Izrael je opet pocinio zlocin!
-
sumirprimus
#42976 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
vidi posle svih uvredsa jos mi nisi na foe
sacemo to ispraviti...
sacemo to ispraviti...
-
sumirprimus
#42977 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Benefit of doubt da me nisi shvatio, pa cu pokusati ponovo jos jednom.Charuga wrote: ↑30/11/2023 11:15Svako ubijanje civila je neljudski, nehumani, odvratni postupak.sumirprimus wrote: ↑30/11/2023 10:36 ja ne poredim. ovo je katastrofa. a i to sa mevlidom je katastrofa, al ovo je jbo ti, ne smijes poslat djecu, roditelje same busom ili taksijem nigdje a da ne strepis. jbo i tajzivot generalno dole, zatovren krug pakla. a sveta zemlja ,mos mislit.
Neka sjede kući kao i mali palestinci.sumirprimus wrote: ↑29/11/2023 18:51 Sta ces ovde komentarisat.
Katastrofa u svakom pogledu od ubistva maloljetnika, do sta uopste djeca rade tu i sta rade, do gdje su im roditiljeji ?katastrofa
Da sta ce djeca vani u kamenjanju sa idfom? Da si rodtilje bil ti svoje dijete poslao na ulicu,i li bi ga zatvorio kuci u ovakvim uvjetima ratnog stanja i ludila? Pokuso bar sprijecit ono najgore? Koliko je u tvojoj moci? Ja bi, njonju bi moj protestiro, odo se igrat s drugovima, ahaa hoces hoces. U tom smislu.
I koliok god pokusavali da ne vidite ocigledno a katastrofa je svkaako. nije isto, izgubit glavu dok stojis na autobuskoj stanici da te neko izrafala k u juznoj americi, ili dok se kamenjas sa vojskom za koju zna d koristi zivu municiju i da se ne libi pucati.
Last edited by sumirprimus on 30/11/2023 12:55, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#42978 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
doduse ovo ko serif poceli, sta ce partijat. drogiraju se... svakavkih smo ovde culi opravdanja za teroriste realno.
- leki hz
#42979 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Taj zloglasni Hamas
. Isto ovako i palestinci koje su razmijenili
https://www.instagram.com/reel/C0QH23wu ... BiNWFlZA==
https://www.instagram.com/reel/C0QH23wu ... BiNWFlZA==
- Charuga
- Globalni moderator
#42980 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Da, nije isto.sumirprimus wrote: ↑30/11/2023 12:51Benefit of doubt da me nisi shvatio, pa cu pokusati ponovo jos jednom.
Da sta ce djeca vani u kamenjanju sa idfom? Da si rodtilje bil ti svoje dijete poslao na ulicu,i li bi ga zatvorio kuci u ovakvim uvjetima ratnog stanja i ludila? Pokuso bar sprijecit ono najgore? Koliko je u tvojoj moci? Ja bi, njonju bi moj protestiro, odo se igrat s drugovima, ahaa hoces hoces. U tom smislu.
I koliok god pokusavali da ne vidite ocigledno a katastrofa je svkaako. nije isto, izgubit glavu dok stojis na autobuskoj stanici da te neko izrafala k u juznoj americi, ili dok se kamenjas sa vojskom za koju zna d koristi zivu municiju i da se ne libi pucati.
Nije isto kada možeš izaći normalno, igrati se sa rajom, i kada ne možeš izaći pred kuću i igrati se sa djecom.
Nije isto kada ideš normalno u školu, i kada škole više nema fizički.
Nije isto kada možeš normalno otići doktoru, ili kada ne možeš jer taj doktor više tu ne radi. A ne radi jer bolnica više ne postoji.
Nije ni isto kada možeš stajati na autobuskoj i čekati autobus, ili kada uopšte nemaš autobusa, a da ne pričamo o stajalištu.
Nije isto ni kada normalno živiš u kući, u naselju, i kada živiš u kući, na svojoj zemlji, a onda ti samo banu neki naoružani civili i provociraju te.
Nije isto, u pravu si ...
Izvini, do mene je, neću više komentarisati tvoje pisanje.
- Charuga
- Globalni moderator
#42981 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Sloboda govora ...
- Charuga
- Globalni moderator
#42982 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
https://www.instagram.com/reel/C0RSzeVI ... M5NmIwOQ==
Sta ima ona trudna hodati ulicom, i jos dijete voditi sa sobom.
-
sumirprimus
#42983 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Zanimljiva je ironija dok ne preraste u grotesku.Charuga wrote: ↑30/11/2023 13:06Da, nije isto.sumirprimus wrote: ↑30/11/2023 12:51Benefit of doubt da me nisi shvatio, pa cu pokusati ponovo jos jednom.
Nije isto kada možeš izaći normalno, igrati se sa rajom, i kada ne možeš izaći pred kuću i igrati se sa djecom.
Nije isto kada ideš normalno u školu, i kada škole više nema fizički.
Nije isto kada možeš normalno otići doktoru, ili kada ne možeš jer taj doktor više tu ne radi. A ne radi jer bolnica više ne postoji.
Nije ni isto kada možeš stajati na autobuskoj i čekati autobus, ili kada uopšte nemaš autobusa, a da ne pričamo o stajalištu.
Nije isto ni kada normalno živiš u kući, u naselju, i kada živiš u kući, na svojoj zemlji, a onda ti samo banu neki naoružani civili i provociraju te.
Nije isto, u pravu si ...
Izvini, do mene je, neću više komentarisati tvoje pisanje.
- Tvrtko II Kotromanić
#42984 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
o cemu mi pricamo ljudi dragi
evo dokumentarac star haman 20 godina
o kakvim uslovima zivota i odgoja i odrastanja mi pricamo
trebas u skolu, ne znas hoces li moci doci do nje ako se vojniku na checkpointu bude dalo da te pusti
hoces na posao, u bolnicu, u posjetu ista prica
hoces do svoje masline evo kurac, sad ce tu niknut novo naselje sa zemljom se pozdravi
itd itd
o kakvim uslovima zivota i odgoja i odrastanja mi pricamo
trebas u skolu, ne znas hoces li moci doci do nje ako se vojniku na checkpointu bude dalo da te pusti
hoces do svoje masline evo kurac, sad ce tu niknut novo naselje sa zemljom se pozdravi
itd itd
-
skoronikako
#42985 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ako kazemo da je Hamas teroristicka grupa, kako onda nazivamo kreatore iste? Kako onda nazivamo sponzore iste?
Drugo, samo slijep covjek ne vidi da Izrael godinama pravi nove "teroriste." I onda kada se nesto i desi, kuknjava na sav glas. Sto bi rekao jedan hajvan "najveci zlocin nad Jevrejima od Holokausta."
Nema opravdanja za ovo sto Izrael vec godinama radi. I godinama ce im se obijati od glavu. Mira nece imati jer oni mir ne zele. Zao mi je svih nevinih ljudi sto ce poginuti u ovim imperijalistickim i kolonijalistickim namjerama Izraela, ali zivot je takav, nepravedan.
Drugo, samo slijep covjek ne vidi da Izrael godinama pravi nove "teroriste." I onda kada se nesto i desi, kuknjava na sav glas. Sto bi rekao jedan hajvan "najveci zlocin nad Jevrejima od Holokausta."
Nema opravdanja za ovo sto Izrael vec godinama radi. I godinama ce im se obijati od glavu. Mira nece imati jer oni mir ne zele. Zao mi je svih nevinih ljudi sto ce poginuti u ovim imperijalistickim i kolonijalistickim namjerama Izraela, ali zivot je takav, nepravedan.
- Charuga
- Globalni moderator
#42986 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Šta imaju ići u školu, na posao, u bolnicu, ili u maslenik. Neka sjede kući i čuvaju djecu i roditelje.Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑30/11/2023 13:58 o cemu mi pricamo ljudi dragi
o kakvim uslovima zivota i odgoja i odrastanja mi pricamoSpoilerShow
itd itd
-
Tromblon
#42987 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Risto Đogo ove teme. Prestani da lažeš.sumirprimus wrote: ↑27/11/2023 15:06I ovo su emocije jelte?
- Bosanski_kralj
#42988 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ako je Izraeulu u cilju da svaki dan njegovi građani žive u strahu i čekaju da li će ih neko upucati na autobusnoj stanici, zbosti nožem i slično...neka nastavi sa ovakvom politikom i sa ovakvim zločinima.
Nikako ne razumijem njihove poteze. Gledajući cjelokupno okruženje u kojem se nalaze, njima glavni cilj treba biti mir, a na da ratuju kao što to sada rade.
Nikako ne razumijem njihove poteze. Gledajući cjelokupno okruženje u kojem se nalaze, njima glavni cilj treba biti mir, a na da ratuju kao što to sada rade.
-
sumirprimus
#42989 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
vala mnogi ovde zvuce ko risto djogo iz najgorih dana, sa propagandom.Tromblon wrote: ↑30/11/2023 14:12Risto Đogo ove teme. Prestani da lažeš.
to nije do mene.
-
sumirprimus
#42990 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
ko je kreator hamasA?mojne samo teorija zavjera kako ih je izrael formiro ili cia...skoronikako wrote: ↑30/11/2023 14:04 Ako kazemo da je Hamas teroristicka grupa, kako onda nazivamo kreatore iste? Kako onda nazivamo sponzore iste?
hamas je kreacija nastala kao produzetak muslimanskog bratstva.
-
skoronikako
#42991 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Hamas je nastao kao odgovor na teror Izraela. To nije nikakva teorija zavjere, to je logika. Dakle, indirektno je Izrael kriv. Da nisu okupirali i ubijali Palestince, ne bi bilo ni Hamasa. Potom je Izrael sponzorisao Hamas u borbi protiv PLO.sumirprimus wrote: ↑30/11/2023 14:23ko je kreator hamasA?mojne samo teorija zavjera kako ih je izrael formiro ili cia...skoronikako wrote: ↑30/11/2023 14:04 Ako kazemo da je Hamas teroristicka grupa, kako onda nazivamo kreatore iste? Kako onda nazivamo sponzore iste?
Nema opravdanja za ovo sto Izrael vec godinama radi. I godinama ce im se obijati od glavu. Mira nece imati jer oni mir ne zele. Zao mi je svih nevinih ljudi sto ce poginuti u ovim imperijalistickim i kolonijalistickim namjerama Izraela, ali zivot je takav, nepravedan.![]()
hamas je kreacija nastala kao produzetak muslimanskog bratstva.
Inace, nemam namjeru da se raspravljam sa onima koji podrzavaju fasisticke rezime. Tako da me slobodno vise ne moras citirati.
- Charuga
- Globalni moderator
- hilmija frlj
- Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine
#42993 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Ljudi izjednačili antiCionizam sa antiSemitizmom
- Charuga
- Globalni moderator
-
Dimu1927
#42995 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
ISISrael i dalje terorise svijet svojom medijskom propagandom
- hilmija frlj
- Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine
-
Dimu1927
#42997 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa trudna, nosi buduceg teroristu u stomaku. Preventivno djelovanje cionistaCharuga wrote: ↑30/11/2023 13:37 https://www.instagram.com/reel/C0RSzeVI ... M5NmIwOQ==
-
sumirprimus
#42998 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
da a znas zasto?
- armin071
#42999 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Bogami ti kako si krenuo mogao bi te neko i banovatiCharuga wrote: ↑30/11/2023 15:04 https://www.businessinsider.com/which-h ... st-2023-11
Samo jako sa slobodom govora.
-
sumirprimus
#43000 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
nema hamasa na ZO i u IJ.. ahaMichael A. Horowitz
@michaelh992
·
59m
#Hamas's al-Qassam Brigades claimed responsibility for the shooting attack that killed three Israeli civilians this morning in #Jerusalem, naming the two attackers as brothers from Sur Baher in East Jerusalem