Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
brazzo19

#20276 Re: Telemach BH

Post by brazzo19 »

Ma cim mi istekne ova akcijska ponuda koju sam dobio, adio i od mene, jedino sam vas drzao zbog interneta al upravu je zena kad mi kaze da je Telemach skuplji i od struje, vode, smeca, bh telecom pretplate....
Da bar imate Arene a ne svaki put kao bijednik kad je liga sampiona i lige petice, bh premier liga, ja moram ganjati streamove, liste i ostalo, umorili ste me fakat, poskupljujete a od sporta imate njemacku i saudijsku arabiju ... zakucala vas je Arena, vozdra.
Rootboi

#20277 Re: Telemach BH

Post by Rootboi »

Jao novogodišnje čestitke. :izet:
ANamelessGhoul

#20278 Re: Telemach BH

Post by ANamelessGhoul »

brazzo19 wrote: 30/11/2023 23:11 Ma cim mi istekne ova akcijska ponuda koju sam dobio, adio i od mene, jedino sam vas drzao zbog interneta al upravu je zena kad mi kaze da je Telemach skuplji i od struje, vode, smeca, bh telecom pretplate....
Da bar imate Arene a ne svaki put kao bijednik kad je liga sampiona i lige petice, bh premier liga, ja moram ganjati streamove, liste i ostalo, umorili ste me fakat, poskupljujete a od sporta imate njemacku i saudijsku arabiju ... zakucala vas je Arena, vozdra.
:thumbup:
Hercegoviina

#20279 Re: Telemach BH

Post by Hercegoviina »

ovi sto kukaju su i prosli put kukali i nisu se iskljucili
xPaco1337

#20280 Re: Telemach BH

Post by xPaco1337 »

Hercegoviina wrote: 01/12/2023 01:08 ovi sto kukaju su i prosli put kukali i nisu se iskljucili
Dobit ce bhtelecom sa 20mbps downloadom zato :o
Telemach

#20281 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

ANamelessGhoul wrote: 30/11/2023 21:08 Uz dužno poštovanje, vi meni nemate više ništa ponuditi apsolutno. Ugodno smo se godinama družili i dobro je da vas nisam otkantao još onda kad ste nas izradili kad ste Arene izbacili.
Pozdrav @ANamelessGhoul,
Zamolit ćemo Vas da nam dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona u inbox. Sigurni smo da će Vam se jako dopasti ponuda koju su kolege iz posebnog tima za brigu o korisnicima pripremile za Vas. Čekamo na Vaše povratne informacije.
Telemach

#20282 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Tiger 033 wrote: 30/11/2023 21:17 Helem ako sam dobro razumio i ako mi ugovrna obveza traje jos godinu dana ja sad mogu raskinuti ugovor zbog povećanja pretplate...
Pozdrav @Tiger 033,
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše ime, prezime, adresu i kontakt broj telefona, kako bi Vas kolege iz sektora za posebnu brigu o korisnicima pozvale u što kraćem roku i za Vas pronašle najbolje rješenje kako biste i dalje ostali zadovoljan korisnik i nastavili koristiti naše usluge.
Telemach

#20283 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

drug_profi wrote: 30/11/2023 21:20 Sve ovo više nema nikakvog smisla. Previše para za nešto sto nije od vitalne važnosti.
Pozdrav @drug_profi,
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše ime, prezime, adresu i kontakt broj telefona, kako bi Vas kolege iz sektora za posebnu brigu o korisnicima pozvale u što kraćem roku i za Vas pronašle najbolje rješenje kako biste i dalje ostali zadovoljan korisnik i nastavili koristiti naše usluge.
Telemach

#20284 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

made_in_sarajevo wrote: 30/11/2023 21:50 Cisto potvrde radi, nema veze kakav smo ugovor potpisali i koju cijenu placamo i koliko jos ugovora imamo, u narednih mjesec dana spakujemo opremu na salter telemacha i da se odjavim i platit jos koliko ima za zadnji mjesec i dana sto si koristio. Nista prica moras isplatiti sve do kraja ugovora, macku o rep jel tako?
Pozdrav @made_in_sarajevo,
Telemach

#20285 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

dječak sa šibicama wrote: 30/11/2023 21:53 Ali zadnje poskupljenje je bilo u februaru, zar ne? nisam bio na Tmachu ali sam rodici izboksovao besplatnu karticu za tv, za drugi tv, a da ne raskine ugovor sa njima. I prilicno sam siguran da je to bilo zimus.

Oni sad poskupljuju dva puta godisnje?

Necu raskidati samo zato jer imam 12 mjeseci onu akciju -20 km na racun, a svakako ce do tada novo poskupljenje pa da se razilazimo :lol:
Pozdrav @dječak sa šibicama,
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona. Sigurni smo da će kolege iz tima za posebnu brigu o korisnicima za Vas pronaći odlične pogodnosti, kako biste i dalje ostali zadovoljan korisnik Telemach usluga.
Telemach

#20286 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

neki wrote: 30/11/2023 22:08 Ovo će već postati besmisleno..s ovim poskupljenjem jebeni telemahov internet ću plaćati duplo više nego struju...
Alahimanet i od mene
Pozdrav @neki,
Telemach

#20287 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

NecuVise wrote: 30/11/2023 22:48 :-)
Pozdrav @NecuVise,
Kao što smo već naveli, kompanija Telemach ne naplaćuje priključnu taksu za Gigabitnu internet brzinu, već isključivo mjesečnu rentu navedenog dodatka. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Telemach

#20288 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

AnonymousBIH wrote: 30/11/2023 23:04 Telemach u zadnje vrijeme poskupljuje usluge bez ulaganja u infrastrukturu, programski sadržaj itd. Nikako da prelome da moraju nesto poceti raditi na tome, nego kontingent po kontigent korisnika odlazi. Za optiku bih platio debelo, ali to njih ne zanima. Ugovor zbog poskupljena cu odmah raskinuti (ne vidim izmjene za poslovne korisnike, ali ce sigurno doci), uzeti najjeftiniji moguci paket i sacekati optiku da li od njih, a cini mi se prije od BHT.
Pozdrav @AnonymousBIH,
Telemach

#20289 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

brazzo19 wrote: 30/11/2023 23:11 Ma cim mi istekne ova akcijska ponuda koju sam dobio, adio i od mene, jedino sam vas drzao zbog interneta al upravu je zena kad mi kaze da je Telemach skuplji i od struje, vode, smeca, bh telecom pretplate....
Pozdrav @brazzo19,
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona. Sigurni smo da će Vam se ponuda koju su kolege iz posebnog tima za brigu o korisnicima pripremile za Vas jako dopasti. Čekamo na Vaše povratne informacije.
splinter

#20290 Re: Telemach BH

Post by splinter »

Mislite li šta raditi na poboljšanju kvalitete i razine usluge, odnosno usklađivanju usluga i ponude sa trenutnim i nadolazećim cijenama.
Prje svega mislim brzinu interneta kao i stabilnost veze, a nek kad zapuše povjetarac svaki put odmah idu kolabiranja što kraća ili duža u brzini prometa, hoće li biti nekih novih atraktivnih paketa ponude i sl .
I neću ostavljati lične i osobne podatke obzirom da je pitanje općeg karatera, tako da svi Vaši forumski korisnici imaju podjednako pravo na povratne informacije.
LP
Telemach

#20291 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

splinter wrote: 01/12/2023 09:11 Mislite li šta raditi na poboljšanju kvalitete i razine usluge, odnosno usklađivanju usluga i ponude sa trenutnim i nadolazećim cijenama.
Prje svega mislim brzinu interneta kao i stabilnost veze, a nek kad zapuše povjetarac svaki put odmah idu kolabiranja što kraća ili duža u brzini prometa, hoće li biti nekih novih atraktivnih paketa ponude i sl .
I neću ostavljati lične i osobne podatke obzirom da je pitanje općeg karatera, tako da svi Vaši forumski korisnici imaju podjednako pravo na povratne informacije.
LP
Pozdrav @splinter,
Kompanija Telemach konstantno radi na unaprijeđenju usluga i uvođenju novih usluga i servisa u ponudu. Predlažemo Vam da pratite naše zvanične kanale informisanja korisnika, kako biste saznali sve novosti koje pripremamo za naše korisnike. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
splinter

#20292 Re: Telemach BH

Post by splinter »

Telemach wrote: 01/12/2023 09:13
splinter wrote: 01/12/2023 09:11 Mislite li šta raditi na poboljšanju kvalitete i razine usluge, odnosno usklađivanju usluga i ponude sa trenutnim i nadolazećim cijenama.
LP
Pozdrav @splinter,
Kompanija Telemach konstantno radi na unaprijeđenju usluga i uvođenju novih usluga i servisa u ponudu. Predlažemo Vam da pratite naše zvanične kanale informisanja korisnika, kako biste saznali sve novosti koje pripremamo za naše korisnike. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Super. Možete li nas informisati ukratko o tome koja su konkretno poboljšanja implementirana u vezi internet usluga, evo nek bude na području Kantona Sarajevo u 2023.godini, obzirom da nisam našao nikakav info po tom pitanju na Vašoj zvaničnoj web stranici.
LP
Telemach

#20293 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

splinter wrote: 01/12/2023 09:20 Super. Možete li nas informisati ukratko o tome koja su konkretno poboljšanja implementirana u vezi internet usluga, evo nek bude na području Kantona Sarajevo u 2023.godini, obzirom da nisam našao nikakav info po tom pitanju na Vašoj zvaničnoj web stranici.
LP
Pozdrav @splinter,
Hvala Vam na dostavljenom upitu. Kompanija Telemach konstantno ulaže u razvoj kablovsko komunikacionog sistema, te od nedavno možete u 18 gradova da uživate u brzinama do 1000/50 putem koaksijalnog kabla uz Giga dodatak. Telemach usluge će se i dalje konstantno unaprijeđivati i razvijati, kako bismo našim korisnicima pružili što bolju kvalitetu usluga i servisa koje pružamo.
photo&video

#20294 Re: Telemach BH

Post by photo&video »

Telemach wrote: 01/12/2023 09:25
splinter wrote: 01/12/2023 09:20 Super. Možete li nas informisati ukratko o tome koja su konkretno poboljšanja implementirana u vezi internet usluga, evo nek bude na području Kantona Sarajevo u 2023.godini, obzirom da nisam našao nikakav info po tom pitanju na Vašoj zvaničnoj web stranici.
LP
Pozdrav @splinter,
Hvala Vam na dostavljenom upitu. Kompanija Telemach konstantno ulaže u razvoj kablovsko komunikacionog sistema, te od nedavno možete u 18 gradova da uživate u brzinama do 1000/50 putem koaksijalnog kabla uz Giga dodatak. Telemach usluge će se i dalje konstantno unaprijeđivati i razvijati, kako bismo našim korisnicima pružili što bolju kvalitetu usluga i servisa koje pružamo.
Ovo nije unaprijedjenje nego dodatno izvlacenje novca od korisnika. Do je dokup usluge. Sta se konkretno uradili za vec postojece pakete?
vkmiro

#20295 Re: Telemach BH

Post by vkmiro »

Telemach wrote: 01/12/2023 09:13
LP
Pozdrav @splinter,

Več ste postali stvarno dosadni kao papagaji ponavljate vazda isto. Šta ste to unaprijedili ove zadne 2-3 godine ?? Korisnik sam od početka sa nekim srednjim EON paketom, još uvjem mi je stari modem na 2,4Ghz, stari D3 resiver. Koliko sam para dao za sve ove godine mogao sam osnovat svoju firmu za net i TV. Poslovna politika vam je skroz pogrešna, umjesto da veču pažnju posvetite starim korisnicima oni su za vas velika nula, samo uvjek ponude na skuplje pakete. Jel vaše gazde misle da u ovoj državi žive milioneri. Telemach predplata mi je najskuplja komunalija a paket je među manjim bez telefona.
Telemach

#20296 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

photo&video wrote: 01/12/2023 09:30 Ovo nije unaprijedjenje nego dodatno izvlacenje novca od korisnika. Do je dokup usluge. Sta se konkretno uradili za vec postojece pakete?
Pozdrav @photo&video,
U proteklom periodu obogatili smo programsku shemu novim kanalima, proširili Video klub sa najvećim brojem naslova u BiH - čak 24.000, povećali broj HD kanala na preko 130 te osigurali EON aplikaciju za korisnike svih paketa. Predano smo radili i intenzivno ulagali u najsavremeniju broadband infrastrukturu, svoje zaposlene, povećanje internet brzina na startne već od 250 Mbps, te podizanje proaktivnog nadzora rada servisa na najveće standarde u BiH. Hvala Vam na razumijevanju.
Telemach

#20297 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

vkmiro wrote: 01/12/2023 09:34 Več ste postali stvarno dosadni kao papagaji ponavljate vazda isto. Šta ste to unaprijedili ove zadne 2-3 godine ?? Korisnik sam od početka sa nekim srednjim EON paketom, još uvjem mi je stari modem na 2,4Ghz, stari D3 resiver. Koliko sam para dao za sve ove godine mogao sam osnovat svoju firmu za net i TV. Poslovna politika vam je skroz pogrešna, umjesto da veču pažnju posvetite starim korisnicima oni su za vas velika nula, samo uvjek ponude na skuplje pakete. Jel vaše gazde misle da u ovoj državi žive milioneri. Telemach predplata mi je najskuplja komunalija a paket je među manjim bez telefona.
Pozdrav @vkmiro,
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#20298 Re: Telemach BH

Post by gentoo »

Da, u principu bilo kakva ponuda meni trenutno zvuci neatraktivno. Iako mi ne treba, bio bih spreman na postojeci paket platiti 40BAM za 1Gbit i to je svo pregovaranje koje mi je zanimljivo. No, Trio paket mi ne treba a sumnjam da bi i sa 80 spustili na 40 BAM.

Dakle trenutno sam najblizi (kad mi istekne ugovor) smanjenu paketa sa Full Duo na Light Duo jer cu prezivjeti 50Mbit sporiji internet. Na zalost, u centru "cetvrtog grada po velicini" nemamo apsolutno nikakve alternative (BH Telecom i njihov "mozda moze 80Mbit,a vjerovatno ne moze ni 35Mbit i PPPoE puca svakih 6 sati" internet nije opcija)
Telemach

#20299 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

gentoo wrote: 01/12/2023 09:37 Da, u principu bilo kakva ponuda meni trenutno zvuci neatraktivno. Iako mi ne treba, bio bih spreman na postojeci paket platiti 40BAM za 1Gbit i to je svo pregovaranje koje mi je zanimljivo. No, Trio paket mi ne treba a sumnjam da bi i sa 80 spustili na 40 BAM.

Dakle trenutno sam najblizi (kad mi istekne ugovor) smanjenu paketa sa Full Duo na Light Duo jer cu prezivjeti 50Mbit sporiji internet. Na zalost, u centru "cetvrtog grada po velicini" nemamo apsolutno nikakve alternative (BH Telecom i njihov "mozda moze 80Mbit,a vjerovatno ne moze ni 35Mbit i PPPoE puca svakih 6 sati" internet nije opcija)
Pozdrav @gentoo,
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona. Sigurni smo da će kolege iz posebnog tima za brigu o korisnicima za Vas pronaći odlično rješenje. Čekamo na Vaše povratne informacije.
use your illusion

#20300 Re: Telemach BH

Post by use your illusion »

Realno nije problem u te 3 KM ali sta se dobija zauzvrat. Ja imam internet od bh telecoma a ovo ostalo na telemachu iz razloga sto mogu putem aplikacije moja web tv gledati arene. Ovo je prevrsilo sve mjere. Evo jutros dosao na posao, ne radi internet telemachov. Kazu Jablanica, Konjic malo vjetar puhao i odmah problem kao i svaki put. Uozbiljite se. Sreca nemam ugovor zaključen pa se jednostavno prebaciti na bh telecom
Post Reply