Nisi pratio ali 'adži truba mi je pojašnjavao šta se dešavalo u Sarajevu a nije ni bio...
Izrael je opet pocinio zlocin!
- skrbavi-admin
#41227 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Bodkin wrote: ↑17/11/2023 10:13skrbavi-admin wrote: ↑17/11/2023 09:56vjeruj mi da me bas boli qrtz sta neki profasistocetocionista ima sta da kaze na temu s tim sto je bio tamo, al ono pravo![]()
![]()
Ne pricam sa potencijalnim ratnim zlocincima
- skrbavi-admin
#41228 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
- JohnnyS
#41229 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nevezano uz Izrael i Palestinu, nemoguće je objektivno mišljenje stvoriti na temelju medija jer je nemoguće razlučiti što je istina, a što propaganda. Ni sam turistički odlazak u neku zemlju ništa ne znači jer se i to može namjestiti priča da odgovara nekom narativu. Uglavnom, nemoguće je biti objektivan, a i zašto bismo bili, ljudi smo, nismo roboti
- Bosanski_kralj
#41230 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ubiti skoro 5000 djece za mjesec dana mi je sasvim dovoljno da zauzmem pravu stranu. Kome nije, nek se zapita kakva je osoba
- Hajvan
#41231 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
skrbavi-admin wrote: ↑17/11/2023 10:06 kad vidim ovako odokativno sadrzaj mrake koja se nakaci na ovaj forum - ne cudi ozbiljan broj petokolonaša koji je otkriven u našem ratu....
šteta je samo što im nije sudjeno po kratkom postupku nego isli u razmjenu.....![]()
-
KraljicaIzJajca
#41232 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
https://www.cnn.com/2023/11/16/middleea ... index.htmlJohnnyS wrote: ↑17/11/2023 10:18 Nevezano uz Izrael i Palestinu, nemoguće je objektivno mišljenje stvoriti na temelju medija jer je nemoguće razlučiti što je istina, a što propaganda. Ni sam turistički odlazak u neku zemlju ništa ne znači jer se i to može namjestiti priča da odgovara nekom narativu. Uglavnom, nemoguće je biti objektivan, a i zašto bismo bili, ljudi smo, nismo roboti
Ja sam iznenađena upravo ovakvom izjavom CNN
Gdje će se skloniti?
-
KraljicaIzJajca
#41233 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
-
Bodkin
#41234 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
-
Bodkin
#41235 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne slazem se. To je dozvola da lupas gluposti. Sto vise znas valjda si relevantniji sugovornik. Isto da pricam o matematici sa nekim ko je frizerJohnnyS wrote: ↑17/11/2023 10:18 Nevezano uz Izrael i Palestinu, nemoguće je objektivno mišljenje stvoriti na temelju medija jer je nemoguće razlučiti što je istina, a što propaganda. Ni sam turistički odlazak u neku zemlju ništa ne znači jer se i to može namjestiti priča da odgovara nekom narativu. Uglavnom, nemoguće je biti objektivan, a i zašto bismo bili, ljudi smo, nismo roboti
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#41236 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
pa nama je vođa puta bio protiv židova (hrvat sa širokoga brijega) nije htio na zid plača nije se htio kupati u mrtvom moru (on se kupa samo s jordanske strane)JohnnyS wrote: ↑17/11/2023 10:18 Nevezano uz Izrael i Palestinu, nemoguće je objektivno mišljenje stvoriti na temelju medija jer je nemoguće razlučiti što je istina, a što propaganda. Ni sam turistički odlazak u neku zemlju ništa ne znači jer se i to može namjestiti priča da odgovara nekom narativu. Uglavnom, nemoguće je biti objektivan, a i zašto bismo bili, ljudi smo, nismo roboti
niko nije za muslimane jer ugnjetavaju kršćane što smo vidjeli u nazaretu, a bus je bio vjerskog hodočašća sve križari
fino nas dovedu pred bukvalno kavez sa židovima, okruženih palestincima i njihovim kućama, okruženih betonskim zidom pa procijeni sam
generalno govoreći turisti nemaju nikakvih problema a i jedne i druge i treće boli đon šta će ko misliti o njima što se vidi iz napada na koncert i odgovora tojest ovog rata
sekunda je falila da upadnem u turu s tomsonom
židovi bi cijeli svijet uništili samo da njima ostane jeruzalem
a bacili bi atomske bombe na svetu zemlju ako postoji mogućnost da je izgube
pa vi vidite s kime se ratuje
- skrbavi-admin
#41237 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
naće se nešto, neka jama, bager da zalije i eto.KraljicaIzJajca wrote: ↑17/11/2023 10:22https://www.cnn.com/2023/11/16/middleea ... index.htmlJohnnyS wrote: ↑17/11/2023 10:18 Nevezano uz Izrael i Palestinu, nemoguće je objektivno mišljenje stvoriti na temelju medija jer je nemoguće razlučiti što je istina, a što propaganda. Ni sam turistički odlazak u neku zemlju ništa ne znači jer se i to može namjestiti priča da odgovara nekom narativu. Uglavnom, nemoguće je biti objektivan, a i zašto bismo bili, ljudi smo, nismo roboti
Ja sam iznenađena upravo ovakvom izjavom CNN
Gdje će se skloniti?![]()
- apsidejzi
#41238 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nije bas tako crno bijelo kako ti zelis predstaviti. Ako cemo posteno (mada ce sada ispasti da navijam za Izrael - sto ne zelim - ponovio bezbroj puta), Izrael je nekoliko dana nakon 7/10 upozorio ljude da se sklone iz sjevernog dijela gaze, da ce uci sa vojskom unutra, da ne trebaju ostajati. Bezbroj puta prvo posalju hitac upozorenja kako bi se civili sklonili pa tek onda ispale pravu raketu. Da ne bude zabune, 5000 djece je previse, ali to nije onako kako palestinska strana zeli da predstavi. Treba biti iskren pa priznati da ako Izrael zeli genocid pociniti, do sada bi bilo ubijeno 500.000 djece. Oni imaju kapacitet za to.Bosanski_kralj wrote: ↑17/11/2023 10:20 Ubiti skoro 5000 djece za mjesec dana mi je sasvim dovoljno da zauzmem pravu stranu. Kome nije, nek se zapita kakva je osoba
U svakoj prici ima i druga strana. Ako posmatras iz ociju izraela, Hamas je pobio 1400 ljudi kojih se dokopao. Hamas je ucinio ono za sta se Izrael optuzuje. Ne u toj skali, ali definitivno sa namjerom da ubiju sve sto im dodje pod ruku.
- Charuga
- Globalni moderator
#41239 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
- skrbavi-admin
#41240 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
kakav post smetljarski pa zelim ti da dozivis istu sudbinuapsidejzi wrote: ↑17/11/2023 10:33Nije bas tako crno bijelo kako ti zelis predstaviti. Ako cemo posteno (mada ce sada ispasti da navijam za Izrael - sto ne zelim - ponovio bezbroj puta), Izrael je nekoliko dana nakon 7/10 upozorio ljude da se sklone iz sjevernog dijela gaze, da ce uci sa vojskom unutra, da ne trebaju ostajati. Bezbroj puta prvo posalju hitac upozorenja kako bi se civili sklonili pa tek onda ispale pravu raketu. Da ne bude zabune, 5000 djece je previse, ali to nije onako kako palestinska strana zeli da predstavi. Treba biti iskren pa priznati da ako Izrael zeli genocid pociniti, do sada bi bilo ubijeno 500.000 djece. Oni imaju kapacitet za to.Bosanski_kralj wrote: ↑17/11/2023 10:20 Ubiti skoro 5000 djece za mjesec dana mi je sasvim dovoljno da zauzmem pravu stranu. Kome nije, nek se zapita kakva je osoba
U svakoj prici ima i druga strana. Ako posmatras iz ociju izraela, Hamas je pobio 1400 ljudi kojih se dokopao. Hamas je ucinio ono za sta se Izrael optuzuje. Ne u toj skali, ali definitivno sa namjerom da ubiju sve sto im dodje pod ruku.
-
KraljicaIzJajca
#41241 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Gdje su se mogli skloniti genij? Bez vode i hrane, jer je pomoc bila blokirana. Bez mogucnosti izlaska iz države?apsidejzi wrote: ↑17/11/2023 10:33Nije bas tako crno bijelo kako ti zelis predstaviti. Ako cemo posteno (mada ce sada ispasti da navijam za Izrael - sto ne zelim - ponovio bezbroj puta), Izrael je nekoliko dana nakon 7/10 upozorio ljude da se sklone iz sjevernog dijela gaze, da ce uci sa vojskom unutra, da ne trebaju ostajati. Bezbroj puta prvo posalju hitac upozorenja kako bi se civili sklonili pa tek onda ispale pravu raketu. Da ne bude zabune, 5000 djece je previse, ali to nije onako kako palestinska strana zeli da predstavi. Treba biti iskren pa priznati da ako Izrael zeli genocid pociniti, do sada bi bilo ubijeno 500.000 djece. Oni imaju kapacitet za to.Bosanski_kralj wrote: ↑17/11/2023 10:20 Ubiti skoro 5000 djece za mjesec dana mi je sasvim dovoljno da zauzmem pravu stranu. Kome nije, nek se zapita kakva je osoba
Sad su im poslali letke da se maknu iz južnog dijela? Gdje?
- apsidejzi
#41242 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Rado bih te prijavio ali necu. Necu jer ti si vec dozivio tu sudbinu. Ja sam taj koji pokusava objektivno gledati i ne zauzimat stranu. Ni jednom nisam opravdao Izrael i pored toga dobijem ovakav grozan komentar. Ti si taj koji je subjektivan i koji je zarovio glavu duboko u bliskoistocno smece.skrbavi-admin wrote: ↑17/11/2023 10:41kakav post smetljarski pa zelim ti da dozivis istu sudbinuapsidejzi wrote: ↑17/11/2023 10:33Nije bas tako crno bijelo kako ti zelis predstaviti. Ako cemo posteno (mada ce sada ispasti da navijam za Izrael - sto ne zelim - ponovio bezbroj puta), Izrael je nekoliko dana nakon 7/10 upozorio ljude da se sklone iz sjevernog dijela gaze, da ce uci sa vojskom unutra, da ne trebaju ostajati. Bezbroj puta prvo posalju hitac upozorenja kako bi se civili sklonili pa tek onda ispale pravu raketu. Da ne bude zabune, 5000 djece je previse, ali to nije onako kako palestinska strana zeli da predstavi. Treba biti iskren pa priznati da ako Izrael zeli genocid pociniti, do sada bi bilo ubijeno 500.000 djece. Oni imaju kapacitet za to.Bosanski_kralj wrote: ↑17/11/2023 10:20 Ubiti skoro 5000 djece za mjesec dana mi je sasvim dovoljno da zauzmem pravu stranu. Kome nije, nek se zapita kakva je osoba
U svakoj prici ima i druga strana. Ako posmatras iz ociju izraela, Hamas je pobio 1400 ljudi kojih se dokopao. Hamas je ucinio ono za sta se Izrael optuzuje. Ne u toj skali, ali definitivno sa namjerom da ubiju sve sto im dodje pod ruku.![]()
Kako bi tebi zvucalo da pozelim tvojoj sestri/kcerci/mami sudbinu jevrejke koju su silovali i vukli ulicama gaze samo zato sto je jevrejka?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#41243 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
"upozorenja" su klasično PR pranje za zapadne države
"eeee, rušim ti kuću za 30 sekundi, pa ako mo'sh izleti, ako ne'š ne moraš. Je l' dobro famElija?", tako je zamišljam to "upozorenje".
uostalom, bukvalno sve što izjave za medije na engleskom bude čista laž ionako. Od toga da "znaju" gdje je nešto, do ovih prejadnih klipova koje plasiraju zadnjih dana, pa sklanjaju, pa opet uploadaju kad skontaju gdje su promašili.
u ovom "ratu" postoji nepobitna činjenica, a to je da je IOF 1000x jača strana u ovom sukobu, sve ostalo je bezveze i za raspravljanja.
"eeee, rušim ti kuću za 30 sekundi, pa ako mo'sh izleti, ako ne'š ne moraš. Je l' dobro famElija?", tako je zamišljam to "upozorenje".
uostalom, bukvalno sve što izjave za medije na engleskom bude čista laž ionako. Od toga da "znaju" gdje je nešto, do ovih prejadnih klipova koje plasiraju zadnjih dana, pa sklanjaju, pa opet uploadaju kad skontaju gdje su promašili.
u ovom "ratu" postoji nepobitna činjenica, a to je da je IOF 1000x jača strana u ovom sukobu, sve ostalo je bezveze i za raspravljanja.
Last edited by Velkoski on 17/11/2023 10:56, edited 1 time in total.
- apsidejzi
#41244 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Gdje si to procitala?KraljicaIzJajca wrote: ↑17/11/2023 10:46Gdje su se mogli skloniti genij? Bez vode i hrane, jer je pomoc bila blokirana. Bez mogucnosti izlaska iz države?apsidejzi wrote: ↑17/11/2023 10:33Nije bas tako crno bijelo kako ti zelis predstaviti. Ako cemo posteno (mada ce sada ispasti da navijam za Izrael - sto ne zelim - ponovio bezbroj puta), Izrael je nekoliko dana nakon 7/10 upozorio ljude da se sklone iz sjevernog dijela gaze, da ce uci sa vojskom unutra, da ne trebaju ostajati. Bezbroj puta prvo posalju hitac upozorenja kako bi se civili sklonili pa tek onda ispale pravu raketu. Da ne bude zabune, 5000 djece je previse, ali to nije onako kako palestinska strana zeli da predstavi. Treba biti iskren pa priznati da ako Izrael zeli genocid pociniti, do sada bi bilo ubijeno 500.000 djece. Oni imaju kapacitet za to.Bosanski_kralj wrote: ↑17/11/2023 10:20 Ubiti skoro 5000 djece za mjesec dana mi je sasvim dovoljno da zauzmem pravu stranu. Kome nije, nek se zapita kakva je osoba
- apsidejzi
#41245 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
A haj iskreno, da su htjeli, jesul mogli do sada sravniti Gazu? Ono da su htjeli uradit ono sto propalestinska strana na ovom forumu promovise, da li imaju kapacitet za to?Velkoski wrote: ↑17/11/2023 10:55 "upozorenja" su klasično PR pranje za zapadne države
Ako kazes DA, onda odgovori zasto ne urade to? Ako je odgovor zapadni PR onda ide drugo pitanje: zasto ne arapski PR i zasto se onda zapad smatra da ne valja ako je jedini razlog zapadni PR?
Mislim, nisu stvari crno bijele a evo ovaj lik iznad mene proklinje samo zato sto to kazem. Mislim, cemu tolike emocije. Palestinci su usrali motku jos davno. Ima razlog sto niko nece da im pomogne. No ovi proruski botovi ne zele o tome pricati.
-
KraljicaIzJajca
#41246 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
https://www.cnn.com/2023/11/16/middleea ... index.htmlapsidejzi wrote: ↑17/11/2023 10:56Gdje si to procitala?KraljicaIzJajca wrote: ↑17/11/2023 10:46Gdje su se mogli skloniti genij? Bez vode i hrane, jer je pomoc bila blokirana. Bez mogucnosti izlaska iz države?apsidejzi wrote: ↑17/11/2023 10:33
Nije bas tako crno bijelo kako ti zelis predstaviti. Ako cemo posteno (mada ce sada ispasti da navijam za Izrael - sto ne zelim - ponovio bezbroj puta), Izrael je nekoliko dana nakon 7/10 upozorio ljude da se sklone iz sjevernog dijela gaze, da ce uci sa vojskom unutra, da ne trebaju ostajati. Bezbroj puta prvo posalju hitac upozorenja kako bi se civili sklonili pa tek onda ispale pravu raketu. Da ne bude zabune, 5000 djece je previse, ali to nije onako kako palestinska strana zeli da predstavi. Treba biti iskren pa priznati da ako Izrael zeli genocid pociniti, do sada bi bilo ubijeno 500.000 djece. Oni imaju kapacitet za to.
- skrbavi-admin
#41247 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
sta ces me prijavit? za sta?apsidejzi wrote: ↑17/11/2023 10:53
Rado bih te prijavio ali necu. Necu jer ti si vec dozivio tu sudbinu. Ja sam taj koji pokusava objektivno gledati i ne zauzimat stranu. Ni jednom nisam opravdao Izrael i pored toga dobijem ovakav grozan komentar. Ti si taj koji je subjektivan i koji je zarovio glavu duboko u bliskoistocno smece.
Kako bi tebi zvucalo da pozelim tvojoj sestri/kcerci/mami sudbinu jevrejke koju su silovali i vukli ulicama gaze samo zato sto je jevrejka?
zeli ti sta god hoces, boli me kurac samo naprijed - jer mi je savjest cista - moja majka kcerka sestra otac praotac nisu nigdje isli da otkidaju djeci glave ni pucali na beograd ni na cacak.... sa mantrom da je BIH nasa obecana zemlja i da svi bosnjaci trebaju biti u jednoj drzavi i siljit cijevi topova haubica i raketa pakovanih u banane, niti su isli na kojekakve partije pored Keraterma, Treblinke, Ausvica ili Trnopolja ili Srebrenice da revu pod nos kao zadnjem ološu ogradjenom narodu ....
ja bi vlastitom djetetu nogama i rukama presudio kad bi sebi dozvolila da ode tamo gdje ne treba a kamo li na rejv parti pored koncentracionog logora.... to je prvi korak sunovrata tvog i drugih kvazimorala i civilizacijskog mraka - partijat pored zicom kao zivotinje ogradjenog stanovnistva koje ne smije promolit nos.
jos gore i jos jadnije je od svega sto vi od takve izmrcvarene 80 godina maltretirane skupine ljudi ocekujete neki civilizacijski poduhvat kao neki potez više dok ih zidov tare nemilice ko zadnje smece u fazonu "kao iznenadjeni brutalnoscu hamasovih terorista"..... sta si jarane ocekivo? mozda da upadnu sa cokoladicama i lilihipima (nemoj da koji mracnjak ovo okarakterise kao da ja odobravam takvu bescutnost).... naravno da ce se angazovat najgore zivotinje da urade sta su uradili a na kraju i na pocetku svega - ostaje jedno VELIKO PITANJE: KO JE DOPUSTIO CAKIJASIMA PAPUCARIMA DA PRODJU KROZ NAJBRANJENIJU GRANICU NA SVIJETU KOJA JE CUVANIJA I OD KOREJSKE SA SVIM MOGUCIM DETEKTORIMA; RADARIMA, KAMERAMA, CUDIMA......
Last edited by skrbavi-admin on 17/11/2023 11:07, edited 1 time in total.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#41248 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Po mom mišljenju čisto umotavanje situacije da sve izgleda "humanije".apsidejzi wrote: ↑17/11/2023 11:00
A haj iskreno, da su htjeli, jesul mogli do sada sravniti Gazu? Ono da su htjeli uradit ono sto propalestinska strana na ovom forumu promovise, da li imaju kapacitet za to?
Ako kazes DA, onda odgovori zasto ne urade to? Ako je odgovor zapadni PR onda ide drugo pitanje: zasto ne arapski PR i zasto se onda zapad smatra da ne valja ako je jedini razlog zapadni PR?
Mislim, nisu stvari crno bijele a evo ovaj lik iznad mene proklinje samo zato sto to kazem. Mislim, cemu tolike emocije. Palestinci su usrali motku jos davno. Ima razlog sto niko nece da im pomogne. No ovi proruski botovi ne zele o tome pricati.
Šta će im arapski PR? Nijedna država im ne smije ništa jer postoji stalna prijetnja da će odmah biti bombardovana sa carriera.
Ja na ovo ne gledam sa vjerske strane, čisto racionalno.
Nego, je li tebi ovo proporcionalan odgovor na Hamasov zločin? I kako je moguće da sve traje već skoro dva mjeseca, a stalno imamo informacije da oni sve znaju (gdje je komandni centar, ko je Hamas, a ko nije, i ostale slične stvari)? Šta misliš da je ovdje end game? Jer ovako stvaraju samo još veće radikale i probleme u budućnosti.
-
KraljicaIzJajca
#41249 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Realno, Gazu vec polako sravnjavaju.apsidejzi wrote: ↑17/11/2023 11:00A haj iskreno, da su htjeli, jesul mogli do sada sravniti Gazu? Ono da su htjeli uradit ono sto propalestinska strana na ovom forumu promovise, da li imaju kapacitet za to?Velkoski wrote: ↑17/11/2023 10:55 "upozorenja" su klasično PR pranje za zapadne države
Niko ne brani hamasovce jer se zgražava idf taktikom ratovanja. Cak se u u Izraelu i sirom svijeta pocinju pitati sa nehmanim ponasanjem politicke ekipe Izraela.
Meni osobe sa stavom poput tvog nisu mentalno jasne!
- JohnnyS
#41250 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Velkoski wrote: ↑17/11/2023 11:06Po mom mišljenju čisto umotavanje situacije da sve izgleda "humanije".apsidejzi wrote: ↑17/11/2023 11:00
A haj iskreno, da su htjeli, jesul mogli do sada sravniti Gazu? Ono da su htjeli uradit ono sto propalestinska strana na ovom forumu promovise, da li imaju kapacitet za to?
Šta će im arapski PR? Nijedna država im ne smije ništa jer postoji stalna prijetnja da će odmah biti bombardovana sa carriera.
Ja na ovo ne gledam sa vjerske strane, čisto racionalno.
Nego, je li tebi ovo proporcionalan odgovor na Hamasov zločin? I kako je moguće da sve traje već skoro dva mjeseca, a stalno imamo informacije da oni sve znaju (gdje je komandni centar, ko je Hamas, a ko nije, i ostale slične stvari)? Šta misliš da je ovdje end game? Jer ovako stvaraju samo još veće radikale i probleme u budućnosti.
Što znači proporcionalan odgovor, koji je rat uopće proporcionalan? Ako su objavili da je ratno stanje onda se ne mjeri filigranski. Problem je što za ratne zločine neće nitko odgovarati, ali pričati o proporcionalnosti nema smisla, u rat se ide sa svime što imaš