_Reds_ wrote: ↑29/11/2023 14:25
ala7 wrote: ↑29/11/2023 03:01
Jaro moj, raspad je u BHTelecomu, već 1godinu ne mogu riješiti problem na Čengić Vili i 4G internetom...
Kao treba se bs nova postaviti. . Zbog tendera izgubili su 50 godina napretka firme.. Lafo tenderi a tenderi za reklame, bilborde i slično se zavšri u tren dok buraniia plaća nepostojeću uslugu.. Ne uzimajte ljudi njihove usluge, kratko jasno..
Nije to do BHT, garnatujem da su na Vila parku Eronet i Mtel bez dozvola. procedura zgradnje BS je jednaka gradnji nebodera. Iako zakon poznaju određena ubrzavanja, općine se time ne vode.
Bit će i BHT na Vila Parku provjereno, ugovor potpisan sa vlasnikom zgrade. @Mishelinke
Evo, sa TC Merkur (Otoka) idu četri sektora sa po dvije antene, od toga je jedan sektor usmjeren prema Č. Vili...nedavno su mijenjali ove "kratke" antene pa su (koliko ja znam) postavili Huawei triple-band antene -
https://prnt.sc/5_xDJWud4k0Y Sada bi trebalo da sa TC Merkur (Otoka) BHT pokriva okolno područje sa frekvencijama 2G pretpostavljam 900 MHz, 3G 900 i 2100 MHz, 4G 800 i 1800 MHz. Moguća je isto i opcija recimo i MIMO 4X4 za 4G mrežu sa ove "veće" antene. Uglavnom, od antenskog stuba BHT na TC MERKUR do Č. Vile nema možda 500 metara zračne linije...prema tome pogotovo za ove niže frekvencije to je i više nego dovoljna udaljenost za besprijekornu pokrivenost signalom mobilne mreže. Gledajući od Otoke u pravcu Ilidže, sledeće Bazne BHT su: Istikal džamija, TEXA pijaca, Općina Novi Grad, Anex (Antenski stub), Švrakino selo (Antenski stub), RTV Dom, Bosanska džamija, A. polje C-faza (Antenski stub), Hipermarket Mojmilo,Sportska dvorana „Ramiz Salčin“ Mojmilo, TKC Alipašino polje, Studentski dom Nedžarići, Dom penzionera Nedžarići, PENNY PLUS Nedžarići, Bingo - Stup (bivši Merkur) Lamper centar, Bačići (Antenski stub), Naselje Bulevar, BM Hotel i Energoinvest.