belfy wrote: ↑16/11/2023 18:17
kako uopste u onom periodu zavrsi u Izraelu? i koliko dugo...?
kratko ni mjesec ali je bio mir i opet su se rokali na ulicama vijesti koje ne dodju do zapadnih medija a na TV su uvijek neki borbeni filmovi kao što su nas filovali o unutarnjem i vanjskom neprijatelju i kroz partizanske naslove
dakle zemlja u permanentnom stanju rata sve naoružano spremno za rat i napadne ih slabašni hamas u trenutku istrage korupcije i približavanja izraela i saudije... ne ne nije iran iscenirao ili potaknuo napad
osiguranje ne pokriva ulazak u gazu
a pokriva nezidovima setanje po zapadnoj obali (židovima je zabranjen ulaz u zapadnu obalu osim onim njihovim safe cestama što koriste setlersi)
tako vozača iz nazareta na prometnici koja vozi za betlehem zamjenjuje arap kršćanin
unutar izraela su moguće kontrole naoružanih radikalnih skupina pa ti fino zaustave automobil ili autobus i pregledaju... ko paradržava i naravno gađaju te kamenicama ako zalutaš u njihov kraj na šabat
zbog pješčane oluje nismo išli u jerihon... zbog sigurnosti nismo isli u hebron...ali vidio sam arapske gradove u izralu sasma normalno žive i rade imaju izjave samih arapa na internetu o tome
izrael je dosta podijeljeno društvo na radnike bogoboljce i liberalne seksualce ali sva su sreća fizički podijeljeni na tri grada haifa jeruzalem i tel aviv pa nemaju mnogo problema unutar sebe...al imam osjećaj da bi radikali zbrisali i liberale a liberali bi potpisali mir s palestincima samo da se partija i derneči
izrael je zemlja gdje kad izađeš iz hotela i vratiš se izleti securiti i opet te pretrese od glave do pete... na svakom ćošku su neke fešte slavlja veselja melos bijelog dugmeta odakle je onaj lopov krao ideje...ono što sam vidio i židovi i arapi žele samo da žive i vesele se i imaju finu plaću normala
arapi su primali kune u svojim shopovima možete misliti a židovi mašu hrvatskim zastavama kad im dođe delegacija iz hrvatske i bih
neki drugi put pričat ću pustinji