Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
plavi_E

#12726 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

Helez: Postoji matematika da izbacimo SNSD iz Vijeća ministara ako se Dodik zaigra

Matematika postoji ali je malo matematicara u bh. politickoj sceni.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#12727 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PreWiBa »

Chmoljo wrote: 02/12/2023 11:05
GandalfSivi wrote: 02/12/2023 02:27
laik1981 wrote: 01/12/2023 21:57 Entitetske koncesije moze okaciti macku o rep :bih:

Postali i kinezi nekorektni :mrgreen:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sok-u-r ... /231201172
Ovo je vijest godine, posljedice ce biti ogromne. Moze sada budala majci vristati da je to njegovo, ni Kinezi ne puse tu pricu. Tek sada ce se za glavu hvatati…
Ne mozes ljuljati camac ako u dupetu nemas ziroskop, stara bugojanska.
Ovaj kineski potez je jači od bilo čega što je uradila američka ambasada.
Mada, ne znamo ko je iza kulisa djelovao da dođe do ove odluke.
GandalfSivi

#12728 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by GandalfSivi »

Chmoljo wrote: 02/12/2023 12:37
plavi_E wrote: 02/12/2023 12:17
Chmoljo wrote: 02/12/2023 11:02
Spoiler
Show

Pitas ti moj kurac. Prosuo si se i sada se cupas. Nije puno lazirala, malo je lazirala...

Jel u Kopenhagenu tako moze? Direktor malo lagati da je zavrsio skolu i predavati studentima? I jos biti heroina?
Prosuli su se oni sto su kao papagaji ponavljali da nema nikakvu skolu. I sad se cupaju pricom "znas li ti kako se postaje doktor medicine". :-)
Ljepoto, bezveze spinujes. Davno smo utvrdili da pises gluposti, sada ih samo evidentiramo.
Neka ba, stipu ga. Pokusava prikazati ovo kao Sekinu pobjedu, ne moze dublje u blato pasti. Samo kokice u ruke i uzivati…
PreWiBa

#12729 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PreWiBa »

Prpa.ba wrote: 02/12/2023 13:51
"Dom naroda dva člana Predsjedništva mogu raspustit. Željko Komšić i Denis Bećirović bez Željke Cvijanović mogu raspustit Dom naroda, da se ponovo bira Dom naroda i da nema više Dodiktamo mehanizam blokade. To je moglo prvi put kao što sam predlagao nisu me poslušali", kazao je Helez gostujući na FACE TV.
Cuj to. A drugi dijelovi Trojke se slomise objasnjavajuci kako je Predsjednistvo samo protokol. :?
Mislim da teoretski može, ali ima li NSRS pravo na veto u tom slučaju?
Mada, teško da će opozicija glasati za to Dodiku ostane dovoljno mandata....
PreWiBa

#12730 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PreWiBa »

JohnnyS wrote: 02/12/2023 10:53 Ja se ispričavam okupljanim forumašima, teško je bilo upratiti što je doktorica Izetbegović sve lažirala, zadnje što sam čuo, osnovana sumnja nije bila samo za fakultet jer se i za specijalizaciju nisu poklapali datumi. Tako da sam nesmotreno mislio da je liječnica opće prakse, a ne specijalistica i ispričavam se svima, kako SDA botovlju tako i normalnim forumašima.

U svakom slučaju, dok još ima valjanu specijalizaciju iz ginekologije i porodništva, sigurno je mogu vratiti na Kliniku i da tamo radi ambulantu i operacije primjerene svojoj stručnosti i kvalifikacijama, može asistirati i držati kuke profesorima ginekologije dok rade operacije i slično
To nema nikakve veze sa doktoratom.
Ne moraš biti doktor ili čak profesor da bi samostalno obavljao operacije, naprotiv, ovdje možeš biti i Oberarzt (stupanj ispod šefa klinike) u velikoj bolnici a da nisi završio doktorat. To je važno za akademsku karijeru, ne stručnu.

Dijelim negativno mišljenje o dotičnoj osobi, samo sam htio malo da razjasnim šta i kako. To što nema doktorat samo po sebi slabo šta znači.
I ovo što je lažirala ništa ne znači sve dok ljekarska komora ne utvrdi kršenje ljekarske etike ("kršenje ugleda ljekarske profesije") na osnovu čega bi joj se mogla oduzeti licenca.
Last edited by PreWiBa on 02/12/2023 14:32, edited 1 time in total.
PM72

#12731 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PM72 »

plavi_E wrote: 02/12/2023 14:11 Helez: Postoji matematika da izbacimo SNSD iz Vijeća ministara ako se Dodik zaigra

Matematika postoji ali je malo matematicara u bh. politickoj sceni.
Helez je profesor matematike...
JohnnyS

#12732 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by JohnnyS »

sehohari wrote: 02/12/2023 14:29
JohnnyS wrote: 02/12/2023 10:53 Ja se ispričavam okupljanim forumašima, teško je bilo upratiti što je doktorica Izetbegović sve lažirala, zadnje što sam čuo, osnovana sumnja nije bila samo za fakultet jer se i za specijalizaciju nisu poklapali datumi. Tako da sam nesmotreno mislio da je liječnica opće prakse, a ne specijalistica i ispričavam se svima, kako SDA botovlju tako i normalnim forumašima.

U svakom slučaju, dok još ima valjanu specijalizaciju iz ginekologije i porodništva, sigurno je mogu vratiti na Kliniku i da tamo radi ambulantu i operacije primjerene svojoj stručnosti i kvalifikacijama, može asistirati i držati kuke profesorima ginekologije dok rade operacije i slično
Ne moraš biti doktor ili čak profesor da bi samostalno obavljao operacije, naprotiv, ovdje možeš biti i Oberarzt (stupanj ispod šefa klinike) u velikoj bolnici a da nisi završio doktorat. To je važno za akademsku karijeru, ne stručnu.

Dijelim negativno mišljenje o dotičnoj osobi, samo sam htio malo da razjasnim šta i kako. To što nema doktorat samo po sebi slabo šta znači.
I ovo što je lažirala ništa ne znači sve dok ljekarska komora ne utvrdi kršenje ljekarske etike ("kršenje ugleda ljekarske profesije") na osnovu čega bi joj se mogla oduzeti licenca.
Sve ja to znam, ali vjerojatno KCUS ima još profesora ginekologije i onda im obično asistiraju i drže kuke specijalizanti ili specijalisti bez nekog akademskog zvanja, kao npr.ona
PreWiBa

#12733 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PreWiBa »

JohnnyS wrote: 02/12/2023 14:34
sehohari wrote: 02/12/2023 14:29

Sve ja to znam, ali vjerojatno KCUS ima još profesora ginekologije i onda im obično asistiraju i drže kuke specijalizanti ili specijalisti bez nekog akademskog zvanja, kao npr.ona
Ne znam kako je to u Bosni, ali ovdje su svi glede toga ravnopravni. Ako imaju isto stručno zvanje (asistent, specijalizant), svi rade isti posao i niko nije na nižem stupnju SAMO zbog akademskog zvanja.
plavi_E

#12734 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

@sehohari
U BiH je pozicija direktora bolnice ili doma zdravlja prvenstveno politicko pitanje sto u Njemacoj nije slucaj. Tako da nema smisla porediti. Nema smisla kao i ono poredjenje desnice i ljevice u Njemackoj i EU sa nekim strankama u BiH.
PreWiBa

#12735 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PreWiBa »

plavi_E wrote: 02/12/2023 17:00 @sehohari
U BiH je pozicija direktora bolnice ili doma zdravlja prvenstveno politicko pitanje sto u Njemacoj nije slucaj. Tako da nema smisla porediti. Nema smisla kao i ono poredjenje desnice i ljevice u Njemackoj i EU sa nekim strankama u BiH.
Znam da nema
Ali vazda dođe ona fraza "ali u Njemačkoj bi to bilo ovako, onako..."
A i u Njemačkoj je pozicija direktora vazda političko pitanje, samo što je zdravstvo većinom u privatnim rukama

Ono za poređenje sa EU-desnicom i ljevicom je više ono kada su govorili da su "dijasporci glasaju za SDA, a kući za ljevičare a ne za AfD"
sinuhe

#12736 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sinuhe »

Neko u komentarima spominje . Je li ikad riješen ovaj slučaj povrede osnovnih prava?

TRAŽE USELJENJE
Prevareni kupci podigli šator u Tuzli: Kupili stanove, a žive kao podstanari

https://www.klix.ba/vijesti/bih/prevare ... /180922035
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#12738 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by laserShow »

Kako saznaje Klix.ba, novu većinu će činiti stranke Trojke, SDA, Pomak i dva bivša zastupnika NES-a.

hahaha pusite ga botine hahahahahhahahahhaha
Leverage

#12739 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Leverage »

Šteta što neću biti prisutan kad Winston Ogrešević bude objašnjavao svojim ahbabima kako je od dva federalna ministarstva, kantonalnih ministarstava u najmanje tri kantona i premijerske pozicije u USK, a što mu je bilo obećano sa trojkom, uspio da isposluje opoziciju na svim nivoima.

Nema ni mjesec dana kako se sastao sa Bakirom i konstatovao da imaju visok stepen usaglašenosti, a ovaj najavljivao četvorke :lol:
plavi_E

#12740 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

NES, SBiH i DF ostaju bez vlasti u USK: Ubrzo pada vlada, a Trojka će biti novi partner SDA-u

Ovdje se papagajski ponavljalo kako su NES i SzBiH bakirovi sateliti. Znaci li ovo da je Bakir nasao nove satelite u strankama Trojke?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#12741 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

Leverage wrote: 03/12/2023 14:08 Šteta što neću biti prisutan kad Winston Ogrešević bude objašnjavao svojim ahbabima kako je od dva federalna ministarstva, kantonalnih ministarstava u najmanje tri kantona i premijerske pozicije u USK, a što mu je bilo obećano sa trojkom, uspio da isposluje opoziciju na svim nivoima.

Nema ni mjesec dana kako se sastao sa Bakirom i konstatovao da imaju visok stepen usaglašenosti, a ovaj najavljivao četvorke :lol:
Ali Trojka sa SDA?
Povraca mi se.
Leverage

#12742 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Leverage »

_BataZiv_0809 wrote: 03/12/2023 14:09
Leverage wrote: 03/12/2023 14:08 Šteta što neću biti prisutan kad Winston Ogrešević bude objašnjavao svojim ahbabima kako je od dva federalna ministarstva, kantonalnih ministarstava u najmanje tri kantona i premijerske pozicije u USK, a što mu je bilo obećano sa trojkom, uspio da isposluje opoziciju na svim nivoima.

Ali Trojka sa SDA?
Povraca mi se.
Želim da vjerujem da su Dino i Neka ovom prilikom zavukli Ogreševiću ali nije nemoguće bi da se ovo pravi bez njih. Krajina je izgubljen slučaj, tamo radi ko šta hoće i neka rade, njihov kanton njihov problem.

Meni je samo zabavno što je Ogrešević dobio po ušima.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#12743 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

Leverage wrote: 03/12/2023 14:14

Ali Trojka sa SDA?
Povraca mi se.
Želim da vjerujem da su Dino i Neka ovom prilikom zavukli Ogreševiću ali nije nemoguće bi da se ovo pravi bez njih. Krajina je izgubljen slučaj, tamo radi ko šta hoće i neka rade, njihov kanton njihov problem.

Meni je samo zabavno što je Ogrešević dobio po ušima.
Ima i toga sto velis.
Kako god, drago mi je sto ce ga Ogresevic ispusit.
Cvancika

#12744 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Cvancika »

A a botovi odavno vrte kako su Becirovic i Cengic sda simpatizeri. Svi ste vi bolan isti. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
JohnnyS

#12745 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by JohnnyS »

Ali Trojka sa SDA?
Povraca mi se.
Ali kako SDA može s favoritima hambasada?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#12746 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

JohnnyS wrote: 03/12/2023 14:22

Ali Trojka sa SDA?
Povraca mi se.
Ali kako SDA može s favoritima hambasada?
Nista njenom glasackom tijelu ne smeta.
plavi_E

#12747 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

Leverage wrote: 03/12/2023 14:14 Krajina je izgubljen slučaj, tamo radi ko šta hoće i neka rade, njihov kanton njihov problem.
Ne vjerujem da je iko ikad bolje opisao politiku Sarajeva prema Krajini. Krajina je predaleko na zapadu za carsijsku politiku. Mozda Krajisnici to nekad i shvate.
Bosanski_kralj

#12748 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Bosanski_kralj »

Inače sam protiv koalcije sa SDA, ali ovdje u USK je bolje sa njima nego sa Nesom.

Nes je zaslužio ovo i još gore, i vjerujem da idu ja gašenju nakon što su i ovdje izgubili vlast.
Leverage

#12749 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Leverage »

plavi_E wrote: 03/12/2023 14:24
Leverage wrote: 03/12/2023 14:14 Krajina je izgubljen slučaj, tamo radi ko šta hoće i neka rade, njihov kanton njihov problem.
Ne vjerujem da je iko ikad bolje opisao politiku Sarajeva prema Krajini. Krajina je predaleko na zapadu za carsijsku politiku. Mozda Krajisnici to nekad i shvate.
S tim da ja nisam iz Sarajeva.

Pa oni ionako sami vode politiku gore, to šta rade njihove podružnice SDA, SDP i ostali nema veze s onim šta žele centrale. I sve ok, imaju pravo na to, ali niko im nije kriv do njih samih. Isto mislim i za TK, niko nama nije kriv što nemamo što smo trebali imati, a najmanje Sarajevo.
plavi_E

#12750 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

Sad ide prosipanje suplje u stilu "pa kako ste mogli a SDA? A kako je SDA mogla sa nama?". Problem je sto SDA nije pricala "necemo sa ovima ili necemo sa onima" i ostale suplje u stilu "nikad sa nacionalsitima" i "nikad sa osobama sa americke crne liste". :-)
Locked