TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
-
NediM17
#24226 Re: TV uređaji - sve o tome
Tu si ti da ih upravis. 
- mayab
#24227 Re: TV uređaji - sve o tome
Evo u osnovnim crtama:mayab wrote: ↑25/11/2023 08:47Hahaha, evo mom Philipsu 58 PUS 7304/12,drug_profi wrote: ↑19/11/2023 22:04 Ja samo da pitam jel se vama televizori kvare nakon 5 godina ili vas samo svrbe pare u džepu?
3 godine i jedan mjesec, i krepao.
Bilo to prije 15 tak dana,
sreća imao onu 2+3 godine garanciju, sve se riješilo u roku 7 dana...
Za koji dan ću opširnije o svemu, sada sam na putu, neda mi se pisati previše po mobitelu.
dakle, bila nedjelja popodne , odjednom samo nestalo slike, ima ton , probao ono ištekaj iz struje , sačekaj, upali, ništa... sjetim se da jakom lampom osvjetlim ekran i vidim da je slika tu , dakle nema pozadinskog osvjetljenja!
Sutra prijavim kvar na tel koji imam na listu produžene garancije, tražili na email sliku računa i tog lista , i kaže možete odmah odnijeti tv u Asbis.
Bio u prilici sa prevozom i vremenom pa tako i uradim, tamo ga zaprimili , popunio neki upitnik...
Prekosutra stiže email, popravak nemoguć , jesam li saglasan da mi isporuče novi 55 PUS 8558/12
Rekoh, zaista nisam za manji TV nego što sam imao, može li 65-tica uz moju doplatu? Nažalost, nema mogućnosti doplata po tom osnovu, ta produžena garancija se veže uz cijenu na računu koliko je TV plaćen (1186 KM) (što mi izgleda poglupo sa njihove strane da nisu pristali na doplatu, njima ni iz džepa ni u džep ), ukratko nakon pregovaranja , nekoliko mailova , dogovorimo za za tu vrijednost mogu dobiti TCL 65C635 QLED.I za tri dana je i bio isporučen.
-
vojopd
#24228 Re: TV uređaji - sve o tome
A TCL C735 55”?shalla wrote: ↑26/11/2023 21:21Ovako, izbor je spao na LG, 55"
Gledali su ova 2:
https://www.bigbang.ba/televizori/led-t ... ed753.html
https://tehnomag.com/led-tv-lg-55nano78 ... zvod-5333/
Iskreno, gledao sam po netu, nisam baš skontao neku preveliku razliku između ove Qned i ove Led varijante![]()
Šta vi kažete, ko se razumije, koji je bolji izbor ili ima nešto još bolje za slične pare?
Hvala unaprijed
-
NediM17
#24229 Re: TV uređaji - sve o tome
A vidis da srljaju prema LG. 
- shalla
#24230 Re: TV uređaji - sve o tome
A šta je TCL, jel zaseban brand ili nešto kao što je Hisense ustvari Gorenje, Toshiba...
- mayab
#24231 Re: TV uređaji - sve o tome
Ukratko, zaseban kineski brend u usponu, mislim da je prilično cijenjen (barem ovde na forumu
https://www.tcl.com/global/en
- mc-twin
#24232 Re: TV uređaji - sve o tome
Ovaj prvi odnosno LG QNED je bolji izbor. Ima ima bolje boje (crnu), kontrast...shalla wrote: ↑26/11/2023 21:21Ovako, izbor je spao na LG, 55"
Gledali su ova 2:
Iskreno, gledao sam po netu, nisam baš skontao neku preveliku razliku između ove Qned i ove Led varijante![]()
Šta vi kažete, ko se razumije, koji je bolji izbor ili ima nešto još bolje za slične pare?
Hvala unaprijed
-
Mustang1
#24233 Re: TV uređaji - sve o tome
Ovdje svi preporucuju ono sto imaju
. Ali ne na nacin da kazu da je ok izbor.. Nego ko preporucuje to sto ima uvijek je najbolje najjace najvece 
-
boro avans
#24234 Re: TV uređaji - sve o tome
Ja sam ovaj svoj hisense uzeo jer je bio na sniženju i ima 2x2.1 HDMI, 144Hz VRR, ima i gaming opciju u dolby, 120Hz ultra motion i kažu da im je to najprodavaniji TV.
Cijena na sniženju bila 899 a inače je oko 1100.
Nit ga kome preporučujem nit mislim da je nešto posebno.
ali za ovu cijenu ima sve.
- shalla
#24235 Re: TV uređaji - sve o tome
Kupili su na kraju ovaj, dobili i pravo fin popust, oni prezadovoljni, samim tim i jamc-twin wrote: ↑26/11/2023 22:36Ovaj prvi odnosno LG QNED je bolji izbor. Ima ima bolje boje (crnu), kontrast...shalla wrote: ↑26/11/2023 21:21Ovako, izbor je spao na LG, 55"
Gledali su ova 2:
Hvala unaprijed
Hvala svima na savjetima
- shalla
#24236 Re: TV uređaji - sve o tome
Novo pitanje, kad sam vas već handrio da nastavim
(obećavam da poslije ovoga se neću javljati 2 godine minimalno)
Kupovina preko BHT na rate, u opticaju su sljedeći brandovi:
Grundig, LG, Sony, Vox, Hisense, Samsung, Tesla, Philips.
Hajde da odmah eliminišem Sony i Samsung, da li Tesla, Vox, Hisense, Grundig imaju nešto da može stati na crtu LG-u i Philipsu?
Hajde da odmah eliminišem Sony i Samsung, da li Tesla, Vox, Hisense, Grundig imaju nešto da može stati na crtu LG-u i Philipsu?
- irac300
#24237 Re: TV uređaji - sve o tome
Neki dan mi komsija kupio Tesla tv 55'' S635BUS. Ono je odron od televizora. Nisam imao srca da mu kazem, jbg, koliko para toliko muzike. Vox je u istom rangu, rodjak ih je uzeo par da stavi u kafic. Hisense i Grundig bi na papiru trebali biti bolji, ali s njima nisam dolazio u izravni dodir.shalla wrote: ↑29/11/2023 09:32 Novo pitanje, kad sam vas već handrio da nastavim![]()
![]()
![]()
- shalla
#24238 Re: TV uređaji - sve o tome
Ma jašta, vjerujem. Ma ništa, LG će se i ovdje ganjatiirac300 wrote: ↑29/11/2023 12:37Neki dan mi komsija kupio Tesla tv 55'' S635BUS. Ono je odron od televizora. Nisam imao srca da mu kazem, jbg, koliko para toliko muzike. Vox je u istom rangu, rodjak ih je uzeo par da stavi u kafic. Hisense i Grundig bi na papiru trebali biti bolji, ali s njima nisam dolazio u izravni dodir.shalla wrote: ↑29/11/2023 09:32 Novo pitanje, kad sam vas već handrio da nastavim![]()
![]()
![]()
- dulekrele
#24239 Re: TV uređaji - sve o tome
A iz kojeg razloga eliminises Sony ?shalla wrote: ↑29/11/2023 09:32 Novo pitanje, kad sam vas već handrio da nastavim![]()
![]()
![]()
- irac300
#24240 Re: TV uređaji - sve o tome
Cijena pretpostavljam. 
- shalla
#24241 Re: TV uređaji - sve o tome
Ma brate ne plaća mi se 50% veća cijena samo za brand...dulekrele wrote: ↑29/11/2023 12:56A iz kojeg razloga eliminises Sony ?shalla wrote: ↑29/11/2023 09:32 Novo pitanje, kad sam vas već handrio da nastavim![]()
![]()
![]()
- dulekrele
#24242 Re: TV uređaji - sve o tome
Aha. Ma ja kontao nesto nije ok sa TVima.shalla wrote: ↑29/11/2023 14:42Ma brate ne plaća mi se 50% veća cijena samo za brand...dulekrele wrote: ↑29/11/2023 12:56A iz kojeg razloga eliminises Sony ?shalla wrote: ↑29/11/2023 09:32 Novo pitanje, kad sam vas već handrio da nastavim![]()
![]()
![]()
-
AnonymousBIH
#24243 Re: TV uređaji - sve o tome
Sony, LG i Samsung nisu samo zbog imena skuplji od ostalih, da je tako svi bi kupovali Axen i vozili FIAT.shalla wrote: ↑29/11/2023 14:42Ma brate ne plaća mi se 50% veća cijena samo za brand...dulekrele wrote: ↑29/11/2023 12:56A iz kojeg razloga eliminises Sony ?shalla wrote: ↑29/11/2023 09:32 Novo pitanje, kad sam vas već handrio da nastavim![]()
![]()
![]()
- shalla
#24244 Re: TV uređaji - sve o tome
Ma jasno ali evo za 43", razlika Sony i LG 40 KM na mjesečnoj rati (na 12 mjeseci)...
Previše vala
Previše vala
- ChataDodajStaHoces
#24245 Re: TV uređaji - sve o tome
Kupio nedavno Hisense 55A7KQ i mogu reci da sam bas pozitivno iznenadjen. Super opcija za tv koji nije primarni i na 2 god. Koristim za 4k sadrzaj, malo moja tv, vecinom streaming i ps4. Mjesecna rata 33.80shalla wrote: ↑29/11/2023 09:32 Novo pitanje, kad sam vas već handrio da nastavim![]()
![]()
![]()
Primarni mi je 5 god star Sony KD-65XE8577 - razlika minorna
-
zippoo87
#24246 Re: TV uređaji - sve o tome
Sve ima svoje pa tako i razlika u cijeni nije neopravdana.
Elektronika,napajanje,paneli,izbor materijala,kontrola kvaliteta,itd itd itd...to sve utice na cijenu i kvalitet necega.
Ovi jeftiniji televizori se u biti prave od skarta koje je vratio Sony,Samsung,LG i tako ti...pa onda to kupuju ovi jeftiniji brendovi i sa jeftinijim komponentama sastavljaju,da probaju napraviti nesto sto ce gurati barem 2-3 godine dok je u garanciji i da i oni nesto zarade.
Sa dobrim i skupim TVom...jednom se iskesiras i uzivas 5-6 godina u slici,tonu,nema reklamacija,ne saljes svaka 3 mjeseca na servis pa cekas mjesec dana da ti poprave i tako u krug.
Naravno sve se moze pokvariti i najskuplje i najjeftinije ali kod skupljih je manja vjerovatnoca.
Naravno,ko gleda dnevnik na ftv i nase 120p programe,njemu moze bilo koji tv i nema potrebe da daje 1000+ KM za TV ,ako em ne vidi,em ne poznaje tehnologiju i ne gleda kanale u visokoj rezoluciji.
Ali opet ce cesto biti bez TVa,dok bude isao tamo-vamo na servis
Ja televizore kupujem u srednjem i gornjem srednjem rangu,jer za premium ni ja ne konzumiram sadrzaj namijenjen takvim televizorima i osim kvaliteta slike,bitna mi je pouzdanost i dugotrajnost,jer ne mijenjam ja to reda radi,nego bas kada treba.
Ali evo opet sam u zadnjih 10-11 godina kupio 3 nova televizora a mozda ce mi jos jedan trebati uskoro ili cu ovaj jedan prebaciti
Elektronika,napajanje,paneli,izbor materijala,kontrola kvaliteta,itd itd itd...to sve utice na cijenu i kvalitet necega.
Ovi jeftiniji televizori se u biti prave od skarta koje je vratio Sony,Samsung,LG i tako ti...pa onda to kupuju ovi jeftiniji brendovi i sa jeftinijim komponentama sastavljaju,da probaju napraviti nesto sto ce gurati barem 2-3 godine dok je u garanciji i da i oni nesto zarade.
Sa dobrim i skupim TVom...jednom se iskesiras i uzivas 5-6 godina u slici,tonu,nema reklamacija,ne saljes svaka 3 mjeseca na servis pa cekas mjesec dana da ti poprave i tako u krug.
Naravno sve se moze pokvariti i najskuplje i najjeftinije ali kod skupljih je manja vjerovatnoca.
Naravno,ko gleda dnevnik na ftv i nase 120p programe,njemu moze bilo koji tv i nema potrebe da daje 1000+ KM za TV ,ako em ne vidi,em ne poznaje tehnologiju i ne gleda kanale u visokoj rezoluciji.
Ja televizore kupujem u srednjem i gornjem srednjem rangu,jer za premium ni ja ne konzumiram sadrzaj namijenjen takvim televizorima i osim kvaliteta slike,bitna mi je pouzdanost i dugotrajnost,jer ne mijenjam ja to reda radi,nego bas kada treba.
Ali evo opet sam u zadnjih 10-11 godina kupio 3 nova televizora a mozda ce mi jos jedan trebati uskoro ili cu ovaj jedan prebaciti
- Ateista
#24247 Re: TV uređaji - sve o tome
Sve ok sto si naveo, samo mi malo ova prica oko pouzdanosti i servisa nije realna. Nikad nisam kupovao najskuplje stvari vec upravo neki srednji cjenovni rang, nekad nizi srednji nekad visi, kako kad i kako sta, i od tehnika ovog tipa sam samo jednom jedan tv nosio na servis, u garanciji je bio. Osim toga, nikad mi se nista nije pokvarilo ni u garanciji ni van garancije, telefon sam svaki koristio dok ne prestane raditi od ispadanja ili baterija idradi svoje,zastari i slicno,monitor sam znao razbiti ali mi ni jedan nije crko i slicno. Hocu da kazem da ni u srednjem cjenovnim rangu kvarovi i servisi nisu nesto cesti po mom iskustvu.zippoo87 wrote: ↑29/11/2023 23:10 Sve ima svoje pa tako i razlika u cijeni nije neopravdana.
Ali evo opet sam u zadnjih 10-11 godina kupio 3 nova televizora a mozda ce mi jos jedan trebati uskoro ili cu ovaj jedan prebaciti![]()
Ono sto jesam servisirao i sto se kvarilo su masine za ves i za sudje, ostalo pored jednog servisa tv-a se niceg ne sjecam.
-
zippoo87
#24248 Re: TV uređaji - sve o tome
Pa srednji rang je dobar rang...nije to donji rang.
I ja sam napisao da tehniku kupujem u srednjem rangu a to znaci da ipak ima kvaliteta tu.
Low end nema kvaliteta ni pouzdanosti i zato sam napisao da je bolje kupiti solidan TV iz srednjeg ranga i koriatiti 5+ godina ,nego kupiti jedtini pa stalno nositi na popravak ili cekati kada ce crknuti.
I ja sam napisao da tehniku kupujem u srednjem rangu a to znaci da ipak ima kvaliteta tu.
Low end nema kvaliteta ni pouzdanosti i zato sam napisao da je bolje kupiti solidan TV iz srednjeg ranga i koriatiti 5+ godina ,nego kupiti jedtini pa stalno nositi na popravak ili cekati kada ce crknuti.
- HardCore
#24249 Re: TV uređaji - sve o tome
Po vašoj priči, svaki vox, tesla, i ostalje šklj marke, rade samo u garanciji 
zanimljivo
-
zippoo87
#24250 Re: TV uređaji - sve o tome
Ne,vecina se kvari dok je jos u garanciji
Ma moze svakoga zapasti i dobar i los primjerak icskupog i jeftinog,ali vec sam u postu iznad opisao zasto je bolji brend skuplji i pouzdaniji.