Ja u zivotu sekunde nisam radio na budzetu i bilo gdje uhljebljen.Svaku marku koju sam zaradio,krvavo sam zaradio.Hame_ wrote: ↑18/11/2023 14:15Boli mene k. za d. kao i nj za mene. Kukate a uhljebili ste se. Kako je nama boli vas k. a glumite sindikat.zippoo87 wrote: ↑18/11/2023 13:18A ti bi u 900 i prevoz i topli i minuli i prekovremeni?
Znaci mrtvi kapitalista i "privatnik Rahman"
Da mi nije mrsko pisati sa telefona,da ja tebe malo ohladim.
I na onaj gore post koji si meni napisao,samo nemam pojma sta je poveznica mog posta i tvojih zalopojki na drzavu.
Nejse...
Vidi zipo. Od 1989. počinjem raditi (1968. godište eto koliko godina) kod privatnika. 1997. 20 godina radio "za sebe". Evo šesta godina opet za privatnika.
Nisam dana u životu bolovanja imao.
Kako ne kontate da nije poslodavac kriv, vi ste krivi što to dopuštate sebi.
Ko nije zadovoljan... bujrum drug - promijeni firmu, otvori svoj obrt, pokreni nešto da te ne gule.
Jok... 1. maja rakiješina i roštilj.
Slavlje![]()
Malo si polupao loncice sto se mene konkretno tice ali dobro,to i nije bitno,ne moze covjek sve i svakoga upratiti na forumu.
Ja naravno pisem o poslodavcima tamo gdje ih znam i znam njihoc nacin poslovanja i odnos prema radnicima a to je u principu na lokalnom nivou.
I sve sto sam ikada o njima napisao,stojim iza svake napisane rijeci,svidjalo se to nekome ili ne.
Evo samo da se osvrnem na ovu tvoju zadnju recenicu...gdje kazes,ko nije zadovoljan,da ide dalje...pa u malim sredinama ti nemas gdje "ici dalje",kada svi poslodavci u kafani dogovore jednake plate u svakoj firmi i nemas ti gdje prelaziti.Jedini nacin je upravo ono sto vecina i radi,napusti i ide vani raditi.Neki,vrlo rijetki se okusaju i u vlastitom biznisu,sto je pozeljno ali dobro,biznis nije za svakoga...mozes imati najboljeg majstora u nekoj struci ali covjek nije menadzer,organizator,nema pregovarcke sposobnosti i takav covjek ne moze imati firmu,ma kakav strucnjak bio u poslu.
U vecim gradovima a tu pretezno Sarajevo malo odskace,veca je i ponuda i potraznja i tu ima vise i pozitivnih primjera u odnosima poslodavaca i radnika a u manjim sredinama je sve iskoristavanje,mobing,ebavanje u zdrav mozak itd.
Ja recimo to ne trpim i zato nisam ni zaposlen u lokalnim firmama,jer ne dozvoljavam da mi se neko izdrkava po glavi za saku jada od plate i jos da mi galami,psuje,vrijedja ...sto je standardno ponasanje "privatnika Rahmana" u BiH.Cak sam imao i fizicki nasrtaj na sebe jednom,od strane vlasnika ali nije bilo nikakvih posljedica ni po koga,da ide dalje na sud ili prijavu.