Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
244
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 556

Kuvet

#46176 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Kuvet »

ferratilis wrote: 02/12/2023 21:20
Averus wrote: 02/12/2023 20:27 Silent Hill vrlo dobar film
Ne bi nikad rekao da je vrlo dobar, ali u poredjenu sa drugim filmovima baziranim na igrama je solidan. Barem prva polovina.

Svaki je los, iskreno. Ali ipak imam neku ljubav prema Mortal Kombat filmu jer sam ga obozavao kao klinac i ima neki sarm.

A ako trazis dobar film koji podsjeca na igru, ovaj novi The Killer od Davida Finchera neodoljivo podsjeca na Hitman igre, i odlican je. Nije nikakava adaptacija igre, ali ima takav pacing da podsjeca na igru. I bas to ga cini dobrim.

A ima i Hitman film, meni nije bio toliko los.
n+1

#46177 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by n+1 »

Ova Fallout serija baš miriše na teški odron. Ne bi me čudilo da Silo bude bolja Fallout serija od Fallout serije.

To koliko su filmovi i serije po video igrama historijski bili odron samo pokazuje koliko je priča u igrama oduvijek bila sekundarna, a čak i onda kada nije sekundarna, koliko je...drugačija u odnosu na ono što srećemo u filmu ili književnosti.

Čini mi se da uvijek postoji ta dihotomija: da li udovoljiti fanovima video igre, ili praviti film za širu publiku. Ovo prvo će gotovo neminovno izgledati kao nezgrapna adaptacija, a ovo drugo zahtijeva hrabrost nešto radikalnijeg odmaka od izvornog materijala, što dosad nismo vidjeli.

Ali postoje pomaci u pravom smjeru, kao što pokazuje The Last of Us.
vaučer

#46178 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by vaučer »

Praviti išta da udovoljiš fanovima igra je krivo. Najjača strana dobrih igara je atmosfera, zanimljivi svijetovi i likovi. Od tih je najvažnija atmosfera.Dovedi dobre pisce i pusti ih da naprave dobru priču u postojećem svijetu.

Last of us je iznimka jer ima sve, atmosferu, priču i likove - samo su trebali odraditi adaptaciju.
Last edited by vaučer on 02/12/2023 22:22, edited 1 time in total.
dale cooper

#46179 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by dale cooper »

Ne znam, Jonathan Nolan i Lisa Joy stoje iza Fallouta. Nemaju baš tako loš track record. Barem ću im dati šansu na osnovu prethodnih ostvarenja.
billy organ

#46180 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by billy organ »

Twisted Metal nije ispala ko losa serija.
n+1

#46181 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by n+1 »

Twisted Metal je počeo dobro, ali se rasplinuo u odrončić. Ali i takav je bolji od većine adaptacija.
n+1

#46182 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by n+1 »

Fallout ima tu prednost da priča nikada i nije bila fokusirana, niti je okosnica onoga što Fallout čini magičnim, pa kreatori imaju skoro punu slobodu da ispričaju šta god žele, i još uvijek će funkcionisati.

Ali prema traileru čini mi se da su ozbiljan naglasak stavili na quirkiness Wastelanda, kako serija ne bi bila tek još jedna postapokaliptična priča, kakvih these days ima na pasja preskakala, ali nisam siguran da će to dobro rezonirati sa širom publikom.
Averus

#46183 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

dzeko1 wrote: 02/12/2023 20:55 Gran Turismo. Vrhunski film, Jann Mardenborough, GT academy etc, vrijedi pogledati.
The Last of us, serija rađena po igri, poprilično pratila radnju igre, pokupila sve pohvale.
Gledao oboje :D
Svidio se i meni GT, iako apsolutno nisam bio zainteresovan da ga gledam :D Dobar pacing, nema dosadnih, razvučenih scena i suvišne drame. Nisam ga upalio da bih gledao dubokouman, srceparajući film, nego da pogledam trke. Usput saznao da je po istinitoj priči, ekstra :thumbup:
Last of Us je nešto, ali realno bez Pedra ne bi bilo ni 30% uspješno. Lik je izvanredan glumac, među najboljima u novijim generacijama :thumbup:

ferratilis wrote: 02/12/2023 21:20 A ako trazis dobar film koji podsjeca na igru, ovaj novi The Killer od Davida Finchera ...
EDIT: Nisam gledao, pomiješao Killer sa Totally Killer, sorry :D
Ali ostajem pri izjavi:
Amerikanci fakat rijetko naprave film (a i seriju vala), da završnica bude kvalitetno napisana. Uvijek nekako useru na kraju, koliko god prethodno bio dobar materijal.

Sonic sam prvi gledao, drugi je na watchlist. Midnless fun :)

@billy organ možda i pogledam nekad

@vaučer
Ma nema tu 100% tačnog recepta. Većina režisera koji su radili adaptacije su baš usrali zato što su htjeli "nešto svoje u tom svijetu". Pogledaj Witchera jbt, gori od Santa Barbare. Najbolji primjer "neka materijala, mi ćemo svoje". Ljudi koji će gledati taj film su s razlogom zainteresovani za isti: Ili vole već postojeći svijet/likove, ili ih interesuje već postojeći svijet/likovi jer su puno čuli o njima. I zato se adaptacije moraju ili uraditi što bliže onome iz igre, ili uraditi kao spin-off/nadopuna igre (što je često bilo dosta uspješnije nego direktne adaptacije). Svi hvale Castlevania anime, Cyberpunk anime itd. To je to što se traži i u tom pravcu bi trebali ići.

A što se Nolana i Lise tiče, vidio sam sa Westworldom kako "mogu". Naprave prvu sezonu savršenu. Drugu veoma dobru. Poslije toga proljev i povracanje. Uzas. Jedna od rijetkih serija koje nisam do kraja odgledao.

Gledao sam
Hitman - loše brate
Prince of Persia - jedino Gemma Arterton valjala :izet:
Resident Evil - do onog 3D dijela i onda fkt rekao jebo ovo
Uncharted - malo all over the place, ali Tomo je zabavan glumac, pa haj' nekako je bilo ok za gledati
Mortal Kombat - i stari i novi gledao - ok za ono što treba da bude, nisam imao prigovora :)
Street Fighter - tad (devedeset i neke) sam obožavao Van Damme-a, tako da je meni bio najbolji film na svijetu :lol.
Monster Hunter - fulio temu totalno
Detective Pikachu - meni bio vrh, baš sam uživao
Rampage - karina teška
Tomb Raider - gledao, a apsolutno se ne sjećam filma. To dovoljno govori o filmu :zoka:
Assassin's Creed - bolje da ne komentarišem
Warcraft - majko draga bolje bih ja smislio
Tekken - mene stid bilo koliko je loš
Dead or Alive - ni sise ni ništa
Super Mario - stari užas, novi zabavan, dobar
Double Dragon - počeo kao dijete i odustao koliko je loš

PS: da dodam i Final Fantasy Spirits Within - odličan
Final Fantasy Advent Children - savršenstvo :D
Last edited by Averus on 03/12/2023 00:08, edited 2 times in total.
vaučer

#46184 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by vaučer »

Quirkiness u Falloutu funkcionira jer je kao oaza u moru beznadnog sranja. Kad je sve šareni, quirky, post-ap cirkus onda to nije to.
n+1

#46185 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by n+1 »

Kakvo putovanje kroz vrijeme u The Killer?
billy organ

#46186 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by billy organ »

n+1 wrote: 02/12/2023 22:34 Twisted Metal je počeo dobro, ali se rasplinuo u odrončić. Ali i takav je bolji od većine adaptacija.
Ma dobra zajebancija. Tako je i treba gledati. Mozak na pasu, da se raspolozis.
billy organ

#46187 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by billy organ »

Kad je izasao Watch Dogs 2014. godine, najavljivali su i seriju odmah. Proslo skoro 10 godina serije jos nema. A da ima tu kvalitetnog materijala za seriju definitivno ima.
dale cooper

#46188 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by dale cooper »

Nolan/Joy su se "razvukli" sa drugim projektima pa su tako 3 i 4 sezona ispale onako kako su ispale, otegnuto i sa gubitkom fokusa.
Ali i takve su mi bile bolje od mnogih drugih i žao mi je što nisu imali priliku da je završe.
billy organ

#46189 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by billy organ »

dale cooper wrote: 02/12/2023 22:51 Nolan/Joy su se "razvukli" sa drugim projektima pa su tako 3 i 4 sezona ispale onako kako su ispale, otegnuto i sa gubitkom fokusa.
Ali i takve su mi bile bolje od mnogih drugih i žao mi je što nisu imali priliku da je završe.
Jel mislis na Westworld? Treca sezona nije bila losa al eto vise na guzove je prosla. Cetvrtu sam odustao nakon trece epizode. Jel onaj hadalj Bernard ikad skonto sta je. 4 sezone lik prolazi kroz egzistencijalnu/personalnu krizu.
dale cooper

#46190 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by dale cooper »

billy organ wrote: 02/12/2023 22:55
dale cooper wrote: 02/12/2023 22:51 Nolan/Joy su se "razvukli" sa drugim projektima pa su tako 3 i 4 sezona ispale onako kako su ispale, otegnuto i sa gubitkom fokusa.
Jel mislis na Westworld? Treca sezona nije bila losa al eto vise na guzove je prosla. Cetvrtu sam odustao nakon trece epizode. Jel onaj hadalj Bernard ikad skonto sta je. 4 sezone lik prolazi kroz egzistencijalnu/personalnu krizu.
Da, na Westworld. Ma bilo je problema, bez sumnje, ali još uvijek me je držala zakačenog. Gore mi je što su je završili praktički na cliffhangeru. :roll:
billy organ

#46191 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by billy organ »

dale cooper wrote: 02/12/2023 22:59
billy organ wrote: 02/12/2023 22:55
Da, na Westworld. Ma bilo je problema, bez sumnje, ali još uvijek me je držala zakačenog. Gore mi je što su je završili praktički na cliffahangeru. :roll:
Treca sezona me kupila kad sam u u prvoj epizodi cuo Death Grips, Massive Attack i Pulp.

I Vincent Cassel je poderao.

Ova scena je dobra sa Bubbles Burried od Death Grips.

I ova scena. AI da ti predvidi tvoju sudbinu. :shock:
dale cooper

#46192 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by dale cooper »

Stilski izgled serije i muzički odabiri su im bili uglavnom besprijekorni. :thumbup:
billy organ

#46193 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by billy organ »

Resident Evil prvi dio i nije toliko los film. Ovi ostali dijelovi ... uzas.
Street Fighter kao i Mortal Kombat i Double Dragon - uzas su bili kad sam ih gledao ko dijete.
Rekli su mi da ovaj novi Mortal Kombat film nije los.
Tomb Raider - gledao oba dijela. Ne sjecam se ni ja nicega iz oba ta filma.

Nisam znao da ima Tekken film.
Quaresma

#46194 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Quaresma »

Image

I'm not crying you're crying :(
Rootboi

#46195 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Rootboi »

MK iz 1995 je memorabilan a da ne pričam o muzici i dan danas Techno Syndrome je sinonim za MK i jadna od najprepoznatljivijih muzičkih numera vezano za igre. 8-)
Image
Averus

#46196 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

n+1 wrote: 02/12/2023 22:48 Kakvo putovanje kroz vrijeme u The Killer?
Pomiješao sa Totally Killer jbg :oops:
Tito_i_Partija

#46197 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Chmoljo wrote: 02/12/2023 12:51
Tito_i_Partija wrote: 02/12/2023 03:47 Trenutno na odmoru, nemam šta igrat' na plaži, pa se sjetim da imam instaliran Vampire Survivors na telefonu. E jesam se navuk'o u pm, dobro je rek'o Fero, ovo je baš k'o crack. :D
Cuj plaza...

Pederu :oops:
Dominikanska brt. Haj na vopi. :D
Last edited by Tito_i_Partija on 03/12/2023 03:12, edited 2 times in total.
Rootboi

#46198 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Rootboi »

I ovaj mediokritet se nastavlja.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#46199 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Tito_i_Partija wrote: 03/12/2023 02:48
Chmoljo wrote: 02/12/2023 12:51
Tito_i_Partija wrote: 02/12/2023 03:47 Trenutno na odmoru, nemam šta igrat' na plaži, pa se sjetim da imam instaliran Vampire Survivors na telefonu. E jesam se navuk'o u pm, dobro je rek'o Fero, ovo je baš k'o crack. :D
Cuj plaza...

Pederu :oops:
Dominikanska brt. Haj na vopi. :D
Ne vuci me za jezik, lanucu. A znam grozno lanut :oops: :D
Post Reply