Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2201 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Truba »

https://www.nedjelja.ba/hr/komentari/bo ... jaci/31446

fra pop udara levicom i desnicom roka sve po redu

Komšićevo uzurpiranje hrvatske pozicije daje uvijek iznova priliku Čoviću da se nametne Hrvatima i pored stotine neispunjenih obećanja. S druge strane Čović pomaže Komšiću ostati na vlasti utoliko što druguje s Dodikom…
BAK-eV

#2202 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by BAK-eV »

Truba wrote: 28/11/2023 10:55 https://www.nedjelja.ba/hr/komentari/bo ... jaci/31446

Komšićevo uzurpiranje hrvatske pozicije daje uvijek iznova priliku Čoviću da se nametne Hrvatima i pored stotine neispunjenih obećanja. S druge strane Čović pomaže Komšiću ostati na vlasti utoliko što druguje s Dodikom…
Ovaj fratar malo corav izgleda.
Ili se pravi!

Hrvati su sve moguce javne (citaj zajednicke) ustanove kroatizirali i katolicizirali gdje su mogli.
Sume, putevi, telekomunikacije, struja, vodvod, sporti klubovi, sluzba spasa... sve je to jedino hrvatsko i samo katolicko.
On to ne vidi. Ili mozda vidi ali smatra da to treba tako!

A to se desilo prije Komsica da se podsjetimo.

Ko biva Bosnjaci se trebaju s tim pomirit isto onoliko koliko se trebaju odreci glasa za Komsica.
I onda ce i Presjednistvo biti hrvatsko.
Konacno! Zauvijek.
Pa kad to sve bude hrvatsko, ide opsta relaksacija. :-)

Ne ide to tako fratre, ne ide.
Truba

#2203 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Truba »

i treba da bude jedna privatna institucija katoliča i hrvatska po mogućstvu i pravedna i poštena
križ na srcu i u duši pošteno živjeti i raditi bez stida i straha

a za javne ćemo malo razmisliti ali isti dan kad bošnjaci uklone svoje vjerske oznake boje odjeću obuću pomijeranje radnog vremena zbog posta i filmskog festivala onda isti dan ukloniti sve vjerske oznake
PM72

#2204 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by PM72 »

'adži truba,
Opet imaš prenose i čudne zvukove u glavi?
Ti si nagraiso :-D
Truba

#2205 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Truba »

ja znam da je teško kad ti probadne sve u što si vjerovao i za što si se borio... sfrj... sr bih... r bih...

ljudi kmeče kad im je propalo nešto što nije ni postojalo npr hzhb mogu misliti kako je tebi
PM72

#2206 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by PM72 »

'adžija,
Sa tobom kao pokretačem teme na forumu "Glavobolja poslije određenog broja telefonskih poziva" vrlo je teška komunikacija,ipak treba više od 5 godina fakulteta i godine stažiranja...
Truba

#2207 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Truba »

fore su ti dječje :D al to nije razlog da ne ponovim kako nema više juze hrvati slobodno žive na europskom kontinetnu ali dovoljno ih još ima u trima kantonima da te nerviraju :D
plus radiš za HVO mirovine
PM72

#2208 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by PM72 »

Definitivno si nagrais'o.Čuo sam za jednog hodžu koji ti može pomoć.Javi se na PP
Truba

#2209 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Truba »

ne bih komentirao tuđe vjerske predstavnike, jer nisam zadovoiljan sa svojima koji imaju i po 8 godina fakulteta i postiplomskog
ali isto tako se ne bih družio niti pričao s njima ni o kojoj temi
PM72

#2210 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by PM72 »

Nisu oni "tuđi",svi su oni "naši"...popovi,fratri,efendije...ako mogu pomoći.Nije važno jel mačka crna ili bijela,važno je da lovi miševe,što bi rek'o drug Mao.
Tebi je pomoć potrebna jer imaš žestoke prenose i glasove u glavi.
Truba

#2211 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Truba »

to ti kaza
ja ne
vidim da si odlučio da obojica budemo banirani pa ću prestati komunirati s komunističkim ostatcima
vernes81

#2212 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by vernes81 »

Truba wrote: 28/11/2023 11:26 ja znam da je teško kad ti probadne sve u što si vjerovao i za što si se borio... sfrj... sr bih... r bih...

ljudi kmeče kad im je propalo nešto što nije ni postojalo npr hzhb mogu misliti kako je tebi
Jebes mu mater al uvjek ovo BiH opstane nekako.
A ove ostale ideje idu ili pod zemlju ili u Hag :izet: :bih:
Jordan1961

#2213 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Jordan1961 »

Truba wrote: 28/11/2023 10:55 https://www.nedjelja.ba/hr/komentari/bo ... jaci/31446

De dozovi se pameti ako imas fizicke mogucnosti za to. Ne postoji "hrvatska pozicija" u Predsjednistvu BiH. Covic vas magarci godinama.
Truba

#2214 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Truba »

vernes81 wrote: 28/11/2023 12:07
Truba wrote: 28/11/2023 11:26 ja znam da je teško kad ti probadne sve u što si vjerovao i za što si se borio... sfrj... sr bih... r bih...

ja znam ko bi bio srećan da nam je beograd glavni grad i dalje
:D
sumirprimus

#2215 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by sumirprimus »

cuj ne postoji, pa podjela je dogovorena jos u dejtonu, pardon u vasingtonu. tako i mjesto hrvatskog clana predsjednistva bih. to sto bosnje koriste rupu pa dominiraju, nije za pohvalu, jer na to se zalilo u sfrj i odnosom srba prema zajednickim instituacijama ako se sjetimo.
zemlja je cijela podijeljena na tri dijela. evo de ukinite nesto u mostaru, ili bl. nece da moze? dakle podjela.
Last edited by sumirprimus on 28/11/2023 12:50, edited 1 time in total.
Jordan1961

#2216 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Jordan1961 »

Truba wrote: 28/11/2023 12:44

Halo cuvaru republike srpske. Dok ti ovdje onanises, traju napadi na PC. Moglo bi joj se nedaj boze stogod desit' pa sta ces onda cuvat' i kako ces to Cirilu objasnit'?
Jordan1961

#2217 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Jordan1961 »

sumirprimus wrote: 28/11/2023 12:48 cuj ne postoji, pa podjela je dogovorena jos u dejtonu, pardon u vasingtonu. tako i mjsto hrvatskog clana predsjednistva bih. to sto bosnje krist rupu pa dominiraju, nije za pohvalu, jer na to se zalilo u sfrj i odnosom srba prema zajednickim instituacijama ako se sjetimo.
zemlja je cijela podijeljena na tri dijela. evo de ukinite nestou mostaru, ili bl. nece da moze? dakle podjela.
Ma evo nama i naseg geniusa da pojasni. Sve zna samo ne moze nikako objasniti gdje se u Clanu V Ustava BiH - Predsjednistvo spominje "mejsto hrvatskog clana predsjednistva bih" (citiram sve sa pravopisnim greskama makar riskirao da me ovdje prozovu za nepismenost ali steta je ovakvu oskrnaviti kolosalnu budalastinu).
JohnnyS

#2218 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by JohnnyS »

Gospodin Komšić je legalni i legitimni član predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda i vrijeme je da kmečanje konačno prestane.

Imalo je u početku smisla u vidu nekog političkog pritiska, ali sad je već postalo tužno. Izbjegavanje istog u manifestacijama je sasvim legitiman način iskazivanja neslaganja s njegovim postojanjem na toj funkciji, ali kuknjava i naricanje su već postali degutantni
Point.

#2219 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Point. »

sumirprimus wrote: 28/11/2023 12:48 cuj ne postoji, pa podjela je dogovorena jos u dejtonu, pardon u vasingtonu. tako i mjesto hrvatskog clana predsjednistva bih. to sto bosnje koriste rupu pa dominiraju, nije za pohvalu, jer na to se zalilo u sfrj i odnosom srba prema zajednickim instituacijama ako se sjetimo.
zemlja je cijela podijeljena na tri dijela. evo de ukinite nesto u mostaru, ili bl. nece da moze? dakle podjela.
Kad se mješaš u sve teme ko vegeta de se nauči već jednom da ne postoji hrvatski član predsjedništva nego iz član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda. Znam da je teško kad se viri pa se samo pertle vide al vrijeme je da prestaneš lagati
vernes81

#2220 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by vernes81 »

Truba wrote: 28/11/2023 12:44

Cirlicar iz Mostara, zvani dragi aco ???
BAK-eV

#2221 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by BAK-eV »

sumirprimus wrote: 28/11/2023 12:48 cuj ne postoji, pa podjela je dogovorena jos u dejtonu, pardon u vasingtonu. tako i mjesto hrvatskog clana predsjednistva bih. to sto bosnje koriste rupu pa dominiraju, nije za pohvalu, jer na to se zalilo u sfrj i odnosom srba prema zajednickim instituacijama ako se sjetimo.
Koju rupu?

U Predsjednistvo se uvijek bira Hrvata, kao sto je i dogovoreno.

Biraju ga svi iz Federacije, kao sto je i dogovoreno.

Inace tu mogucnost, da Bosnjaci uticu na izbor Hrvata u Predsjednistvo je spomenuo jos Tudjman u Daytonu i trazio neke extra aranzmane.
E pazi sad: Kad su mu rekli, da isto to mora dati Srbima u Krajini, on se usutio! :izet:

Znaci dogovorne je to, da Bosnjaci mogu birati iz Federacije, koga hoce.

Dogovorena je isto tako multietnicka Bosna i Hercegovina, povratak ....

Vi ste tu obavezu odbacili i pravite neka Bobanova i Suskova sela i naseljavate Mostar i Stolac Hrvatima iz srednje Bosne i Posavine.

Vratite vi nekih 300 hiljada Hrvata u drzavu i to je to.

Vi mislite etnickim inzinjeringom praviti ekskluzivni hrvatski prostor a istovremeno Bosnjacima braniti pravo glasa i to nazivate demografskim inzinjeringom.

Ko o cemu kurva o postenju.
vernes81

#2222 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by vernes81 »

BAK-eV wrote: 28/11/2023 14:51
Koju rupu?

U Predsjednistvo se uvijek bira Hrvata, kao sto je i dogovoreno.

Biraju ga svi iz Federacije, kao sto je i dogovoreno.

Inace tu mogucnost, da Bosnjaci uticu na izbor Hrvata u Predsjednistvo je spomenuo jos Tudjman u Daytonu i trazio neke extra aranzmane.
E pazi sad: Kad su mu rekli, da isto to mora dati Srbima u Krajini, on se usutio! :izet:

Znaci dogovorne je to, da Bosnjaci mogu birati iz Federacije, koga hoce.

Dogovorena je isto tako multietnicka Bosna i Hercegovina, povratak ....

Vi ste tu obavezu odbacili i pravite neka Bobanova i Suskova sela i naseljavate Mostar i Stolac Hrvatima iz srednje Bosne i Posavine.

Vratite vi nekih 300 hiljada Hrvata u drzavu i to je to.

Vi mislite etnickim inzinjeringom praviti ekskluzivni hrvatski prostor a istovremeno Bosnjacima braniti pravo glasa i to nazivate demografskim inzinjeringom.

Ko o cemu kurva o postenju.
:thumbup:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#2223 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by sime_cipol »

Kad je bio Dayton Srbi u Krajini su bili pometeni.
sumirprimus

#2224 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by sumirprimus »

Point. wrote: 28/11/2023 12:58
Kad se mješaš u sve teme ko vegeta de se nauči već jednom da ne postoji hrvatski član predsjedništva nego iz član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda. Znam da je teško kad se viri pa se samo pertle vide al vrijeme je da prestaneš lagati
Mozete motati u kakvu hocete foliju( citaj formu bukvalisto), poenta je ista. U podjeli taj dio je hrvatski. Eto probaj formirat vladu fbih ili vijece mi istara bez njih. Njonja
Point.

#2225 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Point. »

sumirprimus wrote: 28/11/2023 22:20
Point. wrote: 28/11/2023 12:58
Mozete motati u kakvu hocete foliju( citaj formu bukvalisto), poenta je ista. U podjeli taj dio je hrvatski. Eto probaj formirat vladu fbih ili vijece mi istara bez njih. Njonja
Podjela je u tvojoj glavi. Hrvat i sjedi u predsjedništvu :-)

Ono što je kristalno jasno je da ne poznaješ izborna pravila vlastite države. Tugy plaky. Nema svrhe da učestvuješ u raspravi kad u startu ne znaš startne pozicije. Ustav u ruke i čitaj, kani se twittera.

Neka pati kome smeta.
Post Reply