Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
sumirprimus

#42776 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Idemedosumom wrote: 27/11/2023 19:25 Talac, valjda.
U pravu si talac.
Mrvice_ba

#42777 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Mrvice_ba »

Gdje je amidza danas?
ragib

#42778 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by ragib »

sumirprimus wrote: 27/11/2023 19:18
Za ovu porodicu nema jos slobode. Ova beba kfir je namjladji taoc zarobljen tog 07.10
2500 djece izrael drzi u svojim zatvorima, svakako da sva djeca zasluzuju da ne prolaze ove muke. Koliko su se samo puta seljakali jer teroristicka drzava ih svaki put pomjera sve vise I vise u cosak. Nema opravdanja da hamas ovo malo dijete drzi kao roba bez obzira sto je cilj svega toga da se spase I djeca palestine, tj. 2500 djece. Nadat se da ce terorizam biti savladan u skorijoj buducnosti.
Grean

#42779 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Grean »

ragib wrote: 27/11/2023 19:33
sumirprimus wrote: 27/11/2023 19:18
Za ovu porodicu nema jos slobode. Ova beba kfir je namjladji taoc zarobljen tog 07.10
2500 djece izrael drzi u svojim zatvorima, svakako da sva djeca zasluzuju da ne prolaze ove muke. Koliko su se samo puta seljakali jer teroristicka drzava ih svaki put pomjera sve vise I vise u cosak. Nema opravdanja da hamas ovo malo dijete drzi kao roba bez obzira sto je cilj svega toga da se spase I djeca palestine, tj. 2500 djece. Nadat se da ce terorizam biti savladan u skorijoj buducnosti.
Michaelu Horowitzu taj dio je prilicno neinteresantan ali istovremeno ocekuje saosjecanje za svoje sa svih strana.

Ocekuje se da i nama ovih deset, petnest ili koliko vec bude bitnije nego tih 2500 bezimenih.
emmir1

#42780 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emmir1 »

Kažu neki zapadni mediji

Neka mala izraelka dočekala rodjendan u podrumu Hamasa.
I kao srceparajuce.

A hiljade palestinske djece docekaju po 10 i 20 rodjendana u izraelskim zatvorima.

A na hiljade ih ne dočeka ni prvi rodjendan jer ih Izrael ubija.

Kakvo odvratno licemjerstvo
sumirprimus

#42781 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Maxxtro

#42782 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Maxxtro »

sumirprimus wrote: 27/11/2023 16:27
Nisam vidio da se postavljalo, ali sam vidio i citao osude i kletve danima.

U tvitu je i izvjestaj hjuman rajts voča
A ti kao vjerujes hjuman rajts voču?
SmokingMan

#42783 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by SmokingMan »

Davno smo valjda zaključili da stariji često tabaju pogrešan put ponašanja svoje djece, stoga djeca su najmanje kriva za ovo što se dešava, barem da ne dozvolimo da budu samo brojevi, jer su brojevi opasna stvar, stvar da se nekad oni koriste kao opravdanje za odmazdu.
sumirprimus

#42784 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Nije stvar vjere, vjeruju mnogi ovde i u svaku koju hamas izvali bez pogovora, pa nikom nista. Ovaj slucaj je ostao upecatljiv, i upada u oci dio da su zvanicnici hamasa pokupili sve ostatke rakete i rekli da ce objavit i nikad nisu objavili. Tad je nekad i bilo drvlje i kamenje i kakve sve ne psovke i kletve.
Maxxtro

#42785 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Maxxtro »

sumirprimus wrote: 27/11/2023 19:56 Nije stvar vjere, vjeruju mnogi ovde i u svaku koju hamas izvali bez pogovora, pa nikom nista. Ovaj slucaj je ostao upecatljiv, i upada u oci dio da su zvanicnici hamasa pokupili sve ostatke rakete i rekli da ce objavit i nikad nisu objavili. Tad je nekad i bilo drvlje i kamenje i kakve sve ne psovke i kletve.
Sta pricas bolan, jesi li ti u stanju izreci jednu konkretnu, koherentnu misao? Ok, Hamas nije pouzdan izvor informacija. Pitam te je li za tebe pouzdan HRW, s obzirom da smatras da si ovim linkom udario pecat na citavu pricu? Pusti sad sta drugi pricaju, tebe pitam.
sumirprimus

#42786 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Maxxtro wrote: 27/11/2023 20:12
sumirprimus wrote: 27/11/2023 19:56 Nije stvar vjere, vjeruju mnogi ovde i u svaku koju hamas izvali bez pogovora, pa nikom nista. Ovaj slucaj je ostao upecatljiv, i upada u oci dio da su zvanicnici hamasa pokupili sve ostatke rakete i rekli da ce objavit i nikad nisu objavili. Tad je nekad i bilo drvlje i kamenje i kakve sve ne psovke i kletve.
Sta pricas bolan, jesi li ti u stanju izreci jednu konkretnu, koherentnu misao? Ok, Hamas nije pouzdan izvor informacija. Pitam te je li za tebe pouzdan HRW, s obzirom da smatras da si ovim linkom udario pecat na citavu pricu? Pusti sad sta drugi pricaju, tebe pitam.
Da, uz odredjena ocigledna ogranicenja.
Nije niko, i nema pecata, samo sumnja.
ragib

#42787 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by ragib »

Teroristi su bacili rakete I bombe nad neduznim civilima u jacini dvije ili tri atomske bombe. Sad jedna manje vise raketa. Sustina je da su svako zlo presli I da su zasluzili Boziju kaznu koja ce biti zestoka I nadam se I vrlo brza insAllah jos i na ovom svijetu. I oni sto su podrzavali njih molim Boga da ih ne zaboravi dok bude kaznu dijelio. Svakako da terorizam ne podrzavaju samo muslimani vec I citav civilizirani svijet.
Maxxtro

#42788 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Maxxtro »

sumirprimus wrote: 27/11/2023 20:23 Da, uz odredjena ocigledna ogranicenja.
Aha, a koja su to ocigledna ogranicenja?
Jesu li pouzdani recimo kad ovo pisu:Israel/Gaza Hostilities Take Horrific Toll on Children; UN Chief Should Add Israel and Palestinian Armed Groups to ‘List of Shame’
Ili pak ovo:
Israel: White Phosphorus Used in Gaza, Lebanon
Ili mozda ovo:
A Threshold Crossed; Israeli Authorities and the Crimes of Apartheid and Persecution
Ili jedan od drugih brojnih clanaka i izvjestaja gdje kritikuju Izrael za povredu medjunaradnog prava i potencijalne ratne zlocine? Ili ta ocigledna ogranicenja nastupaju kada se kritikuje Izrael, a za Hamas su totalno u pravu?
sumirprimus

#42789 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

ragib wrote: 27/11/2023 20:26
Teroristi su bacili rakete I bombe nad neduznim civilima u jacini dvije ili tri atomske bombe. Sad jedna manje vise raketa. Sustina je da su svako zlo presli I da su zasluzili Boziju kaznu koja ce biti zestoka I nadam se I vrlo brza insAllah jos i na ovom svijetu. I oni sto su podrzavali njih molim Boga da ih ne zaboravi dok bude kaznu dijelio. Svakako da terorizam ne podrzavaju samo muslimani vec I citav civilizirani svijet.
Jbga jedna manje vise, rekli su da je idf i da je ubila 500 ljudi u bolnici
Poenta je sto sute ako imaju dokaze, ili lazu?Nista izraelci manje okrutni ne ispadaju prema gazi .
sumirprimus

#42790 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Maxxtro wrote: 27/11/2023 20:32
Jesu li pouzdani recimo kad ovo pisu:Israel/Gaza Hostilities Take Horrific Toll on Children; UN Chief Should Add Israel and Palestinian Armed Groups to ‘List of Shame’
Ili pak ovo:
Ili mozda ovo:
A Threshold Crossed; Israeli Authorities and the Crimes of Apartheid and Persecution
Ili jedan od drugih brojnih clanaka i izvjestaja gdje kritikuju Izrael za povredu medjunaradnog prava i potencijalne ratne zlocine? Ili ta ocigledna ogranicenja nastupaju kada se kritikuje Izrael, a za Hamas su totalno u pravu?
Pa stani jel vjerujemo hrw ili ne?
Ja sam naucio da ne vjerujem nikom, i otud i napadi na mene na temi.
caros

#42791 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by caros »

Ne vjeruje nikome, ali već dva mjeseca lijepi ISKLJUČIVO izraelske linkove i prodaje kao stoprocentne informacije.
Bloo
Globalna šefica

#42792 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bloo »

sumirprimus wrote: 27/11/2023 20:45 Ja sam naucio da ne vjerujem nikom, i otud i napadi na mene na temi.
Samo izvorima koji tebi odgovaraju :D sjetimo se ukrajine. :D
sumirprimus

#42793 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

caros wrote: 27/11/2023 21:08 Ne vjeruje nikome, ali već dva mjeseca lijepi ISKLJUČIVO izraelske linkove i prodaje kao stoprocentne informacije.
Od nas desetina na temi, jedan mora da ga jbes. :bih:
sumirprimus

#42794 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Bloo wrote: 27/11/2023 21:10
sumirprimus wrote: 27/11/2023 20:45 Ja sam naucio da ne vjerujem nikom, i otud i napadi na mene na temi.
Samo izvorima koji tebi odgovaraju :D sjetimo se ukrajine. :D
Sta je lose u tome? U nasem je interesu, kao i ovo ovde.
Maxxtro

#42795 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Maxxtro »

sumirprimus wrote: 27/11/2023 20:45
Maxxtro wrote: 27/11/2023 20:32
Ili pak ovo:
Ili mozda ovo:
Pa stani jel vjerujemo hrw ili ne?
Ja sam naucio da ne vjerujem nikom, i otud i napadi na mene na temi.
Kako je moguce da si tako zbunjen ovom interakcijom? Jesi li u stanju dati izravan odgovor? Znaci TI si taj koji share-uje link od HRW, koji po tebi ocito daje prevagu u sagi oko eksplozije u bolnici. Sto implicira da TI smatras da HRW ima kredibiliteta u svojim izvjestavanjima, inace ne bi share-ovao link zar ne? Pa shodno tome, ja TEBE pitam, je li smatras da imaju kredibiliteta i da se treba osvrtati na njihove izvjestaje, a kojih ima pregrst, u kojima kritikuju izrael i njihova krsenja ljudskih prava? Ili TI smatras da su kredibilni samo kada kritikuju Hamas, a nepouzdani su u gore navedenim slucajevima? A kunem ti se, napadi na tebe apsolutno nisu iz tog razloga iz kojeg ti mislis.
sumirprimus

#42796 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Da.
Romanija

#42797 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Romanija »

sumirprimus wrote: 27/11/2023 16:12
This Is Not Our Battle': Director of Srebrenica Genocide Memorial Targeted Over Israel-Hamas War Response

Emir Suljagić, a Srebrenica survivor himself, is under fire for refusing to comment on the Israel-Hamas war, declaring that he won't sacrifice his organization’s work ‘at the alter of whatever Hamas’ agenda is’

Sam Sokol
Nov 26, 2023
Izaslo i u haaretzu.
Suljagic izuzetno pametan, kaze kako i jeste. Lafo Bosnjama stalo do Palestinaca, a kad su milje sirijskih izbjeglica prolazile, jel im se igdje organizovano pomoglo, jest' klinac moj.
Romanija

#42798 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Romanija »

Romanija wrote: 27/11/2023 21:18
This Is Not Our Battle': Director of Srebrenica Genocide Memorial Targeted Over Israel-Hamas War Response

Emir Suljagić, a Srebrenica survivor himself, is under fire for refusing to comment on the Israel-Hamas war, declaring that he won't sacrifice his organization’s work ‘at the alter of whatever Hamas’ agenda is’

Sam Sokol
Nov 26, 2023
Izaslo i u haaretzu.
Suljagic izuzetno pametan, kaze kako i jeste. Lafo Bosnjama stalo do Palestinaca, a kad su milje sirijskih izbjeglica prolazile, jel im se igdje organizovano pomoglo, jest' klinac moj. BiH apsolutno nebitan igrac u svemu ovome, ne moze o samoj sebi deverati, jos se zajebavati sa palestincima i Hamasom narocito.
sumirprimus

#42799 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Sam Sokol
Nov 26, 2023
Izaslo i u haaretzu.
Suljagic izuzetno pametan, kaze kako i jeste. Lafo Bosnjama stalo do Palestinaca, a kad su milje sirijskih izbjeglica prolazile, jel im se igdje organizovano pomoglo, jest' klinac moj.
Jel realno? Jeste?Jesam trpio ovde sedmicama najgore psovke i pljuvacine na istu temu?Jesam.
A mozda je druckije kaze bloo na ukrajini? Jeste
ragib

#42800 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by ragib »

Sam Sokol
Nov 26, 2023
Izaslo i u haaretzu.
Nisu to bili palestinci. Prema palestincima bosnjaci ali I citav svijet ima simpatije izuzev maloumnici I uskogrudni ljudi zeljne masonskih para. Zbog novca I moci spustili su se nisko ljudi, ko u vrticu kad neka djeca navijaju za grmalje kako ih ti grmalji nebi dirali. Prokleti bili oni sto ne dizu glas protiv ubijanja djece.
Locked