dzeko1 wrote: ↑02/12/2023 20:55
Gran Turismo. Vrhunski film, Jann Mardenborough, GT academy etc, vrijedi pogledati.
The Last of us, serija rađena po igri, poprilično pratila radnju igre, pokupila sve pohvale.
Gledao oboje

Svidio se i meni GT, iako apsolutno nisam bio zainteresovan da ga gledam

Dobar pacing, nema dosadnih, razvučenih scena i suvišne drame. Nisam ga upalio da bih gledao dubokouman, srceparajući film, nego da pogledam trke. Usput saznao da je po istinitoj priči, ekstra
Last of Us je nešto, ali realno bez Pedra ne bi bilo ni 30% uspješno. Lik je izvanredan glumac, među najboljima u novijim generacijama
ferratilis wrote: ↑02/12/2023 21:20
A ako trazis dobar film koji podsjeca na igru, ovaj novi The Killer od Davida Finchera ...
EDIT: Nisam gledao, pomiješao Killer sa Totally Killer, sorry

Ali ostajem pri izjavi:
Amerikanci fakat rijetko naprave film (a i seriju vala), da završnica bude kvalitetno napisana. Uvijek nekako useru na kraju, koliko god prethodno bio dobar materijal.
Sonic sam prvi gledao, drugi je na watchlist. Midnless fun
@billy organ možda i pogledam nekad
@vaučer
Ma nema tu 100% tačnog recepta. Većina režisera koji su radili adaptacije su baš usrali zato što su htjeli "nešto svoje u tom svijetu". Pogledaj Witchera jbt, gori od Santa Barbare. Najbolji primjer "neka materijala, mi ćemo svoje". Ljudi koji će gledati taj film su s razlogom zainteresovani za isti: Ili vole već postojeći svijet/likove, ili ih interesuje već postojeći svijet/likovi jer su puno čuli o njima. I zato se adaptacije moraju ili uraditi što bliže onome iz igre, ili uraditi kao spin-off/nadopuna igre (što je često bilo dosta uspješnije nego direktne adaptacije). Svi hvale Castlevania anime, Cyberpunk anime itd. To je to što se traži i u tom pravcu bi trebali ići.
A što se Nolana i Lise tiče, vidio sam sa Westworldom kako "mogu". Naprave prvu sezonu savršenu. Drugu veoma dobru. Poslije toga proljev i povracanje. Uzas. Jedna od rijetkih serija koje nisam do kraja odgledao.
Gledao sam
Hitman - loše brate
Prince of Persia - jedino Gemma Arterton valjala
Resident Evil - do onog 3D dijela i onda fkt rekao jebo ovo
Uncharted - malo all over the place, ali Tomo je zabavan glumac, pa haj' nekako je bilo ok za gledati
Mortal Kombat - i stari i novi gledao - ok za ono što treba da bude, nisam imao prigovora

Street Fighter - tad (devedeset i neke) sam obožavao Van Damme-a, tako da je meni bio najbolji film na svijetu :lol.
Monster Hunter - fulio temu totalno
Detective Pikachu - meni bio vrh, baš sam uživao
Rampage - karina teška
Tomb Raider - gledao, a apsolutno se ne sjećam filma. To dovoljno govori o filmu

Assassin's Creed - bolje da ne komentarišem
Warcraft - majko draga bolje bih ja smislio
Tekken - mene stid bilo koliko je loš
Dead or Alive - ni sise ni ništa
Super Mario - stari užas, novi zabavan, dobar
Double Dragon - počeo kao dijete i odustao koliko je loš
PS: da dodam i Final Fantasy Spirits Within - odličan
Final Fantasy Advent Children - savršenstvo