Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Laplace

#32676 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Laplace »

luckylaka wrote: 19/11/2023 01:18 Ako budemo igrali orvu kao domacin protiv izraela zaklat ce nas uefa.Mozda nam spucaju i kaznu da se igra bez gledalaca
Najbolje bi bilo da se preventivno zabrani publika na stadionu. Još bolje bi bilo da se isprazni grad, da ne bude gaženja zastava pred kamerama dok nas Izraelci pune kao sarmu.
NediM17

#32677 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by NediM17 »

Nas će Puki ispičkat prije cionista, a njih Ukrajinci, tako da srećom ništa od toga biti neće.
Sociolog

#32678 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Sociolog »

Jel se barata igra 1 utakmica?
AmiĐa_Idriz

#32679 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by AmiĐa_Idriz »

dječak sa šibicama wrote: 18/11/2023 16:07 Samo da Vico ode, i onda ce ovi nasi sjajni nogometasi posamarati sve redom.

Inace Kelme vidim ima ugovor sa Borcem i Leotarom, dakle ruka ruku mije.
Distributer Kelme opreme za BiH je Juventa Sport iz Banja Luke, čiji je vlasnik Vicin dobar guzni haver.

A čak i kada bi to sve u stranu stavili, dresovi su teško smeće.
Didier

#32680 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Didier »

Zna li neko na koji fazon je Estonija u baražu Lige A?
insaneinthebrain

#32681 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by insaneinthebrain »

Didier wrote: 19/11/2023 12:58 Zna li neko na koji fazon je Estonija u baražu Lige A?
uefa gura najjace reperezentacije, umjesto iz lige B da ubace jos jednog protivnika oni iz lige D :roll:
luckylaka

#32682 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

Laplace wrote: 19/11/2023 09:39
luckylaka wrote: 19/11/2023 01:18 Ako budemo igrali orvu kao domacin protiv izraela zaklat ce nas uefa.Mozda nam spucaju i kaznu da se igra bez gledalaca
Najbolje bi bilo da se preventivno zabrani publika na stadionu. Još bolje bi bilo da se isprazni grad, da ne bude gaženja zastava pred kamerama dok nas Izraelci pune kao sarmu.
Vjerujem da uefa danas ceka i najmanji incident da nam zabrani navijace na stadionu i novcanu kaznu da ce se vico i u grobu prevrtati
zippoo87

#32683 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by zippoo87 »

luckylaka wrote: 19/11/2023 15:01
Laplace wrote: 19/11/2023 09:39
Vjerujem da uefa danas ceka i najmanji incident da nam zabrani navijace na stadionu i novcanu kaznu da ce se vico i u grobu prevrtati
Nema ko napraviti ni incident,prazan stadion.
Ovo da se dozivi na Bilinom Polju...to je prije bilo u ravni sa dobitkom na lotu.

Realnost je takva da nam se sve poklopilo u negativnom...Igraci koji su nosili repku zadnjih 10 godina su gotovi,novih i kvalitetnih nemamo a i generalno klima oko Saveza i ovo sto nam je predsjednik klosar,smecar,narko diler Vico...pa ljude jos vise odbija od repke.
insaneinthebrain

#32684 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by insaneinthebrain »

ovo je za kolektivno protjerivanje, sve od vrha do dna :bih:
zippoo87

#32685 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by zippoo87 »

Ma ovi igraci i nisu kapcitet neki i ja njih ne krivim.Veceras su se i zalagali,trcali,pokusavali nesto...ali jednostavno taj amaterizam...oba gola su primljena amaterski i jadno i nas ovo "krasi" decenijama,nebitno ko igrao u reprezentaciji.I kada smo imali najbolju ekipu,primali smo iste amaterske golove.
To je jednostavno psiha u glavi,ne mogu prelomiti preko toga.

Sve u svemu...nikada slabiju ekipu nismo imali a samim tim i nikada losije rezultate u jednom kvalifikacionom ciklusu.Nije nas pobjedio samo onaj ko nije igrao protiv nas :lol:
Herr Flick

#32686 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Herr Flick »

Najsmjesnije od svega je sto ce ova reprezentacija igrati u Ligi A nacija a realno mjesto je zadnja Liga D

:lol: :lol: :lol:
mist

#32687 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by mist »

Sad kad nesto bolje razmislim iako sam prvi ja pljuvao Vahu,nije ni cudo sto nece da vodi reprezentaciju.Ocito je tamo septicka jama.
18mn97

#32688 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by 18mn97 »

Dugarry wrote: 18/11/2023 21:33 Vidim da je Vladimir Petkovic bez angazmana :roll:
To bi bio odlican potez. :thumbup:
muha_sa

#32689 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by muha_sa »

18mn97 wrote: 20/11/2023 09:35
Dugarry wrote: 18/11/2023 21:33 Vidim da je Vladimir Petkovic bez angazmana :roll:
To bi bio odlican potez. :thumbup:
Da mu Colpa--legenda Jugo fudbala :lol: bude jedan od nadredjenih
svi u napad

#32690 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by svi u napad »

Boze gledam i citam intervjue sa Savom, Vicom i igracima. Pa covjeku zaista dodje da place. Jos nekako bi covjek halalio igracima jer fudbaleri i nemaju neke skole i znaju reci 2-3 recenica koje ih je neko poducio ali ovi nepismeni novinari sa laznim diplomama znaju samo pitati "kakv je vas utisak nakon utakmice?" Da li je neko ikad pitao Vicu kad ce repka odigrat tekmu u BL? Da cujemo pametni odgovor inzinjera zastite na radu. Da li ga je iko upitao hoce li Savo dobiti otkaz po istom principu kako su ga Faruk i Meho dobili? Da li ga je iko pitao o nacionalnom stadionu? Doduse ovo drugo pitanje moze biti i jako opasno jer kako vec spomenu jedan forumas moze on odluciti da se pravi u BL. Zasto niko ne upita Savu zasto Mujakic igra beka i zasto igramo bez krila? Ima tu jos stotinu pitanja koja se mogu postaviti ovoj dvojici i onda bi bila situacija puno jasnija no vazno je novinarima sjesti u avion otici sa repkom u inostranstvo malo cugati i jesti dzabe na racun tog Saveza. Da li je nepismena stoka osim Colpe ikad intervjuisala balijska govna koja sjede u Savezu i aminuju sve sto Vico pozeli i odluci. Mi moramo odrasti tj. moramo se edukovati. Dragi novinari kad ste vec kupovinom diploma i dobijanjem posla preko stele pogledajte barem kako to rade u susjedstvu a da ne govorim u Evropi. Kako oni smiju razapeti Dalica nakon losih rezultata. Covjeka koji im je donio drugo i trece mjesto u svijetu.
Uh vidi mene budale pokusavam ukazati na neke stvari i samo se sikiram. Ovdje na forumu ima dosta pametnih ljudi ali to je kap u moru u odnosu na stanovnistvo u BiH. Mi moramo prvo napraviti ili naci nekog novog modernog politicara koji ce imati muda i zajedno sa grupom novih mladih intelektualaca zapoceti obnovu naseg drustva jer sa sadasnjim istrosenim kurtonima necemo nigdje stici. Mora se poceti sa obrazovanjem i podizanjem nacionalne svijesti kako bi se postigli uspjesi u svim sferama drustva.
Izvinjavam se odoh u politiku. Nije mi to bila namjera. Ugodan dan vam zelim. Zivjeli.
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#32691 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by teskeredzic_22 »

svi u napad wrote: 20/11/2023 10:05
Spoiler
Show
Boze gledam i citam intervjue sa Savom, Vicom i igracima. Pa covjeku zaista dodje da place. Jos nekako bi covjek halalio igracima jer fudbaleri i nemaju neke skole i znaju reci 2-3 recenica koje ih je neko poducio ali ovi nepismeni novinari sa laznim diplomama znaju samo pitati "kakv je vas utisak nakon utakmice?" Da li je neko ikad pitao Vicu kad ce repka odigrat tekmu u BL? Da cujemo pametni odgovor inzinjera zastite na radu. Da li ga je iko upitao hoce li Savo dobiti otkaz po istom principu kako su ga Faruk i Meho dobili? Da li ga je iko pitao o nacionalnom stadionu? Doduse ovo drugo pitanje moze biti i jako opasno jer kako vec spomenu jedan forumas moze on odluciti da se pravi u BL. Zasto niko ne upita Savu zasto Mujakic igra beka i zasto igramo bez krila? Ima tu jos stotinu pitanja koja se mogu postaviti ovoj dvojici i onda bi bila situacija puno jasnija no vazno je novinarima sjesti u avion otici sa repkom u inostranstvo malo cugati i jesti dzabe na racun tog Saveza. Da li je nepismena stoka osim Colpe ikad intervjuisala balijska govna koja sjede u Savezu i aminuju sve sto Vico pozeli i odluci. Mi moramo odrasti tj. moramo se edukovati. Dragi novinari kad ste vec kupovinom diploma i dobijanjem posla preko stele pogledajte barem kako to rade u susjedstvu a da ne govorim u Evropi. Kako oni smiju razapeti Dalica nakon losih rezultata. Covjeka koji im je donio drugo i trece mjesto u svijetu.
Uh vidi mene budale pokusavam ukazati na neke stvari i samo se sikiram. Ovdje na forumu ima dosta pametnih ljudi ali to je kap u moru u odnosu na stanovnistvo u BiH. Mi moramo prvo napraviti ili naci nekog novog modernog politicara koji ce imati muda i zajedno sa grupom novih mladih intelektualaca zapoceti obnovu naseg drustva jer sa sadasnjim istrosenim kurtonima necemo nigdje stici. Mora se poceti sa obrazovanjem i podizanjem nacionalne svijesti kako bi se postigli uspjesi u svim sferama drustva.
Izvinjavam se odoh u politiku. Nije mi to bila namjera. Ugodan dan vam zelim. Zivjeli.
Onog ratnog dana kada su pred tunelom u Butmiru vojska i ranjenici ostali da čekaju da bi prošao ratno-profiterski plijen budućih "uglednih sarajevskih biznismena" , devastacija društva i sistema je nepovratno počela.

Nije još zaustavljena , za ovo što pišeš potrebne su nove generacije a za nove generacije je potrebno još mnogo vremena.
Pozdrav.
Better Man

#32692 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Better Man »

teskeredzic_22 wrote: 20/11/2023 10:09
svi u napad wrote: 20/11/2023 10:05
Spoiler
Show
Onog ratnog dana kada su pred tunelom u Butmiru vojska i ranjenici ostali da čekaju da bi prošao ratno-profiterski plijen budućih "uglednih sarajevskih biznismena" , devastacija društva i sistema je nepovratno počela.

Nije još zaustavljena , za ovo što pišeš potrebne su nove generacije a za nove generacije je potrebno još mnogo vremena.
Pozdrav.
Upravo kako si napisao. A prednost robi od švercera i ratnih profitera je omogućio rahmetlija s Kovača, koji je ponizio si ojadio sve istinske patriote, koji su časno branili ovu zemlju.
sinuhe

#32693 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by sinuhe »

U Sarajevu i Zeljeznicaru nema Srba. Svakako je bosnjacka strana insistirala na toj integraciji sporta.
Nije ta reprezentacija nikad nikoga pobijedila ni kad je bila najjaca. Sjecam se Musovic kad je dobio otkaz nakon poraza od Malte u prijateljskoj utakmici. Ista je to reprezentacija od prvog dana.
aCme

#32694 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by aCme »

Herr Flick wrote: 20/11/2023 09:22 Najsmjesnije od svega je sto ce ova reprezentacija igrati u Ligi A nacija a realno mjesto je zadnja Liga D

:lol: :lol: :lol:
Ajmo bit pozitivni
:bih:

Muhamed Konjić
Thorgerson

#32695 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Thorgerson »

Da nisam gledao tekmu, da sam se ukljucio u prenos intervjua, mislio bih da smo dobili barem 2-0.

Pa kolika picka mora biti novinar, da onako podilazi? Savo blebeta kako smo dobro igrali, kako smo dobili neke igrace...wtf. A igraci. Ah tek njihove izjave. Pa ti vidia njima u ocima da i oni znaju da lazu.

Koji je njima qrac. Ko vic neki.

Idioti izgubili ste. I igra je bila qrac. Kaze crveni. Kakav bolan crveni. I bez tog kartona bi nas dobili.

Smijesno.

Al svaka cast vici i dodiku. Mora im se odati pocast.

Uspjeli su sjebat jednu stvar koju je ovaj narod volio. I ko i dalje misli da ovo nije planski, nek se zapita ove stvari:
- zasto mi ne smijemo nositi ljiljane, a oni nosaju trobojku?
- zasto nemamo tekst himne da djeca pjevaju, a njihova djeca pjevaju himnu rs-a
- zasto srbinu sarajevu mora biti postovan i dizan, postavljen na svake pozicije, a u rs bosnjaci svedeni na statisticku gresku u javnim ustanovama...
- zasto se na trebevic natakari led trobojka, pod kojom su sa istog mjesta ubijana 11k+ civiila i hiljade djece u Sarajevu? Da mi uradimo nesto slicno? Pa dosla bi paleta govana vulina vucica tu da kmeci...

Itd itd.

Sve se planski radi. Ko i dalje to ne vidi. Polako, vidjet ce.

Dosao je na red da se i ovo unisti. Da se ljudima ogadi repka.

Srbi su veoma pametan narod. Ono sto skuhaju u Beogradu, to se lako peobavlja kod glupih ljudi. Kakvih kod nas ne manjka.

Pa tako imas situaciju, da neko kome je mozda ubijen clan porodice ili familije, ode i strepi kod arkanovce hoce l mu dati prolaz dalje.

Naivni i glupi bosnjo.

I zbog toga ce ove drzave nestati.

I kaze ma neka daj im spomenik, moramo mi biti drugaciji. Ne!!! Moramo biti stoka ko i oni. Mi njima ostavimo spomenik za ubijene na kazanima, oni nama stave led trobojku. Il plocu sratku! Jel to taj suzivot?

P. S. Iako se dobro zna na koje Srbe ja mislim, samo da dodatno pojasnim. Ne generalizujem taj narod, ali biranje Dodika, Vucica...sta da covjek misli?
Logovan

#32696 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

Najlošije kvalifikacije za Euro. :run: Nismo bili u stanju izboriti niti jedan remi.

https://www.klix.ba/sport/nogomet/iza-z ... /231120042

Jesmo li ikad prije imali tri selektora u kvalifikacijama?
Thorgerson

#32697 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Thorgerson »

Logovan wrote: 20/11/2023 13:01 Najlošije kvalifikacije za Euro. :run: Nismo bili u stanju izboriti niti jedan remi.

https://www.klix.ba/sport/nogomet/iza-z ... /231120042

Jesmo li ikad prije imali tri selektora u kvalifikacijama?
Ne znam, ono bilo je losih predstava. Al znalo se vala odigrati odlicno protiv superjakih ekipa.

Al da gubis od Luksemburga 4-1.
Regija memove pravi od toga.
Sramota.
p206

#32698 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by p206 »

Thorgerson wrote: 20/11/2023 12:53 Da nisam gledao tekmu, da sam se ukljucio u prenos intervjua, mislio bih da smo dobili barem 2-0.

Pa kolika picka mora biti novinar, da onako podilazi? Savo blebeta kako smo dobro igrali, kako smo dobili neke igrace...wtf. A igraci. Ah tek njihove izjave. Pa ti vidia njima u ocima da i oni znaju da lazu.

Koji je njima qrac. Ko vic neki.

Idioti izgubili ste. I igra je bila qrac. Kaze crveni. Kakav bolan crveni. I bez tog kartona bi nas dobili.

Smijesno.

Al svaka cast vici i dodiku. Mora im se odati pocast.

Uspjeli su sjebat jednu stvar koju je ovaj narod volio. I ko i dalje misli da ovo nije planski, nek se zapita ove stvari:
- zasto mi ne smijemo nositi ljiljane, a oni nosaju trobojku?
- zasto nemamo tekst himne da djeca pjevaju, a njihova djeca pjevaju himnu rs-a
- zasto srbinu sarajevu mora biti postovan i dizan, postavljen na svake pozicije, a u rs bosnjaci svedeni na statisticku gresku u javnim ustanovama...
- zasto se na trebevic natakari led trobojka, pod kojom su sa istog mjesta ubijana 11k+ civiila i hiljade djece u Sarajevu? Da mi uradimo nesto slicno? Pa dosla bi paleta govana vulina vucica tu da kmeci...

Itd itd.

Sve se planski radi. Ko i dalje to ne vidi. Polako, vidjet ce.

Dosao je na red da se i ovo unisti. Da se ljudima ogadi repka.

Srbi su veoma pametan narod. Ono sto skuhaju u Beogradu, to se lako peobavlja kod glupih ljudi. Kakvih kod nas ne manjka.

Pa tako imas situaciju, da neko kome je mozda ubijen clan porodice ili familije, ode i strepi kod arkanovce hoce l mu dati prolaz dalje.

Naivni i glupi bosnjo.

I zbog toga ce ove drzave nestati.

I kaze ma neka daj im spomenik, moramo mi biti drugaciji. Ne!!! Moramo biti stoka ko i oni. Mi njima ostavimo spomenik za ubijene na kazanima, oni nama stave led trobojku. Il plocu sratku! Jel to taj suzivot?

P. S. Iako se dobro zna na koje Srbe ja mislim, samo da dodatno pojasnim. Ne generalizujem taj narod, ali biranje Dodika, Vucica...sta da covjek misli?
Zamisli samo da su umjesto Srba Jevreji koji su 10 levela iznad... mi bi bili u gorem stanju nego Palestinci koliko smo nesposobni i razjedinjeni.
U Japanu i Americi svaki dan djeca u školi slušaju himnu. Tu se počinje graditi patriotizam. A kasnije se to diže kroz sportske uspjehe pojedinaca ili kolektiva. Ja imam osjećaj da starije generacije koje su oblikovane u Jugoslaviji više vole tu državu nego naša djeca BiH.
Thorgerson

#32699 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Thorgerson »

Pa slusali smo i mi.

Sjecam se dobro. Ljiljane crtao kao mali. Zastavu. Dodjeko u skolu. Cas muzickog, ustanemo i iz sveg glasa svi pjevamo Jedna si jedina, a nastavnik svira. Svaki cas muzicke kulture je tako pocinjao.

I... odjednom. Nista. Ne smijemo kaze vise. Ljiljani? Ma jok. Imamo ovu sad, neka ovo je zajednicka zastava. Prihvatit ce je oni kaze.

Ne da je nisu prihvatili.

S druge strane, na rtrs pogledajte... djeca crtaju trobojku i pjevaju himnu rs-a.

Kakav cutuk od naroda.
drug_profi

#32700 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

Thorgerson wrote: 20/11/2023 13:43 Pa slusali smo i mi.

Sjecam se dobro. Ljiljane crtao kao mali. Zastavu. Dodjeko u skolu. Cas muzickog, ustanemo i iz sveg glasa svi pjevamo Jedna si jedina, a nastavnik svira. Svaki cas muzicke kulture je tako pocinjao.

I... odjednom. Nista. Ne smijemo kaze vise. Ljiljani? Ma jok. Imamo ovu sad, neka ovo je zajednicka zastava. Prihvatit ce je oni kaze.

Ne da je nisu prihvatili.

S druge strane, na rtrs pogledajte... djeca crtaju trobojku i pjevaju himnu rs-a.

Kakav cutuk od naroda.
Tebe su dakle završili. Obrađen.
Pominješ ćutuk od naroda, a ti počeo da širiš agendu koju oni žele.
Oni žele podjelu i samo podjelu.
I ti sad to želiš.
Čestitke na uspješnom projektu!
Post Reply