Ukrajina

Grean

#188576 Re: Ukrajina

Post by Grean »

drug_profi wrote: 18/11/2023 02:58
Grean wrote: 17/11/2023 20:23 I nasa obaveza da podrzimo njih je prestala onog momenta kad su javno podrzali okupatore Palestine, bar je podrzala njihova vlast. Za narod ne znam kakve imaju stavove.
Nek ostane rečenica kao primjer kako Bošnjo razmišlja.
JohnnyS wrote: 17/11/2023 20:25 I Ukrajinci i Palestinci misle na svoje interese kad izražavaju potporu nekom. To je legitimno i sasvim sigurno mudro. Nisu svi velesile poput BiH koje mogu jebat majku i Rusima i Amerima
:thumbup:
A ne zapita se kako Ukrajinac razmislja, evo u vezi Palestine, da se ne vracamo na to kako su razmisljali o nama jer ta je vec prezvakana.

Onaj ko moze podrzati drugog okupatora, a podrzao je njihov predsjednik i kanali poput Visegrada (mada to ni to nije ukrajinski vec samo proukrajinski, prodesnicarski i evo vidimo i proizraelski kanal) ne moze ocekivati empatiju zbog okupacije koja se njima desava, puno krace nego tim Palestincima.

Niko ili skoro niko (uvijek i svuda ce se naci poneki drugacijeg misljenja) ne podrzava Rusiju ali je samo Ukrajina izjavama Zelenskog i proukrajinskih kanala ohladila bar vecinu Bosnjaka od Ukrajine.

Jednostavno ja ne mogu biti u drustvu nekog ko je podrzao Izrael. Sa zrtvama mogu da suosjecam i iz nekog naseg interesa budem na njihovoj strani ali sam svjestan da bi svaki proVisegrad podjednako blagonaklono gledao da meni rade o glavi kao sto blagonaklono gleda na ono u Palestini a njihovi motivi su poznati ili bar sad sasvim jasni.
kluz franjo

#188577 Re: Ukrajina

Post by kluz franjo »

pici wrote: 18/11/2023 11:41 Avdivka nije politicka vec strateska meta. Kad malo bolje pogledate kartu, vidjet cete da je blizu sjevernog ulaska u Donjeck i da je cvoriste prema zapadu. Zauzimanje Avdivke, rusi bi stvorili pretpostavku za dalji pohod prema zapadu i ugrozavanje sa sjevera, strateski jako bitnog grada a to je Vulhedar. Pad Vulhedara bi bio kao pad Slovanjska i Kramatorska. Ukrajincima bi bilo tesko odrzati konstantne linije prema Zaporozju pa i samom Djepru koji je rusima krajnji cilj i podjela Ukrajine tj stvaranje Novorusije.
Ja govorim o gubicima, tj. "cijeni" koju agresori očevidno plaćaju za Avdiivku i opravdanju i motivima za prihvatanje iste.
Za 5 sedmica i 10-ak km2.

Ironmen

#188578 Re: Ukrajina

Post by Ironmen »

Rusija napada Avdivku iz istog razloga kao i Bahmut jer im je logisticki to najlakse, sa napadom na Avdivku drze ogormne ukrajinske snage i samim time ne dozvoljavaju bilo kakav veci napad UA na frontu.

Ukrajina i sam Zelenski mora braniti Avdivku radi morala i zapadne pomoci isto kao sto se branio Bakmut koji nema ama bas nikakve strateske vaznosti za ni jednu stranu.
Ironmen

#188579 Re: Ukrajina

Post by Ironmen »

kluz franjo wrote: 18/11/2023 12:02
pici wrote: 18/11/2023 11:41 Avdivka nije politicka vec strateska meta. Kad malo bolje pogledate kartu, vidjet cete da je blizu sjevernog ulaska u Donjeck i da je cvoriste prema zapadu. Zauzimanje Avdivke, rusi bi stvorili pretpostavku za dalji pohod prema zapadu i ugrozavanje sa sjevera, strateski jako bitnog grada a to je Vulhedar. Pad Vulhedara bi bio kao pad Slovanjska i Kramatorska. Ukrajincima bi bilo tesko odrzati konstantne linije prema Zaporozju pa i samom Djepru koji je rusima krajnji cilj i podjela Ukrajine tj stvaranje Novorusije.
Ja govorim o gubicima, tj. "cijeni" koju agresori očevidno plaćaju za Avdiivku i opravdanju i motivima za prihvatanje iste.

Ovakve price 216-16 su price za male djecu i stvaraju iskrivljenu sliku o ratu ali ratna propaganda radi na obadvije strane ovo je prica ravna onoj da je Rusija za 2023 godinu proizvela 900 novih tenkova.
kluz franjo

#188580 Re: Ukrajina

Post by kluz franjo »

Ironmen wrote: 18/11/2023 12:11
kluz franjo wrote: 18/11/2023 12:02
Spoiler
Show
Ovakve price 216-16 su price za male djecu i stvaraju iskrivljenu sliku o ratu ali ratna propaganda radi na obadvije strane ovo je prica ravna onoj da je Rusija za 2023 godinu proizvela 900 novih tenkova.
Ljudi (oryx-ovci) evidentiraju SAMO vizuelno potvrđene i geolocirane gubitke (znači ovo je donja granica). Njihove podatke kao relevantne indikatore koriste brojne ozbiljne organizacije i pojedinci.
Neznanje neke "male djece" ne može biti njihova sramota. A ni moja što te podatke navodim.
Distortion

#188581 Re: Ukrajina

Post by Distortion »

Nesto malo i o famoznoj S. Korejskoj municiji koju rusi koriste

drug_profi

#188582 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Grean wrote: 18/11/2023 11:56
Grean wrote: 17/11/2023 20:23 I nasa obaveza da podrzimo njih je prestala onog momenta kad su javno podrzali okupatore Palestine, bar je podrzala njihova vlast. Za narod ne znam kakve imaju stavove.
JohnnyS wrote: 17/11/2023 20:25 I Ukrajinci i Palestinci misle na svoje interese kad izražavaju potporu nekom. To je legitimno i sasvim sigurno mudro. Nisu svi velesile poput BiH koje mogu jebat majku i Rusima i Amerima
A ne zapita se kako Ukrajinac razmislja, evo u vezi Palestine, da se ne vracamo na to kako su razmisljali o nama jer ta je vec prezvakana.

Onaj ko moze podrzati drugog okupatora, a podrzao je njihov predsjednik i kanali poput Visegrada (mada to ni to nije ukrajinski vec samo proukrajinski, prodesnicarski i evo vidimo i proizraelski kanal) ne moze ocekivati empatiju zbog okupacije koja se njima desava, puno krace nego tim Palestincima.

Niko ili skoro niko (uvijek i svuda ce se naci poneki drugacijeg misljenja) ne podrzava Rusiju ali je samo Ukrajina izjavama Zelenskog i proukrajinskih kanala ohladila bar vecinu Bosnjaka od Ukrajine.

Jednostavno ja ne mogu biti u drustvu nekog ko je podrzao Izrael. Sa zrtvama mogu da suosjecam i iz nekog naseg interesa budem na njihovoj strani ali sam svjestan da bi svaki proVisegrad podjednako blagonaklono gledao da meni rade o glavi kao sto blagonaklono gleda na ono u Palestini a njihovi motivi su poznati ili bar sad sasvim jasni.
A šta ćemo sa Šešeljom? Jel nam i on sad ok?
Mislim, pošto Palestinci kažu da je prijatelj muslimana?
Ono, Vishegrad je gori 100x sigurno.
A pošto ukrajina podržava Izrael, koga bi mi tad trebali podržati da kod nas opet krene rokanje?
Palestina bi prva priznala nezavisnu RS, a vi se vežite za njihovu sudbinu samo i dalje.
Grean

#188583 Re: Ukrajina

Post by Grean »

To sam vec rekao, to so je Abaz podrzao Milosevica ili Seselja ne mijenja cinjenicu da su Palestinci i Arapi, narod, bili uz nas.

Uz to Palestina je nesto uz sta smo odrasli, uz patnju i nepravdu koja se tamo cini od kad znamo za sebe. Pored toga ide i ono da su razlozi kojima se njima otimalo isti kao i oni zbog kojih se nama sve ovo serviralo.

Svako ima svoje, kao sto su Poljacima i Latvijcima iz nekog razloga bitniji Ukrajinci nego bilo ko drugi tako je i nama Palestina posebna, bar meni a kako vidim i vecini Bosnjaka a i nemalom broju onih iz druga dva naroda.
geoxx

#188584 Re: Ukrajina

Post by geoxx »

Grean wrote: 18/11/2023 13:07 To sam vec rekao, to so je Abaz podrzao Milosevica ili Seselja ne mijenja cinjenicu da su Palestinci i Arapi, narod, bili uz nas.

Uz to Palestina je nesto uz sta smo odrasli, uz patnju i nepravdu koja se tamo cini od kad znamo za sebe. Pored toga ide i ono da su razlozi kojima se njima otimalo isti kao i oni zbog kojih se nama sve ovo serviralo.

Svako ima svoje, kao sto su Poljacima i Latvijcima iz nekog razloga bitniji Ukrajinci nego bilo ko drugi tako je i nama Palestina posebna, bar meni a kako vidim i vecini Bosnjaka a i nemalom broju onih iz druga dva naroda.
Cinjenicu? Iz cega proizilazi ta cinjenica osim onog nekog isjecka iz novina kao skupljali pare za Bosnu? Na osnovu cega ti ocjenjujes tadasnji sentiment Palestinaca? Ni manje ni vise nego cinjenica. Bar da je pretpostavka.

I jako je bezobrazno ovdje zamjerati jer je Zelenski podrzao ove, a kada palestinski predsjednik podrzi one, onda to nije bitno vec sta narod misli. :-)
kluz franjo

#188585 Re: Ukrajina

Post by kluz franjo »

Zvanični pro-zapadni stav vrha Ukrajine može biti iznenađenje samo za (namjerno) neupućene.
Za Ukrajinu je ta pozicija bukvalno pitanje života i smrti, bez ikakvog manevarskog prostora zbog brutalne agresije Rusije.

Takođe nije nikakvo iznenađenje činjenica da Ukrajina nema nijednog racionalnog razloga da brine o "moralnim osjećanjima" hronično nato-skeptičnih i/ili anti-zapadnih i/ili pro-istočnih krugova.
AliceInChains

#188586 Re: Ukrajina

Post by AliceInChains »

Čitalac wrote: 18/11/2023 11:47 Nakon izjave Zelenskog da Moskva izaziva raskol u Ukrajini i radi na svrgavanju vlasti u Kijevu te da se plan Kremlja zove "Majdan 3", nikad oštrije reaguje Juri Butusov. Ovo je ujedno i slika velike slobode i bitno drugačijeg raspoloženja u zemlji nakon 630 dana rata.
Volodimir Zelenski mora se odmah ispričati za sramnu uvredu Majdan revolucije stranim medijima. Sramno je da je predsjednik Ukrajine oskrnavio sjećanje na Majdan. Prije svega, ni prvi ni drugi Majdan nisu bili nekakva tehnologija Rusije, jer je to bio narodni prosvjed protiv proruskog režima Janukoviča. Stoga se ni treći Majdan ne može nazvati ruskom tehnologijom.
Drugo, Zelenski je ovu lažnu izjavu, kao i uvijek, izrekao iz glave onih koji mu pišu tekstove. A pišu ih proruski čelnici u njegovom okruženju - šef predsjedničkog ureda Andrij Jermak, svojedobno pomoćnik zastupnika Stranke regija, koji je svojom kapitulantskom politikom pridonio Putinovoj invaziji te zamjenik šefa predsjedničkog ureda, Oleg Tatarov, koji je bio jedan od čelnika Ministarstva unutarnjih poslova u doba Janukoviča i javno se protivio Majdanu.
Treće, sudeći prema svjedočenju agenta FSB-a Olega Kuliniča na sudu, sam Zelenski je došao na vlast zahvaljujući sudjelovanju agenta FSB-a Volodimira Sivkoviča u njegovoj izbornoj kampanji. Upravo je Zelenski postavio Kuliniča za šefa Službe sigurnosti Krima i tako otvorio put ruskoj invaziji.
Narod Ukrajine ima pravo na prosvjed prema Ustavu. I predsjednik mora poštovati to pravo, a ne pokušavati ga oklevetati. Narod je taj koji vodi rat, unatoč namjernom remećenju svih obrambenih planova koje su Zelenski i njegova vlada opstruirali prije invazije. Zelenski je odgovoran za sramotnu predaju južne Ukrajine u nekoliko dana. I narod ima pravo protestirati protiv predsjednika koji se pokazao nesposobnim pripremiti zemlju za rat, reformirati obrambene snage i izgraditi strategiju za pobjedu. Sva moć Zelenskog nije održana zato što ga poštuje većina društva, već zato što su stotine tisuća Ukrajinaca dobrovoljno otišle na front i bore se do posljednjeg. I volja ovih ljudi ima puno veću težinu za Ukrajinu od lažnih izjava Zelenskog.
U predsjednikovom okruženju još ima mnogo ljudi s proruskom biografijom. Putin je mogao započeti rat udarcem na ukrajinsku vladu, ali to nije učinio kako bi uvjerio Zelenskog i njegovu svitu da donesu odluke koje su Rusima trebale. Sve priče o mitskim diverzantima koji su htjeli otići u Bankovu nisu potvrđene činjenicama - pokazalo se da su sve lažne. Nije bilo ni raketnih napada. Zapravo, Zelenski je prihvatljiv kandidat za Putina, s čijim su okruženjem razvijeni stabilni kontakti. Dakle, naprotiv, Majdan kao antiruski prosvjed sadrži za Putina nepoznate čimbenike. Nakon Majdana ili nakon izbora, Zelenskog će zamijeniti neka nepoznata, nova, ali definitivno puno neovisnija i više antiruska vlada, i ovo je definitivno nepovoljno za Putina.
Majdan 3 bi najvise odgovarao zapadu da se opere od odgovornosti i neuspjeha, Ala jbg. Ukrajinci nisu izdržali, sami krivi. Tako da ga ne treba pirizeljkivati.

Meni ovo vise mirise na pritisak na Zelenskija sa zapadne strane, nego on to taktički povezuje sa Rusima….preventivno.
Bloo
Globalna šefica

#188587 Re: Ukrajina

Post by Bloo »

Grean wrote: 18/11/2023 11:56 Jednostavno ja ne mogu biti u drustvu nekog ko je podrzao Izrael. Sa zrtvama mogu da suosjecam i iz nekog naseg interesa budem na njihovoj strani ali sam svjestan da bi svaki proVisegrad podjednako blagonaklono gledao da meni rade o glavi kao sto blagonaklono gleda na ono u Palestini a njihovi motivi su poznati ili bar sad sasvim jasni.

Image

Palestinski mabasador moze biti u drustvu i GRLITI nekog ko je TEBE KLAO. PRESUDENOG RATNOG ZLOCINCA..pozelio mu SREĆU!

Sad ti pocni relativizirati o individualnom i kolektivnog i blasbla ali to se ne primjenjuje na ukrajince...samo na palestince.
Koji su btw kmecali malo kad je Izrael primao naše izbjeglice.

Na redne kora na obje teme i jebenog hinjaluka.
Rockefeller

#188588 Re: Ukrajina

Post by Rockefeller »

Gledaj dokle je svijet dosao kada ih Seselj prima. Poraz!
Ironmen

#188589 Re: Ukrajina

Post by Ironmen »

Pravdati trenutni genocid nad palestincima slikama Seselja sa nekim ambasadorom ili pravdati agresiju Rusije na Ukrajinu zbog cinjenice da je sam Zelenski podrzao cionisticku agresiju i genocid je moralna nula.

Zlocin je zlocin bez obzira ko kad i gdje ga pocinio, ubijanje civila razaranje infrastrukture neselektivno granatiranje je zlocin bilo kakvo pravdanje jedno drugog ili treceg je bolesno procitati povelje UN-a za zbunjene.
Bloo
Globalna šefica

#188590 Re: Ukrajina

Post by Bloo »

Ironmen wrote: 18/11/2023 13:28 Pravdati trenutni genocid nad palestincima slikama Seselja sa nekim ambasadorom ili pravdati agresiju Rusije na Ukrajinu zbog cinjenice da je sam Zelenski podrzao cionisticku agresiju i genocid je moralna nula.

Zlocin je zlocin bez obzira ko kad i gdje ga pocinio, ubijanje civila razaranje infrastrukture neselektivno granatiranje je zlocin bilo kakvo pravdanje jedno drugog ili treceg je bolesno procitati povelje UN-a za zbunjene.
Da, ali nekima ovo nije jasno.
Kolektivno i individualno se mijesaju prema potrebi.
Ergo i slike sa Seseljom kao kontra argument.

Naravno obicni ljudi su jedno, drzava je drugo i politicari su trece.......
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#188591 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

De ba, imate temu za to.
JohnnyS

#188592 Re: Ukrajina

Post by JohnnyS »

Grean wrote: 18/11/2023 11:56

Možeš li biti na strani koju podržava Šešelj?

Ili Ukrajinci nek idu u kurac jer su uz Izrael, a to što je Šešelj uz Palestinu, to ne znači ništa?
sumirprimus

#188593 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Grean wrote: 18/11/2023 13:07 To sam vec rekao, to so je Abaz podrzao Milosevica ili Seselja ne mijenja cinjenicu da su Palestinci i Arapi, narod, bili uz nas.

Tema je ukrajina, palestinxi imaju svoju temu, i tamo je dovoljno patriota koji mogu izrazit svoju empatiju prema hamasu i slicnima
lajkujMe

#188594 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

@Bloo haj molim te pocisti ove zadnje 2 strane dosli ovi Middle East branioci Palestine s svoje tastature da nam uniste temu
sumirprimus

#188595 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

U ulrajini zivi dobar dio jevreja, kao sto u izraelu zivi dobar dio ukrajinaca otislih nakon 1990.
Vecina ovih izraelaca sto ratuju dole na jugu ukrajine su potmci istih tih. Krv nije voda i ne cudi stav i opredjeljenje.
sumirprimus

#188596 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

sumirprimus

#188597 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

saabsa wrote: 18/11/2023 09:35 Od Ukrajinaca je bilo realno očekivati da kao narod koji je pod agresijom pokaže saosjećanje sa civilima i djecom u Gazi.
Da bi se uvukli u šupak Amerikancima oni su odlučili da stanu na stranu cionističkog agresorskog režima što je njihovo puno i legitimno pravo, a sad da li je ljudski ili ne to je druga priča.
Sa druge strane, i mi kojima smeta taj licemjerni narativ imamo puno i legitimno pravo reći da nas boli qrac za Ukrajinom i Ukrajincima jer su pokazali da su bez empatije i da im je bitna samo nihova guzica, i što se mene tiče eto im Putlera pa neka se jebu sami sa njim, a ko god pobijedi ili izgubi u tom sexu baš me briga.
A vi st e? Sreca pa stvarna pomoc ukrima ne ovisi o takvima ni 0,00000000001%
Slava Ukrajini
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#188598 Re: Ukrajina

Post by Slo Burner »

Jes vala u trenutku kad nemaju ni za cvoku dok.ima ameri.ne daju, trebaju I'm ici uz nos
sumirprimus

#188599 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Uh frontalno
Bub
sumirprimus

#188600 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Yeah metalka :izet:
Post Reply