Sebija All about

Post Reply
zigson

#21101 Re: Sebija All about

Post by zigson »

Logovan wrote: 01/12/2023 11:36
Super. :thumbup:

A koji je bio uopšte razlog za ovim? :?
A koji ce biti razlog. Da se pokaze sila pod nekim plastom "sigurnosti".
Jebo te zivot ko da u zatvor ulazis, ko na iglama hodas.
Nisam dosao tu sto zelim i sto mi je bolnica zanimljiva nego sto moram.
Nadam se da ce se promijeniti dosadasnji pristup :thumbup:
Login77777

#21102 Re: Sebija All about

Post by Login77777 »

Valja sad SDAovim poprpicama ici u Konjic kada ih uhvati podrigusa… :lol:
Haris.ba

#21103 Re: Sebija All about

Post by Haris.ba »

klixoris wrote: 01/12/2023 11:58

Tesko da se ko setka onako po krugu bolnice jer mu je merak.
Nedavno sam imao situaciju gdje mi je blizi clan porodice za vikend hitno hospitaliziran gore. Posto je sve bilo “na vrat na nos”, vratim se naknadno sa torbom sa osnovnim potrepstinama (pidzama, papuce, higijena). Udjem iz pravca KUM-a, upegla me debil onako na sred ulice. Kad ga udavio nisam, jer sam svakako bio lud zbog te hospitalizacije. Jer realno, sta njega boli neka stvar gdje sam ja krenuo i posebno da mu se nesto pravdam ? Ima zastitar/portir na ulazu u kliniku na koju sam krenuo i njemu cu objasniti sto sam tu.

Red treba biti, ali ne na nacin kao da je policijski sat
Budala ima na izvoz koje bi se setkale stalno po krugu bolnice.

Posao mu je da pita gdje ces, sta je problem? Isao sam i na hospitalizacije gore. Idem tamo, nosim to i to, kuda cu najbrze, objasni mi i to je to.

Je li to fakat proble sto te na kapiji pita gdje ces?
moimoi

#21104 Re: Sebija All about

Post by moimoi »

Logovan wrote: 01/12/2023 11:36
Super. :thumbup:

A koji je bio uopšte razlog za ovim? :?
Vjerovatno da kontrolise ko je kada od uposlenih napustio radno mjesto. Barem one koje je imala na piku ;)
moimoi

#21105 Re: Sebija All about

Post by moimoi »

Haris.ba wrote: 01/12/2023 13:00
klixoris wrote: 01/12/2023 11:58

Tesko da se ko setka onako po krugu bolnice jer mu je merak.
Nedavno sam imao situaciju gdje mi je blizi clan porodice za vikend hitno hospitaliziran gore. Posto je sve bilo “na vrat na nos”, vratim se naknadno sa torbom sa osnovnim potrepstinama (pidzama, papuce, higijena). Udjem iz pravca KUM-a, upegla me debil onako na sred ulice. Kad ga udavio nisam, jer sam svakako bio lud zbog te hospitalizacije. Jer realno, sta njega boli neka stvar gdje sam ja krenuo i posebno da mu se nesto pravdam ? Ima zastitar/portir na ulazu u kliniku na koju sam krenuo i njemu cu objasniti sto sam tu.

Red treba biti, ali ne na nacin kao da je policijski sat
Budala ima na izvoz koje bi se setkale stalno po krugu bolnice.

Posao mu je da pita gdje ces, sta je problem? Isao sam i na hospitalizacije gore. Idem tamo, nosim to i to, kuda cu najbrze, objasni mi i to je to.

Je li to fakat proble sto te na kapiji pita gdje ces?
Javna je povrsina.. nije zatvor :) Ima se pravo i setkati ako zeli.
dzejkej

#21106 Re: Sebija All about

Post by dzejkej »

DaysleepeR wrote: 01/12/2023 11:47
dzejkej wrote: 01/12/2023 11:41 Valjda imaju neki normativi i ljudi su projektovali kompleks bolnice da se omoguci prohodnost pacijenata i pristup klinikama na optimalni nacin.
Ali jok, neki ljudi nisu podeseni za civilizaciju ni za komandovanje bilo kome osim mozda sopstvenom čoeku.
Ja sve hoću da napišem da je neka veća pamet projektovala KCUS i da ti prolazi i trebaju tako da budu.
Ali ne možeš ti sa malograđanskom logikom kojoj je prvo da omeđi što je njeno.
Upravo tako.
Haris.ba

#21107 Re: Sebija All about

Post by Haris.ba »

moimoi wrote: 01/12/2023 13:13 Javna je povrsina.. nije zatvor Ima se pravo i setkati ako zeli.
Ama nema. Ima li ograda okolo? Ima li kapija? Ljudi dragi naucite da se na javnoj povrsini mogu uvesti pravila i ogranicenja pristupa.
Isto ko da kazes bolnica je javna zgrada, pusti me da udjem i sjednem gdje hocu.
U pionirsku dolinu ne mozes uci kako hoces, a misli se da se ima pravo po krugu bolnice setkati....
DaysleepeR

#21108 Re: Sebija All about

Post by DaysleepeR »

Uvijek se hodalo kroz KCUS, zajebite priču vako nako.
video

#21109 Re: Sebija All about

Post by video »

Joj ljudi dragi pa elena iskoristila koronu da od KCUS-a napravi alktraz
Prpa.ba

#21110 Re: Sebija All about

Post by Prpa.ba »

Nova Uprava KCUS-a je iznijela dobar program rada.

Stvaranje novih dugova, slobodno setkanje kroz kompleks klinickog centra i mogucnost doktorima koji su bili na piku studentici Izetbegovic da nastave privatne poslove.

Iz temelja.
moimoi

#21111 Re: Sebija All about

Post by moimoi »

Haris.ba wrote: 01/12/2023 13:18
moimoi wrote: 01/12/2023 13:13 Javna je povrsina.. nije zatvor Ima se pravo i setkati ako zeli.
Ama nema. Ima li ograda okolo? Ima li kapija? Ljudi dragi naucite da se na javnoj povrsini mogu uvesti pravila i ogranicenja pristupa.
Isto ko da kazes bolnica je javna zgrada, pusti me da udjem i sjednem gdje hocu.
U pionirsku dolinu ne mozes uci kako hoces, a misli se da se ima pravo po krugu bolnice setkati....
Vise ulaza/izlaza je uvijek bilo. Jer nije logicno da moras obici ogroman kompleks da bi usao na glavnu kapiju. Ne radi se o jednoj bolnici pa da postoji samo jedan glavni ulaz. Pa da koristis i jednu kapiju.

Osim toga, ko ima bilo kakve skrivene namjere to sto ce ga neko zaustaviti i pitati “dze si krenuo” sigurno ga nece sprijeciti u namjerama :D
Last edited by moimoi on 01/12/2023 13:30, edited 1 time in total.
dzejkej

#21112 Re: Sebija All about

Post by dzejkej »

Evo samo jedan klik nas dijeli od osnovnih podataka:
"Univerzitetski klinički centar Sarajevo je osnovan 1894. godine kao Zemaljska bolnica. Projektiran je po uzoru na Univerzitetsku bolnicu u Beču po svim tada modernim evropskim standardima. U vrijeme izgradnje bila je jedna od najmodernijih bolnica u Evropi. U medicinskim procedurama nije se zaostajalo za drugim vodećim svjetskim centrima. Ubrzo se javila i potreba za školovanjem vlastitog medicinskog kadra, pa se osniva Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu."
Toliko godine stanovnici koristili usluge bolnice i niko se nije "setkao" nigdje. I ako jeste to su statisticki neznacajni postotci.
Ali jok, seljadija po svome. Ono samo u međe vjeruje i naoružano osiguranje.
Nesto kontam, neki su mogli pravo na psihijatrijsku kliniku da ne idu dzaba kuci. Bilo bi tu materijala za jedan dobar "pravi" doktorat. Dobrih studija slucaja.
thekupus

#21113 Re: Sebija All about

Post by thekupus »

Sad kad je otišla, mogu iskreno reći šta mislim. Istina je da je zavela red, i da se sad raduju doktori koji su prije nje odlazili s posla u 1 sat, koji su pola radnog vremena sjedili i pušili u kancelarijama, koji su uzimali novac od pacijenata direktno... Vidjećemo na šta će ovo izaći sve.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#21114 Re: Sebija All about

Post by laserShow »

klixoris wrote: 01/12/2023 11:58 Udjem iz pravca KUM-a, upegla me debil onako na sred ulice. Kad ga udavio nisam, jer sam svakako bio lud zbog te hospitalizacije. Jer realno, sta njega boli neka stvar gdje sam ja krenuo i posebno da mu se nesto pravdam ? Ima zastitar/portir na ulazu u kliniku na koju sam krenuo i njemu cu objasniti sto sam tu.
Sta ako je njegov posao da obezbijedi da NIKO ko nema ovlastenje ne bude u krugu bolnice? Trazis razumijevanje za tvoje stanje, a ne nudis za necije drugo.

Apsolutno treba otviriti 10 ulaza, ali da na tim ulazima ima kontrola. Nikada ne bih dopustio sam sebi da udjem u prostor klinickog a da ne prodjem kroz sluzbeni dio da ljudi znaju ko sam, gdje cu i na kraju da potvrde da to zaista mogu. Ako ne mogu, navedi razlog i ja cu provjeriti je li tacan ili ne.

Ne kontam kako bilo ko od nas moze pomisliti da je u redu nesto, samo sto je u njegovoj, ili mojoj glavi to naizgled bezazleno?

PS: eroina cao!
DaysleepeR

#21115 Re: Sebija All about

Post by DaysleepeR »

Sve je dovela u red osim osnovne svrhe a to je medicinska usluga građanima.
moimoi

#21116 Re: Sebija All about

Post by moimoi »

laserShow wrote: 01/12/2023 13:31
klixoris wrote: 01/12/2023 11:58 Udjem iz pravca KUM-a, upegla me debil onako na sred ulice. Kad ga udavio nisam, jer sam svakako bio lud zbog te hospitalizacije. Jer realno, sta njega boli neka stvar gdje sam ja krenuo i posebno da mu se nesto pravdam ? Ima zastitar/portir na ulazu u kliniku na koju sam krenuo i njemu cu objasniti sto sam tu.
Sta ako je njegov posao da obezbijedi da NIKO ko nema ovlastenje ne bude u krugu bolnice? Trazis razumijevanje za tvoje stanje, a ne nudis za necije drugo.

Apsolutno treba otviriti 10 ulaza, ali da na tim ulazima ima kontrola. Nikada ne bih dopustio sam sebi da udjem u prostor klinickog a da ne prodjem kroz sluzbeni dio da ljudi znaju ko sam, gdje cu i na kraju da potvrde da to zaista mogu. Ako ne mogu, navedi razlog i ja cu provjeriti je li tacan ili ne.

Ne kontam kako bilo ko od nas moze pomisliti da je u redu nesto, samo sto je u njegovoj, ili mojoj glavi to naizgled bezazleno?

PS: eroina cao!
Pa za to valjda postoji recepcija. Kada udjes u objekat javis se.
vjeshalica

#21117 Re: Sebija All about

Post by vjeshalica »

Povrsina kruga Bolnice nije bas javna povrsina kao plocnik,ulica i sl.vec ima svoja pravila pristupa jer je to vlasnistvo Bolnice koja uspostavlja pravila kretanja na svom posjedu. Ne znam zasto je tesko shvatiti da otvorene kapije nisu pogodne da svako moze setati se okolo i izlaziti kako hoce bez nadzora. Koliko postoji neka kultura jer to nije pijaca,tako isto nije ni uredu da ne mozes odozgo sa Breke sici na Ortopediju niz predvidjeni ulaz/izlaz. Nasi ljudi sve zloupotrebljavaju i od svega prave koridu. Prema tome...
DaysleepeR

#21118 Re: Sebija All about

Post by DaysleepeR »

Prije Sebije su kapije zatvarali naveče. I dalje se moglo proći ako te ne vidi zaštitar.
Tako da ima reda, nije to sve slobodno pušteno.

Samo zaboga nemojte opravdavati mjere ograđivanja KCUS-a kako je bilo pod vladavinom ove spodobe.
moimoi

#21119 Re: Sebija All about

Post by moimoi »

vjeshalica wrote: 01/12/2023 13:34
Povrsina kruga Bolnice nije bas javna povrsina kao plocnik,ulica i sl.vec ima svoja pravila pristupa jer je to vlasnistvo Bolnice koja uspostavlja pravila kretanja na svom posjedu. Ne znam zasto je tesko shvatiti da otvorene kapije nisu pogodne da svako moze setati se okolo i izlaziti kako hoce bez nadzora. Koliko postoji neka kultura jer to nije pijaca,tako isto nije ni uredu da ne mozes odozgo sa Breke sici na Ortopediju niz predvidjeni ulaz/izlaz. Nasi ljudi sve zloupotrebljavaju i od svega prave koridu. Prema tome...
A sta je sa bolnicama koje nisu ogradjene? Takvih mali milion.
dječak sa šibicama

#21120 Re: Sebija All about

Post by dječak sa šibicama »

Dovoljno je da botovi plasiraju glupost, i kasnije se drze iste.

Niti je bilo ikakvog spanciranja kroz KCUS prije Sebije, niti ce ga biti poslije. Zamandalila kapije jer je KCUS dozivljavala kao privatno vlasnistvo.

Kapije su sa nekim razlogom napravljene, od pametnijih ljudi nego je ova lazna doktorica.
laserShow

#21121 Re: Sebija All about

Post by laserShow »

moimoi wrote: 01/12/2023 13:34 Pa za to valjda postoji recepcija. Kada udjes u objekat javis se.
Ne znam ima li, nisam toliko hodao. Evo jesam na torokalnu i nema nikakve recepcije, udjse ko alisa u zemlju cuda :)

Po meni je ok da ima i 20 ulaza, ali da ima i neka kontrola na istima. Znas zbog cega? ZBog toga sto mi ne pratimo nikakva pravila. Ako su posjete od 14 do 18h, sta mislis hoce li biti onih prije 14 i onih iza 18h? I tako svaki dan...
laserShow

#21122 Re: Sebija All about

Post by laserShow »

DaysleepeR wrote: 01/12/2023 13:37 Samo zaboga nemojte opravdavati mjere ograđivanja KCUS-a kako je bilo pod vladavinom ove spodobe.
ne opravdava niko. Ja kazem o unapredjenju istih :) I kazem da niko ne treba da se setka kada i kako hoce. Javi se, identifikuj, ako si u pravilima pici. Ako nisi, cekaj da vidis ima li izuzetka.
moimoi

#21123 Re: Sebija All about

Post by moimoi »

laserShow wrote: 01/12/2023 13:40
moimoi wrote: 01/12/2023 13:34 Pa za to valjda postoji recepcija. Kada udjes u objekat javis se.
Ne znam ima li, nisam toliko hodao. Evo jesam na torokalnu i nema nikakve recepcije, udjse ko alisa u zemlju cuda :)

Po meni je ok da ima i 20 ulaza, ali da ima i neka kontrola na istima. Znas zbog cega? ZBog toga sto mi ne pratimo nikakva pravila. Ako su posjete od 14 do 18h, sta mislis hoce li biti onih prije 14 i onih iza 18h? I tako svaki dan...
Pa eto, i forumas iznad je na kraju usao mimo perioda za posjete. Tako moze i svako drugi.
Zato trebaju postojati recepcije u svakom objektu. Sta onaj na kapiji zna? I kao da te nece pustiti ako kazes da ti je neko upravo primljen na urgentnu
laserShow

#21124 Re: Sebija All about

Post by laserShow »

Recepcija, ili kapija, ja biram kapiju. Dodjes, on na kapiji pozove i provjeri mozes li dalje ici. Zasto komplikovati i pustiti nekoga u KRUG BOLESNIKA, da bi se on vratio jer ne moze stici na finalnu lokaciju?

Zato ne vidim nista lose u finim, pismenim i susretljivim radnicima na kapiji.
mk075

#21125 Re: Sebija All about

Post by mk075 »

A koji je fkt razlog sto je zatvorila ove kapije? Nigdje vezee
Jel ima neko posebno objasnjenje ili je to samo dokaz vise njene maloumnosti...
Vi Sarajlije vjerojatno znate odgovor..
Post Reply