Ukrajina

Dimu1927

#189251 Re: Ukrajina

Post by Dimu1927 »

Ma kakvi, serif je zakuhao, i celo ( srpski svat ) :mrgreen:
DaysleepeR

#189252 Re: Ukrajina

Post by DaysleepeR »

sumirprimus wrote: 30/11/2023 20:56
:-) dakle jedn aod onih koja bi podrzala i rs
Svijet, a ni politika nisu crno-bijeli.
Slovačka je jedna od potpisnica inicijative da EU otvori pregovore sa BiH ove godine.

Ne mora sve biti jasnih granica.
drug_profi

#189253 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Dimu1927 wrote: 01/12/2023 08:56 Ma kakvi, serif je zakuhao, i celo ( srpski svat ) :mrgreen:
Da ti iskreno kažem, ne znam kako je tačno i gdje počelo, ali tad je to bio dogovor između Franje i Slobe i tu se vjerovatno nije moglo izvući.
Ako je možda i počelo tako kako kaže ova autorica (mada nema razloga da joj vjerujem), onda je to neupitno bio čin izdaje interesa BiH i tako na to treba gledati.
Iz današnje perspektive, interes Hrvatske nikako nije da opet ima rat ovdje i da joj srpska fašistička država bude blizu Zagreba i Dubrovnika.
Ono što bi se moglo desiti je da ruski provokatori isprovociraju neke događaje negdje u RS gdje bi se kao Srbija onda morala umješati kao radi zaštite mira. Mislim da je to i bio plan za oktobar 2022. Sigurno nije ad acta još.
sajber87

#189254 Re: Ukrajina

Post by sajber87 »

DaysleepeR wrote: 01/12/2023 08:59
sumirprimus wrote: 30/11/2023 20:56
:-) dakle jedn aod onih koja bi podrzala i rs
Svijet, a ni politika nisu crno-bijeli.
Slovačka je jedna od potpisnica inicijative da EU otvori pregovore sa BiH ove godine.

Ne mora sve biti jasnih granica.
Svi ovi ekstremni klepto desnicari tipa fico orban i kompanija se zalazu da sve drzave zapadnog balkana udju u eu samo iz razloga sto time njihova kleptonaci bratija dobija pravo veta, kao sto sam govorio davno evropu ceka reforma jer kao i dejton ima bag u svojoj sustini a to je pravo veta, gdje god je pravo veta bez mogucnosti deblokade imacemo sukobe prije ili kasnije. Pravo veta je funkcionisalo kad ste imali ljude koji nisu kleptozlo kao sto su desnicari, koji su saradjivali pravili kompromise radili za opste dobro a ne samo za licnu korist kao sto to rade salonski fasisti, ali kao sto rekoh taj bag(veto) prije ili kasnije dovede do zida i sukoba.
Ovakva eu kao i bosna ce ukoliko ne dodje do reforme eu u njihovom slucaju a dejtona u nasem dozivjeti raspad u sukobima to je neminovno, a posto nece doci do raspada niti eu niti bosne doci ce do reformi eu i dejtona. Nece biti to lagan put ali ce se proci
drug_profi

#189255 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Previše je EU svima koristan projekat da se neće potruditi da bude zdravija, jača i funkcionalnija.
Što je najsmješnije i cijeli SNSD u stvari zna da im je bolje biti u BiH nego nekoj kvazinezavisnoj RS.
Ali se mora pilati naopako jer je to sadašnji mainstream srpske politike.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#189256 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

po ruskom(i srpskom) master planu eu i nato se raspadaju, evropske drzave sklapaju mirovne sporazume sa rusijom a usa i gb su izbacene iz evrope bez ikakvog uticaja i prostora za djelovanje

tada bi i srpski fasisti uz pomoc rusa krenuli i sasvim sigurno uspjeli u svom projektu
jednonogi_Jack

#189257 Re: Ukrajina

Post by jednonogi_Jack »

japin_mutapi wrote: 01/12/2023 11:31 po ruskom(i srpskom) master planu eu i nato se raspadaju, evropske drzave sklapaju mirovne sporazume sa rusijom a usa i gb su izbacene iz evrope bez ikakvog uticaja i prostora za djelovanje

tada bi i srpski fasisti uz pomoc rusa krenuli i sasvim sigurno uspjeli u svom projektu
Ako Europa nastavi sa ovakvim pičkastim nastupom, ne treba ni raspad EU ni NATO-a. ruje sada to vide i za kratko vrijeme će imati dovoljno resursa da u balkanskoj pripizdini ostvare svoje ciljeve.
drndalo

#189258 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

Evo da se ne brinu "zabrinuti", o nelegalnosti Zelenskog:

Sve stranke u Parlamentu su se slozile da dok je rata nije vrijeme za izbore...

Čitalac

#189259 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Zelenski za AP: Nismo postigli očekivano, ali ne odustajemo...
Predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je da dugo očekivana protuofenziva u ljeto i jesen nije donijela očekivane pomake, ali je naglasio da se Ukrajina ne povlači i da joj treba pomoć u povećanju domaće proizvodnje oružja.
-Mi se ne povlačimo, borimo se s drugom (po snazi – ur.) vojskom na svijetu...Gubimo ljude...Nismo dobili sve oružje koje smo htjeli, ne mogu biti zadovoljan, ali ne mogu se ni žaliti previše...Željeli smo brže rezultate. S tog aspekta, nažalost, nismo postigli željeno. I to je činjenica...Nemamo dovoljno snage za brže postizanje željenih rezultata, ali to ne znači da trebamo odustati. Sigurni smo u svoje postupke, borimo se za ono što nam pripada - rekao je Zelenski.
On je objasnio da Ukrajina nije dobila svo potrebno oružje od svojih saveznika, a ograničeni broj snaga nije joj omogućio da brzo napreduje.
Ipak, prema njegovim riječima, u proteklih nekoliko mjeseci postignuti su neki pozitivni rezultati i Ukrajina je uspjela postići postupne teritorijalne dobitke protiv bolje naoružanog i jačeg neprijatelja.Osim toga, snaga Crnomorske flote Ruske Federacije smanjena je nakon ukrajinskih napada, koji su probili sustav protuzračne obrane i pogodili stožer okupatora na Krimu. Privremeni žitni koridor koji je Kijev stvorio nakon povlačenja Rusije iz sporazuma kako bi se osigurao siguran izvoz još uvijek funkcionira, dodao je ukrajinski predsjednik.
Međutim, Zelenski se ne zadržava na prošlosti, već se fokusira na sljedeću fazu – povećanje domaće proizvodnje oružja. Značajan dio ukrajinskog proračuna izdvaja se za to, ali trenutni rezultati su daleko od dovoljnih da preokrenu tok rata. Zelenski se nada da će zapadni saveznici, posebice Sjedinjene Države, ponuditi unosne zajmove i ugovore za postizanje tog cilja.
“Ovo je izlaz”, rekao je Zelenski, dodavši da Rusiju ništa ne plaši više od vojno samodostatne Ukrajine.
Čitalac

#189260 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

General Pavliuk, pomoćnik ministra odbrane, o ruskim gubitcima u novembru...

Image
zigzag

#189261 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... oni-912161

Čuj 41 mu godina a treći mu rat. Onaj prvi je ratovao u diznilendu obzirom koliko je imao godina.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#189262 Re: Ukrajina

Post by Velkoski »

zigzag wrote: 01/12/2023 14:59 https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... oni-912161

Čuj 41 mu godina a treći mu rat. Onaj prvi je ratovao u diznilendu obzirom koliko je imao godina.
https://www.nezavisne.com/novosti/hroni ... oto/104142

kao i uvijek, u pitanju je neki Einstein
zigzag

#189263 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

šta kae, ako preživiš putin uredno isplati platu. Nije ko gazda mirko.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#189264 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

drug_profi wrote: 01/12/2023 08:49
Dimu1927 wrote: 01/12/2023 08:42 Miroljubivi rvati nisu imali plan da podjele bih nego eto uvukose ih u rat sa armijom bih ni krive ni duzne :lol: napalo ih hahaha
Ma projekt je to cijeli. Rat je faktički nametnut i Hrvatima i Bošnjacima od fašističke politike tadašnjeg HDZ. Moralo se razbiti to zajedništvo da bi opstala agenda o podjeli BiH i zajedničkoj odbrani od srpske agresije.
Mislim da je i dokazano da je to provedeno po dogovoru iz Karađorđeva.
svako zašto ima svoje zato...Krešimir Zubak kaže da kada je pitao Aliju, u oktobru 1991. godine kada je JNA napala Ravno, šta ćemo predsjedniče, da mu je ovaj odgovorio, to nije naš rat. I onda se čudimo što su nas Hrvati odjebali :roll:
sumirprimus

#189265 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Kazu bore se protiv nacista.
karanana

#189266 Re: Ukrajina

Post by karanana »

kompletno pala marinka. nista teritorijalno ali simbolicno kao bahmut i ove druge stvari oko avdivke sto uzimaju.
sumirprimus

#189267 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Poklopise donbas jbo ih otac
zigzag

#189268 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Džaba im poklapanje.

https://youtu.be/xK-rvf_UDR4?si=3d4j4J6_xBZ875Qa

Žali se velikorus, izginuo cijeli bataljon kamčatka. Ko nas je poslao ovamo, djeca nam izginuše, gledam svojim očima kako nam oprema klincu ne valja i sl.

Pitanje je dokle će...
Isner

#189269 Re: Ukrajina

Post by Isner »

Ovu kolicinu pesimizma kod ogromne vecine medija, ne pamtim od pocetka marta 2022. godine... Preraslo je u kampanju...
karanana

#189270 Re: Ukrajina

Post by karanana »

ja ne znam imaju li za cilj da skroz uzmu donjecku oblast jer to je onda i kramatorsk.

mada, ja mislim da je njihov cilj i dalje i odesa. jedno su zelje a drugo cestitke i pozdravi.
zigzag

#189271 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Isner wrote: 01/12/2023 20:05 Ovu kolicinu pesimizma kod ogromne vecine medija, ne pamtim od pocetka marta 2022. godine... Preraslo je u kampanju...
Ovo je diznilend generacija. Njima je ovo film. Hoćemo da rambo rastjera ruse , po mogućnosti za 95 minuta koliko inače može trajati pažnja.

Novinari traže dramatično, traže krv, po mogućnosti svaki dan sve veću. Ali ako to pređe u svakodnevicu onda im i to ne odgovara.
Ironmen

#189272 Re: Ukrajina

Post by Ironmen »

Isner wrote: 01/12/2023 20:05 Ovu kolicinu pesimizma kod ogromne vecine medija, ne pamtim od pocetka marta 2022. godine... Preraslo je u kampanju...
Cekao samo kada ce neko to primjetiti komplet cijeli mediji polako okrecu pricu sa Ukrajine tu su svaki dan madjari i Orban da zacine dan a od danas i Slovacka ulazi u tu ligu, izbori u SAD-u su sve blizi a americka ogromna vojna pomoc Ukrajini je uzdramana sukobom Palestine i Izraela, kad na to sve dodas pat poziciju na terenu i uzasnu nezainteresiranost ukrajinaca za mobilizaciju i rat dobijamo ovu sliku u medijima koju pratimo zadnja 2-3 mjeseca.
Ironmen

#189273 Re: Ukrajina

Post by Ironmen »

karanana wrote: 01/12/2023 20:07 ja ne znam imaju li za cilj da skroz uzmu donjecku oblast jer to je onda i kramatorsk.

mada, ja mislim da je njihov cilj i dalje i odesa. jedno su zelje a drugo cestitke i pozdravi.
Kakva crna Odesa, Rusija vise nema ni snage ni kapaciteta za neke velike akcije jedino sta im ostaje je takitka Bakmuta kao sto sada rade na Avdivci i na Marinki, gdje je lahko dovesti logistiku tu i napadaju, artiljerijske munice ne nedostaje a dronova je svaki dan sve vise i vise tako da jedino sto Rusija u ovome ratu moze dalje napraviti je upravo ovo sto rade na Avdijci, Ukrajina ne moze braniti ovako veliku koncentraciju ruske tehnike i pjesadije jer im fali vojnika na svim pravcima a ruski kazamati su dublji nego sto je iko mislio ludaka na sve strane.
karanana

#189274 Re: Ukrajina

Post by karanana »

Ironmen wrote: 01/12/2023 21:50
karanana wrote: 01/12/2023 20:07 ja ne znam imaju li za cilj da skroz uzmu donjecku oblast jer to je onda i kramatorsk.

Kakva crna Odesa, Rusija vise nema ni snage ni kapaciteta za neke velike akcije jedino sta im ostaje je takitka Bakmuta kao sto sada rade na Avdivci i na Marinki, gdje je lahko dovesti logistiku tu i napadaju, artiljerijske munice ne nedostaje a dronova je svaki dan sve vise i vise tako da jedino sto Rusija u ovome ratu moze dalje napraviti je upravo ovo sto rade na Avdijci, Ukrajina ne moze braniti ovako veliku koncentraciju ruske tehnike i pjesadije jer im fali vojnika na svim pravcima a ruski kazamati su dublji nego sto je iko mislio ludaka na sve strane.
slazem se. licno mislim da je lakse uzet kijev nego odesu, ali ono sto slusam kod ovih prorusa na twitteru, meni se cini da im je odesa bitnija. mozda jer hoce da spoje transnjistriju a i da potpuno preuzmu kontrolu crnog mora. ali fakat mi je smijesno kad govore o uzimanju odese. to bi znacilo ponovan pokusaj prelaska dnjepra, uzimanje hersona, mikolajiva i onda odese. fakat ne znam kako bi to u ovom trenutku uradili kad se oko jednog sela od 20 kuca jebu mjesecima. trebalo im jos milion nove vojske a dzaba i meso ako su tanki sa oruzjem. a jesu vjerovatno.
Mrvice_ba

#189275 Re: Ukrajina

Post by Mrvice_ba »

E jesu ih namotali, pade i marinka.

Kepec odstupi.
Post Reply