Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Login77777 wrote: ↑30/11/2023 19:48
Je li svanulo?
Nakon što su izgubili izbore iz Elektroprivrede su pokrali sve što su mogli i doveli situaciju do kolapsa, sada za probleme optužuju ljude koji nisu ni preuzeli funkcije kako treba. To je ta SDFA taktika. Napravi problem i optuži svog nasljednika da je nesposoban. Stoka pokvarena.
Možda će nama sporije svanuti dok očistimo govna, ali bitno je da se SDFA smrklo.
Chmoljo wrote: ↑01/12/2023 09:17
struja je davno trebala poskupiti, ali jebiga kada desničari glume socijalnu državu a para i investicija nema.
Fakat. Evo jedan kviz:
Struja za privredne subjekte neće poskupiti više od 20%!
Amandman koji smo podnijeli kolega Aner Žuljević i ja prihvaćen je danas na sjednici Doma naroda.
Vlada FBiH u slučaju drastičnih poskupljenja MORA ograničiti poskupljenje na maksimalno 20%.
Zahvaljujemo se kolegama!
4:09 PM · Dec 29, 2021
Ovo je napisao:
A) Fadil Novalic (SDA), a Aner Zuljevic je (DF)
B) Bakir Izetbegovic (SDA), a Aner Zuljevic je (Nezavisni blok)
C) Dino Konakovic (NiP), a Aner Zuljevic je (SDP)
Znam da žurnalistiku ne upisuju najbistriji učenici, ali ovo je i za Avaz previše:
(Sedin Spahic)
Ako se posmatra BiH od stjecanja nezavisnosti do danas, s kraćim izuzecima, stranke s centralom u Sarajevu i one s hrvatskim predznakom, uprkos različitim stavovima o brojnim pitanjima, u nekim stvarima su bile jedinstvene.
Izuzme li se period iniciranja tzv. Hrvatske samouprave, skoro sve vrijeme stranke sa sjedištem u Mostaru su bile jedinstvene s probosanskim strankama u poštivanju državnosti BiH i osudi destruktivnog djelovanja iz RS.
Nevjerovatno je kako su Sedin Spahić i njegov urednik zaboravili na dogovor Tuđman-Milošević, UZP, logore, protjerivanja, silovanja od strane HVO-a, napade na povratnike poslije Dejtona.
Kako su zaboravili Čovićevo glasanje protiv revizije tužbe protiv Srbije.
Kako ni dan danas nema državne zastave na teritorijama pod kontrolom HDZ-a.
Kako su Sedin Spahić i odgovorni urednik uspjeli zaboraviti na ovo:
...Tako je Izetbegović, možda i nesvjesno, gurnuo HDZ u zagrljaj SNSD-u.
Kao da srpska i hrvatska politika nisu bile jedinstvene po pitanju BiH: svako želi komad ove države.
Ako ovo trojka sprema medijsku podlogu za dogovor sa HDZ-om ili novo "nametanje" od strane VP-a, stvarno podcjenjuju ovaj narod.
Last edited by HD_2015 on 01/12/2023 10:44, edited 1 time in total.
Truba wrote: ↑01/12/2023 10:44
dokle ćete više logore spominjati
pa 30 godina je prošlo dokle
mislim da su i sami logoraši danas normalni ljudi koji gledaju kako djeci normalan život obezbediti
Današnje uređenje zemlje i politički odnosi su samo nastavak na agresiju iz 92-e. Ništa se nije promijenilo u političkim odnosima.
Znači, nije bitno koliko je godina prošlo, bitna je politika. Zamisli da su u Njemačkoj na vlasti ostali nacisti, da imaju veliku vojnu snagu i da imaju pretenzije na susjedne zemlje,
Tada bi francuski i poljski političari i dan-danas konstantno spominjali drugi svjetski rat i zločine nacista. Pošto nije tako, njemačkim političarima se danas ne pripisuju zločini nacista.
U BiH jeste tako, politike unutar BiH i unutar susjednih zemalja koji su počinili UZP, genocid i nepresuđenu agresiju su i dalje vrlo žive.
mislim da su i sami logoraši danas normalni ljudi koji gledaju kako djeci normalan život obezbediti
Današnje uređenje zemlje i politički odnosi su samo nastavak na agresiju iz 92-e. Ništa se nije promijenilo u političkim odnosima.
Znači, nije bitno koliko je godina prošlo, bitna je politika. Zamisli da su u Njemačkoj na vlasti ostali nacisti, da imaju veliku vojnu snagu i da imaju pretenzije na susjedne zemlje,
Tada bi francuski i poljski političari i dan-danas konstantno spominjali drugi svjetski rat i zločine nacista. Pošto nije tako, njemačkim političarima se danas ne pripisuju zločini nacista.
U BiH jeste tako, politike unutar BiH i unutar susjednih zemalja koji su počinili UZP, genocid i nepresuđenu agresiju su i dalje vrlo žive.
Zato ćemo spominjati i dalje.
Uostalom, ja sam se nadovezao na tekst iz Avaza u kojem se govori da je HDZ od nezavisnosti BiH najvećim dijelom probosanska stranka, uz "neke izuzetke" ( ). Ovo je čista glupost.
Kantonalni zvaničnici ove dvije stranke jučer su imali sastanak na kojem je SDA od NES-a zahtijevala da joj se ustupi više pozicija nego što je to prvobitno dogovoreno.
pa jarane oće li ikad ovi levati skontati da se poštuje što je dogovoreno