Život samaca u srednjim godinama
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
broj dva
#301 Re: Život samaca u srednjim godinama
Nije mi jasno, ljudi misle da se insan mora "uparit" da bi imao dobar život i gledaju na samoću kao na nešto loše. Možda nije za svakoga ali definitvo nas ima što volimo biti sami,.samo treba ponekas naći nešto za jebat.
-
Incognita
#302 Re: Život samaca u srednjim godinama
Zato je najbolje isprobati oboje, i u paru i solo pa vidjeti šta više odgovara 
- Ateista
- MarlboroGold
#304 Re: Život samaca u srednjim godinama
Nije problem u samoci. Ima ona itekako svoje prednosti. Ja u samoci napunim baterije, ali samac ne bih zelio biti. Nisam ta osoba kojoj dugorocna samoca odgovara. Narocito ne sad kad duzi period zivim sa zenom.
Medjutim, kod mnogih samoca ima tendenciju da preraste u usamljenost nakon duzeg vremena. Eh to je vec zajebano.
Ljudi cesto stavljaju znak jednakosti izmedju samoce i usamljenosti, pa donekle i zbog toga bude to "mora" sto si spomenuo mada se uglavnom odnosi na nesto drugo, a ako ne uradis onda si cudak, divljak itd
- manuchao91
#305 Re: Život samaca u srednjim godinama
znam jednog samca 47 godina
Puši travu svaki dan ,ima dobar posao ,ima mačke svoje ,živi s mamom i tako.Ide po koncertima ,bazenima fura,nema djevojku vec dugo nit ga to nesto puno interesuje.
Puši travu svaki dan ,ima dobar posao ,ima mačke svoje ,živi s mamom i tako.Ide po koncertima ,bazenima fura,nema djevojku vec dugo nit ga to nesto puno interesuje.
-
BJB
#306 Re: Život samaca u srednjim godinama
Meni je 45, od 30 sam žalila što nemam djecu, sad više ne žalim..Mislim da je danas svejedno imaš li ili nemaš djecu, svejedno skončaš u staračkom domu, što apsolutno ne želim.
Život kao život brzo prolazi, i sve brže kako čovjek stari..Voljela bih da imam muža iz praktičnih razloga, da mi ima ko nacjepukati odlage, pomesti-srediti podrume (mogu i sama ali to baš mrzim),srediti garažu-nakanjujem se odavno ali nikako da uđem u nju s namjerom i počistim je..
Isto tako imati nekoga za redovan sex bi bilo baš dobro, ali što čovjek nema i ne treba mu toliko. Osim toga kuham za četvero a samo nas je dvoje, i uvijek ima viška..Da imam muža-to bih riješila..Dobro i za taj višak hrane-imam kome dati...
Mislim da bi mi od svega najviše godila podrška i to da nisam sama i da se mogu osloniti na nekoga u teškim trenucima, naravno da bih uzvratila istom mjerom partneru.
Sve u svemu, mislim da je život u paru (ako je sretno uparen par) puno lakši i ugodniji nego single life, ali šta ćeš, mislim da nekim ljudima jednostavno nije suđeno da nađu nekoga.
- Athlon64
#307 Re: Život samaca u srednjim godinama
Pa eto otprilike si potvrdila ono što sam napisao i još bolje obrazložila, svaka čast.BJB wrote: ↑17/11/2023 15:33Meni je 45, od 30 sam žalila što nemam djecu, sad više ne žalim..Mislim da je danas svejedno imaš li ili nemaš djecu, svejedno skončaš u staračkom domu, što apsolutno ne želim.
Život kao život brzo prolazi, i sve brže kako čovjek stari..Voljela bih da imam muža iz praktičnih razloga, da mi ima ko nacjepukati odlage, pomesti-srediti podrume (mogu i sama ali to baš mrzim),srediti garažu-nakanjujem se odavno ali nikako da uđem u nju s namjerom i počistim je..
Isto tako imati nekoga za redovan sex bi bilo baš dobro, ali što čovjek nema i ne treba mu toliko. Osim toga kuham za četvero a samo nas je dvoje, i uvijek ima viška..Da imam muža-to bih riješila..Dobro i za taj višak hrane-imam kome dati...
Mislim da bi mi od svega najviše godila podrška i to da nisam sama i da se mogu osloniti na nekoga u teškim trenucima, naravno da bih uzvratila istom mjerom partneru.
Sve u svemu, mislim da je život u paru (ako je sretno uparen par) puno lakši i ugodniji nego single life, ali šta ćeš, mislim da nekim ljudima jednostavno nije suđeno da nađu nekoga.
Samo da je ovo muškarac napisao, navili bi na njega sa komentarima: "tebi ne treba žena, nego kućna pomoćnica..." i sl.
I da, kako to da vas je dvoje? Taj dio mi nije najjasniji?
Nešto je do sudbine, dosta do odgoja, sredine, kruga rodbine, prijatelja, itd.
-
BJB
#308 Re: Život samaca u srednjim godinama
Nas dvije, mama i ja.
Ma pusti, svi pile traze ljubav, razumijevanje, paznju a zapravo svako trazi puno vise i ocekuje puno vise, samo nece priznati da ne prepadnu potencijalne partnere..
Ma pusti, svi pile traze ljubav, razumijevanje, paznju a zapravo svako trazi puno vise i ocekuje puno vise, samo nece priznati da ne prepadnu potencijalne partnere..
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#309 Re: Život samaca u srednjim godinama
Sa klix forumom nikad niste sami
.
- vjeshalica
- Bloo
- Globalna šefica
- auspuhc
#312 Re: Život samaca u srednjim godinama
Sta smatras kao glavni razlog zbog kojeg si ostala sama?BJB wrote: ↑17/11/2023 15:33Meni je 45, od 30 sam žalila što nemam djecu, sad više ne žalim..Mislim da je danas svejedno imaš li ili nemaš djecu, svejedno skončaš u staračkom domu, što apsolutno ne želim.
- nepass1
#313 Re: Život samaca u srednjim godinama
Mozda trazi momkamanuchao91 wrote: ↑17/11/2023 08:36 znam jednog samca 47 godina
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#314 Re: Život samaca u srednjim godinama
Topli brat, samo se nikad nije auto.nepass1 wrote: ↑18/11/2023 07:09Mozda trazi momkamanuchao91 wrote: ↑17/11/2023 08:36 znam jednog samca 47 godina
- Bloo
- Globalna šefica
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#316 Re: Život samaca u srednjim godinama
Pogledaj malo zastave seksualnih zajednicanepass1 wrote: ↑18/11/2023 07:09Mozda trazi momkamanuchao91 wrote: ↑17/11/2023 08:36 znam jednog samca 47 godina
Osim homo ima i aseksualnih ljudi
Zasto sve mora biti musko ili zensko
Mozda se lik vise ne dize i nije mu napeto to
Ja ne razumijem to kao ni homo ali postujem
-
BJB
#317 Re: Život samaca u srednjim godinama
Splet okolnosti, vratila se kući poslije studija, počela raditi..Ne uklapam se u sredinu..Mozda sam malo i previse neovisna..Nemam pojma..da budem iskrena nisam nikad ni bila od onih zena "udaću se po svaku cijenu, nema veze za koga, samo da se udam i postanem majka jer inače nisam ostvarena kao žena"..Imam dosta takvih u okruzenju..onda provedu pola života mijenjajući te svoje muževe da im budu po mjeri i na kraju se razvedu..pa se brže bolje opet udaju da skinu sa sebe titulu razvedenice...iskreno radije se nikad neću udati nego za nekoga ko mi ne odgovara kao osoba, karakterom. Nisam ni interesdzija..Nemam pojma..ali ne zalim se...dobro je, ne daj Bože gore.auspuhc wrote: ↑18/11/2023 00:09Sta smatras kao glavni razlog zbog kojeg si ostala sama?BJB wrote: ↑17/11/2023 15:33Meni je 45, od 30 sam žalila što nemam djecu, sad više ne žalim..Mislim da je danas svejedno imaš li ili nemaš djecu, svejedno skončaš u staračkom domu, što apsolutno ne želim.
-
BJB
#318 Re: Život samaca u srednjim godinama
Svi mi trazimo sve u nekome, trazimo nekoga ko nas dopunjava, ko će nam biti podrška, ko će nas voljeti, ljubiti, paziti i maziti i još puno toga... a svi kažu kao "ma nisam ja zahtjevan/zahtjevna", a na kraju svi očekujemo i zelimo puno toga..
A soul mate-srodnu dušu...
-
Bobi
- Forum administrator
#319 Re: Život samaca u srednjim godinama
Jel ti velika ta garaža za počistitBJB wrote: ↑18/11/2023 22:10Svi mi trazimo sve u nekome, trazimo nekoga ko nas dopunjava, ko će nam biti podrška, ko će nas voljeti, ljubiti, paziti i maziti i još puno toga... a svi kažu kao "ma nisam ja zahtjevan/zahtjevna", a na kraju svi očekujemo i zelimo puno toga..
-
BJB
#320 Re: Život samaca u srednjim godinama
-
Bobi
- Forum administrator
- vjeshalica
#322 Re: Život samaca u srednjim godinama
Ja sam mislila da je nesto drugo u pitanju.BJB wrote: ↑18/11/2023 22:10Svi mi trazimo sve u nekome, trazimo nekoga ko nas dopunjava, ko će nam biti podrška, ko će nas voljeti, ljubiti, paziti i maziti i još puno toga... a svi kažu kao "ma nisam ja zahtjevan/zahtjevna", a na kraju svi očekujemo i zelimo puno toga..
Shvatila sam iz tvog upisa, da je na pocetku ok traziti ljubav,paznju u nekim razumnim kolicinama osjecaja,a kasnije mozda neki ocekuje previse ili insistira na tome. Kako mozes dati nekome nesto sto nemas? Nekako tako.
Ja kad kazem za sebe nisam zahtjevna, ja ne trazim da neko puzi zamnom u zivotu i pravi mi neke izljeve emocija svaki dan, a u prakticnom smislu,uglavnom ne opterecujem nikoga sa onim sto mogu sama zavrsiti. Meni tako godi.
Nekako je za ocekivati da ti neko uzvrati emocije u emocionalnoj vezi,ali da to nije izaslo iz zdravorazumnog okvira.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#323 Re: Život samaca u srednjim godinama
A sta ako neko ima djecu i porodicu, ali misli da se zajebao? 
- vjeshalica
#324 Re: Život samaca u srednjim godinama
Razvod nece ništiti postojanje djece.
-
KraljicaIzJajca