Ja ba. Nije ni JNA počela rat. Samo su preventivno djelovali. Čak ti i chargpt koji daje odgovore na osnovu onoga što je uglavnom na west liniji kaže da je Izrael počeo rat. Sve drugo je pravdanje onoga što je i budali jasno. Nisu arapi napali Izrael. Izrael je napao. Zna se šta je napad. Možeš ga zvati kako hoćeš pa i preventivnim, ali zna se šta je početak rata. Ti to sada obrni, okreni. Kako god okreneš Izrael je prvi napao što znači da je počeo rat.Pandakonda wrote: ↑24/11/2023 23:25Kad se vec udaramo chatgpt-om barem postavi tekst u potpunostimirza_15 wrote: ↑24/11/2023 22:46Šta kaže chatgpt na pitanje "who start 6 day war?"Pandakonda wrote: ↑24/11/2023 22:06 - Sve arapske zemlje potpisale pakt kako ce braniti jedne druge.
- Egipat blokira tiranski moreuz za Izraelske brodove iako je vise puta receno da je to crvena linija i da se to ne radi.
- Egipat natjerao UNEF da se povuce iako su tu bili kao mirovne snage. Ko li je ono jos otjerao i zarobio UN snage i u BiH i Kosovu prije genocida![]()
- hiljade tenkova i preko 100k vojnika se odjednom onako odlucilo prosetati do granice sa izraelom. Isto kao sto su Rusi radili vjezbe na granici sa Ukrajinom
- Sirijski snajperi pucali po farmerima na Golanskoj visoravni. Pa onda Sirija podrzavala teroristicke grupe koje su otvoreno prijetile da ce Izraelu prekinuti dotok vode jer je tu prolazilo Galilejsko i Mrtvo more.
itd.
Ali jes, Israel je prvi napao![]()
Ali možemo se praviti mutavi i praviti naivni. Kako ono ide o Izraelu koji želi da palestinci sebi biraju predstavnikeThe Six-Day War, which took place in 1967, was initiated by Israel. It began on June 5, 1967, when Israel launched preemptive strikes against Egypt, Jordan, and Syria. The war resulted in significant territorial changes in the region.![]()
Možda u sinajskoj pustinji. Za njih je samo mrtav palestinac ili onaj koji nije nastanjen u Gazi ili Zapadnoj Obali dobar palestinac. Prestani nam terorističko-genocidno-aparthejdsku državu prikazivati kao neku humanu tvorevinu koja mrava ne bi zgazila. Nismo ba vesla sisali.![]()
Zato sam napisao da to sto je Izrael udario prvi ne znaci da je on poceo rat. Ako ispred tebe stoji lik koji ima uperen pistolj u tebe i prijeti da ce te upucati, a vec te je jednom pokusao ubiti, i ti njega prije vremena onesposobis, jesi li ti onda tu kriv ?
Reci mi samo je li i ubistvo srpskog svata početak rata?