Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Throttle wrote: ↑21/11/2023 15:15
Za sta bi ti izvalio 50 milja a da je uporedivo sa oktavijom? Nema nista slicno, mozes naci nekog kompakta eventualno
Ja nisam fan wagena i skode generalno al smatram da je ok kupovina. Dok su bile po 45 pogotovo
naravno da bi kompakta...
pa jeste ok onome ko vozi taxi i kupuje za firmu sluzbeno
To su licne preferencije, kome treba auto velicine oktavije nema sta drugo kupiti, uz to dobijes i pristojnu opremu i solidan motor. Zasto cetveroclanoj porodici, kojoj je kompakt npr mali, ne bi odgovarala oktavija? A uz to je i ponuda kompakta ispod 50 milki ogranicena
Dzaba mu to pišeš kad ne konta. Generalno, neko ko nije oženjen ili ima jedno dijete, ne konta osnovni adut octavie.
A to je praktičnost, s velikim gepekom. Uz to, u zavisnosti od džepa, možeš dobiti i dsg mjenjač, pogon 4x4 i neki jači motor.
To su aduti octavie.
Na stranu sve, cijene auta su blago reĉeno nenormalne
Bobi wrote: ↑23/11/2023 10:07
Haj ne pada ti kiša a vidi ako je zenička opština treba javit ovom nasem gradonačelniku da to asfaltira, cudi me kako mu je promakla ova dionica .
Nije nije ovo sam vec u republici
Navuklo me kroz neko selo
Nece vise
Dobro sam prosao 10tak km
pa jeste ok onome ko vozi taxi i kupuje za firmu sluzbeno
To su licne preferencije, kome treba auto velicine oktavije nema sta drugo kupiti, uz to dobijes i pristojnu opremu i solidan motor. Zasto cetveroclanoj porodici, kojoj je kompakt npr mali, ne bi odgovarala oktavija? A uz to je i ponuda kompakta ispod 50 milki ogranicena
Dzaba mu to pišeš kad ne konta. Generalno, neko ko nije oženjen ili ima jedno dijete, ne konta osnovni adut octavie.
A to je praktičnost, s velikim gepekom. Uz to, u zavisnosti od džepa, možeš dobiti i dsg mjenjač, pogon 4x4 i neki jači motor.
To su aduti octavie.
Na stranu sve, cijene auta su blago reĉeno nenormalne
nemam sta kontat, ne svidja mi se, ruzno i preskupo meni...
nisam kupac na metar, pa me ne interesuje, pogotov ne kao jedno od skupljih auta u hatch klasi...
hvalite joj prostor kao da je scenic, corolla verso, mazda 5, touran i slicno
Pa u svojoj klasi ima najviše prostora, a to jeste za pohvalu. Šta je imaš porediti sa drugim klasama pa hvaliti ili kuditi prostor. Ne porediš ni Fiat 500 i S klasu ni po čemu, pa ni po prostoru.
Najjeftinija nova Oktavija na OlX-u 44.500,00 KM, najjeftinija nova Mazda 3 na OLX-u košta 50.500,00 KM na OLX-u. 6 milja razlike. Kako je Oktavija najskuplji kompakt?
Evolution_IV wrote: ↑23/11/2023 15:43
Jeste, kad dodam grijace i sve sto ta mazda ima, ode preko 54 ta ista octavia...i sta god da je vozio bi skodu od 50k, hvala ali ne hvala
Octavia u Style (treci) paketu i 1.5 TSI motorom od 150 KS Kosta 1500 KM manje nego Mazda 3 u osnovnom paketu sa 2.0 motorom od 150 KS.
Jeste, kad dodam grijace i sve sto ta mazda ima, ode preko 54 ta ista octavia...i sta god da je vozio bi skodu od 50k, hvala ali ne hvala
Octavia u Style (treci) paketu i 1.5 TSI motorom od 150 KS Kosta 1500 KM manje nego Mazda 3 u osnovnom paketu sa 2.0 motorom od 150 KS.
ma sve sam ja kombinacije probao, skuplja je i dzaba...
a trebala bi bit osjetno jeftinija, kao prije sto je bila 5000 i vise
ma sve sam ja kombinacije probao, skuplja je i dzaba...
a trebala bi bit osjetno jeftinija, kao prije sto je bila 5000 i vise
Mislis kad su isto opremljene? Mislis da osnovna Mazda 3 ima bolju opremu od Octavie Style?
Koliko je skuplja?
konektovan wrote: ↑23/11/2023 17:12
Kad sa octaviom dobijes dsg mjenjac,...to sa mazdom ne mozes, tu su te razlike izmedju trecerazrednih brendova i drugorazrednih..
Nesto si mi se zbunio, dsg nije prednost nego nedostatak
Koliko ti Amare bezveze pokušavaš da poništiš sve što je dobro na Škodi samo zato što ne voliš taj brend.
Nisam ni ja ljubitelj Škode, ni najmanje, ali treba biti realan. Nije to više stara Škoda koja je osjetno zaostajala za VW-om pa je morala biti dosta povoljnija da se probije. Ova danas Oktavija je itekako u svemu konkurentna Golfu pa samim tim i konkurenciji.