Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Harllekin

#41426 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Harllekin »

apsidejzi wrote: 18/11/2023 11:08
GandalfSivi wrote: 17/11/2023 23:54 Btw, ako ko nije upratio Owena Jonesa, toplo preporucujem. Lik je jedan od najjacih, najobrazovanijih i najelokvalentnijih propastelinskih glasova. Evo ga ovdje kod budale Morgana (mada je i on otvorio platformu za mnogo propalestinskih glasova, ukljucujuci genijalnog Bassem Youssefa), ali ima i neke druga genijalna gostovanja…

Edit: Sta se desava sa YT? U zadnje vrijeme me pravo jebe da ga ubacim u post, prvo preko telefona, sada i preko compa...
Kad uzmes argumente i jednog i drugog dodjes do logickog zakljucka kojeg ja ovdje cijelo vrijeme promovisem: obe strane cine genocid onoliko koliko mogu. Nas problem je sto navijamo za jednu stranu i onda umanjujemo genocidne namjere te strane a uvelicavamo onu drugu stranu. Hamas zeli da Izraela nestane i 7/10 su ubili koga su mogli. Broj je nebitan. Da su dosli do vise ljudi, broj bi bio veci. Da su zaustavljeni ranije, broj bi bio manji. Isto tako, Izrael bi iste sekunde izbacio palestince da moze. Cak bi ih i pobio. Jedini razlog zasto to ne rade je strah od svjetske reakcije. Ali zato ubacuju zlocine tamo gdje se moze ubaciti a da ne izgleda kao otvoreni genocid. Doduse, i Hamas im pomaze u tome sakrivajuci se iza mjesta gdje se ljudi skupljaju.
Ni mrvicu ti nije neugodno izjednacavat okupatora s okupiranim?
Popisam vam se na te "logicke" zakljucke.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#41427 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by pici »

Pad Gaze je neminovan. Sta je sljedece, zapadna obala... naravno. Izraelska nacisticka vlast ima samo jedan cilj a to je Veliki Izrael, sve ispod toga je gubitak vremena i poraz, cionisticke politike na celu sa natanjahuom. Arabske zemlje kao i iran su u precutnom dogovoru sa amerikom i izraelom u ovom paklenom planu. Palestina se brise sa mape i postaje geografski pojam, mozda neka lokalna samouprava tipa distrikta ili entiteta. Svijet pristaje na mjenjanje granica i stvaranje etniteskih hibrida koji bi u buducnosti ili nestali ili se pripojili nekoj drzavi. Pojam Imperija je modernizovan u super sila.
Charuga
Globalni moderator

#41428 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Charuga »

https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Etni%C4 ... %C4%87enje
Etničko čišćenje eufemistički je naziv za nasilnu promjenu etničkog sastava nekog područja, i to smaknućima, protjerivanjem stanovništva ili preseljavanjem stanovništva s ciljem promjene etničke strukture na nekom području.
Samo udari po infrastrukturi da se nemaju gdje vratiti.
Charuga
Globalni moderator

#41429 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Charuga »

Napadnes najvecu bolnicu u Gazi, pod opravdanjem da je tu glavni stab Hamasa. Udjes u kompleks, ne nadjes nikakav dokaz da je glavni stab tu, ali usput unistis svu opremu u bolnici, pohapsis neke ljude, pucas u neke, istjeras sve pacijente i bolnicko osoblje.

Preporuka zlocinackog rezima je da palestinci idu prema jugu, a oni ce ih usput malo ubijati, pa ne moraju svi doci tamo. Bice im bolje dok i taj dio Gaze ne dodje na red za ciscenje.
HelaS

#41430 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by HelaS »

Kakva je to "Odluka o dopuštanju ulaska u BiH državljanima Palestine koji su u bližem srodstvu sa državljanima BiH" :?

Vijeće ministara danas raspravlja o ovoj Odluci. Ako je o dopuštanju, znači da može i o zabrani... A međunarodne norme o kretanju ljudi :?
elcaliente

#41431 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by elcaliente »

HelaS wrote: 18/11/2023 12:16 Kakva je to "Odluka o dopuštanju ulaska u BiH državljanima Palestine koji su u bližem srodstvu sa državljanima BiH" :?

Vijeće ministara danas raspravlja o ovoj Odluci. Ako je o dopuštanju, znači da može i o zabrani... A međunarodne norme o kretanju ljudi :?
Mogu se ljudi kretati ali uz dozvole.
Ima sigurnosna provjera, imaju vize, ima duzina boravka.
Ne zeli niko novog Bin Ladena na svojoj teritoriji.
elcaliente

#41432 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by elcaliente »

HelaS wrote: 18/11/2023 12:16 Kakva je to "Odluka o dopuštanju ulaska u BiH državljanima Palestine koji su u bližem srodstvu sa državljanima BiH" :?

Mogu se ljudi kretati ali uz dozvole.
Ima sigurnosna provjera, imaju vize, ima duzina boravka.
Ne zeli niko novog Bin Ladena na svojoj teritoriji.
Haris.ba

#41433 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Haris.ba »

Koje medjunarodne norme o kretanju ljudi? :D

Haj da je davno nekada bila korona pa se zaboravilo.....
Tvrtko II Kotromanić

#41434 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Bodkin wrote: 18/11/2023 01:34
Tvrtko II Kotromanić wrote: 17/11/2023 16:04
Bodkin wrote: 17/11/2023 13:04 zločin o kojem bi iste zapadne države kmeketale već mjesec da je neko drugi u pitanju.

Nato i srbija

:lol: :lol: :lol:
jadna srbija hej sama neduzna nicim kriva napadnuta od mrsko HATO-a :lol:
Sefe ne radi se o zasluzenosti nego o tome kako “nikad nismo vidjeli rat gdje je bila ovolika tehnoloska razlika”
[/quote]

samo sto to protiv srbije se tesko moze ratom nazvati
vise lupanjem po prstima
apsidejzi

#41435 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by apsidejzi »

Harllekin wrote: 18/11/2023 11:30
apsidejzi wrote: 18/11/2023 11:08
GandalfSivi wrote: 17/11/2023 23:54 Btw, ako ko nije upratio Owena Jonesa, toplo preporucujem. Lik je jedan od najjacih, najobrazovanijih i najelokvalentnijih propastelinskih glasova. Evo ga ovdje kod budale Morgana (mada je i on otvorio platformu za mnogo propalestinskih glasova, ukljucujuci genijalnog Bassem Youssefa), ali ima i neke druga genijalna gostovanja…
Spoiler
Show
Edit: Sta se desava sa YT? U zadnje vrijeme me pravo jebe da ga ubacim u post, prvo preko telefona, sada i preko compa...
Kad uzmes argumente i jednog i drugog dodjes do logickog zakljucka kojeg ja ovdje cijelo vrijeme promovisem: obe strane cine genocid onoliko koliko mogu. Nas problem je sto navijamo za jednu stranu i onda umanjujemo genocidne namjere te strane a uvelicavamo onu drugu stranu. Hamas zeli da Izraela nestane i 7/10 su ubili koga su mogli. Broj je nebitan. Da su dosli do vise ljudi, broj bi bio veci. Da su zaustavljeni ranije, broj bi bio manji. Isto tako, Izrael bi iste sekunde izbacio palestince da moze. Cak bi ih i pobio. Jedini razlog zasto to ne rade je strah od svjetske reakcije. Ali zato ubacuju zlocine tamo gdje se moze ubaciti a da ne izgleda kao otvoreni genocid. Doduse, i Hamas im pomaze u tome sakrivajuci se iza mjesta gdje se ljudi skupljaju.
Ni mrvicu ti nije neugodno izjednacavat okupatora s okupiranim?
Popisam vam se na te "logicke" zakljucke.
Pa i jedni i drugi cine genocid. Pogledaj malo za koga navijas. Hamas je teroristicka i genocidna formacija. Izrael je stvoren i prosiren na genocidu. Iz moje perspektive jednaki su. Da mogu, i jedni i drugi bi ubili one druge. Jedini razlog zasto palestinci ginu vise, je sto su slabiji, i onda imamo iluziju da im se cini nepravda. No cim se docepaju nekog jevreja, ponasaju se okrutno prema njemu, bas onako kako se cionisti ponasaju prema njima.
HelaS

#41436 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by HelaS »

apsidejzi wrote: 18/11/2023 13:55 Pa i jedni i drugi cine genocid. Pogledaj malo za koga navijas. Hamas je teroristicka i genocidna formacija. Izrael je stvoren i prosiren na genocidu. Iz moje perspektive jednaki su. ...
Koji je Sud, i kada, HAMAS proglasio terorističkom organizacijom? Imaš li taj dokument, pa tvrdiš da je teroristička, i još i genocidna? Ko je HAMAS proglasio genocidnom organizacijom? Kako neka organizacija ljudi može biti genocidna :?
Athlon64

#41437 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Athlon64 »

Ne mogu upratiti, da li je neko ovo postavljao:

Ali otprilike ovo potvrđuje tezu koju sam na početku iznio.
Svaki zločin nad nevinim narodom osuđujem, ali Bošnjaci mogu mnogo toga da nauče iz ovog sukoba, jer i mi imamo svoje separatiste (Hamas-HZHB i Fatah-RS) koji čekaju samo priliku da napadnu na suverenitet međunarodno priznate države.
Bloo
Globalna šefica

#41438 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bloo »

HelaS wrote: 18/11/2023 14:05
apsidejzi wrote: 18/11/2023 13:55 Pa i jedni i drugi cine genocid. Pogledaj malo za koga navijas. Hamas je teroristicka i genocidna formacija. Izrael je stvoren i prosiren na genocidu. Iz moje perspektive jednaki su. ...
Koji je Sud, i kada, HAMAS proglasio terorističkom organizacijom? Imaš li taj dokument, pa tvrdiš da je teroristička, i još i genocidna? Ko je HAMAS proglasio genocidnom organizacijom? Kako neka organizacija ljudi može biti genocidna :?
znaci ne smijemo vise ni govoriti genocidna RS :cry:
HelaS

#41439 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by HelaS »

Bloo wrote: 18/11/2023 14:07
HelaS wrote: 18/11/2023 14:05
znaci ne smijemo vise ni govoriti genocidna RS :cry:
Ti smiješ trolati po forumu, drugi ne smiju :?
anelsol

#41440 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by anelsol »

Pa valjda su izbjeglice, baš kao što smo mi bili devedesetih. Spajanje porodica, međunarodno humanitarno pravo. Ništa nepoznato i što već ranije nije viđeno.
anelsol

#41441 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by anelsol »

Ovo je, koliko znam prva zemlja zapadne hemisfere koja je će priznati Palestinsku državu, ako išta nakon genocida i etničkog čišćenja ostane od nje

elSaik

#41442 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by elSaik »

anelsol wrote: 18/11/2023 14:32 Ovo je, koliko znam prva zemlja zapadne hemisfere koja je će priznati Palestinsku državu, ako išta nakon genocida i etničkog čišćenja ostane od nje
I potvrđuje da ipak ima razlike kada su na vlasti Socijalisti a ne Socijaldemokrate.
HelaS

#41443 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by HelaS »

anelsol wrote: 18/11/2023 14:28

Pa valjda su izbjeglice, baš kao što smo mi bili devedesetih. Spajanje porodica, međunarodno humanitarno pravo. Ništa nepoznato i što već ranije nije viđeno.
Ući u BiH, u statusu izbjeglice, mogu samo državljani Hrvatske, Srbije i Crne Gore. Ako su Palestinci, mogu biti obični putnici ili migranti, ako imaju druge namjere
cyprus

#41444 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cyprus »

anelsol wrote: 18/11/2023 14:32 Ovo je, koliko znam prva zemlja zapadne hemisfere koja je će priznati Palestinsku državu, ako išta nakon genocida i etničkog čišćenja ostane od nje

Poslije Islanda, Alžira, Maroka, Mauritanije, Senegala, Gambije, Gvineje Bisau, Gvineje, Sijera Leonea, Liberije, Obale Slonovače, Gane, Toga, Burkine Faso, Malija, Kabo Verdera, Gvatemale, Beliza, El Salvadora, Hondurasa, Nikaragve, Kostarike, Kube, Haitija, Dominikanske Republike, Antigve i Barbuse, Svetog Kristofera i Nevisa, Svete Lucije, Svetog Vinsenta i Grenadina, Dominike, Grenade, Brazila, Urugvaja, Argentine, PAragvaja, Čilea, Bolivije, Perua, Ekvadora, Kolumbije, Venecuele, Gvajane i Surinama :)
tramvajtrojka

#41445 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by tramvajtrojka »

Athlon64 wrote: 18/11/2023 14:07 Ne mogu upratiti, da li je neko ovo postavljao:

Ali otprilike ovo potvrđuje tezu koju sam na početku iznio.
Svaki zločin nad nevinim narodom osuđujem, ali Bošnjaci mogu mnogo toga da nauče iz ovog sukoba, jer i mi imamo svoje separatiste (Hamas-HZHB i Fatah-RS) koji čekaju samo priliku da napadnu na suverenitet međunarodno priznate države.
Pokusavaju da se ovaj klip sto prije zaboravi jer ne odgovara narativu ove teme, ne smijem ni zamisliti sta bi pro palestinski pricali da se umjesto sa palestincem sastao sa izraelcem
Last edited by tramvajtrojka on 18/11/2023 14:47, edited 1 time in total.
anelsol

#41446 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by anelsol »

cyprus wrote: 18/11/2023 14:42

Poslije Islanda, Alžira, Maroka, Mauritanije, Senegala, Gambije, Gvineje Bisau, Gvineje, Sijera Leonea, Liberije, Obale Slonovače, Gane, Toga, Burkine Faso, Malija, Kabo Verdera, Gvatemale, Beliza, El Salvadora, Hondurasa, Nikaragve, Kostarike, Kube, Haitija, Dominikanske Republike, Antigve i Barbuse, Svetog Kristofera i Nevisa, Svete Lucije, Svetog Vinsenta i Grenadina, Dominike, Grenade, Brazila, Urugvaja, Argentine, PAragvaja, Čilea, Bolivije, Perua, Ekvadora, Kolumbije, Venecuele, Gvajane i Surinama :)
Pogrešno sam se izrazio. Mislio sam na "zapad" ili ti ga Sjeverna Amerika i Evropa.
cyprus

#41447 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cyprus »

OK, onda poslije Švedske, Islanda, Vatikana, Poljske, Češke, Slovačke, Mađarske, Rumunije, Bugarske i Kipra...
Bloo
Globalna šefica

#41448 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bloo »

anelsol wrote: 18/11/2023 14:46 Pogrešno sam se izrazio. Mislio sam na "zapad" ili ti ga Sjeverna Amerika i Evropa.
Island sada plače.
Bloo
Globalna šefica

#41449 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bloo »

Mali savjet. Prije nego napišeš KOLIKO ZNAM...provjera toga što ZNAŠ je samo jedan klik daleko. Novi tab.
Ne moras uzimati knjigu iz biblioteke i listati, pitati djeda ili iskopati stare novine.
One click away.
Just do it.
k3ngur

#41450 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by k3ngur »

Novi masakr u Faroukha skoli, oko 200 mrtvih izbjeglica.
Locked