Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
xPaco1337

#20426 Re: Telemach BH

Post by xPaco1337 »

Ne smarajte đabe, ne znam kakvu vam razliku pravi 3 marke...Da se razumijemo jest za nas standard skuplji internet malo, ali kakvu ljudi borbu muce sa bhtelecomom i njihovim internetom koji je spor ko puž ovo je mila majka, rađe cu placat više i da nemam problema
M416

#20427 Re: Telemach BH

Post by M416 »

Upravo gledam SBB za postojece korisnike brzine kao i kod nas,a za nove vece od 50 do 100 mbps zavisno od paketa ? Da li to znaci da bi mogli ocekivati i ovdje kod nas vece brzine uskoro ?
kakaljin

#20428 Re: Telemach BH

Post by kakaljin »

xPaco1337 wrote: 02/12/2023 12:52 Ne smarajte đabe, ne znam kakvu vam razliku pravi 3 marke...Da se razumijemo jest za nas standard skuplji internet malo, ali kakvu ljudi borbu muce sa bhtelecomom i njihovim internetom koji je spor ko puž ovo je mila majka, rađe cu placat više i da nemam problema
Svako ima pravo da se bori za sebe, tako da ako si ti zadovoljan ne mora znaciti da su i ostali.

Koristis li ti usluge i drugog opratera da znas kako radi usluga pa da mozes iz svog primjera to reci.

Opet kazem neka svako radi ono sto je najbolje za njega i da moze dobiti bolje uslove
typeOnegative

#20429 Re: Telemach BH

Post by typeOnegative »

Bio sam , vidio sve i u moju kuću neće pa da ponude paket od 3 km ...dalje, ovdje se ne radi se ni o kakvoj borbi nego dvadeset stranica napisanih sr.nja i nebuloza samo takvih... ne govorim tebi direktno , kažem općenito...
Kmecite ovdje evo tri dana, maltretirate ove jadnike iza nicka ,prijetite kako ćete odjaviti uslugu i ovo i ono ... zašto mislite da je nekog briga šta će napraviti ti, ja ili peti deseti i da neko ovdje želi slušati vaše frustracije zbog tri km ? Kažete, pljačkaju vas , zašto onda niste tako žestoki zbog mnogo većih pljački koje nam se događaju ? Uh što ne mogu šuplje :run:
Last edited by typeOnegative on 02/12/2023 13:56, edited 1 time in total.
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#20430 Re: Telemach BH

Post by anex »

typeOnegative wrote: 02/12/2023 13:54 Bio sam , vidio sve i u moju kuću neće pa da ponude paket od 3 km ...dalje, ovdje se ne radi se ni o kakvoj borbi nego dvadeset stranica napisanih sr.nja i nebuloza samo takvih... ne govorim tebi direktno , kažem općenito...
Kmecite ovdje evo tri dana, maltretirate ove jadnike iza nicka ,prijetite kako ćete odjaviti uslugu i ovo i ono ... zašto mislite da je nekog briga šta će napraviti ti, ja ili peti deseti i da neko ovdje želi slušati vaše frustracije zbog tri km ? Kažete, pljačkaju vas , zašto onda niste tako žestoki zbog mnogo većih pljački koje nam se događaju ? Uh što ne mogu šuplje :run:
Donekle si u pravu. Ali...hajde mi objasni šta je razlog poskupljenja?
typeOnegative

#20431 Re: Telemach BH

Post by typeOnegative »

Sta je razlog poskupljenja skoro svega materijalnog i nematerijalnog u zadnje vrijeme?

Poanta posta je da se ovdje mnogo k.ki jer je sve poskupilo , neke stvari punoooo više od ove tri km, ali ne vidim da se iko buni , a o pljačkama neću ni govoriti... al ono, očito je pojedincima bitno istresti frustracije i pokazati zube ovdje prema onima koji i nemaju neke veze s tim :wink:
Benq

#20432 Re: Telemach BH

Post by Benq »

anex wrote: 02/12/2023 14:08 hajde mi objasni šta je razlog poskupljenja?
Realno nema razloga za poskupljenje ni osnovnih zivotnih namirnica, goriva, i ostalih stvari, pa opet dizu cijene, svaki mjesec je nesto skuplje nego sto je bilo. Na stranu sve, nijedno poskupljenje bilo cega u zivotu nije dobro doslo, pogotovo za nase plate, ali je glupo i pitati sta je razlog (kao sto sam na pocetku naveo). Kome se ne svidja i ima negdje bolje, neka ide, svako gleda svoj dzep, ali nema svrhe kukat i psovat, sa tim nista necemo postici.
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#20433 Re: Telemach BH

Post by anex »

Ja vas razumijem. Obojicu.
Ja lićno imam 2 paketa na dvije razlicite adrese, imao sam 3 paketa ali jedan mi je višak bio pa sam odjavio.

Da Telemach nije kvalitet sigurno ovo gore nebi imao...ja sam zadovoljan kvalitetom ponude kao i podrškom i servisom.

Ali ako placam sve to redovno onda imam pravo pitati šta je razlog poskupljenju.

Evo dogovorio sam da jedan od paketa promjenim na manji a ovaj drugi isto tako moram dogovoriti nešto...vidjet ćemo.
Benq

#20434 Re: Telemach BH

Post by Benq »

anex wrote: 02/12/2023 14:54 Evo dogovorio sam da jedan od paketa promjenim na manji a ovaj drugi isto tako moram dogovoriti nešto...vidjet ćemo.
To je to o cemu pricamo, ti si bez frke, spama i psovki dogovorio uslove koji tebi odgovaraju, a za drugi ces izboksat nesto sto ce ti biti prihvatljivo.

A ne, dodju na forum, to psuje, spama, vrijedja, provocira itd, cemu.. promijeniti nista nece, cijena se povecala, ili prihvatis ili dogovoris nove uslove i svi mirni.
Telemach

#20435 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

M416 wrote: 02/12/2023 12:55 Upravo gledam SBB za postojece korisnike brzine kao i kod nas,a za nove vece od 50 do 100 mbps zavisno od paketa ? Da li to znaci da bi mogli ocekivati i ovdje kod nas vece brzine uskoro ?
Pozdrav @M416,
Trenutno ne raspolažemo informacijama kada će doći do povećanja internet brzina u okviru EON paketa. Vaš prijedlog ćemo odmah proslijediti kolegama koji su zaduženi za kreiranje Telemach ponude, te se nadamo da će isti biti usvojen u što kraćem roku. O svim novostima ćemo blagovremeno obavijestiti naše korisnike putem naših zvaničnih kanal informisanja korisnika. Molimo za razumijevanje. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
azurna_obala

#20436 Re: Telemach BH

Post by azurna_obala »

Zvali, dogovorili se.
bogata_sirotinja

#20437 Re: Telemach BH

Post by bogata_sirotinja »

Od 01.01.2024. godine leti Disney katalog iz Video klub-a EON-a.
Telemach

#20438 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

azurna_obala wrote: 02/12/2023 15:47 Zvali, dogovorili se.
Pozdrav @azurna_obala,
Hvala Vam na povratnim informacijama. Drago nam je da ste sa kolegama iz tima za posebnu brigu o korisnicima dogovorili nastavak saradnje. Hvala Vam na ukazanom povjerenju, isto nam mnogo znači. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
Telemach

#20439 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

bogata_sirotinja wrote: 02/12/2023 16:00 Od 01.01.2024. godine leti Disney katalog iz Video klub-a EON-a.
Pozdrav @bogata_sirotinja,
Trenutno ne raspolažemo informacijom da će navedeni SVOD katalog prestati biti dijelom EON Video Klub ponude. O svim promjenama ćemo pravovremeno obavijestiti naše korisnike putem naših zvaničnih kanala informisanja.
auspuhc

#20440 Re: Telemach BH

Post by auspuhc »

typeOnegative wrote: 02/12/2023 13:54 Bio sam , vidio sve i u moju kuću neće pa da ponude paket od 3 km ...dalje, ovdje se ne radi se ni o kakvoj borbi nego dvadeset stranica napisanih sr.nja i nebuloza samo takvih... ne govorim tebi direktno , kažem općenito...
Svo to pisanje je u prazno. Zbog toga i jeste kmecanje. Nema boljih opcija na trzistu i Telemach da poveca cijenu i 10 maraka opet nece izgubiti mnogo korisnika.

Sjeti se price kad su Arene odlazile, pa se na kraju i zaboravilo.
Benq

#20441 Re: Telemach BH

Post by Benq »

bogata_sirotinja wrote: 02/12/2023 16:00 Od 01.01.2024. godine leti Disney katalog iz Video klub-a EON-a.
Sve i da ga izbace, nikakva steta jer su tu samo 5-6 naslova, nije to poput Pickbox-a i slicnih.
dzenanalic22

#20442 Re: Telemach BH

Post by dzenanalic22 »

A gdje vidite uopće taj Disney katalog? Kod mene ga nema u Video klubu.
jazzer

#20443 Re: Telemach BH

Post by jazzer »

Jesam li ja na nekoj crnoj listi na ovoj temi? Kada god napišem nešto što vam se ne sviđa, izbrisete mi post. Iako nema nikakvih psovki niti bilo kakve vrste vrijeđanja.

Zadnji put jer sam napisao da ovdje kao na pijaci dogovarate uslove sa svakim pojedinačnim forumasem.

Mislim, možete i sami zamisliti koliko me pogadja brisanje postova ali kao korisniku Telemach usluge trebali bi biti bar malo korektnji.

Ili bar demantujte moju tvrdnju.
Telemach

#20444 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

dzenanalic22 wrote: 02/12/2023 16:12 A gdje vidite uopće taj Disney katalog? Kod mene ga nema u Video klubu.
Pozdrav @dzenanalic22,
Navedeni SVOD katalog je dostupan putem EON box uređaja, EON Smart TV aplikacije, te EON web, mobile i desktop aplikacija. Navedeni katalog nije dostupan putem D3 resivera. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Last edited by Telemach on 02/12/2023 16:37, edited 1 time in total.
M416

#20445 Re: Telemach BH

Post by M416 »

@Telemach

Zvao je vas kolega iz podrske korisnicima i dogovorili smo se :thumbup:
Telemach

#20446 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

M416 wrote: 02/12/2023 16:37 @Telemach

Zvao je vas kolega iz podrske korisnicima i dogovorili smo se :thumbup:
Pozdrav @M416,
Hvala Vam na povratnim informacijama. Drago nam je da ste sa kolegama iz tima za posebnu brigu o korisnicima dogovorili nastavak saradnje. Hvala Vam na ukazanom povjerenju, isto nam mnogo znači. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
mc-twin

#20447 Re: Telemach BH

Post by mc-twin »

Nije stvar u 3KM koje potencirate, vec bezobrazluku od strane Telemacha. Za ovu cijenu usluga treba biti vrhunska, a ne bih rekao da je bas.
Evo sad npr. SK1 slika i ton sjeckaju pri prijenosu i tako ima dosta tih situacija gdje se zapistas vrijedi li?
Sto se tice "kmecenja" to ih je Telemach navikao na to, odnosno njihova poslovna politika dogovaranja.
Telemach

#20448 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

mc-twin wrote: 02/12/2023 16:46 Nije stvar u 3KM koje potencirate, vec bezobrazluku od strane Telemacha. Za ovu cijenu usluga treba biti vrhunska, a ne bih rekao da je bas.
Evo sad npr. SK1 slika i ton sjeckaju pri prijenosu i tako ima dosta tih situacija gdje se zapistas vrijedi li?
Sto se tice "kmecenja" to ih je Telemach navikao na to, odnosno njihova poslovna politika dogovaranja.
Pozdrav @mc-twin,
Kompanija Telemach je distributer TV kanala, a ne emiter istih, te nismo u mogućnosti da utječemo na sadržaj i kvalitet prikaza sadržaja. Kompanija Telemach TV kanale korisnicima distribuira u izvornom formatu u kojem ih dobija od TV kuća. Ukoliko dođe do poteškoće po pitanju prijema određenog TV kanala, kolege odmah obaviještavaju TV kuću kako bi ista na svojoj strani otklonila poteškoće u prijemu istog. Hvala Vam na razumijevanju.
kakaljin

#20449 Re: Telemach BH

Post by kakaljin »

DA li je ovo uredu da samo ovoliko imam ovih video kataloga u EON PREMIUM TV paketu:

Image

Nova S play, HBO OD, Pickbox, Cinestar, Minimax i Zauder

Ovo je na resiveru Cisco 4682DVB

A pise da trebam imati ovo sve:

Video klub – preko 24.000 naslova (Nova S, Nova PLUS, Cinemix, Pikaboo Play, Vavoom Play, Diva, SciFi, E!, History/C&I, Viasat Explore, Viasat Nature, Viasat History, Epic Drama, Minimax, Pickbox NOW, National Geographic, My Baby TV, Da Vinci Kids, IDJKids Play, CineStar Premiere Plus, Nick+, Hopster, Zauder, Dorcel, HBO OD, Sport Klub)

Tako da mi fali ovo sve ostalo sto je pravo puno
Telemach

#20450 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

kakaljin wrote: 02/12/2023 16:57 DA li je ovo uredu da samo ovoliko imam ovih video kataloga u EON PREMIUM TV paketu:

Nova S play, HBO OD, Pickbox, Cinestar, Minimax i Zauder

Ovo je na resiveru Cisco 4682DVB

A pise da trebam imati ovo sve:

Video klub – preko 24.000 naslova (Nova S, Nova PLUS, Cinemix, Pikaboo Play, Vavoom Play, Diva, SciFi, E!, History/C&I, Viasat Explore, Viasat Nature, Viasat History, Epic Drama, Minimax, Pickbox NOW, National Geographic, My Baby TV, Da Vinci Kids, IDJKids Play, CineStar Premiere Plus, Nick+, Hopster, Zauder, Dorcel, HBO OD, Sport Klub)

Tako da mi fali ovo sve ostalo sto je pravo puno
Pozdrav @kakaljin,
Odgovor je potvrdan. Zbog ograničenja kapaciteta D3 platforme, svi navedeni katalozi su dostupni isključivo putem EON platforme, te iste možete pratiti putem EON box uređaja, EON Smart TV aplikacije, te EON web, mobile i desktop aplikacije. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Post Reply