Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
-
korisnik_ca
#46076 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Steam presao na USD u Turskoj i Argentini, sad prave sale. Bas me interesuju rezultati.
Cijene sa popustom od 50% pa i vise na stemu daleko iznad Epica koji je u lirama.
Mozda nekad shvate genıji koji rade prodaju - bolje zaraditi 5 dolara za igru nego pokusati izmusti 10 i ne prodati nista.
Cijene sa popustom od 50% pa i vise na stemu daleko iznad Epica koji je u lirama.
Mozda nekad shvate genıji koji rade prodaju - bolje zaraditi 5 dolara za igru nego pokusati izmusti 10 i ne prodati nista.
- vaučer
#46077 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ne znam jesam li bio ikad ponosniji na svoje dijete. Prešla Portal 1 i skoro Portal 2 bez googlanja, navukla čopor svojih prijatelja na Portal iako je deceniju plus stara igra koja nije Fortnite. Sjednem i gledam je kako igra, umire od smijeha na GladOS bisere.
Klasik je klasik. Definicija dobre umjetnosti je uvijek bila ‘dijelo kojem ne možeš ništa ni dodati ni oduzeti bez da ga učiniš gorim’. Portal je baš takav - za sva vremena.
Klasik je klasik. Definicija dobre umjetnosti je uvijek bila ‘dijelo kojem ne možeš ništa ni dodati ni oduzeti bez da ga učiniš gorim’. Portal je baš takav - za sva vremena.
- W0rM
- Grijem se na: sunčevu energiju
- Vozim: se po mahali
#46078 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
@SmokingMan Stari moj sinoc sam igrao Stellaris s 2 nova DLC-a Galactic Paragons i Astral Planes... Nova dimenzija igre, nacini razvijanja, vidio sam dodali su nove Ascension Perks (Valjda se tako pise
) i na desnoj strani umjesto liste i kao do sada kada se razvijes pozamasnog skrolanja imas sad tabove za planete, flotu, gateove itd. Takodjer malo komplikovanije i teze nauciti za nove igrace. Meni se svidja jer sam pohvatao odmah sta ko radi, mislim da novim igracima nece biti tako.
Sve u svemu startovao oko 20:00 i kako to s Paradoxovim igrama biva, ostao do 1... Jedva ustao jutros

Sve u svemu startovao oko 20:00 i kako to s Paradoxovim igrama biva, ostao do 1... Jedva ustao jutros
- Tito_i_Partija
#46079 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Počeli su sa reklamiranjem za vrijeme igranja. Ko će drugi nego usrani Ubisoft.
https://80.lv/articles/ubisoft-allegedl ... op-up-ads/
https://80.lv/articles/ubisoft-allegedl ... op-up-ads/
It seems that Ubisoft might be considering a new approach to ads in their games, potentially introducing them during real-time gameplay. Unlike the common practice of advertising new games and content in a game's main menu, these ads have been reported to interrupt gameplay in Assassin's Creed Odyssey. A recent tweet from a user showed a pop-up advertisement for Assassin's Creed Mirage that appeared while playing the game.
This raised some concerns about the impact of such ads on the gaming experience. Interruptions during gameplay can disrupt the flow and potentially make players quit the game. While it makes sense that Ubisoft wants to promote Assassin's Creed Mirage, given its successful launch and ongoing sales, the use of in-game advertising may become very annoying for players.
It is unclear whether the ads appeared in the purchased version of Assassin's Creed Odyssey or in the version available through a Ubisoft+ game subscription. However, many players express their strong disapproval of this form of advertising. Some users said that even a single instance of encountering such a banner would be enough for them to consider deleting the game altogether.
- vaučer
#46080 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ne bi nikad kupio više ništa od publishera i developera koji mi to uradi. Da izdaju fudbalsku simulaciju iz mojih snova, soulslike u present day settingu, MDK3, pravi Thief nastavak, Portal 3… nope. Mogu popušiti.
-
NecuVise
#46081 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
već su se izginuli za to i rekli da je bio neki bug pa su ispravili to.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
- ferratilis
#46083 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Sjecam se kad sam igrao AC Valhalla, jedan od loading screen tipova je bio nesto na fazon "ako ti zafali resursa, mozes ih uvijek kupit u Helix storeu" ili tako nesto. Kakvi prepredeni lopovi. Barem zasad te stvari ne utjecu na gameplay, nego su samo kozmeticke ili timesaver. Ako prodju ovakvi probni baloni, onda ide prava pljacka. 
Vjerovali ili ne, postoje ljude koji daju pare za ovako nesto:

Onda postoje ljudi koji kupuju ovo, tiketi za apgredje koje bi ionako dobio normalnim igranjem. Zamisli platis punu igru, onda platis da moras manje igrat. To mi nije jasno, ali jebiga u kapitalizmu nije glupo nista za sto su ljudi spremni dati pare.

Vjerovali ili ne, postoje ljude koji daju pare za ovako nesto:

Onda postoje ljudi koji kupuju ovo, tiketi za apgredje koje bi ionako dobio normalnim igranjem. Zamisli platis punu igru, onda platis da moras manje igrat. To mi nije jasno, ali jebiga u kapitalizmu nije glupo nista za sto su ljudi spremni dati pare.

-
NecuVise
- Tito_i_Partija
#46085 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Apsolutno. Stalno se na ovakav ili onakav način testiraju granice prihvatljivosti. Ako prođe onda super, ako ne prođe ma to je ba bug bio, nije namjerno.
Mamu li im pohlepnu.
- Tito_i_Partija
#46086 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Fero, uzeo sam Weird West za 10 dolara. Jel' se isplati?
- ferratilis
#46087 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Sto se mene tice, isplati. Ako volis njegove ostale igre, i ova ce ti se svidjet, iako je za nijansu slabija od ostalih.
-
korisnik_ca
#46088 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Gdje mogu provjeriti koje izdanje igre je najkompletnije? (game of the year, complete edition, gold edition, premium, deluxe) - i sve se svodi da moras provjeriti koje je najkompletnije, item po item.
Za svaku igru drugacije, negdje complete edition, negdje GOTY, veze s vezom nema.
Za svaku igru drugacije, negdje complete edition, negdje GOTY, veze s vezom nema.
-
Dajdja
#46089 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Google is your friend. Mislim da je sa tim verzijams najkomplikovaniji Ubisoft.korisnik_ca wrote: ↑26/11/2023 08:53 Gdje mogu provjeriti koje izdanje igre je najkompletnije? (game of the year, complete edition, gold edition, premium, deluxe) - i sve se svodi da moras provjeriti koje je najkompletnije, item po item.
- ferratilis
#46090 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
https://www.igdb.com/korisnik_ca wrote: ↑26/11/2023 08:53 Gdje mogu provjeriti koje izdanje igre je najkompletnije? (game of the year, complete edition, gold edition, premium, deluxe) - i sve se svodi da moras provjeriti koje je najkompletnije, item po item.
Ovo ti je isto kao IMDb, ali za igre. Nadjes igru koja te zanima, skrolas do dijela gdje kaze "bundled in" i tu ces vidjeti razne edicije.
- ferratilis
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#46092 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Friend of the Earth Award for Recycling – Call of Duty
-
Bosnian Dragon1
#46093 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
nastavljam sa far cry new dawn nakon godinu i vise ne igranja, ostale jos 2 glavne misije i tona side questova

-
muki_muky
#46094 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Je li iko uzimao west balkan DLC za ETS2? Predpostavljam da se ne isplati uzet po ovoj trenutnoj cjeni (17,99€) i da je bolje cekati neki popust.
- Averus
#46095 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Zavrsen AC:Origins (83 sata).
Ipak nisam sve upitnike i side questove odradio, previse se razvuklo.
Zavrsio main story, vecinu side questova, ostalo mi jos 10ak upitnika, odradio Hidden Ones DLC (bez side questova) i pobio sve one minibossove (crvene kacige na mapi)
Sve u svemu nije los AC, ali mislim da nece ostaviti neke dugorocne uspomene, pa da se sjecam igre za 10 godina. Prica je imala fin osnov, ali mi je nekako zbrzana, nije kako treba razvijena.
Svijet tj Egipat je prelijepo uradjen.
Aya totalno nebitna u cijeloj prici, al' ok.
Jedino sto me je iole dotaklo je bila
Kad smo kod toga, cini mi se da je ovaj AC povremeno brutalniji nego sto su bili prethodnici.
Sve u svemu, standardna AC ocjena 70/100.
Ipak nisam sve upitnike i side questove odradio, previse se razvuklo.
Zavrsio main story, vecinu side questova, ostalo mi jos 10ak upitnika, odradio Hidden Ones DLC (bez side questova) i pobio sve one minibossove (crvene kacige na mapi)
Sve u svemu nije los AC, ali mislim da nece ostaviti neke dugorocne uspomene, pa da se sjecam igre za 10 godina. Prica je imala fin osnov, ali mi je nekako zbrzana, nije kako treba razvijena.
Svijet tj Egipat je prelijepo uradjen.
Aya totalno nebitna u cijeloj prici, al' ok.
Jedino sto me je iole dotaklo je bila
Spoiler
Show
smrt one curice Shadye.
Sve u svemu, standardna AC ocjena 70/100.
- Dope_Man
#46096 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ne brini, nije niko, ukljucujuci Ubisoftove testere
Ja sam citajuci o igri kad je izasla imao dojam da je skoro pa pola/pola igranje sa dva glavna lika, il da je ona tu mnogo vise.. isto ovako bilo mi cudno kako je nebitna i tek pred kraj se malo vise pojavi.Aya totalno nebitna u cijeloj prici, al' ok.
Izmedju Origins i Odyssey meni ce ova druga ostati u pamcenju iskljucivo jer obozavam grcku mitologiju, a prica je u obje mogla i morala biti daleko bolja i fokusiranija.
- Peacean
#46097 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Odyssey je takođe razvio onaj sistem kultista koji se meni lično dopao.
- Averus
#46098 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
@Dope_Man Haha to za Ayu, isto.
Čitam i sve dok igram čekam kad će taj "bitni" dio sa njom, a ona samo supporting character jbt
I ona Layla isto. Imaš tri scene s njom i zdra'o. Mislim, posljie Desmonda, meni su sve "Real World" misije postale debilne svakako, al' eto.
Doći će i Odyssey na red, dok poželim AC. Volim i egipatsku i grčku mitologiju, tako da vjerujem da ću i nju odigrati (vjv neću sve upitnike haha).
Ono što sam primjetio da nedostaje svim AC naslovima poslije Ezio trilogije je to da je previše mali fokus na historijskim stvarima/činjenicama.
Sad većinu stvari pročitaš na nekom papiru(su) ili ti spomene u loading screen tips. Altair i Ezio su imali super odrađen taj dio, gdje bitne stvari iz historije spominju u kontekstu misija i osoba s kojima se srećeš. To bih stvarno volio opet vidjeti.
To me recimo malo nerviralo u ovom AC:Origins, jer Egipat sam po sebi ima mali milion likova, bogova, mitova itd. Volio bih da su više pažnje posvetili tome da zapravo naučiš neke te stvari kroz igranje.
To sam posebno primjetio u Unityju, jer me zanimala francuska revolucija (prespavao sam je u školi), a doslovno nisam ništa bitno naučio iz igre o tome.
Čitam i sve dok igram čekam kad će taj "bitni" dio sa njom, a ona samo supporting character jbt
I ona Layla isto. Imaš tri scene s njom i zdra'o. Mislim, posljie Desmonda, meni su sve "Real World" misije postale debilne svakako, al' eto.
Doći će i Odyssey na red, dok poželim AC. Volim i egipatsku i grčku mitologiju, tako da vjerujem da ću i nju odigrati (vjv neću sve upitnike haha).
Ono što sam primjetio da nedostaje svim AC naslovima poslije Ezio trilogije je to da je previše mali fokus na historijskim stvarima/činjenicama.
Sad većinu stvari pročitaš na nekom papiru(su) ili ti spomene u loading screen tips. Altair i Ezio su imali super odrađen taj dio, gdje bitne stvari iz historije spominju u kontekstu misija i osoba s kojima se srećeš. To bih stvarno volio opet vidjeti.
To me recimo malo nerviralo u ovom AC:Origins, jer Egipat sam po sebi ima mali milion likova, bogova, mitova itd. Volio bih da su više pažnje posvetili tome da zapravo naučiš neke te stvari kroz igranje.
To sam posebno primjetio u Unityju, jer me zanimala francuska revolucija (prespavao sam je u školi), a doslovno nisam ništa bitno naučio iz igre o tome.
- Peacean
#46099 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ako nisi mogao sve da završiš u Originsu treba tek da vidiš koliki je Odyssey
Layla jeste baš dosadan lik a još gora će biti u Odyssey i Valhalla
Layla jeste baš dosadan lik a još gora će biti u Odyssey i Valhalla
- Dope_Man
#46100 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Sreca nisu smarali sa njom. Jedina "misija" koja mi sa njom pada na pamet je kad oni neki "specijalci" upadaju u pecinu i trebas ih rijesiti. Ostalo, koliko me pamcenje sluzi, cim me igra izbaci iz animusa odmah bi se moglo vratiti, il bar bez mnogo gubljenja vremena. Tako da meni nije smetala, mada je bespotrebna. Mene nikad ta moderna prica nije zanimala, pa ni sa Desmondom iako je tad imala nekog smisla bar.