucujem nakon par godina skidanje. Jer ako ne skines. Toplota ga vremenski plastificira bilo kakva da je kvaliteta.. I napravi vece sranje nego sto je zaštitilo.
Iz licnog iskustva
Dizajnerski mi se nikako nije sviđao kada se pojavio, ali mi je nekako vremenom nadošao i sada mi je skoro pa odličan. Meni mu najbolje stoji bordo crvena i ona neka smeđa iz reklama, ali i crna je dobra samo osjetljiva u tri lijepe.
Vidim pominjala se ovde Moka, meni to auto ne može u istu rečenicu sa C4. Citroen mi je daleko bolji.
Hvala xm!!
Ta crvena elixir je i najskuplja boja trenutno, a ona smedja je izbacena iz ponude jer je bila najtrazenija, isto kao i kod peugeota 2008,..ostale boje slabo isle..
Pozdrav,
Potrebna pomoc oko kupovine auta.
Budget mi je...pa recimo do 15ak hiljada KM. Vozio sam francuze zadnjih desetak godina, sad bih se prebacio na recimo vw a realna opcija u tom rangu je vw golf 6
E sad...muke, 90% golfova su uvozi kod kojih svi garantuju sve a niko nema dokaz nizasta a i ako ga ima upitan je, nw mozes ni sve golfove vozit u ovlasteni servis niti mozes toliko car verticala potrositi a i ono sto poteosis cesto ne da neke detaljne informacije, pa onda ako ne kupujes direktno sa uvoza nego od nekog ko ovdje voza, koji ga je kupio prije 3,4 godine ga je mozda kupio sa vraćenim km i zapravo je jako tesko naci nesto provjereno...
Znači moje pitanje kako naći nešto provjereno, da li je moguće u ovoj zoni, sa tim vozilima tog godista....ili prosto ići na rizik, provjeriti koliko moze i istrest 14 milja....
betametazon wrote: ↑05/12/2023 11:40
Pozdrav,
Budget mi je...pa recimo do 15ak hiljada KM. Vozio sam francuze zadnjih desetak godina, sad bih se prebacio na recimo vw a realna opcija u tom rangu je vw golf 6
E sad...muke, 90% golfova su uvozi kod kojih svi garantuju sve a niko nema dokaz nizasta a i ako ga ima upitan je, nw mozes ni sve golfove vozit u ovlasteni servis niti mozes toliko car verticala potrositi a i ono sto poteosis cesto ne da neke detaljne informacije, pa onda ako ne kupujes direktno sa uvoza nego od nekog ko ovdje voza, koji ga je kupio prije 3,4 godine ga je mozda kupio sa vraćenim km i zapravo je jako tesko naci nesto provjereno...
Znači moje pitanje kako naći nešto provjereno, da li je moguće u ovoj zoni, sa tim vozilima tog godista....ili prosto ići na rizik, provjeriti koliko moze i istrest 14 milja....
VW i provjereno ne ide u istu recenicu, ipak je to narodni auto pa je na njemu najlakse prevariti narod Ali za utjehu sve i da kupis lesa, makar ga svaki dundzer zna popraviti za razliku od bukvalno bilo koje druge nenjemacke marke automobila
Karikaturist wrote: ↑05/12/2023 11:55
Covjece, zar je moguce da su sestice sad 15k
To je bas onako rizicna kupovina.
Idu i to ne "najbolje". Imas ih i po 17k, npr ako je 2.0 motor i 4x4 i sl. Haos.
Za te pare sam probavao i novu 308cu ali meni je ona nekakva bezlicna, radije bih onu generaciju prije opet uzeo...
Zelja mi je vw ali vjerujtw da je muka.
Neki dan probavao jednu - top golf, sve 5. A onda na car vertical vidim da je imao nekad stetu procjenjenu na 30 - 40 hiljada €
U uzem izboru su i Audi a3 tih godina (2010, 2011, teze 2012 godiste) mada ja preferiram golf jer je genwralno komotnije, vece auto...
Ma brate mozes mene umjesto pika koristiti, znam ih napamet sve
Kod tog je minus sto nema grijace u sjedistima
Minus dva je sto je iz Kiseljaka, kazu tamo kad ides spusti odmah gace jer si donji milion posto (u smislu vracenih kilometara i sl)
Evo npr ko garantuje da i ovaj nije vracen sa 450k na 300k
P.s. upravo su mi iz ovlastenog servisa za VW (Porsche) kazali da se provjera po sasiji moze izvrsiti samo uz prisustvo vlasnika, vlasnicke knjizice i vozila. Znaci ne mozes samo ti doci sa brojem da ti provjere
Pozdrav,
VW i provjereno ne ide u istu recenicu, ipak je to narodni auto pa je na njemu najlakse prevariti narod Ali za utjehu sve i da kupis lesa, makar ga svaki dundzer zna popraviti za razliku od bukvalno bilo koje druge nenjemacke marke automobila
betametazon wrote: ↑05/12/2023 12:30
Ma brate mozes mene umjesto pika koristiti, znam ih napamet sve
Kod tog je minus sto nema grijace u sjedistima
Minus dva je sto je iz Kiseljaka, kazu tamo kad ides spusti odmah gace jer si donji milion posto (u smislu vracenih kilometara i sl)
Evo npr ko garantuje da i ovaj nije vracen sa 450k na 300k
P.s. upravo su mi iz ovlastenog servisa za VW (Porsche) kazali da se provjera po sasiji moze izvrsiti samo uz prisustvo vlasnika, vlasnicke knjizice i vozila. Znaci ne mozes samo ti doci sa brojem da ti provjere
Ovo sto ti gledas je klasicna lutrija, u kojoj su velike sanse da budes donji.
Sretno u potrazi.
Pozdrav,
Mani se te suplje price stare 30 godina.
Nazalost u pitanju je vlastito iskustvo... Kamo srece da imamo te majstore od prije 30 godina
Karikaturist wrote: ↑05/12/2023 11:55
Covjece, zar je moguce da su sestice sad 15k
To je bas onako rizicna kupovina.
Idu i to ne "najbolje". Imas ih i po 17k, npr ako je 2.0 motor i 4x4 i sl. Haos. Za te pare sam probavao i novu 308cu ali meni je ona nekakva bezlicna, radije bih onu generaciju prije opet uzeo...
Zelja mi je vw ali vjerujtw da je muka.
Neki dan probavao jednu - top golf, sve 5. A onda na car vertical vidim da je imao nekad stetu procjenjenu na 30 - 40 hiljada €
U uzem izboru su i Audi a3 tih godina (2010, 2011, teze 2012 godiste) mada ja preferiram golf jer je genwralno komotnije, vece auto...
Iskreno 308 II po svemu bolji auto od Golfa 6, štaviše, on je pandan sedmici, ne šestici.
Svježije izgleda unutra i od sedmice, kamoli šestice. Potentniji i bolji 1.6 motor. Novije i izvana izgleda, svježije multimedija izgleda, možeš ga naći sa više opreme i mlađeg godišta za manje novca. Čak bih rekao da je i više boljih primjeraka, nego šestica.
Ne znam eto, ja bih razmislio opet o Pugu da sam na tvom mjestu
Golfova 6-ca ima poprilican izbor, i moze se sigurno pronaci ocuvan. Sad je pitanje kakav zelis i sta mozes od toga kupiti. Ako trazis prosjecan Golf onda je to 1.6 tdi u comfortline paketu opreme, sa manuelnim mjenjacem od 6 brzina. Ispod toga, ne bi trebao, to je minimum ispod kojeg nema smisla ici. Sve vise od toga moze ali prvi izbor neka bude ocuvanost jer to auto ima godina i sve je teze naci ocuvan auto pogotovo kod nas.
Postujem to sto zelis drugog proizvodjaca
Robovanje vezanje, za odredjena obicna prosjecna auta odredjenog proizvodjaca nije nikakav plus niti dobra odluka.