Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
laik1981

#19951 Re: Telemach BH

Post by laik1981 »

Telemach wrote: 17/11/2023 20:54
laik1981 wrote: 17/11/2023 20:51 @Telemach Sta vam je sa zvukom na sk1 u zadnje vrijeme? EON smart tv app. Malo malo program negledljiv zbog istrzanog zvuka.
Pozdrav @laik1981,
Kolege su upoznate sa navedenom poteškoćom na kanalu SK1 HD, te je proslijeđen upit navedenoj TV kući za detaljnu provjeru. Molimo za samo malo strpljenja i razumijevanja. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
Ne bih ja rekao da je do tv kuce posto na iptv sve bude u redu. Sad je dobro i na eon smart tv, ali cesto bude problema sa zvukom na tom kanalu.
Telemach

#19952 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

laik1981 wrote: 17/11/2023 22:21 Ne bih ja rekao da je do tv kuce posto na iptv sve bude u redu. Sad je dobro i na eon smart tv, ali cesto bude problema sa zvukom na tom kanalu.
Pozdrav @laik1981,
Hvala Vam na povratnim informacijama. Ukoliko se poteškoće ponovo jave, budite slobodni da nam se obratite na ovaj način, kako bismo izvršili detaljne provjere. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
starboy018

#19953 Re: Telemach BH

Post by starboy018 »

Ne uspijevam promijeniti jezik titlova na ID kanalu. Je li to neka greška samo kod mene ili je inače tako?
Telemach

#19954 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

starboy018 wrote: 20/11/2023 18:06 Ne uspijevam promijeniti jezik titlova na ID kanalu. Je li to neka greška samo kod mene ili je inače tako?
Pozdrav @starboy018,
TV kanal Discovery ID HD je trenutno lokaliziran isključivo uz srpski jezik titla, te navedeni kanal u ovom trenutku ne posjeduje lokalizaciju uz hrvatski jezik titla. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
arminicos

#19955 Re: Telemach BH

Post by arminicos »

@Telemach
Zasto ne ubacujete u ponudu lokalne kanale iz Hrvatske koji su dostupni na Telemach HR
Telemach

#19956 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

arminicos wrote: 20/11/2023 18:40 @Telemach
Zasto ne ubacujete u ponudu lokalne kanale iz Hrvatske koji su dostupni na Telemach HR
Pozdrav @arminicos,
Hvala Vam na dostavljenom prijedlogu. Određeni TV kanali posjeduju prava na reemitiranje sadržaja isključivo na području matične države. Ukoliko dođe do promjene, o tome ćemo Vas blagovremeno obavijestiti. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
fusion_ba

#19957 Re: Telemach BH

Post by fusion_ba »

arminicos wrote: 20/11/2023 18:40 @Telemach
Šta će ti hrvatski lokalci kad ni ove iz BiH niko ne gleda..
aditon

#19958 Re: Telemach BH

Post by aditon »

Neki dan je bio update boxa koji je trajao duže nego prethodni update-i. Zanima me šta novo donosi taj update? Mislim da bi, kada govorimo o updateu boxa ili eon aplikacije, trebalo obavijestiti nekom porukom o update-u koji se instalira, šta je novo itd.
Telemach

#19959 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

aditon wrote: 21/11/2023 13:52 Neki dan je bio update boxa koji je trajao duže nego prethodni update-i. Zanima me šta novo donosi taj update? Mislim da bi, kada govorimo o updateu boxa ili eon aplikacije, trebalo obavijestiti nekom porukom o update-u koji se instalira, šta je novo itd.
Pozdrav @aditon,
Navedeno ažuriranje je omogućilo veću stabilnost EON TV aplikacije, i vršena su unaprijeđenja koja nisu vidljiva krajnjim korisnicima. Ukoliko budu omogućene nove funkcionalnosti putem EON TV aplikacije, o istima ćemo sve naše korisnike obavijestiti putem naših zvaničnih kanala informisanja korisnika. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
markmark

#19960 Re: Telemach BH

Post by markmark »

Kada kreće razdoblje gdje korisnici traže da se HBO otključa, a Telemach javlja da paket ove godine nije sastavni dio praznične promocije otključanih TV kanala i Video Klub foldera te moli za razumijevanje?
Telemach

#19961 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

markmark wrote: 22/11/2023 12:52 Kada kreće razdoblje gdje korisnici traže da se HBO otključa, a Telemach javlja da paket ove godine nije sastavni dio praznične promocije otključanih TV kanala i Video Klub foldera te moli za razumijevanje?
Pozdrav @markmark,
Predlažemo Vam da pratite naše službene kanale informisanja korisnika, kako biste saznali sve novosti koje pripremo za naše korisnike. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#19962 Re: Telemach BH

Post by W0rM »

@Telemase, telemase, malo smo zlocesti, ha? :D

Iskljucio sam kablovsku i internet koji dan prije polovine mjeseca i vi ste mi naplatili koju markicu vise nego sto je trebalo... hm hmmmm. Markica po markica 101 markica :D You naughty naughty...

Mogu to i dokazati, ali vi igrate na kartu da se ja necu peglati s vama radi par KMcica... Se vidjamo aBd u poslovnici, kad dodjem u Jednu Jedinu... Zimski godisnji dolazi uskoro, choooo, choooo :D
Telemach

#19963 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

W0rM wrote: 23/11/2023 10:22 @Telemase, telemase, malo smo zlocesti, ha? :D

Iskljucio sam kablovsku i internet koji dan prije polovine mjeseca i vi ste mi naplatili koju markicu vise nego sto je trebalo... hm hmmmm. Markica po markica 101 markica :D You naughty naughty...

Mogu to i dokazati, ali vi igrate na kartu da se ja necu peglati s vama radi par KMcica... Se vidjamo aBd u poslovnici, kad dodjem u Jednu Jedinu... Zimski godisnji dolazi uskoro, choooo, choooo :D
Pozdrav @W0rM,
Nakon raskida Ugovora sa kompanijom Telemach dolazi još jedan račun za dane u kojima ste uslugu koristili u toku mjeseca u kojem ste izvršili Raskid usluge. Također ukoliko Ugovorna obaveza nije istekla prije podnošenja Zahtjeva za Raskid Ugovora, bit će Vam obračunata raskidna taksa. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
W0rM

#19964 Re: Telemach BH

Post by W0rM »

Telemach wrote: 23/11/2023 10:27

Pozdrav @W0rM,
Nakon raskida Ugovora sa kompanijom Telemach dolazi još jedan račun za dane u kojima ste uslugu koristili u toku mjeseca u kojem ste izvršili Raskid usluge. Također ukoliko Ugovorna obaveza nije istekla prije podnošenja Zahtjeva za Raskid Ugovora, bit će Vam obračunata raskidna taksa. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Slazem se i to svakako halal i treba jel' da bude naplaceno, ne sporim ja tu nista... Ja sporim, da ste vi uzeli malo vise nego sto vam pripada (namjerno ili nenamjerno) :D Al' no sikiriki, raspravimo to kad dodjem... :D :kiss:
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#19965 Re: Telemach BH

Post by laserShow »

Ne uzima TM uposlenik. Ako je i uzeto, to je radi obracuna sistema. Sta ako si ti odjavio u 10h a njihov policy da se taj dan naplacuje? Zato posaljes zalbu, pa nam javis sta su ti odgovorili, a ne da zakljucujes.
Telemach

#19966 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

W0rM wrote: 23/11/2023 10:32 Slazem se i to svakako halal i treba jel' da bude naplaceno, ne sporim ja tu nista... Ja sporim, da ste vi uzeli malo vise nego sto vam pripada (namjerno ili nenamjerno) :D Al' no sikiriki, raspravimo to kad dodjem... :D :kiss:
Pozdrav @W0rM,
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke kako bismo izvršili detaljne provjere Vašeg zaduženja i pružili Vam povratne informacije.
Mishelinke

#19967 Re: Telemach BH

Post by Mishelinke »

Eto, baš je Telemach, konglomerat koji posluje u pola evrope i na cijelom Balkanu, spao na tvoju markicu :lol: :lol: :lol:

Dajte ljudi, čitajte stavke fakture sa razumjevanjem i ne prosipajte se ovakim pisanjima.
W0rM

#19968 Re: Telemach BH

Post by W0rM »

Mishelinke wrote: 23/11/2023 11:29

Eto, baš je Telemach, konglomerat koji posluje u pola evrope i na cijelom Balkanu, spao na tvoju markicu :lol: :lol: :lol:

Dajte ljudi, čitajte stavke fakture sa razumjevanjem i ne prosipajte se ovakim pisanjima.
EDIT: Napisat cu klinac, iskljucio si tu opciju da ti se PP pise :D :lol:
vkmiro

#19969 Re: Telemach BH

Post by vkmiro »

Nisi imao takav slučaj pa ne piši što ne znaš. Prije par godina sam raskinuo sinu ugovor koji je bio inače istekao pa nije bilo nikakvih penala. Uredno vratio opremu, dobio papir sa danom vračanja opreme a kada je došao račun naplatili čitav mjesec iako je raskinuto oko 10-og. Normalno , u prvih par prepiski oni su govorili da je to sve u redu dok na kraju nisu obračunali onoliko koliko treba, ali moraš potrošit kilu živaca. Znači da im treba svaka markica, je nakupi se ako ne reklamiše.
W0rM

#19970 Re: Telemach BH

Post by W0rM »

vkmiro wrote: 23/11/2023 11:57

Nisi imao takav slučaj pa ne piši što ne znaš. Prije par godina sam raskinuo sinu ugovor koji je bio inače istekao pa nije bilo nikakvih penala. Uredno vratio opremu, dobio papir sa danom vračanja opreme a kada je došao račun naplatili čitav mjesec iako je raskinuto oko 10-og. Normalno , u prvih par prepiski oni su govorili da je to sve u redu dok na kraju nisu obračunali onoliko koliko treba, ali moraš potrošit kilu živaca. Znači da im treba svaka markica, je nakupi se ako ne reklamiše.
Lijepo objasnjeno :thumbup: jako slican slucaj mom
Telemach

#19971 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

W0rM wrote: 23/11/2023 12:00 Lijepo objasnjeno :thumbup: jako slican slucaj mom
Pozdrav @W0rM,
Zamolit ćemo Vas da Vaše korisničke podatke dostavite u inbox kako bismo izvršili detaljne provjere i dostavili Vam povratne informacije. Ukoliko je napravljen propust od strane kolega isti će biti ispravljen kroz finansijsku reklamaciju.
laik1981

#19972 Re: Telemach BH

Post by laik1981 »

Vjeruj da je takvima najvise stalo do svake "markice". Lakse ce je najmrtviji kokuz halaliti nego konglomerati.
W0rM

#19973 Re: Telemach BH

Post by W0rM »

Telemach wrote: 23/11/2023 12:03
W0rM wrote: 23/11/2023 12:00 Lijepo objasnjeno :thumbup: jako slican slucaj mom
Pozdrav @W0rM,
Zamolit ćemo Vas da Vaše korisničke podatke dostavite u inbox kako bismo izvršili detaljne provjere i dostavili Vam povratne informacije. Ukoliko je napravljen propust od strane kolega isti će biti ispravljen kroz finansijsku reklamaciju.
Ma ne sekirajte se, poslat cu vam mailom podatke. A ako tu ne bude u redu, javim vam se licno s popratnom dokumentacijom, da vam donesem zimske radosti ili vi meni :)
Pozdrav.
Mishelinke

#19974 Re: Telemach BH

Post by Mishelinke »

Precjenjujete sebe i svoj novac.

Kompanije, posebno Telemach nivoa, nisu sigurno spale na to da vas kradu "po par markica".

Nije na odmet nekad se spustiti malo na zemlju i prizati sami sebi da vaše markice nisu vrijedne onoliko koliko mislite da jesu.
sosa96

#19975 Re: Telemach BH

Post by sosa96 »

Hocemo li ikada biti u mogucnosti da za svoj novac dobijemo bar priblizno sto hocemo? Palcam EON paket i ima bezbroj, za mene, bezveznih kanala. Npr.: sport me ne interesuje ali imam te kanale, bilo kakvi kanali sa rialitijima, bilo kakvi informativni kanali iz Srbije, Hrvatske, C.Gore itd.., nista od lokalnih TV tipa Kakanj, Zenica, Lukavac itd.., kanali tipa TVshop, itd, itd...
Znaci nesto informativnih kanala po mom izboru, nesto muzickih, ovaj komlet Dicovery, History, Animal ... kanali i svi moguci filmski kanali. Znaci kad bi se eliminisali ovi gore "bezvezni kanali" onda bi za mene bilo interesantno i ne bi zalio platiti. Ovako imamo mogucnost samo da na ovu "bezveznu listu" dokupimo pakete i to jos vise kosta.
Post Reply