Znam kako dises

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Isner

#76 Re: Znam kako dises

Post by Isner »

karanana wrote: 20/11/2023 20:41 fakat i ja koliko se sjecam, meni su kosti i meso bile sasvim solidne serije. trebala je izaci i treca, mislim da nije.
Koža, zadnji dio trilogije... :thumbup:
Uskoro je na ekranima..
dječak sa šibicama

#77 Re: Znam kako dises

Post by dječak sa šibicama »

Cetvrta epizoda ok, glavna glumica malo sjela u svoj kalup, glavna tuziteljica inace odlicno glumi stvarno rijetko vidjeti kod nasih glumaca da se glumac ili glumica 100% unese u ulogu i ne vidis onaj karakteristicni stav straha od kamere ili zaborava teksta ili sta je vec u pitanju.

Radnja je prilicno nabacana, previse toga ugurano, i previse klisea. I kad u pozadini ide glas sa radija, obavezno mora govoriti o "pristupnom putu BiH u EU" iako bi opustenije bilo da je neka pjesma ili neki lezerni tekst. Kod nasih rezisera klasicna boljka, sve drustvene anomalije i aktualna pitanja moraju se ugurati u radnju filma ili serije. Takodje i prica previse kliseizirana, jedan na drugi naslagano.

Inace morao sam pogledati godista glumaca, Bravo je 12-13 ili 15 godina mladji od "svoje generacije" u seriji.
n+1

#78 Re: Znam kako dises

Post by n+1 »

Ide ovo lagano u odron. Na ovim dugim formatima, poput serija, pokazuju se sve mane naše režije i produkcije.
dječak sa šibicama

#79 Re: Znam kako dises

Dino i ona prica sa djecakom samoubicom bi imala smisla da se nekad kasnije ispostavi da je droga u pozadini, ne vrsnjacko nasilje, da je Dino dilao i djecak preprodavao za Dinu ili nesto tako. Ali najprije ce biti da su se samo ocesali i od tu temu, jer kako rekoh sve se kontroverzne teme moraju spomenuti, pa je Dini Smrk pardon Paprica financirao album novcem od droge ali to je to. Vjerovatno ce i ta tema biti bez zakljucka, bitno je spomenuti je.

Nemaju maste ovi nasi scenaristi, sve im je teski klishe, da daju malo masti na volju kako to radi recimo onaj Dragojevic. Ne mora sve biti sivo sumorno realisticno i preko mjere.

Nestade Chivas iz price ko da ga nije bilo.
n+1

#80 Re: Znam kako dises

Post by n+1 »

Valjda je bilo jasno već nakon treće epizode da ovo nije serija ni o Mahiru, ni vršnjačkom nasilju, ni narkomanima, ni reperima, nego je Jasmilin pokušaj da ponudi društveno angažiranu seriju o onome što se najčešće naziva rak ranom bh društva: tužilaštvu.
dječak sa šibicama

#81 Re: Znam kako dises

I to je stereotip do daske, tetka koja uvaljuje tecica na radno mjesto, glavna tuziteljica korumpirana i cuga, vecera sa advokatima mafije, cak i Mjesecar "glumi samog sebe".

Nisu se potrudili reci nista sto vec ne znamo, i sta je zakljucak, "jbg takav vakat". Onim pokoljem ispred sudnice mogu komotno zavrsiti seriju, jer jbg takav vakat.

Sve nesto crno sumorno, ko da je dokumentarac.
karanana

#82 Re: Znam kako dises

Post by karanana »

Svasta je udrobila i razvodnila sa svim i svacim. Haman svaki klishe je ubacila. Spoiler: jel izudin ono na kraju rokno onog frajera (moze biti budnjo junior) sto mu je kcerku odveo na trebevic?
n+1

#83 Re: Znam kako dises

Post by n+1 »

Ali halalim joj ovaj poluodron samo jer se posrala na novopečenu IT elitu.

Odakle znam Budnju juniora? Kako loše glumi frajer. Djeca u igrokazu bolje glume.
zomri

#84 Re: Znam kako dises

Post by zomri »

Boris Ler
Znaš ga iz Kotline kao narkićevog sidekicka
dječak sa šibicama

#85 Re: Znam kako dises

Budnjo junior ko da ima konstipaciju, cijelo vrijeme radi neke grimase ko da tiska tvrdu stolicu.
Spoiler
Show
Jeste, Izudin rokno Budnju juniora a usput policija pobi Izudina i suprugu, nidze veze, jos sve pred ocima nase nesretne glavne junakinje, kako zgodno :D
n+1

#86 Re: Znam kako dises

Post by n+1 »

zomri wrote: 22/11/2023 06:59 Boris Ler
Znaš ga iz Kotline kao narkićevog sidekicka
Da, ali ostao mi je ipak upamćen iz Aide.
tramvajtrojka

#87 Re: Znam kako dises

Post by tramvajtrojka »

dječak sa šibicama wrote: 22/11/2023 13:02 Budnjo junior ko da ima konstipaciju, cijelo vrijeme radi neke grimase ko da tiska tvrdu stolicu.
Spoiler
Show
Jeste, Izudin rokno Budnju juniora a usput policija pobi Izudina i suprugu, nidze veze, jos sve pred ocima nase nesretne glavne junakinje, kako zgodno :D
cuj nidje veze a izlazili svi sa istog rocista a otac izasao ranije prije kraja rocista, pratite li vi radnju imalo :mrgreen:
dječak sa šibicama

#88 Re: Znam kako dises

Nigdje veze u smislu da se bas pred njenim ocima to dogodilo, ali jos jedan stereotip Elme Tataragic i Jasmile Zbanic.
doktor78

#89 Re: Znam kako dises

Post by doktor78 »

Od sutra na HBO :thumbup:
doktor78

#90 Re: Znam kako dises

Post by doktor78 »

Ima li još neko problem sa zvukom u 5.epizodi? Kao neki eho da se pojavljuje...
n+1

#91 Re: Znam kako dises

Post by n+1 »

Hajd što ima problema sa zvukom, nego se epizoda prekida bukvalno u pola dijaloga i rečenice. Ovo je sad već full-fledged odron.
Better Man

#92 Re: Znam kako dises

Post by Better Man »

Pogledao četvrtu epizodu i meni je serija odlična. Vidjeti ćemo preostale dvije epizode.
zomri

#93 Re: Znam kako dises

Post by zomri »

Na myTV su nesto zajebali epizodu pa ce pustiti veceras ispravnu.
karanana

#94 Re: Znam kako dises

Post by karanana »

cekaj, cetvrta je kad rokne izudin onog ispred suda?
znaci peta izasla jucer i nije dobro ispala pa je danas ponovo emituju popravljenu? je sam mislio da i izlazi ponedjeljkom.

odem na imdb, i izbacuje mi samo dugometrazni film, ne izbacuje seriju i epizode. jel ima i film? sad je ovo neki novi fazon da uz film naprave i seriju, nadodaju malo minuta u glupostima i eto ga.
dječak sa šibicama

#95 Re: Znam kako dises

Znaci peta epizoda se dotice jos jednog klisea, Celo Delalic i telefonski razgovor nakon ubistva.

Ako serija ima 6 epizoda, onda je to to. U sustini plot je tuziteljica, problematicni sin i muz jebivjetar + ljubavnik iz Amerike. Ovo ostalo samo popunjava radnju.
tap3ah75

#96 Re: Znam kako dises

Post by tap3ah75 »

Ja pustio ovo na HBO ... prva scena nakon pada ... kad ulaze Rile i tužiteljica kod Emira u stan - u mene žena plače ko godina.
Hoću li ovo ugasiti i sam gledati?
- hoćeš.
n+1

#97 Re: Znam kako dises

Post by n+1 »

karanana wrote: 27/11/2023 15:09 cekaj, cetvrta je kad rokne izudin onog ispred suda?
znaci peta izasla jucer i nije dobro ispala pa je danas ponovo emituju popravljenu? je sam mislio da i izlazi ponedjeljkom.

odem na imdb, i izbacuje mi samo dugometrazni film, ne izbacuje seriju i epizode. jel ima i film? sad je ovo neki novi fazon da uz film naprave i seriju, nadodaju malo minuta u glupostima i eto ga.
Nema film, greška je na IMDB. Bude često grešaka na ovim za njih opskurnih produkcijama.
dječak sa šibicama

#98 Re: Znam kako dises

Moj konacni sud, serija je dobra mislim gledljiva, nije losa. Gluma tu i tamo, neki bolje neki slabije, glavna glumica mi je i legla. Uloga ko pisana za nju, vjerovatno i jeste. Bravo iako 15 godina mladji, dobro pokrije jebivjetra lezi mu uloga. Cak ni mali Lazar nije los, samo je iritantan sa grimasama.
Dajdza Rile najbolji, glavna tuziteljica dobro glumi samo je bas sporedna uloga.

Prica losa, sve nabacano ko na kamaru, sta je pisac htio reci osim ono sto vec svi znamo, valjda ne zna ni on(a) sam. Po moje, daleko bolja serija bi bila da su se drzali jedne price i dobro je razradili. Ovako, nista to bolja prica nije od Kotline.
zomri

#99 Re: Znam kako dises

Post by zomri »

Je li upratio neko je li ovo mini serija ili ce biti druge sezone? Otvoreno je vise rukavaca price a ne znam kako ce se rasplesti sve u jednoj epizodi. Slucaj iz prve epizode se i ne spominje.
tramvajtrojka

#100 Re: Znam kako dises

Post by tramvajtrojka »

zomri wrote: 29/11/2023 10:10 Je li upratio neko je li ovo mini serija ili ce biti druge sezone? Otvoreno je vise rukavaca price a ne znam kako ce se rasplesti sve u jednoj epizodi. Slucaj iz prve epizode se i ne spominje.
bice jos jedna sezona dobili su jucer sredstva iz budžeta za to

Sta je ovo sunce ti poljubim :shock: :shock: :lol:
Post Reply