Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dječak sa šibicama wrote: ↑18/11/2023 17:53
Eto te ko onaj "profesor" iz studija BHT, "taj jedan Luxemburg" kao konstantno potcjenjivanje 90% protivnika, a mi smo kao velesila za njih.
Ama ja te priče o velesili u odnosu na Luksemburg ne shvatam!
Ko je to rekao?
I kako će to brate iko reći kada je realno da je svaki debil znao i prije utakmice da će Luksemburg pobijediti.
Zato ne shvatam to kako je neko rekao da smo velesila za bilo koga. To se vjerovatno samo tako kaže jer svako zna da smo mi jedna od najlošijih reprezentacija u Europi.
dječak sa šibicama wrote: ↑18/11/2023 17:53
Eto te ko onaj "profesor" iz studija BHT, "taj jedan Luxemburg" kao konstantno potcjenjivanje 90% protivnika, a mi smo kao velesila za njih.
Ama ja te priče o velesili u odnosu na Luksemburg ne shvatam!
Ko je to rekao?
I kako će to brate iko reći kada je realno da je svaki debil znao i prije utakmice da će Luksemburg pobijediti.
Zato ne shvatam to kako je neko rekao da smo velesila za bilo koga. To se vjerovatno samo tako kaže jer svako zna da smo mi jedna od najlošijih reprezentacija u Europi.
Mi bi trebali biti sila za Lux, i neki zive u uvjerenju da i jesmo, ali na zalost nismo.
Igracki, bolji smo od njih kad se sve sabere i oduzme, ali kao tim oni su jaci a mi smo taraba, parmak.
last mohicans wrote: ↑18/11/2023 20:03
Eno Pjanke oporavio aduktor, igrao danas.
inace bi jako pjanic pomogao. mozda bi primili koji gol vise.
najnevaznija informacija u ovom rasulu je to sto je pjanic slagao da ne moze igrati.
I nije baš, treba posmatrati cjelokupnu situaciju da su se tri najiskusnija igrača ispričala, radi "povreda", umora ili čega već ne. To nešto govori i samo dodatno srozava cijelu ekipu, ambijent i atmosferu oko reprezentacije. Možda je Sava slagao, a Pjanić tražio poštedu, pa sad razapinju Miralema jer je ovaj rekao da je povrijeđen. Samo je Dzeko zaslužio poštedu, Pjanić i ne baš, Seo se uglavnom uvijek odazivao i samo je s razlogom propuštao. Mali princ je imao i "Salihamidzićevskih" crvenih kartona, "povreda" i sl. A zvali smo ga kad je kod Rumenka u Barsi fatao lopte. Tad mu se nije bilo mrsko odazivati. Za rezultat je najviše kriv lepi Sava koji lepo priča, a slabo utakmice sprema. Luxov trener ga je preslušao kao malo dijete, a tek da se nije smilovao Martinez, 8 komada bi nam zabili.
Nije ni Dalić neki Gvardiola i ima super kvalitetnu ekipu, ali čovjek je ipak neku taktiku spremao.
Više smo težili tome da naši krilni igrači ulaze unutra, pa završavamo kroz pas. To smo trenirali. Tako smo dali dva gola. On je stvarao prostor za druge, trčao je i borio se, odradio je posao na drugi način kad već nije bio strijelac.
Sredinom prvog dijela ste promijenili raspored, Gvardiol je postao treći stoper, a Stanišić otišao prema naprijed.
Na treningu smo radili da se otvaramo sa Stanišićem jako visoko te ostajemo s trojicom nazad, a Gvardiol se spusti na svoju poziciju stopera... Počeli smo štekati u otvaranju igre, pa smo htjeli pokušati tako da Majer uđe s Kramarićem u polušpicu.To smo igrali petnaestak minuta, samo da dobijemo sigurnost koju smo izgubili. To je dobra stvar za nas, za budućnost, jer imamo sada trojicu stopera, a može to igrati i Stanišić. Imamo bokove koji mogu biti ofenzivniji. To je igra koju bismo mogli igrati u budućnosti.
Ja se pitam je li gospon Sava išta slično spremao ili ih je samo poslao na teren, a tako djelujemo cijele kvalifikacije.
AmiĐa_Idriz wrote: ↑19/11/2023 10:20
Sa ovim kartonima je pokazao da ne zna ili da "ne zna" posao raditi kako treba. Što je u biti svejedno, posljedice se vide i naziru.
Dalic rotira jer ide logikom stvari pa proba tri stopera na 352 jer ima odlicne stopere i da krila ulaze u sredinu posto nema kvalitetna krila i igraju mu veznjaci na krilu a kad igra 352 onda krila i nema vec ofanzivni bekovi idu naprijed, samo logicne stvari. Kod Save, ja mislim, ni on sam ne zna sta mu igraci mogu i koje su im prednosti. Ja licno za neke od njih nikada nisam ni cuo, kamoli sta i kako igra. A sumnjam i da je selektor puno vise upoznat.
Mozda dok ih malo upozna.
dječak sa šibicama wrote: ↑19/11/2023 13:44
Dalic rotira jer ide logikom stvari pa proba tri stopera na 352 jer ima odlicne stopere i da krila ulaze u sredinu posto nema kvalitetna krila i igraju mu veznjaci na krilu a kad igra 352 onda krila i nema vec ofanzivni bekovi idu naprijed, samo logicne stvari. Kod Save, ja mislim, ni on sam ne zna sta mu igraci mogu i koje su im prednosti. Ja licno za neke od njih nikada nisam ni cuo, kamoli sta i kako igra. A sumnjam i da je selektor puno vise upoznat.
Mozda dok ih malo upozna.
Savo dok samo upozna igrace i ukapira gdje ko igra proci ce i europsko.Dati mu do sansu do svjetskog u americi
Kloc je i veceras zadovoljan igrom a vjerovatno i rezultatom.Cudo od selektora i vec pravi plan za baraz,znaci ostaje.Znaci koliko god sam bio optimista u siguran prolazak ovo ce definitivno biti krah reprezentacije.
Logovan wrote: ↑19/11/2023 22:53
Jedna pobjeda, tri poraza
Postigli 4 a primili 11 golova.
Ali ima nešto i pozitivno. Prepolovili smo broj primljenih golova od prošle utakmice. Ako bude išao ovakvom putanjom, iduću gubimo minimalnim rezultatom.
Savo je kao dijete, ne zna voziti ni biciklo ali tata je njemu već dao auto i on lupa sa njim okolna auta, probava elektroniku, i na kraju dana opet izađe iz auta i nema pojma ni šta je radio taj dan, i još uvijek ne zna voziti ni biciklo… Zaradi se para, reprezentacija se bruka, Vici tj. Dodiku super jer više navijača na BP okupi Čelik nego reprezentacija…Ali to su nama “naše” dobre Bošnje-“kvazipatrioti” izabrali…
Smjeniše Kodru nakon dvije utakmice u kojima je ostvario po jednu pobjedu i poraz da bi ovo kezme zasjelo na klupu, koje se pokazalo kao najveći glupan od selektora do sada. Savez bi se trebao obratiti javnosti i objasniti zašto se tako postupilo sa Kodrom, zašto su u ovome vidjeli rješenje i zašto ne primjenjuju ustaljenu proceduru smjene selektora nakon dva, tri poraza. Ne tvrdim da je Kodro bio idealno rješenje, ali nije ništa lošiji od ovog i nije se mogao ni predstaviti u dvije utakmice.
avetinja wrote: ↑20/11/2023 09:48
Smjeniše Kodru nakon dvije utakmice u kojima je ostvario po jednu pobjedu i poraz da bi ovo kezme zasjelo na klupu, koje se pokazalo kao najveći glupan od selektora do sada. Savez bi se trebao obratiti javnosti i objasniti zašto se tako postupilo sa Kodrom, zašto su u ovome vidjeli rješenje i zašto savez ne primjenjuje ustaljenu proceduru smjene selektora nakon dva, tri poraza. Ne tvrdim da je Kodro bio idealno rješenje, ali nije ništa lošiji od ovog i nije se mogao ni predstaviti u dvije utakmice.
Šta se imaju obracat i šuplju prosipat--znamo kojem cilju dodikovci idu.
Haman pa su ga postigli
avetinja wrote: ↑20/11/2023 09:48
Smjeniše Kodru nakon dvije utakmice u kojima je ostvario po jednu pobjedu i poraz da bi ovo kezme zasjelo na klupu, koje se pokazalo kao najveći glupan od selektora do sada. Savez bi se trebao obratiti javnosti i objasniti zašto se tako postupilo sa Kodrom, zašto su u ovome vidjeli rješenje i zašto savez ne primjenjuje ustaljenu proceduru smjene selektora nakon dva, tri poraza. Ne tvrdim da je Kodro bio idealno rješenje, ali nije ništa lošiji od ovog i nije se mogao ni predstaviti u dvije utakmice.
Šta se imaju obracat i šuplju prosipat--znamo kojem cilju dodikovci idu.
Haman pa su ga postigli
Svima je jasno kuda ovi potezi vode, ali volio bih čuti njihovo opravdanje za neodbranjivo, jer bi se zaista morali potruditi da dobro slažu, a to nije lahko; i nadao bih se da postoji barem jedan novinar kojem se prije press konferencije ne kaže šta smije a šta ne smije pitati.