Ukrajina
- JohnnyS
#188551 Re: Ukrajina
Pa nije ni Šešelj bio toliko loš, zar ne, nije da je ubio nekog. Ali Ukrajince ko jebe.
-
zilog
#188552 Re: Ukrajina
Dobro smo zivi ikako.
Otako Zahirovic amnestira Rusiju, za nepriznavanje Genocida, podrivanje BiH i pobijenih muslimana, da ih 10 Amerika i Izraela ne mogu stici, sve gore od goreg...
Otako Zahirovic amnestira Rusiju, za nepriznavanje Genocida, podrivanje BiH i pobijenih muslimana, da ih 10 Amerika i Izraela ne mogu stici, sve gore od goreg...
-
saabsa
#188553 Re: Ukrajina
Od Ukrajinaca je bilo realno očekivati da kao narod koji je pod agresijom pokaže saosjećanje sa civilima i djecom u Gazi.
Da bi se uvukli u šupak Amerikancima oni su odlučili da stanu na stranu cionističkog agresorskog režima što je njihovo puno i legitimno pravo, a sad da li je ljudski ili ne to je druga priča.
Sa druge strane, i mi kojima smeta taj licemjerni narativ imamo puno i legitimno pravo reći da nas boli qrac za Ukrajinom i Ukrajincima jer su pokazali da su bez empatije i da im je bitna samo nihova guzica, i što se mene tiče eto im Putlera pa neka se jebu sami sa njim, a ko god pobijedi ili izgubi u tom sexu baš me briga.
Da bi se uvukli u šupak Amerikancima oni su odlučili da stanu na stranu cionističkog agresorskog režima što je njihovo puno i legitimno pravo, a sad da li je ljudski ili ne to je druga priča.
Sa druge strane, i mi kojima smeta taj licemjerni narativ imamo puno i legitimno pravo reći da nas boli qrac za Ukrajinom i Ukrajincima jer su pokazali da su bez empatije i da im je bitna samo nihova guzica, i što se mene tiče eto im Putlera pa neka se jebu sami sa njim, a ko god pobijedi ili izgubi u tom sexu baš me briga.
-
zilog
#188554 Re: Ukrajina
100x vam je dokazano, da to nije tako i da se Ukrajina samo 07.10. oglasila sa podrskom Izraelu, a da je kasnije osudila ubijanje civila, ali to ponavljati je - uzaludno. Valja ispuniti Zahiragicev s..ak, ili makar nijet...
Last edited by zilog on 18/11/2023 09:47, edited 1 time in total.
-
saabsa
#188555 Re: Ukrajina
Jes vala, i Zahiragin, Miletov, Šešeljov, Čovićev, sve danas ispunjavam.
Imaš li i ti kakvu želju ?
-
zilog
#188556 Re: Ukrajina
-
Excel2
#188557 Re: Ukrajina
Ovi Ukrajinci su licemjerni. Gledaju kako se civili ubijaju i nije ih briga. Neka sad izginu svi.
Kako neko ima ovaj slijed misli i ne vidi koliko je glup?
Kako neko ima ovaj slijed misli i ne vidi koliko je glup?
-
geoxx
#188558 Re: Ukrajina
Ne smeta vama licemjerni stav nego nesto drugo. Khm.saabsa wrote: ↑18/11/2023 09:35 Od Ukrajinaca je bilo realno očekivati da kao narod koji je pod agresijom pokaže saosjećanje sa civilima i djecom u Gazi.
Da vama laznim moralistima smeta licemjerstvo, onda bi povukli i paralelu zasto Palestinci kao narod pod cizmom nisu podrzali Ukrajinu vec Rusiju.
Mnogo prije nego sto ce ovi podrzati Izrael.
-
zilog
#188559 Re: Ukrajina
Previse ocekujes, da takvi dobace do pravde i morala. Ovo je samo guranje ranie zacrtanih agendi...geoxx wrote: ↑18/11/2023 09:55Ne smeta vama licemjerni stav nego nesto drugo. Khm.saabsa wrote: ↑18/11/2023 09:35 Od Ukrajinaca je bilo realno očekivati da kao narod koji je pod agresijom pokaže saosjećanje sa civilima i djecom u Gazi.
Da vama laznim moralistima smeta licemjerstvo, onda bi povukli i paralelu zasto Palestinci kao narod pod cizmom nisu podrzali Ukrajinu vec Rusiju.
Mnogo prije nego sto ce ovi podrzati Izrael.
-
saabsa
#188560 Re: Ukrajina
Nisam ni mislio da ćeš nešto pametno napisati...
Zašto LAŽEŠ ?
AKO si pismen, u šta sad objektivno sumnjam pročitaj opet i opet i opet dok ne skontaš šta piše, mada sumnjam da ćeš uspjeti....
što se mene tiče eto im Putlera pa neka se jebu sami sa njim, a ko god pobijedi ili izgubi u tom sexu baš me briga.
-
Excel2
#188561 Re: Ukrajina
Pismeni, nisam na tebe mislio nego na skrbu nacistu.
Da li se hiljadu civila Izraelaca isto racunaju u nevine zrtve?
Da li se hiljadu civila Izraelaca isto racunaju u nevine zrtve?
-
saabsa
-
zilog
#188563 Re: Ukrajina
ZASTO TI LAZES!!!! I tebi je napisano:saabsa wrote: ↑18/11/2023 09:58Nisam ni mislio da ćeš nešto pametno napisati...
Zašto LAŽEŠ ?
AKO si pismen, u šta sad objektivno sumnjam pročitaj opet i opet i opet dok ne skontaš šta piše, mada sumnjam da ćeš uspjeti....što se mene tiče eto im Putlera pa neka se jebu sami sa njim, a ko god pobijedi ili izgubi u tom sexu baš me briga.
-
Excel2
#188564 Re: Ukrajina
Hamas boli kurac isto za nevine zrtve, pa mozemo reci da nas boli kurac za one koji ih podrzavaju? Zar ne vidis da je glupo, u konacnici civile treba zaliti, nevezano sta politika radi?saabsa wrote: ↑18/11/2023 10:16https://balkans.aljazeera.net/news/worl ... su-sramotageoxx wrote: ↑18/11/2023 10:05![]()
Jos jedan ustroumni. To je i poenta. Ali eto, ja necu biti toliko brutalan kao ti i oznaciti citav svijet, pa cu reci i da Palestince zaboli qrac za nevine Ukrajince i samim tim nemaju pravo ocekivati njih Ukrajinci zale i podrzavaju.
Valjda ti je jasno koliko si zaglavio u vlastitoj priglupoj logici.
Zašto bi ih podržali ako su od ranije zauzeli proizraelski stav ?
- deer_hunter
#188565 Re: Ukrajina
"Od Palestinaca je bilo realno očekivati da kao narod koji je pod agresijom pokaže saosjećanje sa civilima i djecom u Ukrajini.saabsa wrote: ↑18/11/2023 09:35 Od Ukrajinaca je bilo realno očekivati da kao narod koji je pod agresijom pokaže saosjećanje sa civilima i djecom u Gazi.
Da bi se uvukli u šupak Rusima oni su odlučili da stanu na stranu ruskog(nedavna posjeta Hamasa ruskom drzavnom vrhu, Seselj, itd..) agresorskog režima što je njihovo puno i legitimno pravo, a sad da li je ljudski ili ne to je druga priča.
Sa druge strane, i mi kojima smeta taj licemjerni narativ imamo puno i legitimno pravo reći da nas boli qrac za Palestinom i Palestincima jer su pokazali da su bez empatije i da im je bitna samo nihova guzica, i što se mene tiče eto im Netanyahu-a pa neka se jebu sami sa njim, a ko god pobijedi ili izgubi u tom sexu baš me briga."
Eto Palestinci ne gledaju svoju guzicu, ma nema sanse
-
geoxx
#188566 Re: Ukrajina
Sreco, Palestinsko ljubakanje sa Rusijom je starije od Zelenskog, kamoli ruske agresije. A njihov “neutralni stav” od govora Zelenskog.saabsa wrote: ↑18/11/2023 10:16https://balkans.aljazeera.net/news/worl ... su-sramotageoxx wrote: ↑18/11/2023 10:05![]()
Jos jedan ustroumni. To je i poenta. Ali eto, ja necu biti toliko brutalan kao ti i oznaciti citav svijet, pa cu reci i da Palestince zaboli qrac za nevine Ukrajince i samim tim nemaju pravo ocekivati njih Ukrajinci zale i podrzavaju.
Pa jedan od rijetkih koji je podrzao aneksiju krima je bio palestinski ambasador koji je rekao da Rusi imaju pravo na samoopredjeljenje i da podrzava ruske akcije na Krimu, pa ga je visa vlast kao umirila.
Nije ni to poenta. Svako podrzava onog za koga smatra da mu je u interesu. Glupo je i Palestincima sta zamjerati. Samo se vi lazni moralisti uhvatite za kosti jednoj strani i pozivate se na licemjerstvo. Kakav jebeni paradoks.
Cak i da iskljucimo komplet historiju i uzmemo trenutno stanje u kojem Ukrajina ovisi od zapadne pomoci, iranski dronovi ubijaju Ukrajince, a Palestina zvanicno zadrzava “neutralni” stav, pa kakav luksuz Ukrajinci tu imaju da izgiravaju moraliste. Bas su ono u nedoumici kako da se postave.
-
saabsa
#188567 Re: Ukrajina
https://www.aa.com.tr/ba/svijet/podr%C5 ... na/3045724geoxx wrote: ↑18/11/2023 10:30Sreco, Palestinsko ljubakanje sa Rusijom je starije od Zelenskog, kamoli ruske agresije. A njihov “neutralni stav” od govora Zelenskog.saabsa wrote: ↑18/11/2023 10:16https://balkans.aljazeera.net/news/worl ... su-sramotageoxx wrote: ↑18/11/2023 10:05
![]()
Pa jedan od rijetkih koji je podrzao aneksiju krima je bio palestinski ambasador koji je rekao da Rusi imaju pravo na samoopredjeljenje i da podrzava ruske akcije na Krimu, pa ga je visa vlast kao umirila.
Nije ni to poenta. Svako podrzava onog za koga smatra da mu je interesu. Samo se vi lazni moralisti uhvatite za kosti jednoj strani i pozivate se na licemjerstvo. Kakav jebeni paradoks.
Cak i da iskljucimo komplet historiju i uzmemo trenutno stanje u kojem Ukrajina ovisi od zapadne pomoci, iranski dronovi ubijaju Ukrajince, a Palestina zvanicno zadrzava “neutralni” stav, pa kakav luksuz Ukrajinci tu imaju da izgiravaju moraliste. Bas su ono u nedoumici kako da se postave.![]()
Pa eto, onda po ovom njegovom narativu i Putler samo radi "malo mimo zakona"... Kad već opravdava ubijanje civila.
-
geoxx
#188568 Re: Ukrajina
saabsa wrote: ↑18/11/2023 10:32https://www.aa.com.tr/ba/svijet/podr%C5 ... na/3045724geoxx wrote: ↑18/11/2023 10:30Sreco, Palestinsko ljubakanje sa Rusijom je starije od Zelenskog, kamoli ruske agresije. A njihov “neutralni stav” od govora Zelenskog.saabsa wrote: ↑18/11/2023 10:16
https://balkans.aljazeera.net/news/worl ... su-sramota
Nije ni to poenta. Svako podrzava onog za koga smatra da mu je interesu. Samo se vi lazni moralisti uhvatite za kosti jednoj strani i pozivate se na licemjerstvo. Kakav jebeni paradoks.
Cak i da iskljucimo komplet historiju i uzmemo trenutno stanje u kojem Ukrajina ovisi od zapadne pomoci, iranski dronovi ubijaju Ukrajince, a Palestina zvanicno zadrzava “neutralni” stav, pa kakav luksuz Ukrajinci tu imaju da izgiravaju moraliste. Bas su ono u nedoumici kako da se postave.![]()
Pa eto, onda po ovom njegovom narativu i Putler samo radi "malo mimo zakona"... Kad već opravdava ubijanje civila.
Objasniti temi i kamenu, dodje na isto. Mozda je kamenu cak i lakse.
- Gandalf
#188569 Re: Ukrajina
Sve su žrtve moje, sve su puške tuđe.
-
Excel2
#188570 Re: Ukrajina
Sa drugim dijelom se mogu sloziti. Prvi ne mogu. Izrael sta radi nije normalno i onaj kreten je zlocinac, ali Izrael nije teroristicka grupa. U konacnici tamo neka bude dovoöjno volke moze potpuno drugacija opcija pobijediti na izborima, ali ova sadasnja vlast je potpuno zlocinacka.saabsa wrote: ↑18/11/2023 10:21Hamas=Izrael, za mene lično ista govna.Excel2 wrote: ↑18/11/2023 10:19Hamas boli kurac isto za nevine zrtve, pa mozemo reci da nas boli kurac za one koji ih podrzavaju? Zar ne vidis da je glupo, u konacnici civile treba zaliti, nevezano sta politika radi?saabsa wrote: ↑18/11/2023 10:16
https://balkans.aljazeera.net/news/worl ... su-sramota
Nevini civili i djeca, da li su Palestinci ili Izraelci nebitno su NEVINI i očekujem od svakog ko sebe smatra iole normalnim da mu je to jedini narativ.
Kad znamo sve to da su covili zrtve, mozemo li zanemariti ukrajinske?
-
mishic
#188571 Re: Ukrajina
kluz franjo wrote: ↑17/11/2023 21:45Sa aspekta gubitaka složio bih se da je Avdiivka za agresora očigledno više politički, nego vojno opravdana. Sa motivacijom (izbori) nisam baš saglasan.
Za razliku od Zelenskog i Ukrajine, Putin u mnogo manjoj mjeri mora voditi računa o unutrašnjem raspoloženju stanovništva.
Ove vojne akcije agresora (posebno ove oko Avdiivke) nisu dakle po mom mišljenju PRIMARNO usmjerene za unutar-ruske ili izborne potrebe, već su prvenstveno usmjerene na "javnost" koja je bitna Ukrajini u odbrani od agresije.
Sa jedne strane je to ukrajinska javnost i raspoloženje naroda u Ukrajini, a sa druge strane (da je tako nazovem) stručna javnost saveznika Ukrajine.
A narativ koji se želi promovisati - i ovim vojnim akcijama - se ne mijenja u zadnjih skoro dvije godine. To je narativ o "uzaludnosti i besmislenosti otpora".
I zato stalna reciklaža istih priča o "nacistima, korupciji, izdaji zapada, nejedinstvu ukrajinskog vrha, vojne nadmoći Rusije itd..."
A dostupni, uporedni pokazatelji govore upravo suprotno. Pogotovo u vojnom smislu.
Agresor gubi mnogo više ljudi i opreme i kada se brani i kada napada od ZSU. I sve to za manje km2.
-
saabsa
#188572 Re: Ukrajina
Šta je potrebno da bi neko bio proglašen teroristom ?Excel2 wrote: ↑18/11/2023 10:52Sa drugim dijelom se mogu sloziti. Prvi ne mogu. Izrael sta radi nije normalno i onaj kreten je zlocinac, ali Izrael nije teroristicka grupa. U konacnici tamo neka bude dovoöjno volke moze potpuno drugacija opcija pobijediti na izborima, ali ova sadasnja vlast je potpuno zlocinacka.
Kad znamo sve to da su covili zrtve, mozemo li zanemariti ukrajinske?
Da masakrira civile, da ubija djecu, da krši sve norme ratovanja? Razlika između Hamasa i Izraela je što je Izrael teroristička država a Hamas teoristički pokret, i tu sva razlika prestaje. Da se uopšte ne vraćamo na zadnjih 70 godina, uzroke i posljedice, jer bi tu čak Izrael mogao doći u još gori položaj.
Ili je terorista samo onaj za koga Amerika kaže da je terorista...
Pogledaj malo pro Ukrajinske kanale da ne kažem botove od Višegrad pa na dalje, i vidjet ćeš bukvalno da su postali veći cionisti od cionista,maltene se naslađuju palestinskim žrtvama.
E pa izvini, ali meni onda to govori da su ista gamad kao Rusi, i kao takvi o njima više i ne razmišljam.
Da, i dalje ću se sjebati do kraja kad vidim ubijene Ukrajinske (pa i bilo čije drugo) civile, ali me generalno apsolutno više ne interesuju.
- skrbavi-admin
#188573 Re: Ukrajina
prijavicu ti post.... necemo se vrijedjat mesjedrug_profi wrote: ↑18/11/2023 02:43Ne hrani trola.Peacean wrote: ↑17/11/2023 15:11Rusi rade protiv BiH pa to razumijem ali šta nam to Ukrajinci rade pa da želimo da oni ginu?skrbavi-admin wrote: ↑17/11/2023 15:05 ne bojim se zime - bojim se samo sto manjeg broja mrtvihda se lijepo i kvaljitetno pokolju i jedni i drugi - win-win
![]()
Samo zabilježi nick na listu šupaka.
a to ko je šupak pogledaj iz posta gdje sam ti pokusao ukazati-pomoci na drugoj temi.....
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#188574 Re: Ukrajina
Avdivka nije politicka vec strateska meta. Kad malo bolje pogledate kartu, vidjet cete da je blizu sjevernog ulaska u Donjeck i da je cvoriste prema zapadu. Zauzimanje Avdivke, rusi bi stvorili pretpostavku za dalji pohod prema zapadu i ugrozavanje sa sjevera, strateski jako bitnog grada a to je Vulhedar. Pad Vulhedara bi bio kao pad Slovanjska i Kramatorska. Ukrajincima bi bilo tesko odrzati konstantne linije prema Zaporozju pa i samom Djepru koji je rusima krajnji cilj i podjela Ukrajine tj stvaranje Novorusije.
- Čitalac
#188575 Re: Ukrajina
Nakon izjave Zelenskog da Moskva izaziva raskol u Ukrajini i radi na svrgavanju vlasti u Kijevu te da se plan Kremlja zove "Majdan 3", nikad oštrije reaguje Juri Butusov. Ovo je ujedno i slika velike slobode i bitno drugačijeg raspoloženja u zemlji nakon 630 dana rata.
Volodimir Zelenski mora se odmah ispričati za sramnu uvredu Majdan revolucije stranim medijima. Sramno je da je predsjednik Ukrajine oskrnavio sjećanje na Majdan. Prije svega, ni prvi ni drugi Majdan nisu bili nekakva tehnologija Rusije, jer je to bio narodni prosvjed protiv proruskog režima Janukoviča. Stoga se ni treći Majdan ne može nazvati ruskom tehnologijom.
Drugo, Zelenski je ovu lažnu izjavu, kao i uvijek, izrekao iz glave onih koji mu pišu tekstove. A pišu ih proruski čelnici u njegovom okruženju - šef predsjedničkog ureda Andrij Jermak, svojedobno pomoćnik zastupnika Stranke regija, koji je svojom kapitulantskom politikom pridonio Putinovoj invaziji te zamjenik šefa predsjedničkog ureda, Oleg Tatarov, koji je bio jedan od čelnika Ministarstva unutarnjih poslova u doba Janukoviča i javno se protivio Majdanu.
Treće, sudeći prema svjedočenju agenta FSB-a Olega Kuliniča na sudu, sam Zelenski je došao na vlast zahvaljujući sudjelovanju agenta FSB-a Volodimira Sivkoviča u njegovoj izbornoj kampanji. Upravo je Zelenski postavio Kuliniča za šefa Službe sigurnosti Krima i tako otvorio put ruskoj invaziji.
Narod Ukrajine ima pravo na prosvjed prema Ustavu. I predsjednik mora poštovati to pravo, a ne pokušavati ga oklevetati. Narod je taj koji vodi rat, unatoč namjernom remećenju svih obrambenih planova koje su Zelenski i njegova vlada opstruirali prije invazije. Zelenski je odgovoran za sramotnu predaju južne Ukrajine u nekoliko dana. I narod ima pravo protestirati protiv predsjednika koji se pokazao nesposobnim pripremiti zemlju za rat, reformirati obrambene snage i izgraditi strategiju za pobjedu. Sva moć Zelenskog nije održana zato što ga poštuje većina društva, već zato što su stotine tisuća Ukrajinaca dobrovoljno otišle na front i bore se do posljednjeg. I volja ovih ljudi ima puno veću težinu za Ukrajinu od lažnih izjava Zelenskog.
U predsjednikovom okruženju još ima mnogo ljudi s proruskom biografijom. Putin je mogao započeti rat udarcem na ukrajinsku vladu, ali to nije učinio kako bi uvjerio Zelenskog i njegovu svitu da donesu odluke koje su Rusima trebale. Sve priče o mitskim diverzantima koji su htjeli otići u Bankovu nisu potvrđene činjenicama - pokazalo se da su sve lažne. Nije bilo ni raketnih napada. Zapravo, Zelenski je prihvatljiv kandidat za Putina, s čijim su okruženjem razvijeni stabilni kontakti. Dakle, naprotiv, Majdan kao antiruski prosvjed sadrži za Putina nepoznate čimbenike. Nakon Majdana ili nakon izbora, Zelenskog će zamijeniti neka nepoznata, nova, ali definitivno puno neovisnija i više antiruska vlada, i ovo je definitivno nepovoljno za Putina.