Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post Reply
swanfilter

#2276 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by swanfilter »

NediM17 wrote: 30/11/2023 19:17 U koga si ti igr'o 92-95, VRS, HVO ili mozda ARBiH ?
Kaze da je Tuzlak. Prodaje multi kulti, al nakon ove klerofasisticke sa Komsicem, jasna je linija Covic-HNS-Aluminij-Izrael ...
swanfilter

#2277 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by swanfilter »

Jordan1961 wrote: 30/11/2023 16:02 Smor nikako da napise sta je to dogovoreno i gjde pise ono sto tvrdi.
Da vidimo dokumentaciju crno na bijelo.
Milion puta mu citiras da ono sto pise u Ustavu BiH i relevantnim zakonskim normama a tice se nacina izbora clanova Predsjednistva BiH veze nema sa onim sto prica.
Covjek napise preko 70k postova, ne mozes naci par njih da veze s mozgom ili elemntarnom logikom imaju.

Uvijek ista pirca mu. Zada si previse i kada mu to stavis na sto, krene sa floskulama koje razvodnjavaju pricu, a sto njemu ide u prilog. Jer argumenata nema ...
sumirprimus

#2278 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by sumirprimus »

Pazi ne svidja se ni meni ovo uredjenje, ali ne mogu bosnje birat hrvatima u podijeljenij drzavi predstavnike. Reci mi da nisu bosnje izabrale komsica? Evo promijenice IZ i sta cete onda hocete li g a isto ovako branit?
swanfilter

#2279 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by swanfilter »

sumirprimus wrote: 30/11/2023 19:21 Covic ti je druze po mjeri tih eu civilizacijskih normi da se ne lazemo. Dodik je po mjeri istocnih normi.
Pa, jeste. I on prelivoda kao i Europa, stara kurva. Nije da ne znamo mi ovdje.

On bi i sutra na vrata okacio onu o psima i muslimanima.

Ma, on bi sutra Cirilicom se ponovo potpisivao.

Latin i Dodik su na istom po pitanju vrijednosti. Prosipaj tu pricu negdje drugo
swanfilter

#2280 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by swanfilter »

sumirprimus wrote: 30/11/2023 19:32 Pazi ne svidja se ni meni ovo uredjenje, ali ne mogu bosnje birat hrvatima u podijeljenij drzavi predstavnike. Reci mi da nisu bosnje izabrale komsica? Evo promijenice IZ i sta cete onda hocete li g a isto ovako branit?
Ajd mi reci, hipoteticki.

Da Covic nema monopol i da se sutra pojavi, da kazemo dovoljno legitiman Rvat iz Posusja, koji je sposoban Covicu uzeti hrpu glasova, a ipak pobjedi jer su Bosnjaci odlucili, al ne u tolikoj mjeri kao u slucaju ŽK. Jer ne zele Cirilicara ovakvog zbog Dodika.

Pitanje je, da li je u tom slucaju stvar demokratska il nametnuta?

Isto sam pitao jednog prije neki dan, pa ne odg. A misljenja je kao i ti.

Eto, da tebe vidimo ...
sumirprimus

#2281 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by sumirprimus »

swanfilter wrote: 30/11/2023 19:33
sumirprimus wrote: 30/11/2023 19:21 Covic ti je druze po mjeri tih eu civilizacijskih normi da se ne lazemo. Dodik je po mjeri istocnih normi.

Latin i Dodik su na istom po pitanju vrijednosti. Prosipaj tu pricu negdje drugo
Ne bi, imaju sto im treba sa putovnicama su u eu, hrvatska je u sengenu, nato.u . Pomaze ukrajini, slaze se sa usa i njemackom po pitanju bliskog istoka. Rusije. Pa skontajte
Last edited by sumirprimus on 30/11/2023 20:04, edited 1 time in total.
sumirprimus

#2282 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by sumirprimus »

swanfilter wrote: 30/11/2023 19:38
sumirprimus wrote: 30/11/2023 19:32 Pazi ne svidja se ni meni ovo uredjenje, ali ne mogu bosnje birat hrvatima u podijeljenij drzavi predstavnike. Reci mi da nisu bosnje izabrale komsica? Evo promijenice IZ i sta cete onda hocete li g a isto ovako branit?

Da Covic nema monopol i da se sutra pojavi, da kazemo dovoljno legitiman Rvat iz Posusja, koji je sposoban Covicu uzeti hrpu glasova, a ipak pobjedi jer su Bosnjaci odlucili, al ne u tolikoj mjeri kao u slucaju ŽK. Jer ne zele Cirilicara ovakvog zbog Dodika.

Eto, da tebe vidimo ...
Nazalost kao sto nama ameri govore, demokratizacija mora doci"iznutra"...
Otuda iz mene govori vise pesimist nego sendvicar i hnsovac.
swanfilter

#2283 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by swanfilter »

sumirprimus wrote: 30/11/2023 20:04

Eto, da tebe vidimo ...
Nazalost kao sto nama ameri govore, demokratizacija mora doci"iznutra"...
Otuda iz mene govori vise pesimist nego sendvicar i hnsovac.

Bacas lovacke, a po pitanju Komsica si kratak i jasan.

A, ti Ameri Komsica ne bi omalozavali legitimnoscu ...

Pa ti vidi ...
sumirprimus

#2284 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by sumirprimus »

Kakve lovacke ? Zk jeste izabran bosnjackim Glasovima kao baketov wingman samo bake podbacio.
swanfilter

#2285 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by swanfilter »

sumirprimus wrote: 30/11/2023 20:03
swanfilter wrote: 30/11/2023 19:33

Ne bi, imaju sto im treba sa putovnicama su u eu, hrvatska je u sengenu, nato.u . Pomaze ukrajini, slaze se sa usa i njemackom po pitanju bliskog istoka. Rusije. Pa skontajte
On je Euro vrijednosti pristasa kada pređe Breganu. Dok je od Mostara do Zagreba druga prica.

Iako maher, Covic ne konta da danas vijesti brzo putuju, zaboravljajuci da se Zg i Hrvatska nista ne pitaju, ma koliko oni mislili da nesto znace danas.

Uzda se u onu Zovko i slicne klerofasiste, koji na svaki nacin Europi i svijetu poturaju gnusne lazi o stanju u BiH i odnosu Bosnjaka do Hrvata.
sumirprimus

#2286 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by sumirprimus »

A takvi nisu ostali?
swanfilter

#2287 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by swanfilter »

sumirprimus wrote: 30/11/2023 20:14 Kakve lovacke ? Zk jeste izabran bosnjackim Glasovima kao baketov wingman samo bake podbacio.
Jasno pitanje sam ti postavio.

Sutra onaj Cvitanovic iz HDZ 1990 pobjedi na nacin da je Covicu uzeo pola od tzv. cistih hrvatskih glasova. I odnosi pobjedu zbog nekoliko hiljada bosnjackih.

Da li je i dalje majorizacija, nametanje Hrvatima?

Da li je Cvitanovic legitiman Hrvat?
swanfilter

#2288 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by swanfilter »

sumirprimus wrote: 30/11/2023 20:20 A takvi nisu ostali?
Ko, sta, gdje?

Kontam.

Navedi mi, kome to Bosnjaci kaljaju obraz da bi postigli svoje?

Ja nisam cuo, popravi me, da bosnjacka politika ide od kuce do kuce, trazeci da se Ustav i DS mijenjaju i da Hrvati trebaju postati nacionalna manjina u BiH.

Sto bi, realno, i morali biti na osnovu brojeva ...

Sto se Srba tice, ne znam sta tu reci. Dijagnoza sirih razmjera. Oduvijek bila i bice.

A, Hrvati neka vide ko je bolji za surovanja.

Pitam sebe, kakva prava bi imali da sa Srbima djele pola drzave.

Odnosno, oni bi se morali pitati ...
sumirprimus

#2289 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by sumirprimus »

swanfilter wrote: 30/11/2023 20:22
sumirprimus wrote: 30/11/2023 20:14 Kakve lovacke ? Zk jeste izabran bosnjackim Glasovima kao baketov wingman samo bake podbacio.

Sutra onaj Cvitanovic iz HDZ 1990 pobjedi na nacin da je Covicu uzeo pola od tzv. cistih hrvatskih glasova. I odnosi pobjedu zbog nekoliko hiljada bosnjackih.

U ovakvoj konstalaciji snaga i podjeli drzave da.
swanfilter

#2290 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by swanfilter »

sumirprimus wrote: 30/11/2023 20:35

U ovakvoj konstalaciji snaga i podjeli drzave da.
Sta, da?

Cvitan je legitiman il je u pitanju jos jedan slucaj nametanja?
sumirprimus

#2291 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by sumirprimus »

Od nameta nema selameta.
MinistarKulture

#2292 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by MinistarKulture »

Truba wrote: 30/11/2023 13:51 najveci je mir tamo gdje vlast jednih nije ugrožena a drugih ima malo da išta pokušaju
Ma kako da ne, Stolac, Capljina, Tomislavgrad i Livno se nalaze u Bocvani?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2293 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Truba »

MinistarKulture wrote: 30/11/2023 21:28
Truba wrote: 30/11/2023 13:51 najveci je mir tamo gdje vlast jednih nije ugrožena a drugih ima malo da išta pokušaju
Ma kako da ne, Stolac, Capljina, Tomislavgrad i Livno se nalaze u Bocvani?
zaboravio sam dodat da za hercegovce ovo pravilo ne važi
previše su bučni ne znaju klečat osim u crkvi :D i džamiji klanjat

zaboravio si ljubuski neum ploče makarsku i split sve dokle je bio karlo veliki :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2294 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Truba »

srbi biraju srbina
bosnjaci bosnjaka
a gradjani hrvata

problem je što umjesto komse nisu nikog drugog izabrali
da npr 2026 izaberu nekog no name hrvata ili damira
a da boisnjaci izaberu bakira

to bi bilo ok
vako će biti čovke i bakir opet
zposao

#2295 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by zposao »

Eto, da tebe vidimo ...
Haj jedno osnovnoškolsko pitanje.

Zašto BiH nema jednog predsjednika ili dva... ili možda čak pet ili 15 nego baš tri člana predsjedništva?

Koji je razlog?
zposao

#2296 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by zposao »

Pa isto bi li ti volio da Srbi ili Hrvati prevagnu glasovima i izaberu ti u predsjedništvo Šefika umjesto Bećirovića. Ista stvar.
Login77777

#2297 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Login77777 »

zposao wrote: 30/11/2023 22:01

Pa isto bi li ti volio da Srbi ili Hrvati prevagnu glasovima i izaberu ti u predsjedništvo Šefika umjesto Bećirovića. Ista stvar.
I to je teoretski moguce. Samo sto Sefika i Denisa biraju stanovnici FBiH a ne jedan narod.
mishic

#2298 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by mishic »

Višnja Starešina kolumnistica, analitičarka, kritičarka i iznad svega friška povjesničarka ranga baba Vange, krenula je u ofanzivu.
Skontala da bi samo dejtoniranje BiH bilo odveć prozirno pa napravila koji krug malo Ukrajine, Rusije, Izraela, Palestine i svih drugih što se upliću u preslagivanja geo-politike da bi se na kraju vratila u BiH, ni manje ni više nego da nam kaže ko bi to mogao zapucati i izazvati sukobe na Balkanu.

I onda oplete... Ova friška povjesničarka koja je očito povijest učila od Darija Kordića ili Tihomira Blaškića.
Uzaludne su hiljade stranica haške arhive, uzaludne hiljade originalnih dokumenata koji su jasno i nedvosmisleno utvrdili kako je počeo, kako tekao i kako završio sukob u Srednjoj Bosni. Ova novopečena povjesničarka izmisli, nalaga, krivotvori, optuži i to ne samo za protekle sukobe nego predvidje i ko će, kako, gdje i kada otpočeti i neke nove.

I naravno, ista meta isto odstojanje. Što bi se izmišljale neke nove priče kada je Tuđman pomno razradio scenarij, instruirao izvođače i konstruirao priču čiju su providnost u razgovorima njemu u brk obesmišljavali i članovi najužeg dijela rukovodstva HDZ-a koji su živjeli u Srednjoj Bosni ali to nije pilo vode. Onako kako je Tuđman zacrtao tako je moralo biti a ko nije prihvatao taj je iz scenarija ispadao. A onda je Hag sve to precizno, lijepo i ne samo iz dana u dan, nego iz sata u sat posložio, poredao, originalnim dokumentima ovjerio i u presudu pretočio...

Pale su sve verzije i varijante koje su pomno smišljane i činjenicama, dokumentima i svjedocima osporene a došlo se do one prave u kojoj je svačija uloga rasvijetljena. No tu varijantu ni Višnja Starešina ni njeni mentori ne prihvataju nego se i dalje iz petnih žila upinju da nametnu onu svoju. Revizionizam se nekada može poturiti određenim slojevima publike ali ovaj put taj trud neće proći. Ovo je dokumentovano do te mjere da "van razumne sumnje" svi revizionisti uzalud gube vrijeme.
swanfilter

#2299 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by swanfilter »

Login77777 wrote: 30/11/2023 22:07
zposao wrote: 30/11/2023 22:01

I to je teoretski moguce. Samo sto Sefika i Denisa biraju stanovnici FBiH a ne jedan narod.

Upravo to. A drugo, i da njihovi glasovi prevagnu, mi nemamo, barem za sada, problem sa legitimnim Bosnjacima.

A, da se sutra pojavi takav, koji bi glasovima Srba il Hrvata nesto i mogao, takav među Bosnjacima nece dobiti nista konkretno.
swanfilter

#2300 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by swanfilter »

sumirprimus wrote: 30/11/2023 20:48 Od nameta nema selameta.
A sta Covic zeli izbornim?
Post Reply