Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
- W0rM
- Grijem se na: sunčevu energiju
- Vozim: se po mahali
#46027 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Good luck i uzivaj... Mislim da ce pogotovo Eziovu pricu, malo sta nadmasiti u svijetu gaminga...Tito_i_Partija wrote: ↑22/11/2023 15:55 @Chmoljo kad već pričam o AC, uzeo sam sinoć na sniženju AC 1, 2, Brotherhood i Revelations, da i ja konačno probam tu tvoju famoznu Ezio trilogiju.![]()
- ferratilis
#46028 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Cuvajte prostatu. 
Ja cu bogami gejmat sve dok imam para, i zdravlja. A naci ce se i vremena.
Ja cu bogami gejmat sve dok imam para, i zdravlja. A naci ce se i vremena.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#46029 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kad pocnu pucat hemoroidi, djaba gejmerske stolice sa masazom i autopozišn kad rikne hemoroid.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#46030 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Jos dvije godine i ide pregled gdje ti doktor pjevusi: to boldly go, where no man has gone before...ferratilis wrote: ↑22/11/2023 16:01 Cuvajte prostatu.
Ja cu bogami gejmat sve dok imam para, i zdravlja. A naci ce se i vremena.![]()
- Chmoljo
#46031 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Eh... AC je dobar, AC 2 odlican, Brotherhood fantastican, a Revelations je dobar closure.Tito_i_Partija wrote: ↑22/11/2023 15:55 @Chmoljo kad već pričam o AC, uzeo sam sinoć na sniženju AC 1, 2, Brotherhood i Revelations, da i ja konačno probam tu tvoju famoznu Ezio trilogiju.![]()
Ne znam.sta klcekas sa NMS. Neozbiljan si. Necemo tako u Evropu...
- ferratilis
#46032 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Jbg bolje da ti gurne prst dole jednom godisnje nego da patis od neceg puno, puno goreg. A i familija s tobom.Chmoljo wrote: ↑22/11/2023 17:32Jos dvije godine i ide pregled gdje ti doktor pjevusi: to boldly go, where no man has gone before...ferratilis wrote: ↑22/11/2023 16:01 Cuvajte prostatu.
- Tito_i_Partija
#46033 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ubiste me ti i Fero. Ti sa NMS, on sa Wrathfinderom.Chmoljo wrote: ↑22/11/2023 17:34Eh... AC je dobar, AC 2 odlican, Brotherhood fantastican, a Revelations je dobar closure.Tito_i_Partija wrote: ↑22/11/2023 15:55 @Chmoljo kad već pričam o AC, uzeo sam sinoć na sniženju AC 1, 2, Brotherhood i Revelations, da i ja konačno probam tu tvoju famoznu Ezio trilogiju.![]()
Ne znam.sta klcekas sa NMS. Neozbiljan si. Necemo tako u Evropu...
Plan je da pozavršavam što više ovih manjih igara prije nego što se upustim u tvoju/njegovu space/fantasy operu koja će mi uzet' pola života.
A još uz to sam se i ja počeo družit' sa ženom k'o i ti, gledamo po jednu il' dvije epizode serije na veče, tako da sada imam samo oko dva sata na dan za igranje.
- Averus
#46034 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kupio i ja DLC za AC:Origins (hidden ones). Nije mi se dalo uzimati season pass jer me ostalo ne zanima.
A ja kad moram otvoriti walkthrough, hoće mi nešto biti. Volim da sam kontam buildove, strategije itd., ali kad dođe stani-pani, jebiga... Ostarilo se, obaveza sve više, a vrijeme sve više cijenim (tj škrtarim na istom), pa i ne želim trošiti vrijeme na igre koje ga ne cijene.
24 igre sa mog wishlista na popustu, ja ne kupujem ništa jer ne mogu da se odlučim
A ja kad moram otvoriti walkthrough, hoće mi nešto biti. Volim da sam kontam buildove, strategije itd., ali kad dođe stani-pani, jebiga... Ostarilo se, obaveza sve više, a vrijeme sve više cijenim (tj škrtarim na istom), pa i ne želim trošiti vrijeme na igre koje ga ne cijene.
24 igre sa mog wishlista na popustu, ja ne kupujem ništa jer ne mogu da se odlučim
- vaučer
#46035 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Tko je šta ulovio na nasprodajama?
Ja uzeo one Half lifeove, Fallout 3, Fallout Vegas i Cyberpunk. Valjda nešto i odigram.
Ja uzeo one Half lifeove, Fallout 3, Fallout Vegas i Cyberpunk. Valjda nešto i odigram.
- ferratilis
#46036 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Jedino gledam Jagged Alliance 3, mozda uzmem. I season pass 2 za Wrathfinder, ali oboje jos nije na nivou kupovine. Sve ostalo sto je zanimljivo sam vec uzeo po boljim cijenama od trenutnih.
Od igara iz ove godine, vec imam RE4 i DLC, BG3, Talos Principle 2 (nezavrseno), Cyberpunk Phantom Liberty (nezavrseno), Quake 2 remaster (nisam ni poceo kako treba), Lords of the Fallen (nezavrseno jer stalno izbacuju patcheve). Toliko smo dobrih igara imali ove godine da moram prioritizirati.
A tu su i igre kao Lies of P, Returnal, i Shadow Gambit koje isto odlicno izgledaju, ali ih ostavljam za buducnost, jer takva je godina.
Od igara iz ove godine, vec imam RE4 i DLC, BG3, Talos Principle 2 (nezavrseno), Cyberpunk Phantom Liberty (nezavrseno), Quake 2 remaster (nisam ni poceo kako treba), Lords of the Fallen (nezavrseno jer stalno izbacuju patcheve). Toliko smo dobrih igara imali ove godine da moram prioritizirati.
A tu su i igre kao Lies of P, Returnal, i Shadow Gambit koje isto odlicno izgledaju, ali ih ostavljam za buducnost, jer takva je godina.
- nepass1
#46037 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Gejmacu i ja, ali slabe refleksi, sve sam losijiferratilis wrote: ↑22/11/2023 16:01 Cuvajte prostatu.
- Tito_i_Partija
#46038 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Za oko 65 kanadskih dolara (t.j. 85 KM) uzeo sam:
Assassin's Creed
Assassin's Creed 2
Assassin's Creed Brotherhood
Assassin's Creed Revelations
Spec Ops: The Line
Everspace
Chronicon
Firewatch
Dishonored: Death of the Outsider
Styx: Master of Shadows
Outward upgrejdov'o na Definitive Edition (t.j. dobio dvije ekspanzije)
Pogled'o najbolje dealove sa wishliste na gg.deals i uzeo sa Steam, Fanatical, Gamers Gate, GOG, i Green Man Gaming, zavisi ko je im'o najbolji popust.
Last edited by Tito_i_Partija on 22/11/2023 20:34, edited 1 time in total.
- ferratilis
#46039 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ako mislis igrati AC2, obavezno ovo skini
https://github.com/Sergeanur/EaglePatch/
- Tito_i_Partija
#46040 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Hvala. Ja obično pogledam na PC Gaming Wiki šta trebam skinut' prije nego što počnem, pogotovo ako je igra starija.ferratilis wrote: ↑22/11/2023 20:33 Ako mislis igrati AC2, obavezno ovo skini
Kad završim Titanfall 2, sledeća igra je tvoja preporuka, Condemned: Criminal Origins, već instalirana. Doduše, nije bila eksplicitna preporuka, već si rek'o da je jedna od najstrašnijih igara koje si igr'o, al' meni to dođe k'o preporuka jbg.
- ferratilis
#46041 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Pa jeste, jer mi je psiholoski horor uvijek bio strasniji od cudovista i nadnaravnog horora. A Condemned je vrh po tom pitanju. Psiholoski krimi horor triler.
Steta sto nastavak nikad nije izasao na PC-u, vec je zarobljen na konzolama sedme generacije.
- Chmoljo
#46042 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ma gledacu samo nekog doktora koji ne uziva previse u tome.ferratilis wrote: ↑22/11/2023 17:52Jbg bolje da ti gurne prst dole jednom godisnje nego da patis od neceg puno, puno goreg. A i familija s tobom.Chmoljo wrote: ↑22/11/2023 17:32Jos dvije godine i ide pregled gdje ti doktor pjevusi: to boldly go, where no man has gone before...ferratilis wrote: ↑22/11/2023 16:01 Cuvajte prostatu.
![]()
- Chmoljo
#46043 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Opa, bice prinoveTito_i_Partija wrote: ↑22/11/2023 18:02Ubiste me ti i Fero. Ti sa NMS, on sa Wrathfinderom.Chmoljo wrote: ↑22/11/2023 17:34Eh... AC je dobar, AC 2 odlican, Brotherhood fantastican, a Revelations je dobar closure.Tito_i_Partija wrote: ↑22/11/2023 15:55 @Chmoljo kad već pričam o AC, uzeo sam sinoć na sniženju AC 1, 2, Brotherhood i Revelations, da i ja konačno probam tu tvoju famoznu Ezio trilogiju.![]()
Ne znam.sta klcekas sa NMS. Neozbiljan si. Necemo tako u Evropu...![]()
Plan je da pozavršavam što više ovih manjih igara prije nego što se upustim u tvoju/njegovu space/fantasy operu koja će mi uzet' pola života.
A još uz to sam se i ja počeo družit' sa ženom k'o i ti, gledamo po jednu il' dvije epizode serije na veče, tako da sada imam samo oko dva sata na dan za igranje.![]()
Ma zivo me interesuje tvoj sud o NMS. Mozda ti se jednostavno i ne dopadne, jer u biti prica je meh, ali meni ima nesto zarazno u njoj i jebiga.
-
Bosnian Dragon1
#46044 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Igram snowrunner haman 1400 sati imam, ali nisam jos amur igrao, zar je fakat tako teska mapa,gdje god sam citao svi kazu najtezi od svih regiona... sad prelazim wisconsin trenutno, a najteza dosad mi je bila kola peninsula,napatio sam se bas, i yukon je bio potezaknepass1 wrote: ↑22/11/2023 07:50Vecina gejmera hoce da ih igra vuce za ruku i govori sta treba uraditi. Sad upalis igricu i sat vremena igras tutorial pa te jos kroz igricu navodi sta kako. Uzmi uncharted za primjer, cim stanes na zagonetki igra ti govori kako da je rjesis, hzd igras 1-2h tutorial. Pa sad raja gleda yt walktrough umjesto da igra igricu, valjda im opustenije tako.Averus wrote: ↑20/11/2023 14:45Ne sjecam se vise, znam da sam isao kroz neke hodnike, bilo je i neke vode, pojavili se face huggeri, nisam mogao skontati kako da ih se rijesim (jednog otarasim, drugi me sjebe) i dopizdilo, odustaoferratilis wrote: ↑20/11/2023 12:57 Ako si odustao na Xen poglavlju, razumijem. Ti leveli su sklepani na brzinu, i dosta igraca ih ne voli. Ali ipak imaju neki sarm.
Steta sto se ovaj update ne odnosi i na ekspanzije, jos uvijek su tu stari problemi sa UI, animacijama, i AI. Ne bi Valve bio Valve kad bi nesto odradili do kraja.![]()
A vizavi AI programiranja, nema to veze sa kvalitetom programera, nego sa projekt menadzerima i vodstvom kompanija. "Nece niko igati ako je pretesko" i "Previse kosta i odnosu na zaradu koju donosi" mentalitet
Evo npr snowrunner, igrica u koju sam ulupao oko 700h. Tutorijal ti kaze tri stvari, nadji kamion, toranj i prebaci regiju. Ostalo snalazi se. Svaka jebena recenzija tutorijal ne valja. Onda sam u par fb grupa o igrici. Raja samo pomaga kako je tesko. Skidaju modove da im bude lakse. A ima toliko vanilla OP kamiona da ispada kao da na sleper stavis jedan balvan i vozis ga po autoputu a ne nekoj zabiti u rusiji.
Izbacili ljudi regiju Amur ko je igrao zna koja je to patnja. Toliko su govana pojeli zbog toga, toliko je naroda odustalo da su svaku narednu regiju a do sad su cini mi se jos sedam ih izbacili napravili tako laganim da je dosadno igrati.
Onda dirt 2.0 vs. novi wrc. U dirtu nema oprastanja jedna greska i tu ti je kraj, dok novi wrc je vise arkadniji, vise oprasta ako izadjes sa staze, jednostavno laksa igrica.
Jbt kad se sjetim witchera i kad sam kao lvl 5-6 otisao da trazim brata od onog lika iz birtije a tamo pauk lvl 34, a ja nisam save napravio. Sad bi bilo tri puta jesi li siguran da ces uci u pecinu jer je tamo lvl 34 monster.
- Averus
#46045 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ja kupio:
AC:O Hidden Ones DLC
Asseto Corsa Ultimate Edition
Marvel's Guardians of the Galaxy
Immortals: Fenyx Rising
U početku sam pucao navisoko, onda skontao da više volim uzeti više igara, nego baciti više para na jednu
AC:O Hidden Ones DLC
Asseto Corsa Ultimate Edition
Marvel's Guardians of the Galaxy
Immortals: Fenyx Rising
U početku sam pucao navisoko, onda skontao da više volim uzeti više igara, nego baciti više para na jednu
- ferratilis
- nepass1
#46047 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Amur je kola na steroidima. Pogotovo mapa sa koje kreces i northern aegis, tu imas 8 slot trailer za raketu da dovuces u kosmodrom, mislim da mi je tri sata trebalo da to izvedem i haj da ti ne spoilam dalje.l ugl misije su zajebane. Kosmodrom i cernokamensk su malo lakse. Yukon je sega prema ovome. Maine je tezi od yukona.Bosnian Dragon1 wrote: ↑22/11/2023 22:28Igram snowrunner haman 1400 sati imam, ali nisam jos amur igrao, zar je fakat tako teska mapa,gdje god sam citao svi kazu najtezi od svih regiona... sad prelazim wisconsin trenutno, a najteza dosad mi je bila kola peninsula,napatio sam se bas, i yukon je bio potezaknepass1 wrote: ↑22/11/2023 07:50Vecina gejmera hoce da ih igra vuce za ruku i govori sta treba uraditi. Sad upalis igricu i sat vremena igras tutorial pa te jos kroz igricu navodi sta kako. Uzmi uncharted za primjer, cim stanes na zagonetki igra ti govori kako da je rjesis, hzd igras 1-2h tutorial. Pa sad raja gleda yt walktrough umjesto da igra igricu, valjda im opustenije tako.Averus wrote: ↑20/11/2023 14:45
Ne sjecam se vise, znam da sam isao kroz neke hodnike, bilo je i neke vode, pojavili se face huggeri, nisam mogao skontati kako da ih se rijesim (jednog otarasim, drugi me sjebe) i dopizdilo, odustao
A vizavi AI programiranja, nema to veze sa kvalitetom programera, nego sa projekt menadzerima i vodstvom kompanija. "Nece niko igati ako je pretesko" i "Previse kosta i odnosu na zaradu koju donosi" mentalitet
Evo npr snowrunner, igrica u koju sam ulupao oko 700h. Tutorijal ti kaze tri stvari, nadji kamion, toranj i prebaci regiju. Ostalo snalazi se. Svaka jebena recenzija tutorijal ne valja. Onda sam u par fb grupa o igrici. Raja samo pomaga kako je tesko. Skidaju modove da im bude lakse. A ima toliko vanilla OP kamiona da ispada kao da na sleper stavis jedan balvan i vozis ga po autoputu a ne nekoj zabiti u rusiji.
Izbacili ljudi regiju Amur ko je igrao zna koja je to patnja. Toliko su govana pojeli zbog toga, toliko je naroda odustalo da su svaku narednu regiju a do sad su cini mi se jos sedam ih izbacili napravili tako laganim da je dosadno igrati.
Onda dirt 2.0 vs. novi wrc. U dirtu nema oprastanja jedna greska i tu ti je kraj, dok novi wrc je vise arkadniji, vise oprasta ako izadjes sa staze, jednostavno laksa igrica.
Jbt kad se sjetim witchera i kad sam kao lvl 5-6 otisao da trazim brata od onog lika iz birtije a tamo pauk lvl 34, a ja nisam save napravio. Sad bi bilo tri puta jesi li siguran da ces uci u pecinu jer je tamo lvl 34 monster.
Doduse ja sam igrao redom kako su izlazile mape, pa nisam u amuru imao tatre iz don regije i taygu koja se dobije u maine
Plus sad ima onaj mastadont za 4$ da se pazari.
Ja igrao sa azovom 5 i 7 te voronima dok nisam zikz605 nasao u amuru. Sa 605r vec postaje lakse, ali opet nemas lance a ima mjesta gdje se bez njih ne moze
Last edited by nepass1 on 22/11/2023 23:50, edited 2 times in total.
- Chmoljo
#46048 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Tjt.
Jako puno mimova ima na ovu temu. Mozemo li se zvati prvom generacijom koja ozbiljno prolazi kroz ovaj zivotni proces?
Vaucer rece da je gen x, al mislim da ogroman dio te generacije nikada nije bio okosnica gaming industrije.
- nepass1
#46049 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ja cekam assetto corsa competitione da nekad bude na snizenju. Pa da se sa volanom zadam.
- Rootboi