Nekako sam i prestao gledati anime kako je pao prije par godina, tu mi je bila cijela watchlista
Sad ne znam ni sta sam gledao ni sta trebam pogledati ni dokle sam stigao sa nekoliko njih koje sam pratio
Moderator: _BataZiv_0809
Na listi je sve neko vrijeme i u skorije vrijeme ide na gledanje. Chainsaw man sam odustao, nije mi se svidjelo iz početka. Mislim da treba da se zaluafa, rano sam garant odusto.Samprotivsviju wrote: ↑22/09/2023 08:40 Evo da se i ja upisem..
Manje vise sve sto je napisano je ok
Sta sam gledao par shonena u posljeenjih nekoliko mjeseci
- Demon slayer (nedvano zavrsena 4ta sezona, super anima, ponekad malo kridz pogotovo glavni lik koji je ono pre savrseno i bez mane dobar)
- Chainsaw man ( vrlo neobican, zavrsena je tek 1 sezona, i dalje mnogo toga nepoznanica i visi u zraku)
- Jujutsu Kaisen ( e ovo je mozda i najbolja anima koju sam gledao zadnjih par godina, barem dosad, jer pratim i mangu, koja je dosta ispred serije pa mi se trenutno ne svidjaju neke odluke autora, ali vidjeti cemo kako ce se razviti...uglavnom topla preporuka svakome ko voli borbu zla i dobra, supermoci, borilacke vjestine, serija je jako nepredvidljiva moze citava epizoda proci u kul i opuszenoj atmosferi da bi zadnjih par minuta bila klaona..)
Dobar je Hells Paradise, GabimaruNepenthe11 wrote: ↑21/10/2023 07:06Na listi je sve neko vrijeme i u skorije vrijeme ide na gledanje. Chainsaw man sam odustao, nije mi se svidjelo iz početka. Mislim da treba da se zaluafa, rano sam garant odusto.Samprotivsviju wrote: ↑22/09/2023 08:40 Evo da se i ja upisem..
Manje vise sve sto je napisano je ok
Sta sam gledao par shonena u posljeenjih nekoliko mjeseci
- Demon slayer (nedvano zavrsena 4ta sezona, super anima, ponekad malo kridz pogotovo glavni lik koji je ono pre savrseno i bez mane dobar)
- Chainsaw man ( vrlo neobican, zavrsena je tek 1 sezona, i dalje mnogo toga nepoznanica i visi u zraku)
- Jujutsu Kaisen ( e ovo je mozda i najbolja anima koju sam gledao zadnjih par godina, barem dosad, jer pratim i mangu, koja je dosta ispred serije pa mi se trenutno ne svidjaju neke odluke autora, ali vidjeti cemo kako ce se razviti...uglavnom topla preporuka svakome ko voli borbu zla i dobra, supermoci, borilacke vjestine, serija je jako nepredvidljiva moze citava epizoda proci u kul i opuszenoj atmosferi da bi zadnjih par minuta bila klaona..)
Pogledao HELL'S PARADISE
10/10
Pa jebote ko je ovo napiso da riječ kažem. Ne znam na kakvim drogama ti ovo padne na pamet. Iz početka sam mislio da ga prekinem, srećom nisam, prepreprepredobar eto![]()
![]()
![]()
Sljedeći Berserk pa ovaj Jujutsu po preporuci kolege.

Da temu podignem malo. Dosao sam s Monsterom do neke 20e epizode... Helem slowburning. Nikako da se nakanim da nastavim, a mozda hocu nakon sto sam ovo tvoje procitaoNepenthe11 wrote: ↑23/08/2023 01:20 Joj evo Monster na 60., ma neopisivo, uh. Svaka scena, svaka riječ je genijalna.
Koje traljavo, ovo je definicija remek-djela. Prvih par ti ništa posebno ne govori i onda odjednom najradije ne bi da nikad stane.
Moj doktore Tenma.
Šteta što ovo masa ljudi propušta što je anime valjda.
I mnogi navedeni ovdje, ne mogu se dovoljno nahvaliti prosto
Baki Henma sam čuo, ocjena me odbija. A i mnogi drugi su prije na listi
BTW gdje gledate ocjene za anime? Ja na IMDB, no nije mi baš realističan ponekada. Ili je?
OjhaW0rM wrote: ↑22/11/2023 11:08Da temu podignem malo. Dosao sam s Monsterom do neke 20e epizode... Helem slowburning. Nikako da se nakanim da nastavim, a mozda hocu nakon sto sam ovo tvoje procitaoNepenthe11 wrote: ↑23/08/2023 01:20 Joj evo Monster na 60., ma neopisivo, uh. Svaka scena, svaka riječ je genijalna.
Koje traljavo, ovo je definicija remek-djela. Prvih par ti ništa posebno ne govori i onda odjednom najradije ne bi da nikad stane.
Moj doktore Tenma.
Šteta što ovo masa ljudi propušta što je anime valjda.
I mnogi navedeni ovdje, ne mogu se dovoljno nahvaliti prosto
Baki Henma sam čuo, ocjena me odbija. A i mnogi drugi su prije na listi
BTW gdje gledate ocjene za anime? Ja na IMDB, no nije mi baš realističan ponekada. Ili je?Sinoc zavrsih Attack on Titan... Sta reci, koju posluku porati? Kome? Slatko - slan okus ostavi... Zadovoljan sam krajem na neki nacin... Genralni utisak 8,5 od 10. Prica i nacin na koji je ispricano, efekti, animacija... Sigurno medju top 10 animea sto sam gledao.
A to sam gledao davno i to par puta, odlicna filmska prica, likovi itd. Preporuka.
Bitno je da ima sisa i gujica... evo zate jos jedna preporuka