Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
244
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 556

Tito_i_Partija

#46001 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

House wrote: 21/11/2023 14:17

aww
Šta je ovo? Dead Cells?
vaučer

#46002 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by vaučer »

Blasphemous.
Tito_i_Partija

#46003 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Styx: Shards of Darkness je džaba na GOGu. Dobra ocjena na Steamu.
ferratilis

#46004 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Tito_i_Partija wrote: 21/11/2023 17:55 Styx: Shards of Darkness je džaba na GOGu. Dobra ocjena na Steamu.
Solidan AA stealth naslov, vijedi odigrat.
Tito_i_Partija

#46005 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

ferratilis wrote: 21/11/2023 17:57
Tito_i_Partija wrote: 21/11/2023 17:55 Styx: Shards of Darkness je džaba na GOGu. Dobra ocjena na Steamu.
Solidan AA stealth naslov, vijedi odigrat.
Da, ja baš volim ovakve stealth igre.

Kad bi još Rockstar napravio Manhunt remake pa popravio ono govno od kontrola, bila bi jedna od najboljih stealth igara ikad. :-D
Averus

#46006 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Ja nedavno kupio prvi Styx na steamu :D
Kazu da je prica u prvom mnogo bolja, a u drugom gameplay
Averus

#46007 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Ako kupim Halo Master Chief edition, jel sadrzi cijelu pricu od prvog do zadnjeg dijela i da li se uopste isplati igrati sve, ili je kao FC dovoljno npr od drugog poceti?
Peacean

#46008 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Peacean »

Prvi dio se definitivno isplati odigrati. Mada nije cijela priča u paketu, Halo 5 nije dostupan na pc-u dok se Halo Infinite uzima posebno.
nepass1

#46009 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by nepass1 »

Averus wrote: 20/11/2023 14:45
ferratilis wrote: 20/11/2023 12:57 Ako si odustao na Xen poglavlju, razumijem. Ti leveli su sklepani na brzinu, i dosta igraca ih ne voli. Ali ipak imaju neki sarm.

Steta sto se ovaj update ne odnosi i na ekspanzije, jos uvijek su tu stari problemi sa UI, animacijama, i AI. Ne bi Valve bio Valve kad bi nesto odradili do kraja. :-)
Ne sjecam se vise, znam da sam isao kroz neke hodnike, bilo je i neke vode, pojavili se face huggeri, nisam mogao skontati kako da ih se rijesim (jednog otarasim, drugi me sjebe) i dopizdilo, odustao :D

A vizavi AI programiranja, nema to veze sa kvalitetom programera, nego sa projekt menadzerima i vodstvom kompanija. "Nece niko igati ako je pretesko" i "Previse kosta i odnosu na zaradu koju donosi" mentalitet
Vecina gejmera hoce da ih igra vuce za ruku i govori sta treba uraditi. Sad upalis igricu i sat vremena igras tutorial pa te jos kroz igricu navodi sta kako. Uzmi uncharted za primjer, cim stanes na zagonetki igra ti govori kako da je rjesis, hzd igras 1-2h tutorial. Pa sad raja gleda yt walktrough umjesto da igra igricu, valjda im opustenije tako.
Evo npr snowrunner, igrica u koju sam ulupao oko 700h. Tutorijal ti kaze tri stvari, nadji kamion, toranj i prebaci regiju. Ostalo snalazi se. Svaka jebena recenzija tutorijal ne valja. Onda sam u par fb grupa o igrici. Raja samo pomaga kako je tesko. Skidaju modove da im bude lakse. A ima toliko vanilla OP kamiona da ispada kao da na sleper stavis jedan balvan i vozis ga po autoputu a ne nekoj zabiti u rusiji.
Izbacili ljudi regiju Amur ko je igrao zna koja je to patnja. Toliko su govana pojeli zbog toga, toliko je naroda odustalo da su svaku narednu regiju a do sad su cini mi se jos sedam ih izbacili napravili tako laganim da je dosadno igrati.
Onda dirt 2.0 vs. novi wrc. U dirtu nema oprastanja jedna greska i tu ti je kraj, dok novi wrc je vise arkadniji, vise oprasta ako izadjes sa staze, jednostavno laksa igrica.

Jbt kad se sjetim witchera i kad sam kao lvl 5-6 otisao da trazim brata od onog lika iz birtije a tamo pauk lvl 34, a ja nisam save napravio. Sad bi bilo tri puta jesi li siguran da ces uci u pecinu jer je tamo lvl 34 monster.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#46010 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by pici »

Mene sto odusevljava u ovim igrama su priče i likovi. Gejming mi i nije vise tako interesantan koliko sama prica i razvoj iste, cak mi ni filmovi i serije nisu toliko duboko izrazajne poput ovih. Syberia, uhh koliko mi se je dopala prica i razvoj iste.Legacy of Kain, prica da ti mozak stane itd itd, da ne nabrajam... igre koje su imale dušu.

ferratilis

#46011 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Da ne ispadne da sam totalni hater :)

Image
Kuvet

#46012 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Kuvet »

nepass1 wrote: 22/11/2023 07:50
Averus wrote: 20/11/2023 14:45
ferratilis wrote: 20/11/2023 12:57 Ako si odustao na Xen poglavlju, razumijem. Ti leveli su sklepani na brzinu, i dosta igraca ih ne voli. Ali ipak imaju neki sarm.

Steta sto se ovaj update ne odnosi i na ekspanzije, jos uvijek su tu stari problemi sa UI, animacijama, i AI. Ne bi Valve bio Valve kad bi nesto odradili do kraja. :-)
Ne sjecam se vise, znam da sam isao kroz neke hodnike, bilo je i neke vode, pojavili se face huggeri, nisam mogao skontati kako da ih se rijesim (jednog otarasim, drugi me sjebe) i dopizdilo, odustao :D

A vizavi AI programiranja, nema to veze sa kvalitetom programera, nego sa projekt menadzerima i vodstvom kompanija. "Nece niko igati ako je pretesko" i "Previse kosta i odnosu na zaradu koju donosi" mentalitet
Vecina gejmera hoce da ih igra vuce za ruku i govori sta treba uraditi. Sad upalis igricu i sat vremena igras tutorial pa te jos kroz igricu navodi sta kako. Uzmi uncharted za primjer, cim stanes na zagonetki igra ti govori kako da je rjesis, hzd igras 1-2h tutorial. Pa sad raja gleda yt walktrough umjesto da igra igricu, valjda im opustenije tako.
Evo npr snowrunner, igrica u koju sam ulupao oko 700h. Tutorijal ti kaze tri stvari, nadji kamion, toranj i prebaci regiju. Ostalo snalazi se. Svaka jebena recenzija tutorijal ne valja. Onda sam u par fb grupa o igrici. Raja samo pomaga kako je tesko. Skidaju modove da im bude lakse. A ima toliko vanilla OP kamiona da ispada kao da na sleper stavis jedan balvan i vozis ga po autoputu a ne nekoj zabiti u rusiji.
Izbacili ljudi regiju Amur ko je igrao zna koja je to patnja. Toliko su govana pojeli zbog toga, toliko je naroda odustalo da su svaku narednu regiju a do sad su cini mi se jos sedam ih izbacili napravili tako laganim da je dosadno igrati.
Onda dirt 2.0 vs. novi wrc. U dirtu nema oprastanja jedna greska i tu ti je kraj, dok novi wrc je vise arkadniji, vise oprasta ako izadjes sa staze, jednostavno laksa igrica.

Jbt kad se sjetim witchera i kad sam kao lvl 5-6 otisao da trazim brata od onog lika iz birtije a tamo pauk lvl 34, a ja nisam save napravio. Sad bi bilo tri puta jesi li siguran da ces uci u pecinu jer je tamo lvl 34 monster.
Slazem se, ali ipak gledam po sebi. Nemam bas tonu vremena, a i ne da mi se zajebavati puno, pa igram na easy-normal, sta cu. Prije sam isao na najvise postavke tezine igranja, ali sam u stisku sa vremenom, pa hocu da predjem nekad sto prije. Igram upravo DIRT 2.0 i osjetio sam to, kontam kad pogrijesim vratit ce me, hoce, ali penalty, a igra te tjera da se usavrsavas.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#46013 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

to je tačno. milenijalci su generacija koja vjerovatno ima najveći historijski raspon igranja video igara... od devedesetih do danas.

međutim milenijalci su danas očevi (i pođahkad majke), zaposleni ljudi, porodični, koji kada sve stave na spavanje budu krepani i nemaju kuveta da se zajebavaju i sa video igrama. pa daj šta lakše.

jebi ga.

ni vremena viška. ooooo pogotovo vremena viška...
Dope_Man

#46014 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Dope_Man »

Hebiga, nekad se PES igrao do zore.. sad udjem u ML, odradim 2-3 utakmice i dosta.. i to par dana u sedmici. Sezona mi traje k'o prava :lol:

Starfield sam dugo cekao, pa i to odradim 1, mozda 2 kraca questa, i gasi mjesalicu, motaj kablove :sad:
Kuvet

#46015 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Kuvet »

Chmoljo wrote: 22/11/2023 12:25 to je tačno. milenijalci su generacija koja vjerovatno ima najveći historijski raspon igranja video igara... od devedesetih do danas.

međutim milenijalci su danas očevi (i pođahkad majke), zaposleni ljudi, porodični, koji kada sve stave na spavanje budu krepani i nemaju kuveta da se zajebavaju i sa video igrama. pa daj šta lakše.

jebi ga.

Sta bih dao da dan traje 54 sata :mrgreen: .
ferratilis

#46016 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Jesu li Chmoljo i Tito milenijalci? :D
vaučer

#46017 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by vaučer »

Dope_Man wrote: 22/11/2023 12:29 Hebiga, nekad se PES igrao do zore.. sad udjem u ML, odradim 2-3 utakmice i dosta.. i to par dana u sedmici. Sezona mi traje k'o prava :lol:
Kao da sebe opisujem, iako sam Gen X ne milenijal. :-D
Općenito mi je kapacitet možda dva puna zadavanja u video igre godišnje, a i to nije garantirano.
Prije sam gutao igre za koje sam imao periferni interes, danas ih samo kupujem ili slažem u wishlistu.
Ali tu i tamo me nešto i dalje uvuče, zadnje je bio BG3, prije tog Sekiro i RDR2.
Ako je dovoljno dobra igra - jebi ga, mogu i druge stvari malo trpiti.
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#46018 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by W0rM »

ferratilis wrote: 22/11/2023 13:29 Jesu li Chmoljo i Tito milenijalci? :D
Sad kad kazu da su Gen X :lol:
Chmoljo

#46019 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

ja sam milenijalac, a mislim i da je Trudoov mali od kužine :D
Chmoljo

#46020 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

ferratilis wrote: 22/11/2023 09:27 Da ne ispadne da sam totalni hater :)

Image
ovaj Dave the Diver izgleda predobro. to će se morati preigrati.
Averus

#46021 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

@nepass1 kome ti mamu? :twisted: :D
Jebiga ako sam Metroid, Super Mario, Ninja Turtles i Chip&Dale igrao 1993.godine bez tutoriala, ne znam sto me prozivas za Half Life :D
FPS jednostavno nije moj fah nikad bio. Treba mi posebno raspoloženje i visak vremena da bih s merakom igrao :)

Joj @pici Soul Reaver je odlican! Kako bih volio da se vrati iz mrtvih :(
nepass1

#46022 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by nepass1 »

Averus wrote: 22/11/2023 14:15 @nepass1 kome ti mamu? :twisted: :D
Jebiga ako sam Metroid, Super Mario, Ninja Turtles i Chip&Dale igrao 1993.godine bez tutoriala, ne znam sto me prozivas za Half Life :D
FPS jednostavno nije moj fah nikad bio. Treba mi posebno raspoloženje i visak vremena da bih s merakom igrao :)

Joj @pici Soul Reaver je odlican! Kako bih volio da se vrati iz mrtvih :(
Vise sam se referisao na drugi dio tvog posta. A half life nisam nikad igrao nit me privlacilo. Ustvari prije ce biti da sam preskocio jer sam se tad samo sa sisama volio igrati :D
Tito_i_Partija

#46023 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

ferratilis wrote: 22/11/2023 13:29 Jesu li Chmoljo i Tito milenijalci? :D
Zamalo. Osamdeseto godište, na samoj ivici Gen X-a. :-D
Tito_i_Partija

#46024 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Chmoljo wrote: 22/11/2023 12:25 to je tačno. milenijalci su generacija koja vjerovatno ima najveći historijski raspon igranja video igara... od devedesetih do danas.

jebi ga.

Sve potpisujem. Često igre igram uz pomoć online walkthrough, jer mi se baš ne da provodit' 2 sata istražujući kud moram dalje i ne napravit' apsolutno nikakvog progresa. Zato volim ARPGs i jednostavne open world igre poput AC, jer to teško da može iko zabrljat'. :-D
Tito_i_Partija

#46025 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

@Chmoljo kad već pričam o AC, uzeo sam sinoć na sniženju AC 1, 2, Brotherhood i Revelations, da i ja konačno probam tu tvoju famoznu Ezio trilogiju. :-D
Post Reply