Ako je maska imalo deblja onda ima problem da rupe za sočiva na ultraširokoj prave krug na slikama, ispada kao vinjeta, to je malo problematično
Xiaomi mobiteli
Moderator: Benq
-
sencobih
#22201 Re: Xiaomi mobiteli
-
zippoo87
#22202 Re: Xiaomi mobiteli
-
sencobih
#22203 Re: Xiaomi mobiteli
Dobra tinke maska ,kvalitetna, a i vjerojatno joj je siroka rupa probušena pa ne smeta. Sad mi negdje izađe da se zale ljudi masovno na GPS i navigaciju, luduje, pogresno pokazuje, baš cu sutra probati
- Quaresma
#22204 Re: Xiaomi mobiteli
ja kupio oneplus 11 koji takodjer ima camera bump. i mogu reci da mi se svidja sto ima. jer mi taj bump pada na prst i imam bolji grip. kao nekada sa lumiom 1020.
-
Zvukadzija_asu
#22205 Re: Xiaomi mobiteli
Zna li se kada stižu redmi note 13, 13 pro i ostale verzijena bh tržište?
-
citroen xm
#22206 Re: Xiaomi mobiteli
Vjerovatno početkom godine. Januar/februar.
-
zippoo87
#22207 Re: Xiaomi mobiteli
Je li se meni cini ili su prije brze dolazile ove globalne verzije na nase trziste nego sada ?
Ili je to isto,samo meni brze prolazilo vrijeme
Mislim na serije,note 8,note 9,note 10
Ili je to isto,samo meni brze prolazilo vrijeme
Mislim na serije,note 8,note 9,note 10
-
citroen xm
#22208 Re: Xiaomi mobiteli
I meni se čini, ali šta je tu je. Od serije 12 prvi put sam pomislio da je Samsung bolja kupovina za isti novac što u snu nisam mogao sanjati.
-
zippoo87
#22209 Re: Xiaomi mobiteli
Dostignut je vrh sto se tehnologije i inovacija tice i vise tu nema prostora za neki vidljivi napredak.Sada jedino mogu ubacivati kvalitetnije komponente ali ni ti se ne radi,zbog ostvarivanja veceg profita.
Ono sto je dobro sada,da je haman pa potpuno isto koji telefon koristis,svi rade odlicno i bez vecih bugova,sto znaci da je android zreo sistem i ispeglan a ovo je nekada bilo nezamislivo reci za android
Ono sto je dobro sada,da je haman pa potpuno isto koji telefon koristis,svi rade odlicno i bez vecih bugova,sto znaci da je android zreo sistem i ispeglan a ovo je nekada bilo nezamislivo reci za android
-
citroen xm
#22210 Re: Xiaomi mobiteli
Jasno, ali je nekada Xiaomi sa Redmi serijom nudio isto ili čak i više za osjetno manje para. Sada je A serija kompletniji uređaj od Redmi 12 serije za isto para.
-
bogata_sirotinja
#22211 Re: Xiaomi mobiteli
Ja se samo nadam da će neki od Redmi note 13 modela imati podršku za esim... i neka garantuju 4 velike Android nadogradnje i to je sve...
Galaxy A54 jeste vrhunski telefon ali mu je cijena previsoka... Mislim na cijene kod zvaničnih prodavača.
Galaxy A54 jeste vrhunski telefon ali mu je cijena previsoka... Mislim na cijene kod zvaničnih prodavača.
-
zippoo87
#22212 Re: Xiaomi mobiteli
Jbte te dugorocne nadogradnje...pa ti je marketinski trik a i telefon ce opasno da uspori kada hadrware star 5 godina opteretis softwareom od danas.bogata_sirotinja wrote: ↑23/11/2023 22:42 Ja se samo nadam da će neki od Redmi note 13 modela imati podršku za esim... i neka garantuju 4 velike Android nadogradnje i to je sve...
Pa sto svi telefoni pocnu da stucaju nakon druge nadogradnje androida? Pa zato sto novi android postaje tezi i trazi vise resursa nego je to trazio onaj prije 2-3 godine.
Ovako upadamo samo u zamku marketinga a ti se fatas kao da je to eto sigurnosni benefit.
Pa android je supalj kao svicarski sir,ako tebe neko hoce napasti preko anodroida ,ti si gotov,nema tu odbrane...to je samo psiholoski da ti mislis da si zasticen.Pa jbte svaku google zakrpu za skidanje FRPa ljudi probiju za mjesec dana i onda opet sve ide kao i prije.O kakvoj sigurnosti pricamo ?
Ja uospte ne obracam paznju vise na te androide i nadogradnje,jer napretka vise nema,to je to.
A vi neki ovdje pisete o tim nadogradnjama,kao da od toga cijeli svijet zavisi...meni cudno to i citati.
- Quaresma
#22213 Re: Xiaomi mobiteli
ja se sjecam prije kad sam imao Xperiju z5. sa svakom nadogradnjom telefon je postajao osjetno bolji. bas ga je sony peglao tada. poslije 2 - 2.5 godine sam dao telefon sestri i ona ga je koristila 2 godine jos nakon toga i telefon je odlicno radio. kad god bih ga uzeo iznenadio bih se.
poslije toga imao nokiju 7 plus i to je najvece smece kojeg sam ikad imao. jedva izdrzao dvije godine s njim, i njega dam sestri i predjem na poco f3.
poco f3 nosao dvije godine, i moradnem mu bateriju nedavno zamjeniti. kad sam zamjenio bateriju kao drugi telefon. doduse ja sam na njega custom rom nabacio koji jos bolje radi od miuija. U medjuvremnu dok sam cekao novu bateriju za poco f3, uzmem oneplus 11. I ovo je prvi put u zivotu da kupim novi telefon a da ne osjetim neki skok u perfomansama.
jos bio flashao android 14 custom rom na njega, reko da vidim kakav je, telefon s a14 je jos brzi, nije placebo, ali nikakvih bitnih novi ficra nije imao da ostanem na njemu plus baterija naravno nije bas najbolja i na kraju se vratim na a13.
naravno da je OP11 daleko jaci hardverski na papiru, no uobicajeno koristenje aplikacija nevidljiva je razlika.
i dam sada poco f3 sestri, sve joj namjestim, i hocu sad da izbrisem whatsapp, viber i druge aplikacije koje ima na f3 da joj ne smetaju, kad šipak. isti problem koji sam imao prvog dana kada sam uzeo nokiju 7 plus, a to je da sistem bukvalno zamrzne kad brises aplikaciju. znaci jednostavno ne mogu izbrisati aplikaciju i moracu na kraju factory reset uraditi.
tl:dr.
ko planira zadrzati telefon na duze vrijeme, rekao bih da je pozeljno zamjeniti bateriju nakon dvije godine. volio bih da sam ranije narucio bateriju za poco f3, ne bih sad izvalio preko milju ipo na novi telefon. mogao me poco jos sluziti. al et.
poslije toga imao nokiju 7 plus i to je najvece smece kojeg sam ikad imao. jedva izdrzao dvije godine s njim, i njega dam sestri i predjem na poco f3.
poco f3 nosao dvije godine, i moradnem mu bateriju nedavno zamjeniti. kad sam zamjenio bateriju kao drugi telefon. doduse ja sam na njega custom rom nabacio koji jos bolje radi od miuija. U medjuvremnu dok sam cekao novu bateriju za poco f3, uzmem oneplus 11. I ovo je prvi put u zivotu da kupim novi telefon a da ne osjetim neki skok u perfomansama.
jos bio flashao android 14 custom rom na njega, reko da vidim kakav je, telefon s a14 je jos brzi, nije placebo, ali nikakvih bitnih novi ficra nije imao da ostanem na njemu plus baterija naravno nije bas najbolja i na kraju se vratim na a13.
naravno da je OP11 daleko jaci hardverski na papiru, no uobicajeno koristenje aplikacija nevidljiva je razlika.
i dam sada poco f3 sestri, sve joj namjestim, i hocu sad da izbrisem whatsapp, viber i druge aplikacije koje ima na f3 da joj ne smetaju, kad šipak. isti problem koji sam imao prvog dana kada sam uzeo nokiju 7 plus, a to je da sistem bukvalno zamrzne kad brises aplikaciju. znaci jednostavno ne mogu izbrisati aplikaciju i moracu na kraju factory reset uraditi.
ko planira zadrzati telefon na duze vrijeme, rekao bih da je pozeljno zamjeniti bateriju nakon dvije godine. volio bih da sam ranije narucio bateriju za poco f3, ne bih sad izvalio preko milju ipo na novi telefon. mogao me poco jos sluziti. al et.
-
citroen xm
#22214 Re: Xiaomi mobiteli
Ne shvatam baš kakve baterija ima veze sa brzinom i fluidnošću telefona sem ako postotak ne padne ispod 20% pa se uključi neki safe mod?
Inače, baterija se mijenja onda kada njen kapacitet osjetno padne, ali i tada zbog trajnosti a ne fluidnosti. Tu već zavisi koliko koji telefon ima kvalitetnu bateriju. Na mom telefonu je za 3,5 godine sa 4000 mAh kapacitet pao na 2900 mAh što je gubitak nekih 25% i po meni oslikava kvalitetnu bateriju.
Telefoni, kao u ostalom i kompjuteri imaju prilično trajan hardver u većini slučajeva. Zbog toga se, kao što @zippoo87 reče, moraju softverski slabiti kako bi natjerali kupce na kupovinu novog uređaja. Kao što je slučaj sa kompjuterom, kupiš najbolju specifikaciju, izvališ velike pare i igraš nova izdanja igrica na maksimalnim detaljima. Nakon godinu-dvije novu igricu moraš smanjiti na minimum da bi je tečno igrao. Potrošačko društvo, jbg.
Inače, baterija se mijenja onda kada njen kapacitet osjetno padne, ali i tada zbog trajnosti a ne fluidnosti. Tu već zavisi koliko koji telefon ima kvalitetnu bateriju. Na mom telefonu je za 3,5 godine sa 4000 mAh kapacitet pao na 2900 mAh što je gubitak nekih 25% i po meni oslikava kvalitetnu bateriju.
Telefoni, kao u ostalom i kompjuteri imaju prilično trajan hardver u većini slučajeva. Zbog toga se, kao što @zippoo87 reče, moraju softverski slabiti kako bi natjerali kupce na kupovinu novog uređaja. Kao što je slučaj sa kompjuterom, kupiš najbolju specifikaciju, izvališ velike pare i igraš nova izdanja igrica na maksimalnim detaljima. Nakon godinu-dvije novu igricu moraš smanjiti na minimum da bi je tečno igrao. Potrošačko društvo, jbg.
- Quaresma
#22215 Re: Xiaomi mobiteli
kako nemaju. pa slabi kapacitet baterija, samim tim ne mozes ni iskoristiti potencijal hardvera.
kao sto rekoh. zamjenom baterije, telefon je prodisao.
aplikacije s vremenom postaju teze, i logicno je da dodje tu do nekog usporavanja. u medjuvremenu optimizuje se za novi hardver.
mada opet, ja nisam na stock softwareu bio. u pitanju je custom rom. na miui sam bio malo u pocetku i ne bih vise nikad se na miui vratio.
sa oneplus 11 sam do daljnjeg na stock romu, kad krenu stabilni android 14 buildovi onda cu preci na custom rom.
aplikacije s vremenom postaju teze, i logicno je da dodje tu do nekog usporavanja. u medjuvremenu optimizuje se za novi hardver.
mada opet, ja nisam na stock softwareu bio. u pitanju je custom rom. na miui sam bio malo u pocetku i ne bih vise nikad se na miui vratio.
sa oneplus 11 sam do daljnjeg na stock romu, kad krenu stabilni android 14 buildovi onda cu preci na custom rom.
-
zippoo87
#22216 Re: Xiaomi mobiteli
Meni MIUI najbolji skin...bukvalno nikada nijednog problema sa MIUI nisam imao.
A i na dizajn sam se navikao,tako da mi je sve tu poznato i na dohvat ruke.
Ja ne mogu smisliti recimo cisti android ,ili one prije android one ...meni je ono golo i jadno i nema pola funkcija.
Koji ce mi K goli android danas kada su telefoni hardwareski mrcine ???
A i na dizajn sam se navikao,tako da mi je sve tu poznato i na dohvat ruke.
Ja ne mogu smisliti recimo cisti android ,ili one prije android one ...meni je ono golo i jadno i nema pola funkcija.
Koji ce mi K goli android danas kada su telefoni hardwareski mrcine ???
- Mishelinke
#22217 Re: Xiaomi mobiteli
....
Last edited by Mishelinke on 25/11/2023 12:10, edited 1 time in total.
-
citroen xm
#22218 Re: Xiaomi mobiteli
Ja sam imao jednom neki telefon sa čistim androidom i ne bih više, izgleda totalno siromašno čak i meni koji ne koristim milion stvari.Quaresma wrote: ↑24/11/2023 22:51 kako nemaju. pa slabi kapacitet baterija, samim tim ne mozes ni iskoristiti potencijal hardvera.
Što se baterije tiče, gubi kapacitet znači da i kraće traje, ali dok traje radi isto. Jednostavno zastari hardver za težinu novijeg sistema i novih verzija aplikacija. Isto kao kada neki motor dobro vuče auto teško 1 tonu, pa ga ubaciš u auto duplo teže. Jednostavno auto bude mrtvo po performansama.
-
tpg
#22219 Re: Xiaomi mobiteli
Brate upravo danas razmisljam da li da promjenim svoj poco F3 ili da mu mjenjam bateriju ( znatno mu je oslabila). Mobitel mi je perfektat i stvarno je brz i nista mu ne fali, ali mu eto nakon dvije godine i koji mjesec oslabila baterija, doduše igram na njemu isto CODM po 2 sata dnevno. Ipak cu ostati na njemu i samo mu promjeniti bateriju. Daj mi samo reci odakle si narucio, valjajul ove sa Aliexpresa?Quaresma wrote: ↑24/11/2023 02:19 ja se sjecam prije kad sam imao Xperiju z5. sa svakom nadogradnjom telefon je postajao osjetno bolji. bas ga je sony peglao tada. poslije 2 - 2.5 godine sam dao telefon sestri i ona ga je koristila 2 godine jos nakon toga i telefon je odlicno radio. kad god bih ga uzeo iznenadio bih se.
- Quaresma
#22220 Re: Xiaomi mobiteli
promjeni bateriju i furaj sljedece dvije godine. evo ja sam u medjuvremenu presao na oneplus 11 sa daleko boljim hardverom, jeste brz, ali nije to vise skok u perfomansama kao prije. f3 sa snapdragon 870 je optimizovan do kraja.tpg wrote: ↑26/11/2023 19:30
Brate upravo danas razmisljam da li da promjenim svoj poco F3 ili da mu mjenjam bateriju ( znatno mu je oslabila). Mobitel mi je perfektat i stvarno je brz i nista mu ne fali, ali mu eto nakon dvije godine i koji mjesec oslabila baterija, doduše igram na njemu isto CODM po 2 sata dnevno. Ipak cu ostati na njemu i samo mu promjeniti bateriju. Daj mi samo reci odakle si narucio, valjajul ove sa Aliexpresa?
bateriju ces morati naruciti iz evrope, jer ide drumskom postom. ove sa aliexpresa idu avionom a avionskim saobracajem je zabranjeno slati baterije.
https://www.ebay.com/itm/265968602581?s ... GTR=1#shId
evo link odakle sam ja narucio, samo shipping je iz nekog razloga skocio preko 20 eura, ja sam platio 8 eura. ne znam sta se desilo. ili je to nesto s moje strane.
evo drugi link, samo iz italije, top rated je seller tako da ne bi trebalo biti problema, i ja sam ganjao najjeftiniju varijantu kad sam kupovao.
https://www.ebay.com/itm/192702271032?h ... BMxMqi0YFj
-
zippoo87
#22221 Re: Xiaomi mobiteli
Xiaomi tito...sada sam flashovao telefon za pola sata
Bootloader je bio zakljucan.
Naime imao jedan Xiaomi iz Kine,kineski rom na njemu i milion nekog kineskog bloatwarea i sve na kineskom
Od jezika ima engleski i kineski.
I evo odradio sam mu flash i instalirao global rom...sada je ljepotan pravi
Bootloader je bio zakljucan.
Naime imao jedan Xiaomi iz Kine,kineski rom na njemu i milion nekog kineskog bloatwarea i sve na kineskom
Od jezika ima engleski i kineski.
I evo odradio sam mu flash i instalirao global rom...sada je ljepotan pravi
-
tpg
#22222 Re: Xiaomi mobiteli
Hvala ti. Ma dasta cu, zadrzacu ga. Stvarno nikakvi problema nema sa ovim mobitelom i zao mi ga promjeniti kad sve fukncionise. Narucicu je kod kolege u Njemacku pa tako da necu ni platiti shiping.Quaresma wrote: ↑26/11/2023 20:23promjeni bateriju i furaj sljedece dvije godine. evo ja sam u medjuvremenu presao na oneplus 11 sa daleko boljim hardverom, jeste brz, ali nije to vise skok u perfomansama kao prije. f3 sa snapdragon 870 je optimizovan do kraja.tpg wrote: ↑26/11/2023 19:30
Brate upravo danas razmisljam da li da promjenim svoj poco F3 ili da mu mjenjam bateriju ( znatno mu je oslabila). Mobitel mi je perfektat i stvarno je brz i nista mu ne fali, ali mu eto nakon dvije godine i koji mjesec oslabila baterija, doduše igram na njemu isto CODM po 2 sata dnevno. Ipak cu ostati na njemu i samo mu promjeniti bateriju. Daj mi samo reci odakle si narucio, valjajul ove sa Aliexpresa?
bateriju ces morati naruciti iz evrope, jer ide drumskom postom. ove sa aliexpresa idu avionom a avionskim saobracajem je zabranjeno slati baterije.
https://www.ebay.com/itm/265968602581?s ... GTR=1#shId
evo link odakle sam ja narucio, samo shipping je iz nekog razloga skocio preko 20 eura, ja sam platio 8 eura. ne znam sta se desilo. ili je to nesto s moje strane.
evo drugi link, samo iz italije, top rated je seller tako da ne bi trebalo biti problema, i ja sam ganjao najjeftiniju varijantu kad sam kupovao.
https://www.ebay.com/itm/192702271032?h ... BMxMqi0YFj
-
zippoo87
#22223 Re: Xiaomi mobiteli
Imam i ja Poco F3,mrcina od telefona.
Munja
Munja
-
tpg
-
zippoo87
#22225 Re: Xiaomi mobiteli
Imam i za prodati Poco F3 8/256 i Xiaomi 11T 8/128 pa ako koga zanimaju ovi modeli.
11T je full i jos je u garanciji.
Imam i Redmi Note 10
I Redmi 9 6/128
11T je full i jos je u garanciji.
Imam i Redmi Note 10
I Redmi 9 6/128