Mene su znali otrest ljudi na stazi sa g29/t150, a ja sam znao otrest ljude sa fanatec podiumom.
Sto ce reci sve je do tebe i koliko se investiras i spremas za utrku.
Oprema je vise licna satisfakcija, da ti uzivas u ffb i cejf.
Moderator: Benq
Mene su znali otrest ljudi na stazi sa g29/t150, a ja sam znao otrest ljude sa fanatec podiumom.
Najeftinija opcija da valja necemu je t150.dzeko1 wrote: ↑16/11/2023 21:47 Najvise me sprecava od kupovine to sto ne znam da li cu zapravo igrati, ili ce poslije dvije-tri sedmice skupljati prasinu, a ozbiljna je lova u pitanju. Imao sam neki volan i papucice od 100-injak km, to mi se nije svidjelo, jer je stvarno bio loš, mada i na njemu takvom sam derao ets 2, ali u dirtu i ostalim simulacijama je bio katastrofa. Ima li nesto izmedju, kakvi su ovi po big bangu, Hurricane Flash Fire i Monza Premium Flashfire, oba po 350.
Potpisschindleroskar wrote: ↑16/11/2023 22:03Najeftinija opcija da valja necemu je t150.dzeko1 wrote: ↑16/11/2023 21:47 Najvise me sprecava od kupovine to sto ne znam da li cu zapravo igrati, ili ce poslije dvije-tri sedmice skupljati prasinu, a ozbiljna je lova u pitanju. Imao sam neki volan i papucice od 100-injak km, to mi se nije svidjelo, jer je stvarno bio loš, mada i na njemu takvom sam derao ets 2, ali u dirtu i ostalim simulacijama je bio katastrofa. Ima li nesto izmedju, kakvi su ovi po big bangu, Hurricane Flash Fire i Monza Premium Flashfire, oba po 350.
U biti mora imati force feedback. To je sila koja se prenosi kroz volan, i pokusava imirati sta gume rade u kontaktu sa podlogom ( oversteer, understeer, kontakt gume sa travom itd)
Ti dole pobrojani volani su bunge cord volani i oni su svi smece. Bez izuzetka.
Tehnologije ffb u volanima su od losijeg prema boljem:
Bunge cord ( smece), Zupcanici ( g29) 300km polovan, hibrid zupcanici pojas (t150/t248) 200-400, single belt/ dual belt ( t300, csw , t-gt, ts-pc) 400-1000km, Direct drive ( Fanatec dd, t818, podium) preko 1000km.
Imaju tu i loadcell pedale ali post bi bio preopsiran.
Ti taj t150/g29 mozes uvijek prodat, ali razumijem da je preskupa investicija za nesto sto ne znas hoce li ti se svidjeti.
Zato preporucujem da instaliras gt7 i igras na dualsensu, onda ces znati da li je taj tip video igri uopste za tebe.
Malo duzi post, ali mozda pomogne i drugima koji se interesuju za volane.
Ja sam pretplatu kupio na cdkeys, lovu uzimam pretezno na g2aBlacklist2015 wrote: ↑18/11/2023 14:54 Raja uzeo sam nedavno plejku i čekao ove black friday popuste da uzmem pretplatu. Pošto nisam nikada imao konzolu nabralo se dosta igrica koje nisam nikada odigrao pa mi extra izgleda kao pun pogodak. Gledo onaj katalog i ima puno igrica koje bi odigrao čija vrijednosti prelazi ovih 100 dollara koliko extra košta. Pošto naša kartica nije podržana gdje mi je prvenstveno najsigurnije a i najjeftinije uzeti one dopune u vrijednosti od 100tinjak dollara da ubacim. Ili ako ima negdje online da se uzme direktno pretplata za US store.
Ovo i mene zanima, jer zamalo sam se zaletio pa uzeo isto bundle verziju.brazzo19 wrote: ↑18/11/2023 22:56 Kako na vauceru provjeriti za koju je regiju? Dobio sam vaucer za COD MW3 medjutim kad idem na svoj racun i da reedem.am code pise "this voucher code cannot be redeemed in your region" ... u mene je doduse racun USA a waucher je dosao uz konzolu kupljenu ovdje u SD kod nas odnosno Big Bangu? I sta mi je ciniti, moze li se napraviti jos jedan racun na istu konzolu cisto da se iskoristi ovaj vaucher ako nista da se predje igra a da mi ostane na konzoli i moj osnovni racun na kojem igram ostale igre ili postoji li mogucnost da ovaj kod "radi" na mom usa accauntu?
Ako je kupljeno u Big Bangu, onda ce raditi samo na HR accountu, nece raditi na drugim accountima jer je regionalno ograniceno. Mozes napraviti accounta koliko ti trebabrazzo19 wrote: ↑18/11/2023 22:56 Kako na vauceru provjeriti za koju je regiju? Dobio sam vaucer za COD MW3 medjutim kad idem na svoj racun i da reedem.am code pise "this voucher code cannot be redeemed in your region" ... u mene je doduse racun USA a waucher je dosao uz konzolu kupljenu ovdje u SD kod nas odnosno Big Bangu? I sta mi je ciniti, moze li se napraviti jos jedan racun na istu konzolu cisto da se iskoristi ovaj vaucher ako nista da se predje igra a da mi ostane na konzoli i moj osnovni racun na kojem igram ostale igre ili postoji li mogucnost da ovaj kod "radi" na mom usa accauntu?
znači neće ni raditi tipa ako trenutno imam Njemački account?Benq wrote: ↑18/11/2023 23:35Ako je kupljeno u Big Bangu, onda ce raditi samo na HR accountu, nece raditi na drugim accountima jer je regionalno ograniceno. Mozes napraviti accounta koliko ti trebabrazzo19 wrote: ↑18/11/2023 22:56 Kako na vauceru provjeriti za koju je regiju? Dobio sam vaucer za COD MW3 medjutim kad idem na svoj racun i da reedem.am code pise "this voucher code cannot be redeemed in your region" ... u mene je doduse racun USA a waucher je dosao uz konzolu kupljenu ovdje u SD kod nas odnosno Big Bangu? I sta mi je ciniti, moze li se napraviti jos jedan racun na istu konzolu cisto da se iskoristi ovaj vaucher ako nista da se predje igra a da mi ostane na konzoli i moj osnovni racun na kojem igram ostale igre ili postoji li mogucnost da ovaj kod "radi" na mom usa accauntu?![]()
Mislim da nece, jer meni na US acc nije radilo dok se nisam prebacio na HR acc, tada se povezala igra sa serverom i krenuo je download contenta, u suprotnom kad sam pokusao to isto na US, dobijao sam gresku.
Ali može biti da je kontinent lock a ne država, ova me informacija baš zanima.