Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post Reply
swanfilter

#2251 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by swanfilter »

sumirprimus wrote: 30/11/2023 13:56 dakle dobro sam reko, u etnonacionalno podijeljenoj zemlji, zk nije izabrani predstavnik hrvata, mozete se vi igrati formama, no to ne mijenja na stvari da se ne postuje dogovoreno i potpisano a nije prvi put sa bosnjacke strane. avaj.
Sta je potpisano? Sta je dogovoreno?

Daj razguli, pacenice.
sumirprimus

#2252 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by sumirprimus »

swanfilter wrote: 30/11/2023 14:17
sumirprimus wrote: 30/11/2023 13:56 dakle dobro sam reko, u etnonacionalno podijeljenoj zemlji, zk nije izabrani predstavnik hrvata, mozete se vi igrati formama, no to ne mijenja na stvari da se ne postuje dogovoreno i potpisano a nije prvi put sa bosnjacke strane. avaj.

Daj razguli, pacenice.
cuj pacenice haha
pa sta je dogovreno nego podjela zemlje. samo nam niko nije javio haman... :-)
mislite da je meni drago? ne, samo ne zlei mzaibjat glavu u pijseak ko noj i vikat drzava je gradjanska i suverena, cjelovita, mutlikutli, . nije. nazalost.
ima i onih ubleha ko 100% bih, ili milion potpisa zagradjansku kako vec.
Point.

#2253 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Point. »

Nauči se kako funkcioniše IZ u Federaciji, nije forma nego zakon koji se treba poštivati. Znam da je teško misliti iz tuđe zadnjice gdje ti samo pertle vire al bar pokušaj, karanfile cvijeće moje.
Login77777

#2254 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Login77777 »

Ne moze jednom biti legalno a jednom nelegalno. Bio Komsic ili Cirilo birani su po istom IZ.
Kada pobjedis sve oke ako budes porazen kukas. Ne ide to tako.
Mozemo mi sad jel fer ili ne kao sto bi Dino iz PiPa rekao, ali tako je kako je.
Dosta toga nije korektno pa prolazi godinama.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#2255 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by sime_cipol »

Ja cu prvi reci da je neposteno da bilo ko, bilo kome bira predstavnike. Ali ovaj način izbora je dogovoren i potpisan u Daytonu. Mozda ne valja, ali takav je zakon. Ima dosta stvari u Daytonu koje ne valjaju, ali svi zarad mira gutaju knedle.
swanfilter

#2256 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by swanfilter »

sumirprimus wrote: 30/11/2023 14:20
swanfilter wrote: 30/11/2023 14:17

Daj razguli, pacenice.
cuj pacenice haha
pa sta je dogovreno nego podjela zemlje. samo nam niko nije javio haman... :-)
mislite da je meni drago? ne, samo ne zlei mzaibjat glavu u pijseak ko noj i vikat drzava je gradjanska i suverena, cjelovita, mutlikutli, . nije. nazalost.
ima i onih ubleha ko 100% bih, ili milion potpisa zagradjansku kako vec.

Ti, ne da si povrsan kao sto sam ti rekao.

Ti pojma nemas.

Idi citaj o dogovorima i potpisima.

Poslije je... nema kajanja.
PM72

#2257 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by PM72 »

sime_cipol wrote: 30/11/2023 14:41
Ja cu prvi reci da je neposteno da bilo ko, bilo kome bira predstavnike. Ali ovaj način izbora je dogovoren i potpisan u Daytonu. Mozda ne valja, ali takav je zakon. Ima dosta stvari u Daytonu koje ne valjaju, ali svi zarad mira gutaju knedle.
Čović je bio,meščini,dva puta u Predsjedništvu ,po ovom istom zakonu...što se onda nije bunio i mjenjao ga?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2259 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Truba »

ko je od njih hrvat :D
Jordan1961

#2260 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Jordan1961 »

Smor nikako da napise sta je to dogovoreno i gjde pise ono sto tvrdi.
Da vidimo dokumentaciju crno na bijelo.
Milion puta mu citiras da ono sto pise u Ustavu BiH i relevantnim zakonskim normama a tice se nacina izbora clanova Predsjednistva BiH veze nema sa onim sto prica.
Covjek napise preko 70k postova, ne mozes naci par njih da veze s mozgom ili elemntarnom logikom imaju.
Jordan1961

#2261 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Jordan1961 »

Sve bi to bilo lijepo da su clanovi Predsjednistva BiH predstavnici konstitutivnih naroda.
Medjutim, Ustav BiH i presuda US BiH iz 2000. na tu temu kazu nesto sasvim drugacije.
sumirprimus

#2262 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by sumirprimus »

i u dejtonu su se dogovrili 2 entiteta tri strane, nazalost. za razliku od vecine ovde koji imaju istu matricu zelja kao i srpska i hrvatska strana samo ubosnjacku korist, ja jesam za sekularnu i gradjansku bih, mozemo mi dosutra trubit, sta je komsic proizvoeo sa ovim vjecnim sjedenjem u predsjednistvu nego samo jos vecu homogenizaciju bh hrvata. ovo smo svi zamjerali srbima u ex ju ko se sjeca a vidim da se mnogi ne sjecaju. i isto prica isla sve je legalno sta je problem?
sumirprimus

#2263 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by sumirprimus »

swanfilter wrote: 30/11/2023 14:44

Ti pojma nemas.

Zbilja? :)
Ti fakat ne kontas kako ovde funkcionisu stvari, lijepo u eu jelde?
sumirprimus

#2264 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by sumirprimus »

Jordan1961 wrote: 30/11/2023 16:02 Smor nikako da napise sta je to dogovoreno i gjde pise ono sto tvrdi.
Milion puta mu citiras da ono sto pise u Ustavu BiH i relevantnim zakonskim normama a tice se nacina izbora clanova Predsjednistva BiH veze nema sa onim sto prica.
Covjek napise preko 70k postova, ne mozes naci par njih da veze s mozgom ili elemntarnom logikom imaju.
osim skrbavog niko vise mi uvreda nije uputio a da nikad nista konkretno nije rekao. Zujis al nema meda dzaba sve-
Jordan1961

#2265 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Jordan1961 »

sumirprimus wrote: 30/11/2023 16:12
Jordan1961 wrote: 30/11/2023 16:02 Smor nikako da napise sta je to dogovoreno i gjde pise ono sto tvrdi.
osim skrbavog niko vise mi uvreda nije uputio a da nikad nista konkretno nije rekao. Zujis al nema meda dzaba sve-
Spomenujo te nisam, niti citiram tvoje postove. Citaj pazljivo.
Jordan1961

#2266 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Jordan1961 »

Smor tvrdi da su clanovi Predsjednistva BiH predstavnici konstitutivnih naroda.
Smoru citiras Ustav BiH, Clan V - Predsjednistvo BIH gdje pise nesto sasvim drugo.
Smoru navedes presudu US BiH koja kaze da clanovi Predsjednistva BiH "nisu predstavnici konstitutivnih naroda nego svi skupa i svaki pojedinacno predstavljaju sve konstitutivne narode, ostale i gradjane BiH".
Smor kaze da nista konkrento nisi napisao.
sumirprimus

#2267 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by sumirprimus »

Naravno, to sto ti pises mozes sa begicem kod senada do prekosutra razglabati,.
Stvarno stanje stvari kaze, a poznato je da su vecina ovih nasih politicara i pametologa odrodjena od realnosti, sva vlast je podijeljena na tri dijela ,srpski hrvatsk i bosnjacki. tako hrvati imaju svoju kvotu, u vijecu ministara, u vladi federacije, samo hocete da kazete da kvote nije bilo i za clana predsjednistva. haman su se tu zaebali pa nisu striktno definirali podjelu. sto je slazem se lukavo od strane bosnja da im cape prostom vecinom to mjesto. ali i dalje stoji da je vlast podijeljna na tri dijela.
poa i kvote u tom ustavnom sudu su podijeljene,...
Last edited by sumirprimus on 30/11/2023 16:23, edited 1 time in total.
sumirprimus

#2268 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by sumirprimus »

vama je to smor, a bujrum u hercegovinu pa uradite nesto konkretno, nema da moze. kazu zk trci pa se saplice hehe
autoceste, brze cete, magistrale? jedan lot vama jedan hercegovcima i mirna bosna, sve je podijeljeno. koga ba vi folirate?
Point.

#2269 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Point. »

Šta kaže ovaj Smorić, jebo šta piše u Ustavu to se može sa Senadom razglabati, bitno je stanje na terenu. I takav trubi o pravnoj državi i sanja bolje sutra :lol:

Al ga je Dragan lobotomirao jadno za čitati obe mi Sanele
sumirprimus

#2270 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by sumirprimus »

KOja pravna i koja drzava?
Vidim koliko smo pravna drzava d vas vise ima vani ovde na forumu nego nas koji smo tu, i onda vi mene ubjedjujete koliok je ovde sve top i na mjesto i kako stvari stoe. sunce ti poljubim. :-)
Point.

#2271 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Point. »

Ko uopšte govori da je top, šta izmišljaš nego ti većina pokušava objasniti šta piše u IZ i da namjerno barataš lažnim HNS baljezganju o legitimnom predstavljanju hrvatskog naroda. Niti postoji legitimni predstavnik niti član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda predstavlja Hrvate. Daj se nauči ove osnovne stvari.
sumirprimus

#2272 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by sumirprimus »

Vi opet citate ali ne razumijete.
Isto su tako srbi govorili pred raspad jugoslavije.
NediM17

#2273 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by NediM17 »

U koga si ti igr'o 92-95, VRS, HVO ili mozda ARBiH ?
swanfilter

#2274 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by swanfilter »

sumirprimus wrote: 30/11/2023 16:11
swanfilter wrote: 30/11/2023 14:44

Ti pojma nemas.

Zbilja? :)
Ti fakat ne kontas kako ovde funkcionisu stvari, lijepo u eu jelde?
Funkcionisu kako su potpisane. I svi ukljuceni subjekti su se slozili prije toga.

Jel to negdje dogovorena i potpisana nelegitimnost Zeljka Komsica kao Hrvata?? Pa, Bosnjaci odlucili ne drzati se dogovora??

Jel to Alija podjelio putovnice, iselio Hrvate, pa Covic izigrava majorizaciju da bi saku jada od Hrvata, sto ostade u BiH ucinio faktorom koji ce zajedno sa Dodikom da kajla vecinski narod ove drzave dok opet ne budu il klani, il necije cvijece??

Razguli!!

Lijepo je u EU, jeste. A, ista ta EU kaze da izborni po volji Covica je daleko od civilizacijskih normi.

Sta imas na to reci??
sumirprimus

#2275 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by sumirprimus »

Covic ti je druze po mjeri tih eu civilizacijskih normi da se ne lazemo. Dodik je po mjeri istocnih normi.
Post Reply