Jbt je li to znaci da je i Kula sad vlasnistvo ITC
Mislim treba onaj dio napucat da zvizdi i otvorit plato da se kula vidi bolje
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Nema pusenja,..opet je OK.kuglanje_ze wrote: ↑02/12/2023 09:28 Ko bude išao na Smetove danas neka provjeri puši li se u objektu, pa javite.![]()
Citam upravo i ne mogu da vjerujem sta citam, da je Grad dozvolio da se proda ona toranj sa satom, mislim ne moze Grad zabraniti, nije njihova imovina, ali je trebao kupiti, to je trebao biti muzej i nista drugo. Ne mogu da vjerujem...anex wrote: ↑03/12/2023 00:13Pomaka ima, svi koji su višak su od 01.12. na godišnjem kako bi iskoristili šta imamo od godišnjeg, narađenih dana, sati i sl.
U prvoj polovici decembra nas trebaju rješiti tj. isplatiti otpremninama
Smješno je to da "opet" čekaju odobrenje love za isplatu otpremnina a istu su dobili prošli mjesec u to ime ( sistematizaciju, penzioneri, tužbe, staž i otpremnine)
Što se tiče hotela, ne znam ništa novo samo znam da uprava mora seliti iz one fine zgrade jer ista nije više na zemlji RMUa_BataZiv_0809 wrote: ↑02/12/2023 23:39 Ima li kakvih informacija o radovima u Hotelu Rudar? Svana se ne vidi nista posebno.![]()
nego u sklopu hotela...što znači da ide sve sa hotelom do zgrade Stare jame
Uprava treba preci u Raspotočje. Teško će im to pasti jer su do sad u centru grada bili a od sad će na pauzu samo na buvljak![]()
clio_dci120 wrote: ↑03/12/2023 16:46Citam upravo i ne mogu da vjerujem sta citam, da je Grad dozvolio da se proda ona toranj sa satom, mislim ne moze Grad zabraniti, nije njihova imovina, ali je trebao kupiti, to je trebao biti muzej i nista drugo. Ne mogu da vjerujem...anex wrote: ↑03/12/2023 00:13Pomaka ima, svi koji su višak su od 01.12. na godišnjem kako bi iskoristili šta imamo od godišnjeg, narađenih dana, sati i sl.
U prvoj polovici decembra nas trebaju rješiti tj. isplatiti otpremninama
Smješno je to da "opet" čekaju odobrenje love za isplatu otpremnina a istu su dobili prošli mjesec u to ime ( sistematizaciju, penzioneri, tužbe, staž i otpremnine)
Što se tiče hotela, ne znam ništa novo samo znam da uprava mora seliti iz one fine zgrade jer ista nije više na zemlji RMUa_BataZiv_0809 wrote: ↑02/12/2023 23:39 Ima li kakvih informacija o radovima u Hotelu Rudar? Svana se ne vidi nista posebno.![]()
nego u sklopu hotela...što znači da ide sve sa hotelom do zgrade Stare jame
Uprava treba preci u Raspotočje. Teško će im to pasti jer su do sad u centru grada bili a od sad će na pauzu samo na buvljak![]()
Bas si me razocarao na ovako tmuran dan.
Kao da gledam da ce niknuti neka slasticarna, a ne bi me iznenadilo ni da sruse...bas steta...
Mučke su to brale moj..._BataZiv_0809 wrote: ↑03/12/2023 17:02 Pa cekaj, je li ITC kupio Kulu ili nije?
Ne moze Almy kupiti ako je ITC vec kupio.
A hoce li se i dalje onda voziti ugalj na separaciju u Staru jamu ili...? Cesto sam vidjao one kamione kako iz Raspotocja voze ugalj, kod nas su na Carini znali bas da isprljaju, prasili su cijeli grad, da me ne shvatis pogresno. Mogli su samo neku mrezu preko prebacivati i ne bi bio nikakav problem onda.anex wrote: ↑03/12/2023 17:08Mučke su to brale moj..._BataZiv_0809 wrote: ↑03/12/2023 17:02 Pa cekaj, je li ITC kupio Kulu ili nije?
Sve je tako kako kažeš...ali...prica se u selu...
Stranjani idu od kako je zatvoreno, Operi. On kupuje Stranjane a izgleda da će se to desiti baš sada u poreskoj. I naravno planira pokrenuti proizvodnjumislim da će biti površinski, kopanje bagerima.
anex wrote: ↑03/12/2023 17:08Mučke su to brale moj..._BataZiv_0809 wrote: ↑03/12/2023 17:02 Pa cekaj, je li ITC kupio Kulu ili nije?
Stranjani idu od kako je zatvoreno, Operi. On kupuje Stranjane a izgleda da će se to desiti baš sada u poreskoj. I naravno planira pokrenuti proizvodnjumislim da će biti površinski, kopanje bagerima.
Ja sam mislio da je to neka crkva...Hahahaha_BataZiv_0809 wrote: ↑03/12/2023 10:51Jbt je li to znaci da je i Kula sad vlasnistvo ITC![]()
Mislim treba onaj dio napucat da zvizdi i otvorit plato da se kula vidi bolje![]()
Dok ne prodaju Staru jamu, hoće...mada se sve to prodaje po parcelama, kako kome pašeclio_dci120 wrote: ↑03/12/2023 18:24A hoce li se i dalje onda voziti ugalj na separaciju u Staru jamu ili...? Cesto sam vidjao one kamione kako iz Raspotocja voze ugalj, kod nas su na Carini znali bas da isprljaju, prasili su cijeli grad, da me ne shvatis pogresno. Mogli su samo neku mrezu preko prebacivati i ne bi bio nikakav problem onda.anex wrote: ↑03/12/2023 17:08Mučke su to brale moj..._BataZiv_0809 wrote: ↑03/12/2023 17:02 Pa cekaj, je li ITC kupio Kulu ili nije?
Opera doo_BataZiv_0809 wrote: ↑03/12/2023 18:36anex wrote: ↑03/12/2023 17:08Mučke su to brale moj..._BataZiv_0809 wrote: ↑03/12/2023 17:02 Pa cekaj, je li ITC kupio Kulu ili nije?
Ko je Opera?
Ako te dobro razumijem, Stranjani zatvoreni kao drzavni rudnik, a sad ce ga privatnik otvorit i tusit ugalj EP-u?
Da. Već je kupio. Ne znam mu ime, znam da se preziva Dizdarević i ona vijećnica iz GV, Zelda, je udata za njegovog sina.DebelinJoe wrote: ↑03/12/2023 18:44
Ko je Opera?
Ako te dobro razumijem, Stranjani zatvoreni kao drzavni rudnik, a sad ce ga privatnik otvorit i tusit ugalj EP-u?
Pa cekaj kako je kupio zemlju okolo a ne i sami toranj
Svasta

anex wrote: ↑03/12/2023 19:11Dok ne prodaju Staru jamu, hoće...mada se sve to prodaje po parcelama, kako kome pašeclio_dci120 wrote: ↑03/12/2023 18:24A hoce li se i dalje onda voziti ugalj na separaciju u Staru jamu ili...? Cesto sam vidjao one kamione kako iz Raspotocja voze ugalj, kod nas su na Carini znali bas da isprljaju, prasili su cijeli grad, da me ne shvatis pogresno. Mogli su samo neku mrezu preko prebacivati i ne bi bio nikakav problem onda.anex wrote: ↑03/12/2023 17:08
Mučke su to brale moj...
Al ne sikiraj se, neće rudnik još dugo izdržati...krenulo je prodaja, penzionisanja, otpuštanja...a proizvodnje nema
Opera doo_BataZiv_0809 wrote: ↑03/12/2023 18:36anex wrote: ↑03/12/2023 17:08
Zao mi je zbog tebe Anex, ako nemas porodice, najbolje otidji odavde, ne znam sta bi ti rekao. Koliko vidim preko foruma, ti si vrijedan i ok, snaces se i bez rudnika, sigurno te nesto bolje ceka.
Pa ako nastavi raditi privatnik, opet ce voziti ugalj na separaciju i prasiti tako ulice.
Mučke su to brale moj...
Ko je Opera?
Ako te dobro razumijem, Stranjani zatvoreni kao drzavni rudnik, a sad ce ga privatnik otvorit i tusit ugalj EP-u?je stranjanski kabadahija, ne znam tacno ali ima prodavnice ovo ono...
Dešavalo se i do sad da motore RMU kupuje kod njegatoliko je "jak"...
I da...državni zatvoren a privatnik će raditii prodavati državi.
NJen ugalj...