moimoi wrote: ↑16/11/2023 17:47
Pa tu sr vracamo na nazalost dovoljan broj idiota koji su imali druge ciljeve tj jos uvijek ih imaju.
Ko ih je finansirao? Ko ih je odabrao?
Ja ne osporavam cinjenice da su zeljeli tj jos uvijek zele raskomadati BiH. Ipak sam misljenja da oni ne bi tek tako mogli isplivati i preuzeti vodstvo srb, hr, slo da nije bilo vanjskih faktora. Malo mi je previse “slucajnosti” da bas u isto vrijeme haman svaka republika iznjedri svog nacionalistu.
Ko je bona "isplivo" kad su uvijek postojali. Samo je proslo dovoljno vremena od titove smrti da se zauzmu pozicije na koje se oduvijek atakovalo.
Jugoslavija nikada nije zazivjela u Srbiji i to je bila njena presuda i kraj.
Ko ih je finansiro u drugom svjetskom ratu? Je li shvatas kolicinu bestijalnosti u srpskoj politici naspram bosnjaka da su bukvalno svaku nestabilnost koristili za etnicko ciscenje i genocid?
Je li shvatas se sa tim nije prestalo do momenta kada je srbija dobila samostalnost od osmanlija? Je li shvatas da je srpska historiografija uvjerila srbe da je ovo sve sroska zemlja koju su turci oteli i da je moraju vratiti?
Ako nisi bila tu, ako nisi imala kontakt sa komsijama koji su se povampirili, nije cudo da bubas ove gluposti.
Jebote, pa to je tolilo dominantna tema da je Ivan Pernar ispizdio Punisu Racica pa je ovaj poslije izvrsio atentat na Radica. A znas sta mu je rekao? Opljackali ste begove!
Vidis li poveznicu?
Kakav jebeni vanjski faktor. Samo se ukazala prilika za divljanje. Vanjski faktor je igrao ulogu utoliko koliko je favorizirao srbe da zavrse zapoceto. Niko ih nije trebao nagovarati, ni gurkati.