Baš ti taj nick dobro stoji, bibi (nenanyahu)
Izrael je opet pocinio zlocin!
-
BiBi911
#42477 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
To je sa tablica, iz grada gdje zivimim. Bi(Bielefeld) Bi kao bibi
auto..
Al hvala sto me poredis sa precjednikom
- HarTar
#42478 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
-
belfy
#42479 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
moram priznati da mi se sve vise svidja ova nasa komunikacija. mislim da se ovdje vec moze vidjeti da je "nenavijacka" (jel postoji ova rijec) koliko-toliko nego se malo vise ulazi u srz i pokusava uzeti obe strane u obzir...apsidejzi wrote: ↑21/11/2023 21:08Slazem se. Policija bi trebala zatvoriti kretena. Al policija je nazalost korumpirana i ima seme sa istim. Mada je i potlaceni prgav i non stop zajebaje i izaziva jaceg od sebe. Citava ova prica o Palestini, iz moje perspektive i zato se ja i javljam, moze posluziti nama da naucimo lekcije. SLazem se da je lagano biti general nakon bitke. Sad bi i Palestinci rado uzeli 80% teritorije koliko im je nudila Liga nacija tamo davnih 40tih. Ali sta je tu je. Ja i ti imamo poprilicno slicno misljenje kad je situacija u pitanju. Jedino gdje ja vidim razliku i jeste taj kobni 7/10. Po tebi, to je rezultat dugorocne torture i prirodna reakcija potlacenog koja bi prije ili kasnije rezultirala ovim. Ja nesto ne mogu prihvatiti takav oblik determinizma. Uvijek ima mirni nacin. Izrael mozda jeste kikbokser ali nije toliko nasilan. Moze se sa njim pricati i dogovoriti. Pogotovo sto ima vecih problema poput Irana. I njima je u cilju bilo da se izglade odnosi sa muslimanima. Taman su uspjeli po prvi put od kako postoje poslati delgaciju u Saudiju. I ovi ih prihvatili, i eto ko biva mrdnulo se sa mrtve tacke. Iduci korak je mogao biti, da je bilo pameti, da se malo ode kod saudijskog princa (koji de facto vlada saudijom) i da se malo povuce palestinsko pitanje. Pa da se malo lobira kod amerikanaca i namigne da bi se moglo pricati o dvije drzave.belfy wrote: ↑21/11/2023 18:06drug apsi, zahebi 7/10 kao datum. to se jednostavno jednom moralo desiti nakon toliko duge torture... i, nista tu nije buckuris, nego ti iz sadasnje vizure gledas unazad. ima jedna dobra na engleskom koja kaze da je tacnost pogleda unazad uvijek 20/20 (ili ona druga o generalisanju poslije bitke kada se ista vec desila). to sto se desavalo tada je zbog okolnosti koje su bila tada. nisu oni mogli znati da su zasrali dok se sam cin ne desi. vjerovatno si i sam napravio odluke za koje si mislio da su u tom trenutku najbolje, a sada kada pogledas unazad vidis da su bile lose.apsidejzi wrote: ↑21/11/2023 01:02
Ne znam da li si izgubio nit u vezi ovog kikboxera, ali moj orginalni post je kritikovao hamas zbog 7/10. Sad ti ovdje brkas par mojih postova i pravos buckuris, a ja sam napravio jasnu distinkciju prije i poslije 7/10. Prije tog datuma, trebalo je raditi na uspostavljanju drzave. Palestinci su u rukama 5 puta drzali dokument koji je Izrale potpisao. Dvije drzave jedna do druge. Pet puta su odbili. Prvi put trebali dobit 80% teritorije. Odjebali jevreje ko biva mi smo jaci. Onda nakon prvog rata nudili im 50% pa su im par puta nudili da se vrate na 1967. Nista nisu htjeli.
I onda tek hamas opali cveger kikbokseru kad se kupa i sad kmeci kad ih je ovaj uhvatio. Palestina je proslost. Samo im to niko nije rekao. Imali su priliku i zajebali su. Dobro su zajebali.
zasto se moralo desiti sam vec rekao u tvom primjeru o kikbokseru i to jako lijepo objasnio. eh, sada, napokon govoris da ce Palestina morati da pristane na nestanak jer je opalila cveger nakon sto je isti bio izvjestan... sada napokon mozemo dalje. ako kikbokser krene da udara dijete ili ih vise usmrti, zar ne mislis da bi neka policija trebala da ga pokusa zaustaviti? ili barem da ne sprecava ljude da se protive tome da neko tako heben ubi djecu sakama do smrti samo zbog cvegera? (pogotovo ako znaju da im je zlostavljao i dedu i oca...)
Pa mislim tako je Banglades i Pakistan nastao. Dva neprijateljska naroda jedan do drugog i vazda napeto, al su nekako napravili svoje jurisdikcije i sad galame jedni na druge, al svak se zabavio svojom ekonomijom. Al palestinci poletise na jeftinu rusko/iransku pricu i jebiga. Ne moze me niko ubijediti da ovaj samar kikbokseru nije reziran od strane Irana uz amin Rusije. Taman kad su Saudijci i Izrael sjeli za sto da se dogovore, hamas ode u Moskvu. Sve se desavalo sada u Septembru. Ni mjesec dana nije prosao, saudijci se povukli, palestinci ginu.
No kao sto rekoh, nije meni za palestince. Sami pali, sami se ubili. Sta da se radi. Mnogi narodi nestadose tako. Mozda malo okrutno, ali darwinizam sastavni dio evolucije kako zivih bica tako i drustva unutar raznih zivih zajednica, pa i ljudi. Nego, meni je za Bosnu. Mi imamo problem i ne vidim da je svijes o tome prisutna u sirim narodnim masama. Mi imamo mnogo nauciti od gresaka palestinaca. Hajde da mi ne udaramo kikboksere, nego da konacno naucimo da saradjujemo sa policajcima. Doduse, ove nase komsije na svu srecu nisu kikbokseri, nego pijani macho muskarci kojima se na svu srecu ne moze podignut. Pa samo mlohavo znaju udarit. No nekad im sjednemo na samar pa nas i zaboli. Mi mozemo rijesiti nas problem veoma lagano. Pogledaj kako su Svedska i FInska samo mignule i odmah uletise u NATO. To se zavrsi za cas posla (za Finsku u svakom slucaju). No da ne duzim. Mislim da se razumijemo. Palestincima mrka kapa. Zao mi je zbog toga, ali ima i dosta njihove odgovornosti. DUgih je 70 godina i trebas biti bas talenat da guzicom zatvoris vrata svim komsijama tako da sad svi okrecu ledja kad te kikbokser tuce, a da svjetski policajci patroliraju u drugim predgradjima. Bas moras dobro zabrljat. Sa njima suosjecaju samo jos ljudi koji nisu imali direktnog dodira sa njima a koji su u dusi dobri ljudi i nisu imuni na mucne slike koje dolaze.
pazi, ja nigdje nisam rekao da nije postojao mirni nacin. nego samo to da u tom momentu njima nije izgledao kao dobro rjesenje. mora se uzeti u obzir da su tu dosli ljudi koji nikada prije nisu bili tu i da su domacinima ponudili "ajde da vam uzmemo samo ovo malo". ne znam da li imas kucu sa zemljistem, ali zamisli da ti dodje neko (ko tada nije kikbokser) i i posadi sator na tvoju zemlju i kaze: "ajde da se dogovorimo i podijelimo ovo. tebi ostaje 80%, a ja cu uzeti samo 20%". sta bi mu ti rekao? eh, od toga je pocelo...
sada ide ona sva prica koja se desava 75 godina, olitiga 3 generacije, koju vise-manje znamo... a dovela je do toga da tebe ograde (bukvalno) u supu i da ti odrede kada (ne)smijes izaci iz iste i pod kojim uslovima, a onda povremeno da se izivljavaju nad tobom i ukucanima kako god zele, ali ono, pomalo, kako ti vec rece. ne tuku, nego samo pale cvoke, ponekada taceve, samare, nabiju nogom u guzicu i povremeno nekog ubiju, jer je po njihovom sudu to zasluzio... ali! malo je ubijenih tokom godina... tu je tek zlostavljanje svih vrsta i omalovazavanje. nije bas grozno, jel tako?
i onda dodje danas... i ljudima moras objasnjavati kakav produkt dobijes ako nekoga od rodjenja maltretiras i tretiras nehumano. probaj slicno sa mackom, psom, cimpanzom ili hebenom zlatnom ribicom i dobit ces isti rezultat. da, ce ta ista zeljeti samo jednu stvar... mozda dvije. prvo da dokusuri tebe, a u procesu mozda i sebe, ali u tom trenutku je svejedno. jer taj zivot vise nije vredan zivljenja... obezvrijedjen je na svaki moguci nacin kroz generacije. ostaje samo otpor i nada. nada cemu? svoju kucu vise nemas, kao ni zemlju. onaj iz satora sada to ima, a ti nemas ni sator...
ja sam misljenja da mi nista od palestinaca ne mozemo nauciti. ako bi bilo tako, i ako vucemo paralelu, onda smo trebali odmah pristati na prve dogovore. pri tome se sjetim uvijek onog razgovora Selima Beslagica gdje mu prekipi pa kaze - "pa nek je rat!". da li mi sada trebamo zaliti sto nismo ostali u krnjoj Jugoslaviji? da li bi prosli bolje kao CG ili MKD? samo jos jedna sbbkbb koja ne vodi nigdje... jer, do neki dan se pricalo kako su crnogorci prosli dobro, ali se to ne prica vise...
ne znam odakle ti da veza sa darvinizmom. to je sasvim druga tema i apsolutno nema veze sa ovim. apsolutno nema nikakve veze, cak ni poveznice... osim ove gdje ti kazes da ti nije stalo za palestince. e tu ti i darvinizam imate veze... kao i ovo zadnje sto govoris: "ako ih nisi upoznao..."
eh kad bi i @sumirprimus napokon osudio cioniste mozda bi svanulo malo... i osudio ubijanje djece... ali...
- Bosanski_kralj
#42480 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Da li bi svijet dozvolio obrnutu situaciju da Palestinci rade ovo što rade cionisti?
Odgovor je jasan i sve nam govori.
I mnogi ovdje zamjeraju što se mi u Bosni toliko suosjećamo sa Palestincima. Vjerovatno suosjećamo zbog toga što smo nešto slično prolazili i svijet je bio nijem skoro 4 godine. A nekako sam siguran da nam se krene opet isto dešavati, ne bi se baš neko počešao za nama.
Odgovor je jasan i sve nam govori.
I mnogi ovdje zamjeraju što se mi u Bosni toliko suosjećamo sa Palestincima. Vjerovatno suosjećamo zbog toga što smo nešto slično prolazili i svijet je bio nijem skoro 4 godine. A nekako sam siguran da nam se krene opet isto dešavati, ne bi se baš neko počešao za nama.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#42481 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#42482 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
A drugima s neba pada...aha.
Free Palestine, from both, Izrael and Hamas!
- zarko.filip
#42483 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Bla bla blaChmoljo wrote: ↑24/11/2023 00:35znam, jer si nadobudan i ovdje pišeš samo da ukažeš na bošnjački antisemitizam i fundamentalizam. tim motivima je i punjen memorijalni centar: oslobađanje evrope od turske opasnosti. predziđe kršćanstva ili šta ste koji kurac već u tom periodu lagali da opravdate ubijanja.
što dokazuje i tvoja "percepcija" da je moje pisanje pro Hamas. nije bitno kako se piše, ako si Bošnjak ili imaš bošnjačko ime, pro Hamas si, pa makar virio iz bibijevog šupka.
samo nastavi.![]()
Svako ko ne misli kao ti je tril,ubica,ćetnik,ustaša,balijetina
Nema teme u kojima ne djelite takve pridjeve.Vama su i u sportu krivi Vico,Savo,balije u savezima...Pametnom dovoljno.
- dr_Evil
#42484 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Da jesu, a to sto ih branis znaci da ima istine u tome. Hvala.zarko.filip wrote: ↑24/11/2023 08:53
Bla bla bla
Nema teme u kojima ne djelite takve pridjeve.Vama su i u sportu krivi Vico,Savo,balije u savezima...Pametnom dovoljno.
Kakvo vrijeme rodjace doslo, da slobodarski srpski narod, titova uzdanica revolucije podrzava okupatora i genocidasa. A cek, pardoniram, zaboravih na kraljevu komponentu hitlerovih poslusnika koji su danas na vlasti.
Ali cekaj ta kraljeva komponenta je proglasila prvi Jude frei grad u Europi. Sad mi opet nista nije jasno sunce mu zarko. Pregazilo me vrijeme.
- Bloo
- Globalna šefica
#42485 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Peščanik.net, 23.11.2023.Dogovor za oslobađanje otetih
MEKOMIT 23/11/2023
Centralni medijski diskurs oko dogovora za oslobađanje otetih koji je odobrila vlada Izraela, uglavnom se kreće između opisa koliko je on „težak i opasan“, i tvrdnji da je na spremnost Hamasa da pristane na oslobađanje talaca uticao isključivo vojni pritisak. Neretko se obe tvrdnje čuju istovremeno.
Međutim, čini se da ova dvojaka mantra prosto ne odgovara stvarnosti. Gotovo isti ovakav dogovor, sa manjim izmenama, predložen je već u prvim fazama rata. Tako je portal Middle East Eye 1. novembra citirao „upućene izvore“ iz Katara da su Hamas i Izrael „bili na korak“ od dogovora za oslobađanje žena i dece iz reda izraelskih talaca, ali je dogovor propao kada je Izrael 28. oktobra započeo kopnenu invaziju na Gazu.
Pre dve nedelje, The Guardian je izvestio da je premijer Netanjahu „pokazao oštar stav“ i odbio predloge za oslobađanje izraelskih talaca, koji su mu izneti odmah nakon napada Hamasa. List tvrdi da se pre kopnene invazije „raspravljalo o mnogo većem broju“ talaca nego što je sada dogovoreno između Izraela i Hamasa.
Drugim rečima, nije vojni pritisak doveo do aktuelnog dogovora, niti je unapredio njegove uslove – verovatno ih je čak i pogoršao u pogledu broja otetih koji će biti oslobođeni. Dogovor nije bio „težak i komplikovan“ već nužan i neophodan.
Svaki diskurs prepun parola proizlazi iz činjenice da oni koji odlučuju u Izraelu nisu hteli ili nisu mogli, politički i javno, sebi da dopuste da prihvate dogovor odmah nakon 7. oktobra, kako ne bi zažalili što ga potpisuju u trenutku slabosti. Neki od njih su imali i svoje sitne interese da se protive predlogu, a tu su i ideološke zamerke radikalne desnice u vladi.
Vremenom su sazrevala dva procesa, koja su omogućila prihvatanje dogovora. Prvi je jačanje pritiska javnosti i solidarnost sa porodicama otetih koje strepe za sudbinu svojih najmilijih. Protest članova porodica otetih je postigao velike rezultate.
Drugi je masovno ubijanje u Gazi i propagandni potezi vojske koji su omogućili vladi da za izraelsku javnost stvori lažnu sliku da je dogovor postignut jer je Hamas bio prisiljen na ustupke. Čini se da je to bila nužna laž kako bi se dobila široka podrška za ovaj korak.
U stvarnosti, pred Izraelom od 13. oktobra stoji isti načelni predlog za humanitarni dogovor koji uključuje pet dana pauze i oslobađanje između 70 i 100 otetih izraelskih žena, dece, starijih ljudi i muškaraca koji imaju duplo državljanstvo u zamenu za palestinske žene, decu i stare koje drži Izrael. Ovaj predlog je imao svojih različitih varijanti, ali je u osnovi ostao isti.
Posle skoro mesec i po dana postignut je dogovor o četiri dana pauze i zamenu 50 otetih izraelskih žena i dece za oslobađanje 150 palestinskih žena i dece. Nema nikakvih dobitaka postignutih zahvaljujući vojnom pritisku. Posebno nema nikakvog postignuća ako uzmemo u obzir da su neke osobe u međuvremenu umrle, kao i da je dosta vremena izgubljeno u zatočeništvu za one koji bi sutra trebalo da budu oslobođeni.
U potpisanom dogovoru postoji i opcija za produženje pauze u zamenu za oslobođenje preostalih Izraelaca i Palestinaca po sličnom ključu. To je dobro, ali ne menja činjenicu da se uslovi nisu popravili protokom uzalud potrošenog vremena.
Na margini izraelskih medija čuju se retki pojedinačni glasovi koji se usuđuju da pažljivo nagoveste očiglednu istinu. Politički analitičar Josi Verter je u tekstu za Haaretz pod naslovom „Javni pritisak je naterao Netanjahua da pristane na dogovor koji je do sada odbijao“ naveo sledeće: „Jer isti je dogovor bio na stolu i pre nedelju dana, uz beznačajne izmene. Premijer se predomišljao dok ga nije odbio. Prekjuče je promenio svoj stav […] što navodi na zaključak da je ono što ga je nateralo da ga prihvati bio pritisak javnosti […] U prvo vreme oslobađanje otetih nije stavio kao prioritet ratnih ciljeva. Kako je pritisak rastao, on se pomerao sve više ka humanitarnom aspektu. Sada se samo možemo nadati da će briga i nega dece i žena koji će se vratiti biti humana, profesionalna i saosećajnija od tretmana koji su dobili njihove porodice poslednjih šest nedelja.“
Pre nedelju dana Netanjahu je odbio isti takav predlog koji će se sada (hvala bogu) realizovati. Verter propušta da naglasi da je i pre toga isti dogovor bio na dnevnom redu, ali je naišao na izraelsko odbijanje. Sve ostale gluposti koje bez prestanka preplavljuju izraelske televizije i informativne portale stvorene su da bi služile virtualnoj realnosti, koja je zgodnija za jačanje svetosti izraelskog „zajedništva“, uzdrmanog i oslabljenog posle 7. oktobra.
Čak i tabloid Yediot Aharonot konstatuje da je „Netanjahuova tvrdnja da je Izrael postigao veliki uspeh u pregovorima daleko od istine. Ovo je isti predlog koji je dao premijer Katara prve nedelje rata sa malim izmenama. Izrael je malo popustio, Hamas je malo popustio. Sve u svemu, [vođa Hamasa] Sinvar je dobio šta je želeo.“
Možda će se još neki sličan humanitarni dogovor o oslobađanju građana dogoditi u budućnosti, ali na kraju glavni i istinski dogovor koji treba da se dogodi jeste „svi za sve“: oslobađanje svih izraelskih zatvorenika, ne samo otetih civila već i vojnika, u zamenu za hiljade u Izraelu zatvorenih Palestinaca. Kao što je bilo i sa humanitarnim dogovorom, u osnovi svake odluke pred Izraelom će stajati prosto pitanje da li će prihvatiti predloženi dogovor ili ne. Malo je verovatno da će se osnovni oblik predloga promeniti zahvaljujući vojnim ili nekim drugim potezima.
Nadav Frankovich, Mekomit, 22.11.2023.
Prevela sa hebrejskog Alma Ferhat
https://pescanik.net/dogovor-za-oslobadjanje-otetih/
- tramvajtrojka
#42486 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Huti najjaci narod
- skupljac_zeljeza
- zarko.filip
#42488 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Samo mi jos nadji i jedan moj post gdje sam branio fasiste u srpskom narodu,zlocine koje radi Izrael...dr_Evil wrote: ↑24/11/2023 08:59Da jesu, a to sto ih branis znaci da ima istine u tome. Hvala.zarko.filip wrote: ↑24/11/2023 08:53
Bla bla bla
Kakvo vrijeme rodjace doslo, da slobodarski srpski narod, titova uzdanica revolucije podrzava okupatora i genocidasa. A cek, pardoniram, zaboravih na kraljevu komponentu hitlerovih poslusnika koji su danas na vlasti
Ali cekaj ta kraljeva komponenta je proglasila prvi Jude frei grad u Europi. Sad mi opet nista nije jasno sunce mu zarko. Pregazilo me vrijeme.
A kada si vec boldovao ove gore da te pitam takvog principjelnog da li ti smeta igranje Jusufa Nurkica za reprezentaciju?
- Mishelinke
#42489 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ta donja slika pokazuje svu humanost ustaškog režima i razbija sve laži o njima.skupljac_zeljeza wrote: ↑24/11/2023 09:15Ovakve veže čisti interes. Nema tu ni jednog elementa koji ih historijski, vjerski ili kulturno vežu. Sutra neka se promijeni odnos snaga ko zna ko bi bio sa kim ili protiv koga. Nije ovo davno bilo.
![]()
Tu piše "Sabirni logor", a ne piše "Logor smrti" kako to predstavljaju zločinci antifašisti i njihova propaganda.
Tu su utočište našli mnogi Jevreji, Srbi i Romi, koji su u tim sabirnim centrima nalazili spas od partizana, crvene armije i saveznika.
Kakav su tretman imali, govori i čenjica da se ni jedan nije vratio iz tih sabirnih centara, jer im je tako dobro tu bilo, da su odličili ostati do kraja života.
- Bosanski_kralj
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#42491 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
da da... nizozemci amerikanci nijemci žive u izobilju što se vidi u kolonama izbjeglica iz slobodnih i demokratskih arapskih zemaljaIma Bosne_Bice Bosne wrote: ↑24/11/2023 08:20A drugima s neba pada...aha.![]()
Free Palestine, from both, Izrael and Hamas!![]()
i ne otima se 20% narodnog dobitka nego 1%... dok u rusiji i ostalim demokratskim zemljama azije i afrike politika otima 80% a narodu idu mrvice što se vidi iz kvaliteta života prosječnog građanina
imam potrebu reći da je HAMAS mogao proci transformaciju kao SDS i postati poželjan suradnik ali odlučili su ostati u prošlosti u vremenu kad arabija i sve druge zemlje potpisuju sporazume sa izraelom
- dr_Evil
#42492 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne smeta meni igranje za reprezentaciju nikoga ko daje sve od sebe na terenu. Sto vise, kamo srece da nikad nije dobrovoljno izbacen Vranjes, covjek je igrao odlicno, njegove politicke fantazije su svakako sastavni dio bosanske svakodnevnice, i RS na ruci je dio trenutne realnosti.zarko.filip wrote: ↑24/11/2023 09:19
Samo mi jos nadji i jedan moj post gdje sam branio fasiste u srpskom narodu,zlocine koje radi Izrael...
A kada si vec boldovao ove gore da te pitam takvog principjelnog da li ti smeta igranje Jusufa Nurkica za reprezentaciju?
S druge strane, vakat da se zahvalimo princezama na terenu.
P.S. sto se tice Nurkica nemam pojma na sta aludiras, ne sto se pravim mahnit nego sto ne pratim njegove izjave postupke, a ni igru.
A sto se tice Izraela, pa kako bolan ne branis, postoje razni nacini da se odbrani nesto. Ako bilo kakvu pricu o tome da Izrael vrsi genocid i etnicko ciscenje okreces na terorizam Hamasa, to je branjenje genocida i etnickog ciscenja. Da su mnogi gradjani BiH i forumasi povjeravali da je Hamas oslobodilacka partizanska vojska, to svakako, ali reci rode neku i o genocidu Izraela, nemoj da se Rade Koncar stidi ko je ostao iza njega.
-
ozdrlje_donje
- zarko.filip
#42494 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Vidi ovako,mnogo je prostodr_Evil wrote: ↑24/11/2023 09:39Ne smeta meni igranje za reprezentaciju nikoga ko daje sve od sebe na terenu. Sto vise, kamo srece da nikad nije dobrovoljno izbacen Vranjes, covjek je igrao odlicno, njegove politicke fantazije su svakako sastavni dio bosanske svakodnevnice, i RS na ruci je dio trenutne realnosti.zarko.filip wrote: ↑24/11/2023 09:19
Samo mi jos nadji i jedan moj post gdje sam branio fasiste u srpskom narodu,zlocine koje radi Izrael...
S druge strane, vakat da se zahvalimo princezama na terenu.
P.S. sto se tice Nurkica nemam pojma na sta aludiras, ne sto se pravim mahnit nego sto ne pratim njegove izjave postupke, a ni igru.
A sto se tice Izraela, pa kako bolan ne branis, postoje razni nacini da se odbrani nesto. Ako bilo kakvu pricu o tome da Izrael vrsi genocid i etnicko ciscenje okreces na terorizam Hamasa, to je branjenje genocida i etnickog ciscenja. Da su mnogi gradjani BiH i forumasi povjeravali da je Hamas oslobodilacka partizanska vojska, to svakako, ali reci rode neku i o genocidu Izraela, nemoj da se Rade Koncar stidi ko je ostao iza njega.
I tvoj i moj narod je u proslosti dozivio genocide.
Jevreji su dozivjeli genocid.
Nad Plestincima se godinama vrsi genocid.
Nema sta tu vise da se prica.
I bar po meni ne moze to da bude izgovor za pravljenje novih zlocina i genocida.Nadam se da se bar tu slazemo.
Sad neki ljudi ovdje pisu o tome da se negiraju zlocini Hamasa,da niko od okolnih zemalja ne mrda prstom za Palestince al eto u BiH to rade(nista Jemen,Sudan...) i kada ukazuju na te stvari onda se proglasavaju trolovima,ćetnicima,ustašama,islamofobima,balijama...
A niti Vranjes niti Nurkic ne treba da igraju za reprezentaciju BiH.
- dr_Evil
#42495 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pisu ovdje ljudi svasta, npr da je svaki Izraelac zapravo vojno lice, zvuci poznato svakom razumnom da je to samo opravdanje za zlocin.zarko.filip wrote: ↑24/11/2023 10:02
Vidi ovako,mnogo je prosto
I tvoj i moj narod je u proslosti dozivio genocide.
Jevreji su dozivjeli genocid.
Nad Plestincima se godinama vrsi genocid.
Nema sta tu vise da se prica.
I bar po meni ne moze to da bude izgovor za pravljenje novih zlocina i genocida.Nadam se da se bar tu slazemo.
Sad neki ljudi ovdje pisu o tome da se negiraju zlocini Hamasa,da niko od okolnih zemalja ne mrda prstom za Palestince al eto u BiH to rade(nista Jemen,Sudan...) i kada ukazuju na te stvari onda se proglasavaju trolovima,ćetnicima,ustašama,islamofobima,balijama...
A niti Vranjes niti Nurkic ne treba da igraju za reprezentaciju BiH.
Sta cemo mi uraditi za Palestinu, nismo u stanju za sebe. Ali ne treba ni sutjeti i prihvatiti igru Izraela kao sto Hrvatska i njima slicni su prihvatili. Raditi i pricati kao sto je i Tito pricao i nema greske.
Ako budemo sutili sada kao sto se sutilo Hitleru tridesetih, onda ce nam se uskoro desiti cetrdesete. A svi smo mi samo obicni ljudi, borimo se da prezivimo, gledamo sebe i svoju familiju. Nema vise prkosa nasih starih, nismo mi vise kurcovit narod. Slomili su nas.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#42496 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kao sto sam i mislio, nekoherentno naklapanje uz zapanjujuci nivo ignorancije i licemjerstva.zarko.filip wrote: ↑24/11/2023 08:53Bla bla blaChmoljo wrote: ↑24/11/2023 00:35znam, jer si nadobudan i ovdje pišeš samo da ukažeš na bošnjački antisemitizam i fundamentalizam. tim motivima je i punjen memorijalni centar: oslobađanje evrope od turske opasnosti. predziđe kršćanstva ili šta ste koji kurac već u tom periodu lagali da opravdate ubijanja.
što dokazuje i tvoja "percepcija" da je moje pisanje pro Hamas. nije bitno kako se piše, ako si Bošnjak ili imaš bošnjačko ime, pro Hamas si, pa makar virio iz bibijevog šupka.
samo nastavi.![]()
Nista manje nisam ocekivao
- Hajvan
#42497 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
EVO ISTINE o Israelsko-Palestinskom sukobu...
odgledati i zakljucati temu
odgledati i zakljucati temu
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#42498 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
teško da postoji odvratnija njuška u Americi 
- Quaresma
-
BiBi911